FK Sarajevo (opšte diskusije)

FK Sarajevo ove sezone?

Anketa je završila: 16 jul 2017, 14:28.

Prvak
11
25%
Osvajač kupa
4
9%
Dupla kruna
12
27%
Izlazak u Europu
17
39%

Ukupno glasova: 44

obiteljskicovjek
Kontakt:

Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la obiteljskicovjek » 23 mar 2015, 00:36

Forum nije hz privatni prostor, pa nemožete birati ko će pisati, a ti sa par mjeseci forumskog staža svakako ne bi trebao uređivati ovaj javni prostor. Ne zanima me tvoj rodni list, ali ti i slični smarate, nemože čovjek ništa pametno pročitati.
I ako si stara garda, kao što pričaš, a čisto sumnjam, znao bi da je nekad bilo normalno ići na utakmice i Želje i Sarajeva, i pratiti i jedne i druge, bez obzira na navijačke preferencije. Taj ultra fazon, je novijeg datuma, kojeg upražnjavaju balavci, i koji je potpuno iskrivio draž našeg rivalstva.

To što navijam za Željezničar, ne znači da ne pratim drugi klub iz našeg grada. Jako puno mojih prijatelja i meni dragih ljudi navijaju za taj klub i proživaljavaju intenzivno sve uspjehe i nesupjehe. Pucanj na Vedrana bio je pucanj na sarajevski fudbal, a ne samo na Hz.

Rivalstvo je odlična stvar dok postoji mjera i granica ukusa i poštovanja. No ima već neko vrijeme otkad ste promjenili statut, da ste pogubili sve granice, kompase i norme urbanog ponašanja.
Bilo je zadovoljstvo djeliti grad i rivalstvo sa Ferhatovićima, Fazlagićima, Pašićima, Muzurevićima, ali nisam siguran da sa Ibrakovićima i sličnim imamo šta djelimo. Osim zajedničkog urbanog prostora, dva smo svijeta različita postali.[/quote]
Ni u kom slucaju forum ne shvatam privatnim prostorom i nisam to ni rekao. Naravno da me ne zanima tvoj rodni list a jos manje tvoj forumski staz kako ga ti nazivas. Kazes da te "smaram" i kako bi volio nesto pametno procitati na ovom forumu. Ne pada mi na pamet objasnjavati da ovaj forum nije za normalnu razmjenu misljenja iako je predvidjen za istu, jer ti to dobro znas. Navest cu ti par primjera iz tvog posta, nadam se da ces shvatiti. Kao prvo da se ne lazemo ti nisi ovdje da bi slavio uspjehe svojih susjeda a evo i zasto. Reci nekome da te smara i ocekivati normalnu diskusiju nema nikakvig smisla. Nazivati nekoga balavcem jos manje. Imamo dosta toga zajednickog, kao i mnogi u ovom gradu i ja imam prijatelja koji navijaju za tvoj klub ali postoji bitna razlika medju nama. Ja ne pisem na forumu tvog kluba, ne zato sto ne zelim nego zato sto sam za razliku od tebe svjestan da bi kad tad ta rasprava zavrsila uvredama. Ti si u svom postu nastavio dalje i kazes da smo pogubili sve granice norme i kompase urbanog ponasanja a kao ti si za normalnu diskusiju bravo. Nisi mogao odoljeti da ne spomenes sportskog direktora kluba za koji ne navijas i to ne sa postovanjem nego sa uvredom kao ti si urbani decko a on papak iz unutrasnjosti bravo. Na kraju nadam se da mi ostali nece zamjeriti jer cu reagovati emotivno iako sam se dugo hladio. Molim te da nas sve skupa postedis malogradjanske patetike spominjanjem imena Vedrana Puljica u istom kontekstu sa svim ovim uvredama. Nadam se da ces postedjeti ostale odgovora na ovaj post jer ja to necu citati. BRAVO URBANI

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 23 mar 2015, 00:49

pogledao sam izvjestaj iz vrapcica...pa sta je ono krv te j e b o :shock: :o :o ....satrali ste ih u svakom segmentu igre...ovo je bilo klasicno ono kad j e b e n a lopta nece u gol pa taman da je rukom ubacujes....pogotovo prvo poluvrijeme :shock: :shock: ....nemate vi sta kukat na ekipu...poslije onoliko neiskoristenih sansi i prilika pa primljenog gola raspali bi se u igri i barca i real zajedno....morat ce vam se vratit negdje ovi silni promasaji...ne moze to uvijek ovako....al sta je golman poskidao :o :o :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 23 mar 2015, 01:22

obiteljskicovjek je napisao/la:Forum nije hz privatni prostor, pa nemožete birati ko će pisati, a ti sa par mjeseci forumskog staža svakako ne bi trebao uređivati ovaj javni prostor. Ne zanima me tvoj rodni list, ali ti i slični smarate, nemože čovjek ništa pametno pročitati.
I ako si stara garda, kao što pričaš, a čisto sumnjam, znao bi da je nekad bilo normalno ići na utakmice i Želje i Sarajeva, i pratiti i jedne i druge, bez obzira na navijačke preferencije. Taj ultra fazon, je novijeg datuma, kojeg upražnjavaju balavci, i koji je potpuno iskrivio draž našeg rivalstva.

