FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Po meni su svi bili ok, ali cu istaci ovog momka koji je danas imao svoj debi, a rijec je o stoperu Dejanu Uzelcu. Momak je odigrao za 10, i svaki, al bas svaki zracni duel je glat dobio. Zna se postaviti i pravovremeno reagovati, ne srlja i ne zuri u iznosenju lopte, i sto je najvaznije drago mi je sro razmislja i igra mozgom. Šlag na tortu je bio onaj njegov sprint, i 5-6 nanizanih igraca Slavije, kada je Kokotu stvorio sansu za pogodak. Ok je ovo. Ima prostora za napredak sto je evidentno. U Mostar po bod-ove!!!
- Ljiljani87
- Kontakt:
Danas sve odlično, jedino Varea loš skroz.
Jel sad pauza ili poslije Zrinjskog ?
Jel sad pauza ili poslije Zrinjskog ?
1921 !
05.06.1998
05.06.1998
- BlueIsTheColor
- Kontakt:
Odlican posao, sjajna atmosfera u i oko kluba, puno srce danas... vidim vec ste rekli sve vezano za tekmu i igrace... samo bih jos dodao to kako je ova danas tekma pokazala kakva smo svi mi kao jedna dusa... atmosfera fenomenalna na tribinama, nasa djeca na terenu ginu za dres, a posebno bih pohvalio i to da je bilo lijepo vidjeti bivse igrace na tribinama koji su i pored svojih obaveza dosli da podrze svoj klub... necu da kazem bivsi klub, jer on nikad nece biti bivsi za njih... Zeba, Beslija, Ara itd... Bas se osjeti ta privrzenost klubu i to nema svako... Zato je Zeljo to sto jeste... ZELJO!!!
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..
Manijaci na utakmici sa Slavijom: " onclick="window.open(this.href);return false;
Danas citava ekipa odlicna,da se ne ponavljam,ali vrijedi spomenuti jos jednom samo jedno ime: RIAD BAJIĆ
Ljudi mi nismo ni svjesni kakvu zvijer imamo u ekipi,pa ovaj decko ako ovako nastavi Bundeska ili Premiership mu se smijese.
Sada Zrinjski,ako dole ne izgubimo trece mjesto je sasvim izvijesno obzirom da nas onda ceka najlaksi raspored od ekipa iz vrha.Ostace nam samo komsije,i Borac kojeg docekujemo na Grbavici.Posle Zrinjskog idu dvije domace utakmice protiv Radnika i Drine,kakva bi tek ludnica bila da dobijemo u Mostaru.
Manijaci ponovo odlicni,grupa je prevazisla neke probleme i sada je sve opet na nivou najvece navijacke skupine u BiH
Ljudi mi nismo ni svjesni kakvu zvijer imamo u ekipi,pa ovaj decko ako ovako nastavi Bundeska ili Premiership mu se smijese.
Sada Zrinjski,ako dole ne izgubimo trece mjesto je sasvim izvijesno obzirom da nas onda ceka najlaksi raspored od ekipa iz vrha.Ostace nam samo komsije,i Borac kojeg docekujemo na Grbavici.Posle Zrinjskog idu dvije domace utakmice protiv Radnika i Drine,kakva bi tek ludnica bila da dobijemo u Mostaru.
Manijaci ponovo odlicni,grupa je prevazisla neke probleme i sada je sve opet na nivou najvece navijacke skupine u BiH
SLOBODA NAVIJAČIMA
Gledam pratim i dusa je na mjestu mogu slobodno reci. Al treba spustit loptu na zemlju , na utakmici sa zrinjskim imat cemo jasniju sliku. ako uzmemo tamo bodove mozemo se ukljucit u borbu za titulu a ako ne opet nam ostaje evropa sto nam je u konacnici bio cilj... Nema sta svi su bili na nivou osim Varee. Baja doktor, Kokot ko lav se bori , mozda jedino jos ko mi malo skripi je dado sadikovic. nit smrdi nit mirise ... ne znam sta da kazem al puno je bolji u odnosu na proslu polusezonu
Imate dovoljno vremena da skupite pare za Mostar. Ima da napravimo invaziju dole. Svi ko jedan Manijaci, ovi momci su to zaslužili!
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
Sad treba dobro sagledati stvari i uz jednu dobru pripremu, skauting, analizu i motivaciju krenuti u Mostar po sva tri boda. U slučaju da se to uzme, uprava treba staviti igračima do znanja da je TITULA cilj i gotovo.
