Cernica je napisao/la:To je to brato. Nema pardona nikome pogotovo Sarajevu Želji Čeliku Slobodi i Borcu. To su najslađe pobjede. Yebo ove novokomponovane ekipe iz epruvete što imaju manje službenih utakmica od Duška Bajevićapinoglavi je napisao/la:@solinas slazem se,al ne treba ocekivat da klubovi koji su institucije i sa tolikom tradicijom pustaju utakmice kao sto pustaju Drina ili Vitez.Cestitke Velezu na pobjedi ,steta sto opet proigrate kad vec ispadnete iz borbe za Europu.![]()
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
nespustam se ja nigdje,navodim samo na rezultat odredjenog ponasanja jedne cjeline,skupine,nacije.samo_lijevo je napisao/la:Tom pricom se spustas na nivo pomenutih klubova za koje navodis da prodaju bodove.solinas je napisao/la:drina i vitez su tu bas radi ovakvih stvari,i za to se moze naci hiljade dokaza unazad godinama....mi smo jedini koji seremo o tradiciji,institucionalnosti,velicini....dok se mi koljemo izmedju sebe,ovi nam J*** nanu naninu iz godine u godinu,ali hajde...pinoglavi je napisao/la:@solinas slazem se,al ne treba ocekivat da klubovi koji su institucije i sa tolikom tradicijom pustaju utakmice kao sto pustaju Drina ili Vitez.Cestitke Velezu na pobjedi ,steta sto opet proigrate kad vec ispadnete iz borbe za Europu.
cestiteke velezu
pricam upravo o onome sto ti pokazujes tim postom..to neznaci da nemam princip,i da se neslazem sa tobom...ali situacija je takva da se trebamo dobro zamisliti,kao nacija...u svakom pogledu...
jos jednom cestitke velezu
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Zato od sljedece sezone 6 ispada i nema vise ovoga,a i liga nam i jest propala kad se ljudi bune sto se nije pustilo Sarajevu jer im treba za titulu.Nije ovo merhamet.Nek namjestaju i drugi protiv malih klubova,igrat ce i sa onima iz vrha koji nece skinut gace prije utakmice.solinas je napisao/la:drina i vitez su tu bas radi ovakvih stvari,i za to se moze naci hiljade dokaza unazad godinama....mi smo jedini koji seremo o tradiciji,institucionalnosti,velicini....dok se mi koljemo izmedju sebe,ovi nam J*** nanu naninu iz godine u godinu,ali hajde...pinoglavi je napisao/la:@solinas slazem se,al ne treba ocekivat da klubovi koji su institucije i sa tolikom tradicijom pustaju utakmice kao sto pustaju Drina ili Vitez.Cestitke Velezu na pobjedi ,steta sto opet proigrate kad vec ispadnete iz borbe za Europu.
cestiteke velezu
Nad tobom sunce najljepše sja
Pa dajte ljudi okanimo se tih prica i odmaknimo se jednom za uvjek od tog otrovnog nacionalizma.Znam na sta aludiras,cak vidim na drugim temama ljudi i to oni za koje sam smatrao da su ozbiljni pocinju te price.Pa nemogu vjerovati da bi normalnom navijacu moglo biti drago da ga neko pusti da ostvari svoj cilj .Jeli nam to neko preporucuje da budemo poput onih danas u Vitezusolinas je napisao/la:pa dobro majku mu,sve mogu razumiti,ali da vjecito u svakom pogledu,mi sami sebi kopamo mezar,neide mi u glavu i bog...kakav smo mi to narod..pa makar nebilo ispravno,nebilo po nasoj casti i vjeri...makar u inat dusmanima,ali jok..uvjek bosnjo najjace jedan na drugog udari..![]()
cestitam realu iz obarske na pobjedi,cestitam guzenje vitezu protiv sirokog,a bogami i velezu cistu pobjedu protiv sarajeva..zasluzili jeste,i svaka cast,nece to jos mnogima uspjet...mozda nikom do kraja sezone...