To što navijam za Željezničar, ne znači da ne pratim drugi klub iz našeg grada. Jako puno mojih prijatelja i meni dragih ljudi navijaju za taj klub i proživaljavaju intenzivno sve uspjehe i nesupjehe. Pucanj na Vedrana bio je pucanj na sarajevski fudbal, a ne samo na Hz.

Rivalstvo je odlična stvar dok postoji mjera i granica ukusa i poštovanja. No ima već neko vrijeme otkad ste promjenili statut, da ste pogubili sve granice, kompase i norme urbanog ponašanja.
Bilo je zadovoljstvo djeliti grad i rivalstvo sa Ferhatovićima, Fazlagićima, Pašićima, Muzurevićima, ali nisam siguran da sa Ibrakovićima i sličnim imamo šta djelimo. Osim zajedničkog urbanog prostora, dva smo svijeta različita postali.
Ni u kom slucaju forum ne shvatam privatnim prostorom i nisam to ni rekao. Naravno da me ne zanima tvoj rodni list a jos manje tvoj forumski staz kako ga ti nazivas. Kazes da te "smaram" i kako bi volio nesto pametno procitati na ovom forumu. Ne pada mi na pamet objasnjavati da ovaj forum nije za normalnu razmjenu misljenja iako je predvidjen za istu, jer ti to dobro znas. Navest cu ti par primjera iz tvog posta, nadam se da ces shvatiti. Kao prvo da se ne lazemo ti nisi ovdje da bi slavio uspjehe svojih susjeda a evo i zasto. Reci nekome da te smara i ocekivati normalnu diskusiju nema nikakvig smisla. Nazivati nekoga balavcem jos manje. Imamo dosta toga zajednickog, kao i mnogi u ovom gradu i ja imam prijatelja koji navijaju za tvoj klub ali postoji bitna razlika medju nama. Ja ne pisem na forumu tvog kluba, ne zato sto ne zelim nego zato sto sam za razliku od tebe svjestan da bi kad tad ta rasprava zavrsila uvredama. Ti si u svom postu nastavio dalje i kazes da smo pogubili sve granice norme i kompase urbanog ponasanja a kao ti si za normalnu diskusiju bravo. Nisi mogao odoljeti da ne spomenes sportskog direktora kluba za koji ne navijas i to ne sa postovanjem nego sa uvredom kao ti si urbani decko a on papak iz unutrasnjosti bravo. Na kraju nadam se da mi ostali nece zamjeriti jer cu reagovati emotivno iako sam se dugo hladio. Molim te da nas sve skupa postedis malogradjanske patetike spominjanjem imena Vedrana Puljica u istom kontekstu sa svim ovim uvredama. Nadam se da ces postedjeti ostale odgovora na ovaj post jer ja to necu citati. BRAVO URBANI[/quote]

Kakav post i kakvo poentiranje na kraju :lol:
Ja nisam za diskusiju, ti me uvlačiš u nju, svaki put kad otvorim ovu temu da nešto pročitam, vidim tvojih 17 besmislenih smajlija i djetinjastu želju za nečijom pažnjom, i onda se kao čudiš što ljudi reaguju. Ono što primjećujem je da si mi stavio usta stvari koje predstavljaju tvoje vlastite zaključke. To pokazuje da nisi pripadnik zrele populacije i da nisi sposoban odgovorno upravljati emocijama. U tome nema ništa loše, mlad si, i tvoje vrijeme tek dolazi. Slobodno piši na drugim temama, posebno Željezničara, jer nisi kadar bilo koga iznad 21. godine uvrijediti, a bit će korisno za razvoj komunikacijskih vještina i artikulacije vlastitih razmišljanja. U svakom slučaju radujem se što će u budućnosti ovu temu biti lakše, preglednije i brže čitati. Iznimno cijenim tvoj budući napor koji doprinosi kvaliteti tema i smislenom artikuliranom komuniciranju.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 mar 2015, 01:28

staragarda je napisao/la:pogledao sam izvjestaj iz vrapcica...pa sta je ono krv te j e b o :shock: :o :o ....satrali ste ih u svakom segmentu igre...ovo je bilo klasicno ono kad j e b e n a lopta nece u gol pa taman da je rukom ubacujes....pogotovo prvo poluvrijeme :shock: :shock: ....nemate vi sta kukat na ekipu...poslije onoliko neiskoristenih sansi i prilika pa primljenog gola raspali bi se u igri i barca i real zajedno....morat ce vam se vratit negdje ovi silni promasaji...ne moze to uvijek ovako....al sta je golman poskidao :o :o :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
To sto si gledao je otprilike 3 ili 4 puta manja dominacija nego sto je bila u Banja Luci...
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 23 mar 2015, 08:12

staragarda je napisao/la:pogledao sam izvjestaj iz vrapcica...pa sta je ono krv te j e b o :shock: :o :o ....satrali ste ih u svakom segmentu igre...ovo je bilo klasicno ono kad j e b e n a lopta nece u gol pa taman da je rukom ubacujes....pogotovo prvo poluvrijeme :shock: :shock: ....nemate vi sta kukat na ekipu...poslije onoliko neiskoristenih sansi i prilika pa primljenog gola raspali bi se u igri i barca i real zajedno....morat ce vam se vratit negdje ovi silni promasaji...ne moze to uvijek ovako....al sta je golman poskidao :o :o :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Nisi u pravu. Izvjestaj nije nesto na sta se treba pozvati kad je u pitanju donosenje zakljucaka o tome ko je koga nadigrao. Mi smo izgledali odlicno prvih pola sata, a ostalih 60tak minuta se nismo mogli sastavit sa loptom. Skripilo je na sve strane. Samo su 2-3 igraca dali svoj maksimum i odrzali lekciju ostatku tima, ali to nije ni blizu dovoljno. Milion puta se pokazalo da ako samo jedan igrac zakaze, ekipu moze zavit u crno, a nama je haman pa cijela ekipa zakazala.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 23 mar 2015, 10:48