Da li će biti snimak na rtv Vogošća....fulih tekmu...moro sam slušat radio javljanja a grbavice dok sam se vozio nazad..umalo 3 saobraćajne nisam napravio
- IlFantasista
- Kontakt:
Ja ne bih previše hvalio i veličao ovu pobjedu, pobijedili smo i to je najbitnije, realno protivnik je katastrofalan i nije nikakvo mjerilo, prema naprijed Slavija je užasna, a ljudi su prešli tri puta centar, zabili su gol, jednom pucali u Antolu i onaj slobodnjak preko gola, to sve u prvom, u drugom nisu imali snage.
Kod nas realizacija danas ništa, umjesto da odemo na dva ili tri razilike minimalno, sabi sebi zakomplikujemo.
Ostajem pri tome da D. Sadiković nema mjesto u prvih 11 i ne treba da igra, osim zbog promašaja kola, odigrao je još jednu blijedu utakmicu. Ušao Hadžiahmetović odmah dijete povezalo redove, igra mirnija, staloženija, sve drugačije.
I ne znam što mu Zeljković ne igra, a igra Čolić koji je također izuzetno loš...
Bajić ubica, pravi napadač, ništa ne oklijeva već odmah šuta, Kokot imao par odličnih poteza i asistencija, po meni najbolji Hasanović. Ove što nisam spomenuo nisu vrijedni spomena.
Kod nas realizacija danas ništa, umjesto da odemo na dva ili tri razilike minimalno, sabi sebi zakomplikujemo.
Ostajem pri tome da D. Sadiković nema mjesto u prvih 11 i ne treba da igra, osim zbog promašaja kola, odigrao je još jednu blijedu utakmicu. Ušao Hadžiahmetović odmah dijete povezalo redove, igra mirnija, staloženija, sve drugačije.
I ne znam što mu Zeljković ne igra, a igra Čolić koji je također izuzetno loš...
Bajić ubica, pravi napadač, ništa ne oklijeva već odmah šuta, Kokot imao par odličnih poteza i asistencija, po meni najbolji Hasanović. Ove što nisam spomenuo nisu vrijedni spomena.
Kun fejekun!
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- corleone87
- Kontakt:
Cilj je osigurati Evropu a titula ako se "ujagmi ujagmi".Treba ici polahko bez stvaranja pritiska igracima a i navijacima samim..Diablo55 je napisao/la:Sad treba dobro sagledati stvari i uz jednu dobru pripremu, skauting, analizu i motivaciju krenuti u Mostar po sva tri boda. U slučaju da se to uzme, uprava treba staviti igračima do znanja da je TITULA cilj i gotovo.

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
- champions1921
Re: Odg: FK Željezničar
Opet je Dado tri puta bolji od Varee.. Hadziahmetovic je fudbalski genijalac i ako ga sreća bude malo poslužila mogao bi daleko dogurati u karijeri.. Dado može napredovati i treba ga istrpiti i gurati onoliko koliko treba.. Nedostatci koje ima su nadoknadivi a zacementirana klupa bi ga igrački ubila.. A valjda i Odović zna zašto mu je dao mjesto u prvih 11..IlFantasista je napisao/la:
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BUDI ŽELJO !!!
amir opet djeluje bolje i od varee i od dade. mislim da se obojica glat vraćaju na klupu kad se đelmić vrati u sastav. uzelac odličan debi, mlad, hoće, umije i treba ga gurati, tim prije što jedini od naših stopera igra lijevom nogom i idealan je par za drugog koji igra desnom. benjo manje loš nego jesenas, ali vala nije ni dobar. ostali generalno na svom nivou, dado neubjedljiv, baja doktor, itd.
a što se tiče navijača, ovo je podrška i mentalitet koji nosi ekipu, a ne nanosi joj dodatni teret i ne ubija pojam u njoj. samo nastaviti ovako.
a što se tiče navijača, ovo je podrška i mentalitet koji nosi ekipu, a ne nanosi joj dodatni teret i ne ubija pojam u njoj. samo nastaviti ovako.
- zeljeznicar1
- Kontakt:
I mene ovo zanima?legenda79 je napisao/la:Da li će biti snimak na rtv Vogošća....fulih tekmu...moro sam slušat radio javljanja a grbavice dok sam se vozio nazad..umalo 3 saobraćajne nisam napravio
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!
