Danas se dižu pare, po meni par najsigurnijih:
Velež - Sarajevo 2 (1,90) Sarajevo nakon ispadanja iz kupa i loših rezultata protiv Borca mora se vaditi protiv Veleža. Velež nema ambicija u ligi, ne mogu ni dole a ni gore dok su u kupu ispali i sigurno da im atmosfera nije na nivou baš kao i u Sarajevu jer je i kod njih ista situacija. Ali Sarajevo je mnogo kvalitetnije i sve osim pobjede gostiju će biti veliko iznenađenje.
Crvena Zvezda - Mladost 1 (1,20) Zvezda je pod moranjem dobiti kako bi ostala u trci sa Partizanom za prvo mjesto. Danas imaju lagan zadatak i vjerujem u njihovu pobjedu.
Man. City - WBA 1 (1,35) Građani su izgubili trku sa Čelzijem koji im bježi 6 bodova i ima utakmicu manje i zakomplicirali su sebi život jer su im Arsenal kao i ManUtd prišli na 1 odnosno 2 boda pa im je i to drugo mjesto sada upitno. Ako žele mjesto u LP sljedeće sezone moraju dobiti.
Tottenham - Leicester 1 (1,60) Tottenham se bori za Evropu dok je Leicester zakovan za dno. Domaćini dosta kvalitetnija i bolja ekipa i ne bi trebali imati neki težak zadatak danas.
AC Milan - Cagliari 1 (1,80) Obje ekipe loše ali ubjeđen sam da će Milan večeras proraditi i da će slaviti protiv još lošije ekipe Cagliarija koja je već jednom nogom u Seriji B.
West Ham - Sunderland 1 (1,90) Sanderland očajna ekipa, prošlo kolo su primili za jedno poluvrijeme od Aston Ville 4 gola, od ekipa koja je najmanje do tada dala golova uključujući sve engleske klubove svih liga (preko 600 klubova). I West Ham je u lošoj formi ali nadam se da će prekinuti crni niz bez pobjede i da će danas slaviti.
Stuttgart - Frankfrut x2 (1,60) Štutgart očajan, pružaju katastrofalne partije i naravno zakovani su za dno tabele. Frankfurt solidna ekipa koja ima šanse čak i za Evropu i vjerujem da danas neće izgubiti.
Robotnicki - Bregalnica 1 (1,25) Bez neke veće analize, domaćin dobija sa više golova razlike jer su mnogo kvalitetnija ekipa dok u sastavu domaćih, kako sam čuo, fali 3 igrača iz prve postave.
Kasimpasa - Galatasaray x2 (1,35) Galata u borbi za titulu dok su domaćini u donjem dijelu tabele. Ne znam zašto je velika kvota na pobjedu gostiju pa sam za svaki slučaj odigrao dvoznak i ne vidim kako Galatasaray može danas izgubiti. Pobjeda im je prijeko potrebna jer im Bešiktaš bježi 2 boda.
Po meni, najsigurnije utakmice za danas. Sretno ko nešto prepiše.