HordeBL je napisao/la: Evo tih primjera moj filozofe iz kruga99...Barca, Real , City , MU , Chelsea , Milan , Inter , Juve ; Bajern ...moze se malo zaci i po istocnoj evropi pa spomenuti Shaktar, Zenit , CSKA ili blize susjedstvo.. Dinamo , Partizan..pa malo opet na istok i reci Galata, Fener , Besiktas....sve su ovo kokuzi moj filozofe i kod njih isto pali ta tvoja ubleha...novac u fudbalu nije sve.....
o cemu ti pricas Bog ti se smilovo]

Evo da ovdje napisem svoje misljenje na ovu tvoju teoriju.
Ja se slazem sa tobom kada kazes da je novac u fudbalu jedan od najbitnijih segmenata ako se zele postizati vrhunski rezultati.. I tu si 100% u pravu a dokaz je da su najuspjesniji evropski klubovu ujedno i najbogatiji.. Tako je uvijek bilo i tako ce nazalost i biti.. Kazem nazalost jer vrhunski sport je odavno prestao biti sport i pretvorio se u biznis kojem je osnovni cilj da donosi profit svojim vlasnicima..

E sad sto se tice vas, odnosno FKS.. Koliko god vi predstavljali da ste bogati i koliko god gifova, sa nekim crncima koji bacaju sveznjeve novca, postavili cinjenica je da niste bogati.. Da ste bogati kao sto mislite i predstavljate nebi dovodili igrace iz Drine, Leotara, Veleza, Novog Pazara i sl., vec bi dovodili provjereno dobre igrace iz Juzne Amerike, Afrike i ostalih destinacija iz kojih bogati klubovi dovode talentovane igrace.. Pogledaj igracki kadar jednog Dinama.. Vise od pola igraca su stranci za koje su platili poprilicna obestecenja.. Za A.Hodzica Mamic je Liverpulu dao 750k eura.. Mozemo samo predpostaviti koliko novca je dao za juznoamerikance, portugalce i ostale i opet mu je to dovoljno da samo dominira HNL-om.. Kod vas je jedini igrac za koga ste platili obestecenje, bar koliko ja znam, Krste Velkoski (150k KM, neka me neko ispravi ako grijesim).. Vjerovatno ste finansijski najstabilniji klub u BiH (ne znam kakva je situacija u Sirokom ali predpostavljam da nije losa) ali daleko ste od klubova sa kojima se na silu pokusavate uporedjivati.. Prenapuhivanje svega vezano za vas vam je glavna karakteristika.. Tu mislim i na euforicno hvaljenje svega a i na pljuvanje posle losijih igara vaseg tima.. Rijetki od vas su realni a ti realni su vecinom na meti megalomana koji su se odlijepili od realnosti..

Eto ti moje misljenje.. Ne mora vam se svidjeti.. Objektivan sam koliko mogu biti..
BUDI ŽELJO !!!

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 23 mar 2015, 12:17

@gojkara

Korektno je covjek napisao, a ako je neciji post seljacki, onda je to tvoj.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 23 mar 2015, 13:53

Posto me admin opomenuo da ukoliko imam svoj stav ili misljenje o FKS pisem na Opste diskusije. Malo bih da napisem par stvari. Jucer je dobro jedan zeljovac napisao , nisam u nekom ultras navijackom fazonu da vrijedjam, pratim fudbal cijele BIH a naravno i FKS. Tako da ne smatrajte provoakcijom nego objektivno misljenje neko, sto ne mora da znaci da sam upravu.

1. Medijska hajka od dolaska V. Tana , tu su sad napravili dobar potez . Malo su pretjerivali sa silnim press konferencijama , najava tipa u inat dusmanima . Igrace pojedine dizali u oblake , svaki pregovori su bili uveliko u medijima iako nisu zavrseni ili tad nisu bili zavrseni.I ako se stvarno napravi taj medijska sutnja dobro bi bilo da se to malo uvede red. Tu vam je na kraju dobar posao uradila Uprava , s tim da su oni to zapoceli to je njihov dio krivice.

2. Abdulah Ibrakovic po meni nije covjek za FKS , jednostavno to cu uvijek govoriti jer znam tog lika kad se pojavio u svijetu bh. fudbala. Uvijek je nesto muljao petljao od Prve lige Federacije kad je vodio Radnicki Lukavac i TOSK do Celika Veleza i Slobode. Spreman je na sve i svasta i smatram da klub koji hoce ici evropskim putem zasluzuje boljeg sportskog direktora od njega.Svojim najavama transfera Mitrevski , Kostic , Puric , Protic covjek bi rekao da je on to analizirao i uvidio nesto medjutim to se sve odradjivalo danas cuje za njega dobije info sutra ga dovede. Ipak treba to lagano i postepeno raditi, dovoditi kvalitet a ne kvantitet. 4 golmana pa ne igrate 5 takmicenja. Unosi se tako nemir u ekipu znate tesko je kontrolisati 11 do 18 igraca a kamoli 30+...