O utakmici i pojedinačnim dometima svako od nas ima drugačije mišljenje.Ono što je meni ostalo bitno je to kako se ti momci raduju poslije tekme. Situacija poslije tekme kad Kokot grli malog Beganovića i vodi ga ka tribini i onda ga Varea preuzima možda najbolje govori o njihovom timskom duhu.Selfi je samo potvrda kako dišu zajedno.Taj i takav duh uz struku čiji rad počinje da daje rezultate obećava još lijepih stvari u dolini
- invincible1921
- Kontakt:
jel ovo rekord lige u kornerima ne sjecam se da je neko imo vise nekad 

=\_1921_/=
-
- Kontakt:
Ima mnogo toga za pohvaliti veceras, vjerovatno necemo ni spomenuti sve, ali kako ste vec pisali svi smo sretni dosli i, jos vaznije otisli sa stadiona. Konacno se desavaju dobre stvari i na tribinama, sve pohvale momcima koji vode juznu tribinu i velika podrska redarima. Ono je lijepo vidjeti. Sigurno je da Zeljo moze nesto uraditi poput onoga sto se danas vidjelo. Svi smo bili kao jedan, bez problema, bez bilo kakve stete. Mislim da sve ovo ne smije proci neopazeno i da je vrijeme da se malo vise prica o dobrim stvarima medju navijacima. Sto se tice sjevera, bio je odlicno popunjen i nekako sam imao utisak da smo i ponjeli ekipu do drugog gola. Nije bilo psovanja igracima, iako smo fulili sve i svasta, raja je pljeskala i na kraju su nam momci vratili pobjedom. Bravo jos jednom.
Igra je bila, po meni, odlicna. Mozda i najbolja utakmica ove sezone. Ne sjecam se da sam vidio odavno utakmicu u kojoj je jedna ekipa napravila prilika koliko mi danas. Poslije svega sto nismo zabili bilo je ocekivano da nas kazne, ali onda smo pokazali i karakter, stisnuli i zabili pobjednosni gol. Odovic je dobro spremio ekipu i izgledamo lijepo i stabilno na terenu. Mozda ce neki reci da Slavija nije neko mjerilo, ali slicno je bilo i u Sirokom. Nismo im dali da nam naprave mnogo problema nazad. Konacno izgledamo kao ekipa koja zna sta hoce na terenu. Ima tu dosta kombinovanja, krila i napad su vrlo dobri, iako je danas falio Djelmic.
Uzelac fantasticno odigrao, vjerovatno ce se izboriti za svoju priliku u timu i kada se vrati Bogi. Izuzetno razumjevanje igre, postavljanje, skok igra, snalazi se i na zemlji. Ono sto mi se posebno svidjela je ta doza agresivnosti i drskosti, jer on kada napadne igraca ide bas zestoko i ovaj nema mnogo izbora, nesto slicno Memiji. Potrebni su nam takvi igraci.
Kokot opet jako dobar, borio se i vidi se da mu je stalo, Bajica ne treba vise ni komentarisati, iz utakmice u utakmicu sve bolji, Kvesa ponovo u reprezentativnoj formi. Momak je pravi primjer za sve ostale, i svaka mu cast. Ispao je pametan i van terena kada je produzio ugovor i ostao u Zelji. Znao je vrlo dobro da mu je tu mjesto i da se samo ovdje moze vraitti u ovakvu formu. Momak za primjer svima i na terenu i van njega. Memija takodjer posvecen i srcan kao i uvijek i stvarno je pravo blago imati ovakve momke u ekipi. Amir i njegov roling fenomenalni. Ovaj mladic ima mnogo toga ponuditi, vec smo vidjeli na gotovo svakoj njegovoj utakmici jedan ili dva poteza kojim napravi strasan visak i otovori nam 100% sanse. Nije jos ni punoljetan. Svaka cast i njemu.
Na kraju, mora se spomenuti i gospodin Milomir Odovic. Mislim da da jos nismo, a mozda ni ne budemo(kao prosli put) svjesni kakav je to strucnjak i covjek. Svaka cast. Pravi Zeljovac, odlican trener, nekada strasan veznjak. Nismo bas bili najzadovoljniji pojacanjima na polusezoni. Zato je razlika medju velikim strucnjacima i laicima poput nas tolika. Doveo je Kokota, Djelmica i Uzelca. Prva dva su vec pokazali klasu i u mnogome unaprijedili nasu igru, a i mali Uzelac danas pokazao da nije bezveze tu. Nismo gomilali igrace, doveli smo ono sto nam treba i sto ce nam pomoci da budemo bolji, a mi to svakako jesmo i jos cemo biti.