samo se cudim nasem mentalitetu...nemogu se pomiriti sa tim i gotovo
A u svemu je najvaznija stvar klub za koji zivim,a ne odvratna politika koja nas drzi u okovima ropstva vec trecu deceniju.Meni starom navijacu Veleza je apsolutni prioritet da moj klub pobjedjuje bez obzira na ime protivnika.Zar nije dovoljno i zar nije pozitivan primjer da su danas cijeli dan navijaci Sarajeva uzivali u Mostaru bez bojazni da ce ih neko napasti ili vrijedjati.Neka svi klubovi i navijacke skupine obezbjede pola takvog ambijenta i mi cemo biti sretna fudbalska nacija
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
- NeverGiveUp
- Kontakt:
@solinas marš u qurac krasni sa tom pričom daleko od Veleža i sve što ima veze sa istim 
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
- samo_lijevo
- Kontakt:
Normalno da se trebamo zamisliti, ali ne tako sto cemo ravnati po tome ako "njegov" krade onda neka krade i "moj" .
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- Crvena1981Armija
- Kontakt:
Bravo Rođeni za ovo danas
Trka, borba, zalaganje, sve što nam je falilo u srijedu.Nije se bilo lako vratiti nakon Zrinjskog, ali uspjeli smo.Dobra taktika, dobar sastav i naravno dobra igra.Janković mašina, samo da on uđe u formu kao prošle polusezone, Blagoje doktor fudbalske igre, kako samo dijeli lopte, Bobić iznenađuje pozitivno, svaka čast, Haurda napokon gol, hvala bogu.Naravno i ostali kapa dole, to hoćemo da vidimo borbu, krv, zalaganje za sveti dres.RA kao uvijek, navijanje za 10
Ove kretene što dolaze ovdje pisati svakakve gluposti nabijem na qurac, mrš na svoje teme.
VI STE NAŠA PRVA LJUBAV ROĐENI ALE ALE
Trka, borba, zalaganje, sve što nam je falilo u srijedu.Nije se bilo lako vratiti nakon Zrinjskog, ali uspjeli smo.Dobra taktika, dobar sastav i naravno dobra igra.Janković mašina, samo da on uđe u formu kao prošle polusezone, Blagoje doktor fudbalske igre, kako samo dijeli lopte, Bobić iznenađuje pozitivno, svaka čast, Haurda napokon gol, hvala bogu.Naravno i ostali kapa dole, to hoćemo da vidimo borbu, krv, zalaganje za sveti dres.RA kao uvijek, navijanje za 10
Ove kretene što dolaze ovdje pisati svakakve gluposti nabijem na qurac, mrš na svoje teme.
VI STE NAŠA PRVA LJUBAV ROĐENI ALE ALE
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!
Čestitke na pobjedi.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Kao i većina vas i ja još uvijek vrtim po glavi film s današnje utakmice... I moram priznati da mi tek sada ništa nije jasno... Ustvari, možda i jest, ali tek će mi sljedeća 2-3 kola dati odgovor na moje dubioze. Ovo danas je bilo totalno ludo
Lijepo i poprilično toplo poslijepodne u Mostaru kao da je napravilo divnu uvertiru jedinom pravom, gradskom, gospodskom derbiju 2 kluba koji bez obzira na položaj na tabeli uvijek privuku veliki broj navijača. Za razliku od ostalih derbija i "derbija" na ovaj uvijek hladno možemo povesti sve one koji u životu nikad nisu bili na utakmici, djecu, starce, žene (uf, ovo mi baš i ne izgleda lijepo
) kao i one koji se groze naše lige smatrajući je mračnom, huliganskom i divljačkom i sa nerazumijevanjem gledaju na našu strast prema takvom načinu zabave. Moram reći da svaki put guštam na toj utakmici, bez obzira na konačni rezultat. Nijedna psovka, uvreda, ružna pjesma pa čak ni čista navijačka zafrkancija se ne mogu čuti na ovoj utakmici... Današnja utakmica je imala ako mogu reći i dodatni bonus na cjelokupno to okruženje- bila je naprosto- odlična. Da su igrači oba tima imali još snage, mogla sam je gledati još 2 h