3. Dizanje cijene igracima. Po meni najavaljvianje interesa ili eventualnih ponuda za igrace je nepotrebno. Ako dodje ponuda ne moraju mediji znati ako ne zavrsis , naravno klubovi izmedju znaju ko sta vrijedi i za koga je koliko odbijeno. Provjerno znam da su te ponude bilo mazanje ociju , i na kraju krajeva sarajevo mora zbog ulozenog donosit rezultate na svim poljima . Al u biti ocigledno da je ta vise "milionska ponuda" za Cimirota dovela samo do toga da on ide silaznom putanjom u formi. Ne moze se na osnovu par utakmica dobiti milionska ponuda , vjerujte mi klubovi iako trose milione to se uzme vise mjeseci analiziranja scoutinga i ostalog. A cimirot je varirao u formi definitivno , na kraju krajeva laze ko kaze da bi Sarajevo odbilo 1,5 miliona eurao koliko se tvrdilo da su dobili. Jer su to kako god sitaucija bila u klubu za nase uslovi ogromni novci.

4. Pritisak navijaca. Ja razumijem bijes navijaca al vjerujte ne ide to preko noci. Od prvenstvene utakmice sa Borcem 0-0 , napravili ste im strasan pritisak i dok je tako nece biti rezultata. Oni dok ganjaju rezultat mislima su vec u nekom minusu jer razmisljaju sta ce se desiti ako izgube! Prerano ste poceli psovati vrijedjati i vrsiti pritisak na igrace. Prvenstvo je dugo , nista nije realno izgubljeno trebalo ih je malo probuditi a ne isprepadati da ljudi ne znaju gdje gone.

Nesto gledam Cukaricki , prije izvjesnog vremena su privatizirani. Neka firma iz BG ih kupila , sredila stadion napravila fin igracki kadar koji vecini klubova pomrsi racune i mediji i javnost u Srbiju su uvjereni da ce kroz par godina osvojiti ligu. Njihov omladinski pogon u svakom segmentu preskace Zvezdu i Partizan ,uzimaju im djecu iz njihovog pogona ali iz drugih manjih sredina. Kad pogledate sada u Omladinskim selekcijama Cukaricki vec stoje rame uz rame sa ta dva kluba. Al oni se nigdje ne pojavljuju , ne sepure se i ne daju neke teske izjave, sute i rade i rezultati im dolaze. Malo po malo jer su svjesni da ne ide preko noci , mislim da iako je Sarajevo veci klub od Cukarickog treba pratiti kako oni rade. Sve u nekoj tisini a vec lagano preuzimaju primat u Srbijanskoj Ligi...
Znaci rad rad i samo rad!!

lp

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 23 mar 2015, 13:55

Buba00 je napisao/la:Posto me admin opomenuo da ukoliko imam svoj stav ili misljenje o FKS pisem na Opste diskusije. Malo bih da napisem par stvari. Jucer je dobro jedan zeljovac napisao , nisam u nekom ultras navijackom fazonu da vrijedjam, pratim fudbal cijele BIH a naravno i FKS. Tako da ne smatrajte provoakcijom nego objektivno misljenje neko, sto ne mora da znaci da sam upravu.

1. Medijska hajka od dolaska V. Tana , tu su sad napravili dobar potez . Malo su pretjerivali sa silnim press konferencijama , najava tipa u inat dusmanima . Igrace pojedine dizali u oblake , svaki pregovori su bili uveliko u medijima iako nisu zavrseni ili tad nisu bili zavrseni.I ako se stvarno napravi taj medijska sutnja dobro bi bilo da se to malo uvede red. Tu vam je na kraju dobar posao uradila Uprava , s tim da su oni to zapoceli to je njihov dio krivice.

2. Abdulah Ibrakovic po meni nije covjek za FKS , jednostavno to cu uvijek govoriti jer znam tog lika kad se pojavio u svijetu bh. fudbala. Uvijek je nesto muljao petljao od Prve lige Federacije kad je vodio Radnicki Lukavac i TOSK do Celika Veleza i Slobode. Spreman je na sve i svasta i smatram da klub koji hoce ici evropskim putem zasluzuje boljeg sportskog direktora od njega.Svojim najavama transfera Mitrevski , Kostic , Puric , Protic covjek bi rekao da je on to analizirao i uvidio nesto medjutim to se sve odradjivalo danas cuje za njega dobije info sutra ga dovede. Ipak treba to lagano i postepeno raditi, dovoditi kvalitet a ne kvantitet. 4 golmana pa ne igrate 5 takmicenja. Unosi se tako nemir u ekipu znate tesko je kontrolisati 11 do 18 igraca a kamoli 30+...