Igra je bila, po meni, odlicna. Mozda i najbolja utakmica ove sezone. Ne sjecam se da sam vidio odavno utakmicu u kojoj je jedna ekipa napravila prilika koliko mi danas. Poslije svega sto nismo zabili bilo je ocekivano da nas kazne, ali onda smo pokazali i karakter, stisnuli i zabili pobjednosni gol. Odovic je dobro spremio ekipu i izgledamo lijepo i stabilno na terenu. Mozda ce neki reci da Slavija nije neko mjerilo, ali slicno je bilo i u Sirokom. Nismo im dali da nam naprave mnogo problema nazad. Konacno izgledamo kao ekipa koja zna sta hoce na terenu. Ima tu dosta kombinovanja, krila i napad su vrlo dobri, iako je danas falio Djelmic.
Uzelac fantasticno odigrao, vjerovatno ce se izboriti za svoju priliku u timu i kada se vrati Bogi. Izuzetno razumjevanje igre, postavljanje, skok igra, snalazi se i na zemlji. Ono sto mi se posebno svidjela je ta doza agresivnosti i drskosti, jer on kada napadne igraca ide bas zestoko i ovaj nema mnogo izbora, nesto slicno Memiji. Potrebni su nam takvi igraci.
Kokot opet jako dobar, borio se i vidi se da mu je stalo, Bajica ne treba vise ni komentarisati, iz utakmice u utakmicu sve bolji, Kvesa ponovo u reprezentativnoj formi. Momak je pravi primjer za sve ostale, i svaka mu cast. Ispao je pametan i van terena kada je produzio ugovor i ostao u Zelji. Znao je vrlo dobro da mu je tu mjesto i da se samo ovdje moze vraitti u ovakvu formu. Momak za primjer svima i na terenu i van njega. Memija takodjer posvecen i srcan kao i uvijek i stvarno je pravo blago imati ovakve momke u ekipi. Amir i njegov roling fenomenalni. Ovaj mladic ima mnogo toga ponuditi, vec smo vidjeli na gotovo svakoj njegovoj utakmici jedan ili dva poteza kojim napravi strasan visak i otovori nam 100% sanse. Nije jos ni punoljetan. Svaka cast i njemu.
Na kraju, mora se spomenuti i gospodin Milomir Odovic. Mislim da da jos nismo, a mozda ni ne budemo(kao prosli put) svjesni kakav je to strucnjak i covjek. Svaka cast. Pravi Zeljovac, odlican trener, nekada strasan veznjak. Nismo bas bili najzadovoljniji pojacanjima na polusezoni. Zato je razlika medju velikim strucnjacima i laicima poput nas tolika. Doveo je Kokota, Djelmica i Uzelca. Prva dva su vec pokazali klasu i u mnogome unaprijedili nasu igru, a i mali Uzelac danas pokazao da nije bezveze tu. Nismo gomilali igrace, doveli smo ono sto nam treba i sto ce nam pomoci da budemo bolji, a mi to svakako jesmo i jos cemo biti.
- BlueIsTheColor
- Kontakt:
Gledam onog Đipa danas i gledam Bajica, Memiju, Amira, i razmisljam koliko su njemu i slicnim njemu pojedini strucnjaci s.**** zivot... svaki od nase djece koji je odigrao par sezona u prvom timu snasao se dalje u Evropi i napreduje, a koliko su Đip i njemu slicni napravili glupost... i Hasanovic se zaletio vani, pa zato vjerovatno i stagnira, jer ono vrijeme kada se trebao da razvije kao igrac potrosio je bezveze... I tih par primjera trebaju da budu vodilja roditeljima djece iz naseg omladinskog pogona kako NE TREBA da se radi ukoliko se zeli da djete napravi karijeru i rijesi egzistenciju, da ne mora poslije zavrsene neuspjesne karijere uciti kako se postavlja rigips i mjesa malter, da bi imao za zivot...
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..