Ovaj meč je osim renomiranog protivnika definitivno uljepšala borbenost naših igrača koji su pokazali tu za naš tim tako neobičnu osobinu. Čak i ja, koja sam ih pratila sve ove utakmice sam ostala
ovakvom igrom. Sa jedne strane vidjeli smo tim sastavljen od skoro pa najboljih igrača u PL kojem na klupi sjede Stojčev, Bilbija, Okić, Bekić..., a s druge strane imamo naš Velež, koji je na jedvite jade sastavio i ovakav tim koji je dosad pokazao jako malo... Na prvi pogled neravnopravno i dozlaboga predvidljivo...ali ne danas. Naša je taktika bila jako pametno postavljena, nekad 4-3-2-1, nekad 4-4-2 ili varijacije na temu koja je Sarajevu ostavljala mnogo prostora u sredini i prepuštenu inicijativu, a nas naizgled "zalijepila" za vlastiti šesnaesterac. Takvo rizično postavljanje je moglo biti i kažnjeno više puta jer je Sarajevo pogotovo u prvom dijelu odigravalo takve akcije da bi se u 3 poteza Bobić našao u šahu- Alispahić- Duljević/Velkoski- Benko i... Bobić
. Kad u obzir uzmemo činjenicu da mi za neku eventualnu brzu kontru nemamo slobodne brze igrače koji bi mogli "odšpartati" između dva kaznena prostora brzinom nedostižnom za svog stopera-čuvara ispada da mi na početku ove utakmice nismo imali ni gram šanse. No, gramaža se povećavala svake minute pogotovo u drugom dijelu poslije 1. gola. Kad smo mi počeli igrati onu našu igru od prošlog proljeća poželjela sam da utakmica traje još bar poluvrijeme
...Unatoč svemu rečenom, ovu utakmicu svakako nije dobila taktika, imena i lova nego- srce i inat... Pojedinačno:
Bobić- Rekoh li ja već jednom, on je golman za velike utakmice
Danas je bio savršeno hladnokrvan i miran pred razvikanim napadom Sarajeva. Par puta sam ga uhvatila da se igra s napadačima Sarajeva
, ali pošto je na nevjerovatne načine sačuvao svoj go
Pejić- Danas ne može niko dobiti slabu ocjenu... Uklopio se u sjajnu partiju "rođenih".
Maletić- Ponestalo mi je riječi i epiteta za našeg "dedu". Jao koji je čovjek profesionalac to je nenormalno... Danas sam uživala gledajući ga kako se "hrve" sa 7-8 godina mlađim Velkoskim. Nije Krste toliko dobro krilo, koliko je Maleta dobar bek... A osim toga par puta oni njegovi prodori kroz sredinu i igra na desnom krilu
... Uz Bobića danas definitivno najbolji...
Zolj i Škahić- Ocjeniću ih skupa jer su danas kao dvojac super odradili svoj dio posla. Pred famoznim Benkom nisu pokazali ni trunku straha i respekta, a Škahić je par puta odigrao predobro u polju prema naprijed. Sve napade Sarajeva su amortizovali na način da nisam previše premirala od straha kad bi se Alispahić ili Benko našli blizu našeg kaznenog prostora. Bravo momci
Nikolić- Gdje je ovaj Nakata bio dosad? Podsjetio me na prošlosezonske bravure. Razbio je puno napada Sarajeva, dosta razigravao Blagog, Janku i općenito bio onaj igrač kakav nam treba na poziciji zadnjeg veznog. Vrlo malo lopti je vratio unazad što mi je posebno drago. Bez puno okolišanja- ubjedljivo najbolja partija ove sezone...
Blagojević- Svi se možemo složiti s tim da je Blagoje naš mozak u timu i najznačajniji točkić u kreaciji naših napada. U drugom poluvremenu je bio gušt gledati ga kako fino veze i traži slobodne saigrače. Loptu će zadržavati dovoljno dugo dok ne naiđe neko slobodan... I kako kažete vi momci s foruma- ljubimo ga u ćelu
Bravo Blagi
Janković- On čak i ne mora cijelu utakmicu odigrati u visokom tempu, njemu je dovoljan 1 ili 2 poteza da sve riješi. Na poziciji polušpica, a ponekad čak i špica to najbolje dolazi do izražaja...Kako je danas kod prvog gola "izvozao" odbranu Sarajeva
Neke greškice koje je napravio nećemo ni spominjati. Uz Zvornik, još jedna sjajna partija...