3. Dizanje cijene igracima. Po meni najavaljvianje interesa ili eventualnih ponuda za igrace je nepotrebno. Ako dodje ponuda ne moraju mediji znati ako ne zavrsis , naravno klubovi izmedju znaju ko sta vrijedi i za koga je koliko odbijeno. Provjerno znam da su te ponude bilo mazanje ociju , i na kraju krajeva sarajevo mora zbog ulozenog donosit rezultate na svim poljima . Al u biti ocigledno da je ta vise "milionska ponuda" za Cimirota dovela samo do toga da on ide silaznom putanjom u formi. Ne moze se na osnovu par utakmica dobiti milionska ponuda , vjerujte mi klubovi iako trose milione to se uzme vise mjeseci analiziranja scoutinga i ostalog. A cimirot je varirao u formi definitivno , na kraju krajeva laze ko kaze da bi Sarajevo odbilo 1,5 miliona eurao koliko se tvrdilo da su dobili. Jer su to kako god sitaucija bila u klubu za nase uslovi ogromni novci.

4. Pritisak navijaca. Ja razumijem bijes navijaca al vjerujte ne ide to preko noci. Od prvenstvene utakmice sa Borcem 0-0 , napravili ste im strasan pritisak i dok je tako nece biti rezultata. Oni dok ganjaju rezultat mislima su vec u nekom minusu jer razmisljaju sta ce se desiti ako izgube! Prerano ste poceli psovati vrijedjati i vrsiti pritisak na igrace. Prvenstvo je dugo , nista nije realno izgubljeno trebalo ih je malo probuditi a ne isprepadati da ljudi ne znaju gdje gone.

Nesto gledam Cukaricki , prije izvjesnog vremena su privatizirani. Neka firma iz BG ih kupila , sredila stadion napravila fin igracki kadar koji vecini klubova pomrsi racune i mediji i javnost u Srbiju su uvjereni da ce kroz par godina osvojiti ligu. Njihov omladinski pogon u svakom segmentu preskace Zvezdu i Partizan ,uzimaju im djecu iz njihovog pogona ali iz drugih manjih sredina. Kad pogledate sada u Omladinskim selekcijama Cukaricki vec stoje rame uz rame sa ta dva kluba. Al oni se nigdje ne pojavljuju , ne sepure se i ne daju neke teske izjave, sute i rade i rezultati im dolaze. Malo po malo jer su svjesni da ne ide preko noci , mislim da iako je Sarajevo veci klub od Cukarickog treba pratiti kako oni rade. Sve u nekoj tisini a vec lagano preuzimaju primat u Srbijanskoj Ligi...

lp
:clap:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 23 mar 2015, 13:58

@gojkara
Pusti ti nas i nase 'djecastvo'. Na svaki normalan post cu odgovorit normalno, pa taman se i ne slagao sa istim. A na klosarske provokacije pojedinaca ni ne odgovaram jer necu da se spustam na taj nivo.
Uglavnom, covjek je napisao svoje misljenje kulturno, pa makar to bilo i upakovano ko sto ti kazes, a sa kojim se ja dobrim dijelom slazem. Tvoja argumentacija je bila ravna onoj moj babo vozi bolje auto od tvog babe. Svi se skupa stidite sto ste najljepse rivalstvo na planeti sveli na dekadenciju samo takvu. Hvala Bogu pa imam dosta normalnih prijatelja zeljovaca s kojima pricam normalno i podje.bavamo se na zdravim osnovama. Za mrznju navijaca dva sarajevska kluba se mozemo zahvaliti poslijeratnim generacijama i ovima sto su se sjatili iz pecina.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

staff

Post Postao/la staff » 23 mar 2015, 14:18

uNbx je napisao/la:@gojkara
Pusti ti nas i nase 'djecastvo'. Na svaki normalan post cu odgovorit normalno, pa taman se i ne slagao sa istim. A na klosarske provokacije pojedinaca ni ne odgovaram jer necu da se spustam na taj nivo.
Uglavnom, covjek je napisao svoje misljenje kulturno, pa makar to bilo i upakovano ko sto ti kazes, a sa kojim se ja dobrim dijelom slazem. Tvoja argumentacija je bila ravna onoj moj babo vozi bolje auto od tvog babe. Svi se skupa stidite sto ste najljepse rivalstvo na planeti sveli na dekadenciju samo takvu. Hvala Bogu pa imam dosta normalnih prijatelja zeljovaca s kojima pricam normalno i podje.bavamo se na zdravim osnovama. Za mrznju navijaca dva sarajevska kluba se mozemo zahvaliti poslijeratnim generacijama i ovima sto su se sjatili iz pecina.
Svaka cast prijatelju da je bogdo vise takvih kao tih :clap:

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 23 mar 2015, 14:51

uNbx je napisao/la:@gojkara
Ja nista nisam pokusavao "upakovati" u svom postu.. Pokusao sam, koliko mogu, biti objektivan sto ne znaci da ja FK Sarajevu zelim uspjesnu buducnost i da ispuni planove koje su zacrtali ljudi koji vode vas klub.. Na sportskom planu vas ne mogu organski kao ni vi nas :mrgreen: i tu nebi trebalo biti nista sporno.. Nema tog navijaca Lacija koji zeli dobro Romi, navijaca Galate koji zeli dobro Feneru, Barce Realu. itd., itd.. Moze se nabrajati do sutra.. Pitar koji kaze da ga boli qrac za desavanja u Zelji i manijak koji kaze isto za FK Sarajevo laze bar u 99% slucajeva.. Ubjedjen sam da su Zeljine titule u bliskoj proslosti jednim dijelom zasluzne za pozitivne promjene koje su se desile u FKS a te promjene su dijelom zasluzne sto su i ljudi u mom klubu poceli dosta ozbiljnije da planiraju buducnost kluba za koji navijam.. Bili mi korektni ili ne taj rivalitet nas motivise da budemo bolji i uspjesniji i taj rivalitet je jedino sto vrijedi, bar po meni, u BH klubskom fudbalu..