- bistrikboy
- Kontakt:
Danas stvarno jako lijepa i pozitivna atmosfera u dolini.Ne pamtim kada je zadnji put ekipa nagrađena bas kod svakog poteza aplauzom sa sjevera.Jedina situacija gdje smo negodovali je onaj korner Colica.Vidi se i osjeti jedinstvo publike i ekipe,nasi igraju kako mi navijamo,sve bolje.Sa ovom pobjedom smo skocili na drugo mjesto ali puno je vaznije da su nasi vidjeli da mogu i znaju.Pojedinacno o igracima:
Antolovic - skoro pa besposlen danas,kod gola ni on a ni odbrana nisu izgledali suvereno,nazalost
Colic - solidna tekma,vidi se da nazalost nije fizicki na nivou na kojem je nakad bio i tesko je mogao pratiti igru Memije
Kvesic - danas među najboljima i cini sve da pokaze zasto je bio kandidat za reprezentaciju.Imao je danas brat bratu bar 5-6 opasnih prodora i iz jednog je i asistirao za pobjednicki gol
Uzelac - veoma siguran i smiren na svom debiju,upamticemo ovu njegovu tekmu po onom prodoru ala Lucio i ziceru koji nije pogodio
Kosoric - djeluje sigurnije nego ranije,pokusava biti vođa nase odbrane,veoma siguran
Hasanovic - jedna od boljih njegovih utakmica,dosta pokretan,tacan i cesto je jako dobro ubrzavao napade nase ekipe dugim loptama
Sadikovic - ima slifa ali se slabo krece bez lopte i to je steta velika,imao sansu za gol
Varea - trudi se ali nije u stanju da prati mlađe kolege,i on fulio dva zicera
Memija - kao i uvijek borben,ali danas kod prodora pomalo i brzoplet,bice nesto od njega
Kokot - definitivno je donio ekipi nesto sto nismo imali,danas asistencija i jos dvije dobre sanse,među boljima
Bajic - igra bas mangupski kao da ima 29 a ne 19 godina,nije slucajno dobio Mesin poziv,ponovo najbolji
od ovih sto su usli,mali Amir imao jedan fenomenalan potez i nakon toga kriminalan sut,neprimjetan.Beganovic debitovao i zapoceo svoju profi karijeru
Sve u svemu najbolji danas su bili Bajic,Kokot i Kvesic dobar i Hasanovic.Mozda nam ova pauza sad bas i nije trebala uzeli smo zalet ali nema veze.Idemo dalje...
Antolovic - skoro pa besposlen danas,kod gola ni on a ni odbrana nisu izgledali suvereno,nazalost
Colic - solidna tekma,vidi se da nazalost nije fizicki na nivou na kojem je nakad bio i tesko je mogao pratiti igru Memije
Kvesic - danas među najboljima i cini sve da pokaze zasto je bio kandidat za reprezentaciju.Imao je danas brat bratu bar 5-6 opasnih prodora i iz jednog je i asistirao za pobjednicki gol
Uzelac - veoma siguran i smiren na svom debiju,upamticemo ovu njegovu tekmu po onom prodoru ala Lucio i ziceru koji nije pogodio
Kosoric - djeluje sigurnije nego ranije,pokusava biti vođa nase odbrane,veoma siguran
Hasanovic - jedna od boljih njegovih utakmica,dosta pokretan,tacan i cesto je jako dobro ubrzavao napade nase ekipe dugim loptama
Sadikovic - ima slifa ali se slabo krece bez lopte i to je steta velika,imao sansu za gol
Varea - trudi se ali nije u stanju da prati mlađe kolege,i on fulio dva zicera
Memija - kao i uvijek borben,ali danas kod prodora pomalo i brzoplet,bice nesto od njega
Kokot - definitivno je donio ekipi nesto sto nismo imali,danas asistencija i jos dvije dobre sanse,među boljima
Bajic - igra bas mangupski kao da ima 29 a ne 19 godina,nije slucajno dobio Mesin poziv,ponovo najbolji
od ovih sto su usli,mali Amir imao jedan fenomenalan potez i nakon toga kriminalan sut,neprimjetan.Beganovic debitovao i zapoceo svoju profi karijeru

Sve u svemu najbolji danas su bili Bajic,Kokot i Kvesic dobar i Hasanovic.Mozda nam ova pauza sad bas i nije trebala uzeli smo zalet ali nema veze.Idemo dalje...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Odavno nisam gledao neku nasu tekmu na kojoj smo propustili ovoliko dobrih prilika
Generalno smo bili danas nadmocniji u svakom pogledu,iako onaj pad koncentracije i primljeni gol u posljednjim trenutcima prvog pol. su nam mogli zagorcati zivot da je bio jaci protivnik,al sreca nije
Slavija slaba,tako da nije bas relevantna za nekih analiza u pogledu nase igre,uglavnom pobjedili smo i to je najbitnije
Jedino mozda poraditi na kornerima,danas smo ih imali sijaset a skoro nista bitno nismo uspijeli napraviti iz njih..Bajic,Kokokt,Kvesic top nasa imena po meni,ostali uglavnom dobri takodjer..
Cestitam Odi i momcima na kraju,sad se odmoriti i osvjeziti pred gostovanje u Mostaru..

Cestitam Odi i momcima na kraju,sad se odmoriti i osvjeziti pred gostovanje u Mostaru..

Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Trenutno korisnika/ca: Orvel, Paromlinac, samoFKS i 42 gosta.