Hebibović- Kako rekoh da Krste nije dovoljno dobro krilo za Maletu tako ni Protić nije primjeren bek za našeg Anija. Kako taj dečko uspije pronaći prostor, okrenuti igrača i zavrnuti u 16 m, a uz to biti i na lijevoj strani i to sve cijelih 90 minuta
Ma neću ništa više reći, sve znamo o njemu... Legenda naša
Hajdarović- Opet je špartao cijelo vrijeme, tražio zgodnu poziciju, ali nije se baš uspio naigrati. Lopta ga danas nije slušala. Ali za borbenost i broj pretrčanih kilometara
Haurdić- Skoro da sam bila zaboravila zašto nam je svima tako išao na živce prošle polusezone... Danas sam se malo podsjetila... Sasvim bespotrebno komplikuje akcije, ali je takva njegova igra otvorila prostor ostalima jer je uvijek na leđima imao po dvojicu kao pravi centarfor. Šta reći za go- špricerski, hladno... Za Sarajevo postao penicilin...
Izmjene:
Barišić- Šta reći- pored njega uopšte nisam vidjela Ševku
što može reći puno o Bari ili Ševki, svejedno. On je definitivno odigrao iznad trenutnih mogućnosti. Bravissimo
Kodro- Kako se bio zalaufao, mislila sam da će dati i go... Šteta da nije uspio...
Tolić- Duša draga
Sad lijepo pauziramo od ovih silnih stresova, a onda idemo na jednu od utakmica istine, trenutno 10.plasiranom Travniku koji bi današnjom pobjedom Mladosti u Zvorniku mogao sebi zakomplikovati život ukoliko nas ne pobijedi. Tamo očekujem poznati travnički fudbal preloš za oko i pregrub za ekstremitete
i našu igru prilagođenu tome. Meni će sljedeće prvenstveno kolo prvenstveno dati dio odgovora na pitanje da li ovo bio samo dobar dan prosječne ekipe ili je naznaka nekih ljepših rezultata. Ostaje mi da čekam 4.4....
Lijepo i poprilično toplo poslijepodne u Mostaru kao da je napravilo divnu uvertiru jedinom pravom, gradskom, gospodskom derbiju 2 kluba koji bez obzira na položaj na tabeli uvijek privuku veliki broj navijača. Za razliku od ostalih derbija i "derbija" na ovaj uvijek hladno možemo povesti sve one koji u životu nikad nisu bili na utakmici, djecu, starce, žene (uf, ovo mi baš i ne izgleda lijepo
Ovaj meč je osim renomiranog protivnika definitivno uljepšala borbenost naših igrača koji su pokazali tu za naš tim tako neobičnu osobinu. Čak i ja, koja sam ih pratila sve ove utakmice sam ostala
Bobić- Rekoh li ja već jednom, on je golman za velike utakmice
Pejić- Danas ne može niko dobiti slabu ocjenu... Uklopio se u sjajnu partiju "rođenih".
Maletić- Ponestalo mi je riječi i epiteta za našeg "dedu". Jao koji je čovjek profesionalac to je nenormalno... Danas sam uživala gledajući ga kako se "hrve" sa 7-8 godina mlađim Velkoskim. Nije Krste toliko dobro krilo, koliko je Maleta dobar bek... A osim toga par puta oni njegovi prodori kroz sredinu i igra na desnom krilu
Zolj i Škahić- Ocjeniću ih skupa jer su danas kao dvojac super odradili svoj dio posla. Pred famoznim Benkom nisu pokazali ni trunku straha i respekta, a Škahić je par puta odigrao predobro u polju prema naprijed. Sve napade Sarajeva su amortizovali na način da nisam previše premirala od straha kad bi se Alispahić ili Benko našli blizu našeg kaznenog prostora. Bravo momci
Nikolić- Gdje je ovaj Nakata bio dosad? Podsjetio me na prošlosezonske bravure. Razbio je puno napada Sarajeva, dosta razigravao Blagog, Janku i općenito bio onaj igrač kakav nam treba na poziciji zadnjeg veznog. Vrlo malo lopti je vratio unazad što mi je posebno drago. Bez puno okolišanja- ubjedljivo najbolja partija ove sezone...