Ja sam se osvrnuo na pretjerano potenciranje "bogatstva" od pojedinaca koji se predstavljaju kao navijaci FKS, kao i u pretjerivanju kada predstavljaju losu situaciju u drugim klubovima medju kojima je i Zeljo.. Po njima kod vas ruze cvjetaju, sve sjajno i bajkovito; kod ostalih raspad sistema, nema se za vode, struje i sl.. Oni gifovi sa razbacivanjem kesa odgovor na svako pitanje.. Onda prvenstvo pocne i klub kojem je neizvjesno odigravanje svake naredne utakmice i kojeg trener hoce da napusti zbog lose fin. situacije izbaci FKS iz kupa i uzme bod u prvenstvu i na taj nacin poljulja sve dobro sto ste uradili.. Od euforije preko noci mnogi padose u ocaj.. Sve bi rastjerali a do juce ih u zvijezde ukivali..

Da li su ljudi koji vode FKS dijelom odgovorni za takvo rezonovanje pojedinaca prosudite sami..
BUDI ŽELJO !!!

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 23 mar 2015, 14:57

@champ

Jedno je rivalitet a drugo je mrznja. Vi imate svoje, a mi svoje. Bez Sarajeva bi Zeljo bio qrac obicni, kao i obrnuto. Ne bi to bilo to. Neki su jedva docekali da FKS postane zdrav klub samo da bi mogli srat po Zelji, isto kao sto neki od vas jedva cekaju kiks Sarajeva da bi mogli popljuvat sve zivo vezano za nas klub.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 23 mar 2015, 15:03

Pa bolje i konkretnije smo odigrali protiv njih nego protiv vas, i vidi sa vaseg terena tri bobe a sa njihovog cuna. Sreca je qrata stvar jarane, fudbal je bas nepredvidljiv. :thumbup:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 23 mar 2015, 15:25

Kao klub mi imamo jedini lapsus a to je osvajanje Samo 2 puta titule pl BiH (u okvirima BIH, broj Kupa BiH mislim da imamo isti broj ko skretnica) sto je dostizljivo vrlo lahko prestizljivi 3 titule u ovoj ligi za klub kosto je FCS nije nemoguca misija.
Evo zasto:
Mi smo klub koji je I dosad u prosjeku svako tri godine (odkad je stao rat) osvajo ili prvenstvo ili kup
Najvisi broj REGISTROVANI CLANOVA, najveci broj navijaca
Klub smo koji ima najvise euro utakmica, od zavrsetka rata
Klub koji je u samom vrhu BiH fudbala
Klub koji je najveci brend u BiH (dokaz prvi u drzavi sa statutom, prvi klub u koji je ulozi MILIJARDER (milijarder I milioner nije isto) TURKISH AIRLINES GENERALNI sponzor, TO NIKO U BIH NIKAD NIT JE IMI NIT CE IKAD IMAT
I NA KRAJU MI IGRAMO NA NAJVECEM NAJSKUPLJEM NAJVRJEDNIJEM STADIJONU U BIH (sad ce neko reci kirija, al to nije bitno, Posto klubovi tipa Milan inter lacijo roma I drugi veci klubovi od citave nase drzave placaju istu kiriju)

Vidim da neki ovde navode da mi nismo toliko bogati kao dinamo. Tacno je to, al ako gledas dinamo I recimo Borusiju mehengladbah, mehengladbah je mnogo jaca od Dinama nego sto je dinamo od FC S. Dinamo I u vrijeme stare juge imoje par titula vise od FCS. Sta hocu da kazem to je: Dinamo je vec 24 godine gradio inperiju, dok FCS to radi godinu I po, Ako se FCS nastavi razvijat a uz boziju pomoc hoce za 5 godina Dinamo ce bit prevaziden.
Plus u te 24 godine u zagrebu metak nije puko, usli su u EU dok u SARAJEVU I cjeloj BiH je sve sruseno, rat trajo 3.5 god itd.

Mamic u financiskom pogledu (a I fudbalskom) je Mala maca za TANA to je valjda svima Jasno
GNK mamic nema navijaca (ima al nece ljudi da podrzavaju lopova krminalca) FCS je u stanju dovest 20000 ljudi u prosjeku u predkvalifikacijama, a u grupi ls,le 30-35k.

TACNOJE da nasi igraci u zadnji 5 utakmica nemaju rezultat koji mi zelimo, AL JOS NISTA NIJE GOTOVO. A da smo klub koji ima vakav Tim I koji je zaradio dovoljno da moze placat te igrace I od bijat 1.5m € za njih jesmo (TA plus evropa plus VISIT MALAYSIA, ulaznice I ostali sponzori)

Prije rata najuspjesni klub Iz BiH, 6 over all u ligi
Najvise osvojeni titula

I TE STVARI SE NEMOGU NIKAD NI STIC NI PRESTIC, I to je svima krivo I toga se Svi boje.