Blagojević- Svi se možemo složiti s tim da je Blagoje naš mozak u timu i najznačajniji točkić u kreaciji naših napada. U drugom poluvremenu je bio gušt gledati ga kako fino veze i traži slobodne saigrače. Loptu će zadržavati dovoljno dugo dok ne naiđe neko slobodan... I kako kažete vi momci s foruma- ljubimo ga u ćelu
Janković- On čak i ne mora cijelu utakmicu odigrati u visokom tempu, njemu je dovoljan 1 ili 2 poteza da sve riješi. Na poziciji polušpica, a ponekad čak i špica to najbolje dolazi do izražaja...Kako je danas kod prvog gola "izvozao" odbranu Sarajeva
Hebibović- Kako rekoh da Krste nije dovoljno dobro krilo za Maletu tako ni Protić nije primjeren bek za našeg Anija. Kako taj dečko uspije pronaći prostor, okrenuti igrača i zavrnuti u 16 m, a uz to biti i na lijevoj strani i to sve cijelih 90 minuta
Hajdarović- Opet je špartao cijelo vrijeme, tražio zgodnu poziciju, ali nije se baš uspio naigrati. Lopta ga danas nije slušala. Ali za borbenost i broj pretrčanih kilometara
Haurdić- Skoro da sam bila zaboravila zašto nam je svima tako išao na živce prošle polusezone... Danas sam se malo podsjetila... Sasvim bespotrebno komplikuje akcije, ali je takva njegova igra otvorila prostor ostalima jer je uvijek na leđima imao po dvojicu kao pravi centarfor. Šta reći za go- špricerski, hladno... Za Sarajevo postao penicilin...
Izmjene:
Barišić- Šta reći- pored njega uopšte nisam vidjela Ševku
Kodro- Kako se bio zalaufao, mislila sam da će dati i go... Šteta da nije uspio...
Tolić- Duša draga
Sad lijepo pauziramo od ovih silnih stresova, a onda idemo na jednu od utakmica istine, trenutno 10.plasiranom Travniku koji bi današnjom pobjedom Mladosti u Zvorniku mogao sebi zakomplikovati život ukoliko nas ne pobijedi. Tamo očekujem poznati travnički fudbal preloš za oko i pregrub za ekstremitete
Re: FK Velež: Stadion i infrastruktura
Normala
Da se vratimo temi, zaista se lijepo uzminkali vasu glavnu tribinu
Da se vratimo temi, zaista se lijepo uzminkali vasu glavnu tribinu
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
Po informaciji sa facebook stranice rodjeni ,nas forum krece sa radom veceras!
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Halooo momak od kuda tebi pravo da nas klub svrstavas u nacinalne torove ?Po cemu si ti to nas svrstao medju "bosnjacke " klubove ,jer je ocigledno da na to mislis?Vi se djelite kako hocete ali nas ostavite na miru.solinas je napisao/la:pa dobro majku mu,sve mogu razumiti,ali da vjecito u svakom pogledu,mi sami sebi kopamo mezar,neide mi u glavu i bog...kakav smo mi to narod..pa makar nebilo ispravno,nebilo po nasoj casti i vjeri...makar u inat dusmanima,ali jok..uvjek bosnjo najjace jedan na drugog udari..![]()
cestitam realu iz obarske na pobjedi,cestitam guzenje vitezu protiv sirokog,a bogami i velezu cistu pobjedu protiv sarajeva..zasluzili jeste,i svaka cast,nece to jos mnogima uspjet...mozda nikom do kraja sezone...
samo se cudim nasem mentalitetu...nemogu se pomiriti sa tim i gotovo
VELEZ JE KLUB RAJE ,KLUB RADNICKE KLASE I TAKO CE UVIJEK BITI!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Djavolici Redone hvala na isrpnoj analizi i ocjenama igraca
Na kraju bih samo dodao da je po meni Bobic igrac utakmice jer je fantasticno odbranio udarac Benke /ja sam vec vidio loptu u golu/ kao i udarce Velkovskog, dok je nas Dare bio neprikosnoveni kralj odbrane
. Janku,Blagoju i Haurdi samo naklon i kapa do poda
I sto kaze nas brat Pastrmka nemojte se ljutiti sto Velež protiv velikih ekipa kao sto su Sarajevo, Zeljo i Borac pruzaju maksimum i najbolju igru sa pobjednickim mentalitetom, a rekao bih da sa ovim manjim klubovima kao sto su Vrbanjusa, Sloga iz Ljubuskog, Zrinjski i Mladost iz Gacka utakmice zaista nemaju znacaja ni u kom pogledu i ne bitni su
Abd nadam se da cemo jucerasnju igru Rodjenih ponoviti kada budemo igrali protiv kona i Sirokog, pa pomrsiti mnogima racune u vrhu tabele
Mostar u srcu Velez do groba. Forzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Na kraju bih samo dodao da je po meni Bobic igrac utakmice jer je fantasticno odbranio udarac Benke /ja sam vec vidio loptu u golu/ kao i udarce Velkovskog, dok je nas Dare bio neprikosnoveni kralj odbrane
I sto kaze nas brat Pastrmka nemojte se ljutiti sto Velež protiv velikih ekipa kao sto su Sarajevo, Zeljo i Borac pruzaju maksimum i najbolju igru sa pobjednickim mentalitetom, a rekao bih da sa ovim manjim klubovima kao sto su Vrbanjusa, Sloga iz Ljubuskog, Zrinjski i Mladost iz Gacka utakmice zaista nemaju znacaja ni u kom pogledu i ne bitni su
Abd nadam se da cemo jucerasnju igru Rodjenih ponoviti kada budemo igrali protiv kona i Sirokog, pa pomrsiti mnogima racune u vrhu tabele
Mostar u srcu Velez do groba. Forzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
FK..VELEZ - Semir Tuce :)
Evo nakon prespavane noci emocije se polahko slijezu i ponovo lagano ali sigurno naviru osjecaji ponosa i zadovoljstva zbog pripadnosti familiji zvanoj VELEZ.Zaista je neprocijenjivo biti djelom te fudbalske filozofije i takvog mentaliteta,jedino mjesto gdje u nasoj jednoj i jedinoj BIH navijaci dva velika BH kluba jedva cekaju ponovo doci i uzivati sve blagodeti koje fudbal moze pruziti.S jedne strane navijacke grupe na istoj tribini navijaju svaka za svoj klub a s druge strane igraci na terenu u bespostednoj borbi pokusavaju doci do pobjede.Da ne spominjemo razne kalkulacije klubova i kome sta treba,sve to pada u vodu kada su s druge strane Rodjeni.Rodjeni koji su BH fudbalu dali kao malo koji klub,kroz svoju burnu historiju prosli i bunu i bunicu,kudjeni,slavljenji,protjerivani,zabranjivani ali uvjek dostojanstveni i ponosni.Tako i u ovom danasnjem sivilu od drustva,gdje su isplivali na povrsinu razno-razni kvazi politicari,kvazi sportisti gdje su osnove ljudskog ponasanja i dostojanstva dotakle samo dno,rodjeni ponovo predvode blok razumnih,dostojanstvenih i drustveno-odgovornih snaga za prosperitet i buducnost naseg fudbala.Svaka vam cast majstori,kao u fudbalski razvijenim drustvima gdje je jedino mjerilo vrijednosti kvalitet a ne regionalna,nacionalna ili neka druga pripadnost.
Ponosan ali ne i iznenadjen,jer ko ce voditi pozitivne procese u BH fudbalu ako ne Velez,koji drzi rekord uspjesnosti na UEFA listi kada je nasa domovina u pitanju.