FK SARAJEVO do smrti.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 23 mar 2015, 15:43

Pitar6785 je napisao/la:Kao klub mi imamo jedini lapsus a to je osvajanje Samo 2 puta titule pl BiH (u okvirima BIH, broj Kupa BiH mislim da imamo isti broj ko skretnica) sto je dostizljivo vrlo lahko prestizljivi 3 titule u ovoj ligi za klub kosto je FCS nije nemoguca misija.
Evo zasto:
Mi smo klub koji je I dosad u prosjeku svako tri godine (odkad je stao rat) osvajo ili prvenstvo ili kup
Najvisi broj REGISTROVANI CLANOVA, najveci broj navijaca
Klub smo koji ima najvise euro utakmica, od zavrsetka rata
Klub koji je u samom vrhu BiH fudbala
Klub koji je najveci brend u BiH (dokaz prvi u drzavi sa statutom, prvi klub u koji je ulozi MILIJARDER (milijarder I milioner nije isto) TURKISH AIRLINES GENERALNI sponzor, TO NIKO U BIH NIKAD NIT JE IMI NIT CE IKAD IMAT
I NA KRAJU MI IGRAMO NA NAJVECEM NAJSKUPLJEM NAJVRJEDNIJEM STADIJONU U BIH (sad ce neko reci kirija, al to nije bitno, Posto klubovi tipa Milan inter lacijo roma I drugi veci klubovi od citave nase drzave placaju istu kiriju)

Vidim da neki ovde navode da mi nismo toliko bogati kao dinamo. Tacno je to, al ako gledas dinamo I recimo Borusiju mehengladbah, mehengladbah je mnogo jaca od Dinama nego sto je dinamo od FC S. Dinamo I u vrijeme stare juge imoje par titula vise od FCS. Sta hocu da kazem to je: Dinamo je vec 24 godine gradio inperiju, dok FCS to radi godinu I po, Ako se FCS nastavi razvijat a uz boziju pomoc hoce za 5 godina Dinamo ce bit prevaziden.
Plus u te 24 godine u zagrebu metak nije puko, usli su u EU dok u SARAJEVU I cjeloj BiH je sve sruseno, rat trajo 3.5 god itd.

Mamic u financiskom pogledu (a I fudbalskom) je Mala maca za TANA to je valjda svima Jasno
GNK mamic nema navijaca (ima al nece ljudi da podrzavaju lopova krminalca) FCS je u stanju dovest 20000 ljudi u prosjeku u predkvalifikacijama, a u grupi ls,le 30-35k.

TACNOJE da nasi igraci u zadnji 5 utakmica nemaju rezultat koji mi zelimo, AL JOS NISTA NIJE GOTOVO. A da smo klub koji ima vakav Tim I koji je zaradio dovoljno da moze placat te igrace I od bijat 1.5m € za njih jesmo (TA plus evropa plus VISIT MALAYSIA, ulaznice I ostali sponzori)

Prije rata najuspjesni klub Iz BiH, 6 over all u ligi
Najvise osvojeni titula

I TE STVARI SE NEMOGU NIKAD NI STIC NI PRESTIC, I to je svima krivo I toga se Svi boje.

FK SARAJEVO do smrti.
Drug, MAMIĆ je genije sam takav... on sta je uradio i koliko je jak covjek postao, to kod nas nece niko postati... Covjek ima MUDA, ono sto nama fali nazalost...
Realni budimo, Dinamo je daleko ispred nas u svakom smislu(osim po broju naivjaca)..

Mi prvo treba da se fokusiramo na Siroki, da njih dobijamo po 2-3 razlike, pa onda pricati o nekom Dinamu...
Prvo ove najvece konkurente nabijati i pobijedjivati sa vise golova razlike, da bi imali osnova pricati o Dinamu il nekom jacem Evropskom klubu...

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 23 mar 2015, 16:41

Buba00 je napisao/la:Posto me admin opomenuo da ukoliko imam svoj stav ili misljenje o FKS pisem na Opste diskusije. Malo bih da napisem par stvari. Jucer je dobro jedan zeljovac napisao , nisam u nekom ultras navijackom fazonu da vrijedjam, pratim fudbal cijele BIH a naravno i FKS. Tako da ne smatrajte provoakcijom nego objektivno misljenje neko, sto ne mora da znaci da sam upravu.

lp
Iskreno ne volim da ulazim na ovu temu nakon nekog kiksa, jer mi se ne da citati kojekakva otvaranja ociju. Vjerovatno onome kome su provokacije upucene se negdje krije, njih tek za jedno 5 do 6 dana možeš ocekivati, kada se stiša hajka. Vidim da si svašta nešto napisao i pokušao biti objektivan.