VOLIM TE MAMA ALI NE KAO VELEZ
Ponosan ali ne i iznenadjen,jer ko ce voditi pozitivne procese u BH fudbalu ako ne Velez,koji drzi rekord uspjesnosti na UEFA listi kada je nasa domovina u pitanju.
VOLIM TE MAMA ALI NE KAO VELEZ
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
RAja ne obazirite se na ove komentare Vitez dao Širokom a Drina Obarskoj oni složni mi nismo
a brato mi smo Velež mi smo gradski klub,čaršijski,iz raje za koju i igramo i zaboli nas ali ono baš zaboli (napisat cu najvecim,nemaju veca od ovih) QURAC jesu li na drugoj strani bošnjaci kurdi ili eskimi. Halooooo smećari znaci igramo za svoju raju za svoj ćeif i za ponosnu istoriju koja nas prati 93 godine. Vi štelite i namještajte ali ovaj ponos zaobiđite. Nas ne kupuju ni stranke ni nacionalni predznaci je nismo njihovo vlasništvo kao vi. Ponosan na svoj klub zbog toga ali i zbog istine da papčine kao vi tu ljubav nikada necete osjetiti. Klub RAje prkosa i ponosa RSD VELEŽ MOSTAR 1922
From father to son
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Samo da se zahvalim i ovako preko foruma Mostarcima za jučerašnju gostoljubljivost, i dobar doček (kao i uvijek). Dovoljno je reći da su nam čak i redari bili susretljivi, o običnoj raji ne treba trošiti riječi. Šta se tačno desilo na tribini preko puta nas ne znam, pa neću ni komentarisati s obzirom da sam ja bio na centralnoj tribini tamo u cosku... Također, vidio sam da se mlađi naraštaji i jednih i drugih sve više međusobno druže, i to me posebno raduje. Tako da, standardno dobar odnos između nas očigledno može ići samo na bolje, nikako na gore
Sve u svemu, zasluženo ste pobijedili i sretno do kraja prvenstva u svakom slučaju.
Sve u svemu, zasluženo ste pobijedili i sretno do kraja prvenstva u svakom slučaju.
1946
Meni jedno nije jasno kako da na stadionu postoji natpis Shell kao sponzor, a isto je i Villa Neretvi gdje je uprava kluba, dok na oficijelnoj stranici kluba nema?
Nije mi jasno. 
Normalan navijac Sarajeva sa normalnim razmišljanjem i gledanjem na jucerašnju utakmicu. Hvala brato i vama puno srece u nastavku prvenstva a za ono normalno stanje po gradu i na stadionu. Normalna sredina brato i carsijska raja. Primjer kako se treba ponasati. Pusti ove bola što brane kroz fudbal nacionalne interese. To su mali miševi bez ljubavi prema svom klubu. Gurne im stranka po stoju da urlaju herceg bosna ili ratko mladicBitiSrcemVezan je napisao/la:Samo da se zahvalim i ovako preko foruma Mostarcima za jučerašnju gostoljubljivost, i dobar doček (kao i uvijek). Dovoljno je reći da su nam čak i redari bili susretljivi, o običnoj raji ne treba trošiti riječi. Šta se tačno desilo na tribini preko puta nas ne znam, pa neću ni komentarisati s obzirom da sam ja bio na centralnoj tribini tamo u cosku... Također, vidio sam da se mlađi naraštaji i jednih i drugih sve više međusobno druže, i to me posebno raduje. Tako da, standardno dobar odnos između nas očigledno može ići samo na bolje, nikako na gore![]()
From father to son
Svaka cast i od mene, ne toliko na pobjedi koliko na trudu, pisanju krvi i zalaganju na terenu. Pokazali ste nasim momcima kako se ostavlja srce na terenu za svoj klub.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Ima tu dosta smotanih stvari... Od tehnickog sponzora pa do partnera a vala i do onog lika koji nam vodi fb stranicu. Ja sam sve vise i vise uvjeren da je ono neka privatna stranica.AlemC85 je napisao/la:Meni jedno nije jasno kako da na stadionu postoji natpis Shell kao sponzor, a isto je i Villa Neretvi gdje je uprava kluba, dok na oficijelnoj stranici kluba nema?Nije mi jasno.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.