1. FK Sarajevo je prvi klub u našoj državi, koji uradio nešto što smo do tada slušali, da se radi samo na zapadu. Naravno mislim na dolazak Tana i sama ta vijest zaslužuje veliku pažnju. Što se tice recenice ''U inat dušmanima'' ne zna šta je tu sporno? Nakon potpisa sa Turkišem naša državna tv kuca nije odvojila ni 10 sekundi da objavi tu vjest, koja nije mala stvar. Neki su cak otišli toliko daleko(TV1), pa su to sponzorstvo pokušali prikazati, kao izdaju države. Da ne govorim o printanim medijima Dnevno Avazu ili Tariguzu. Mnogima je taj dan pukao cir, ali i neka puca dušmanima. I onda ti ovdje dođeš i pokušavaš prikazati drugacije, kao da je neko slijep i gluh. Da se razumijemo, dan posle toga svi su znali da je FK Sarajevu TA novi sponzor, ali šta ocekivati od takve države i dušebrižnika, nego dušmanluk.

2. Kada sam procitao Abdulah Ibrakovic, nisam htio dalje citati, ali kad sam odluci da ti odgovorim ipak sam to ucinio. Nisam htio citati, jer svaki navijac želje ima animozitet prema njemu, što mi je potpuno razumljivo. Ljudi misle da je u našu ligu lako dovesti kvalitetnog igraca, ali tu nekad ni pare ne pomažu. Spomenuo si Mitrevskog, Kostica i Purica. Puric je doveden davno, cak smo mi navijaci ''svršavali'' na njega do prije nešto više od godinu. Dovoljan dokaz koliko napradujemo, kad nam je danas taj isti Puric višak. Mitrevski je reprezentativac Makedonije u21, tacno je da nije opravdao ocekivanja. Poslat je na posudbu i od njega se najbolje tek ocekuje, jer je mlad i ima prostora za napredak. Kostic isto nije opravdao ocekivanja, mislim da on ima psihicki problema i teško se nosi sa pritiskom. I on je poslat na posudbu u Novi Pazar i dobro mu za sada ide, cak je prošlo kolo postigao i pogodak, iako igra stopera. Svi griješimo, ali i iznad Ibrakovica ima neko ko ga prati i ocjenjuje njegov rad. Kada ne bude dobro radio svoj posao, vjerovatno nece biti tu. necu da kažem da je Ibrakovic najbolje i da ne može niko bolje od njega, ali on za sada dobro radi svoj posao.

3. Za to o cemu ti pricaš su velikom vecinom novinari krivi, jer oni su ti koji postavljaju takva pitanja i pišu o tome. ''Provjerno znam da su te ponude bilo mazanje ociju'' nadam se da si se sa ovom recenicom htio samo našaliti, jer sam se ja nasmijao kad sam ovo procitao. Ponekad me nerviraju te izjave, da sve što je naše to ne vrijedi. Mamic bi istog tog Cimirota prodao za 3 puta vecu cifru, nego što je Grasshopers nudio. Iskrenu, mene boli briga da li ti u to vjeruješ ili ne. To što željo kao najtrofejni klub ne može da proda svog najboljeg igraca za 100 hiljada, to je nešto sasvim drugo. ocito je da vas to boli, ali mene licno za to boli briga.

4. Slažem se s tobom i potpisujem svaku rijec.

Ovo za Cukericki ne bi komentarisao, jer nisam najbolje upoznat sa njihovom situacijom.

Sve u svemu jedan dobar pokušaj provokacije i otvaranja ociju, ali nije uspjelo. Bar kod mene nije, dok vidim da kod nekih jest.
Das Ist Walter

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 23 mar 2015, 18:02

dinamo necemo nikad ni stici, kamoli prestici, ni u poslovanju ni u broju navijaca, oni imaju deset puta vise navijaca nego Sarajevo isto kao i Hajduk, tako da treba da gledamo samo sebe, i da se lagano gradimo, jer lako je doci do nekog pred srednjeg kvaliteta, i nivoa, sve iznad je muka muka i muka i opet ne znas dal ces uspjeti...

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 23 mar 2015, 18:06

Spustit se malo na zemlju, igraci da proliju rijeke i rijeke znoja, uprava da radi svoj posao maksimalno dobro, i u relativno skorijoj buducnosti uopste nije nemoguce dosegnut jedan zavidan nivo na kojem su Maribor ili Dinamo. Samo treba strpljenja, i uz ozbiljan pristup smo na konju.

1946!
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

starmodgra
Kontakt:

Post Postao/la starmodgra » 23 mar 2015, 18:48

Vi sto pisete lafo bratski klubovi a navalili protiv vas tamo vamo, kad nama bude trebalo zgazit cete nas.. sjecate li se sezone prije 5,6 godina, prije slucaja Vedran, pa redovno ste nas dobijali kad nam je trebalo u borbi za opstanak i na Kosevu i u Vrapcicima, i vi i Zeljo, konstantno nam uzimali 12 bodova.. i ovde pricamo da smo mi zavrli, imate Tana, avione, pi*cke materine i sad bi neko trebo odigrat protiv vas ko pi*cke ili se usrat sto vama na dresu Turkish Airlines pise, aferim za normalne Horde Zla a vi pitari sa istoka pus**e karne, nikad necu zaboravit kad ste skandirali zapadni Mostar.. fuj i o bratstvu pricate, da se nije desio Vedran i da nismo isli s privatnim autima po vas, isti bi qrac bio, na noz bi raja isla.. tako da.. Neretvom se, neretvom se.. :salut:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Pablo11 i 16 gostiju.