FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ako ništa, mogli bi ga mi kupiti na ljeto, samo da dobijemo taj procenat 

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Meni iskreno ova politika nikako ne svida (nadam se da ljudi u klubu ne gladaju ovo na to, jer ako gledaju, necemo onda daleko), tj cekanja na Dzekin transfer kako bi nam netko urucio malo sirotinje.
Ako nismo sami sposobni stvoriti i privuci novce, tj sponzore, onda **** sve ovo zamisljeno.
Tako da, drzava kompleta zivi od nekog stranog merhameta sto je totalno pogresno, a mi ako zelimo naprijed, o Dzekinom transferu ne trebamo uopste razmisljati vec gledati kako sami nesto napraviti sto ce donjeti novce klubu.
Ako nismo sami sposobni stvoriti i privuci novce, tj sponzore, onda **** sve ovo zamisljeno.
Tako da, drzava kompleta zivi od nekog stranog merhameta sto je totalno pogresno, a mi ako zelimo naprijed, o Dzekinom transferu ne trebamo uopste razmisljati vec gledati kako sami nesto napraviti sto ce donjeti novce klubu.
Brate koja ti se i čija politika ne sviđa.....DzoleZeljo je napisao/la:Meni iskreno ova politika nikako ne svida (nadam se da ljudi u klubu ne gladaju ovo na to, jer ako gledaju, necemo onda daleko), tj cekanja na Dzekin transfer kako bi nam netko urucio malo sirotinje.
I sam konstatuješ da ne znaš kako se i šta radi u klubu ali ti se ipak politika ne sviđa ( ili si mislio na politiku koju prosipaju forumaši ) .....
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Stana ako ne produzi ugovor nek' se nista ne vraca.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA
Kad smo vec kod ugovora, sta ce biti sa Tomicem ? Do kada on ima ugovor sa nama, kako je sam sebi napravio problem a mogao je da igra, dobro bi mu bilo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Ko je i kada iz kluba pomenuo Džeku i njegove transfere? Niko nikada.
To mi ovdje na forumu provrtimo par diskusija u situacijama kad mediji pomenu Džeku i njegov eventualni odlazak negdje. Tako da tu priču ne treba povezivati sa klubom,klupskom politikom i sl...
Ponekad i poneko pomisli da je forum centar svijeta, da se oko foruma vrte važne stvari,da je jako važno, čak presudno,ono sta se ovdje piše...
Nas par stotina vrtimo ovdje neke naše priče, razmjenjujemo mišljenja, informacije, ...Ali da smo nesta važni, nismo.
To mi ovdje na forumu provrtimo par diskusija u situacijama kad mediji pomenu Džeku i njegov eventualni odlazak negdje. Tako da tu priču ne treba povezivati sa klubom,klupskom politikom i sl...
Ponekad i poneko pomisli da je forum centar svijeta, da se oko foruma vrte važne stvari,da je jako važno, čak presudno,ono sta se ovdje piše...
Nas par stotina vrtimo ovdje neke naše priče, razmjenjujemo mišljenja, informacije, ...Ali da smo nesta važni, nismo.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Pogresno si protumacio post.Amerigo je napisao/la:Brate koja ti se i čija politika ne sviđa.....DzoleZeljo je napisao/la:Meni iskreno ova politika nikako ne svida (nadam se da ljudi u klubu ne gladaju ovo na to, jer ako gledaju, necemo onda daleko), tj cekanja na Dzekin transfer kako bi nam netko urucio malo sirotinje.
I sam konstatuješ da ne znaš kako se i šta radi u klubu ali ti se ipak politika ne sviđa ( ili si mislio na politiku koju prosipaju forumaši ) .....

Ne svida mi se generalno kada navijaci, simpatizeri, forumasi "zive" od tranfera Dzeke, a tako nam je i prije bio slucaj, i nadam se da tako nece ostati vec da ce sami pronalaziti sredstva a ne moliti hoce li se ovaj prodati ili ne.
A ovaj ako se proda neka ide samo u plus, a ne da strepimo hocemo li sta dobiti od transfera ili ne.
Nego, sta je fakat sa Tomicem?
Da li je suspenzija do kraja sezone ili ce se pronaci neki kompromis?
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 23 mar 2015, 13:53, ukupno mijenjano 3 puta.
-
- Kontakt:
Ništa draže već kad igrači počnu pjevati na kraju, nekako vidiš ko je srcem za Želju.
A nikad neću zaboraviti kad na Koševu svi čekaju Stanu da počne neku.....istom Stana ni pet ni šest "Je*i malo Sarajvo"
https://www.youtube.com/watch?v=jH4Z22SBDMs
A nikad neću zaboraviti kad na Koševu svi čekaju Stanu da počne neku.....istom Stana ni pet ni šest "Je*i malo Sarajvo"

https://www.youtube.com/watch?v=jH4Z22SBDMs
I u tom "golubarniku" mi se i dalje borimo, bez nekih posebnih uslova, ratnici plavog srca, na terenu, na tribini, punog glasa, pjevamo i osvajamo trofeje, praznih dzepova i plave krvi, dok odozgo, sa plavog neba odobrava jedan velikan tribine,
Postoji velika vjerovatnoca da Dzeko promjeni klub, tako da i nije cudo sto raja o tome prica.Mi ako uspijemo da rijesimo tog gen.sponzora o kojem su neki vec pricali, te pare od Dzeke bi nam ekstra dosle.Po meni jedan od nacina da se investira u stadion, npr izgradnju istoka ili pokusati srediti teren kao u Zenici
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Paralelno sa ovim što si napisao ide i igra u suprotnom pravcu. Svi se otvaraju, traže loptu i niko se ne boji krenuti naprijed, bez obzira koliko ima godina. Ovi klinci nemaju nikakvog straha, Amir je toliko puta pogriješio na Pecari, ali nakon svake greške je tražio loptu i otvarao se bez ikakvog straha ili pritiska. Taj pristup traži izuzetnu fizičku pripremljenost, tako da će nam ova pauze dobro doći, bar po tom pitanju.boccaccio je napisao/la:Svidjela mi se jos jedna stvar koju sam primijetio. Lancano preuzimanje igraca u pozicioniranju kada je lopta kod protivnika. To je velika stvar. To znaci da su nasi potpuno u igri i da gledaju kako su igraci pozicionirani, prate se pogledom, preuzimaju odgovornost jedan za drugog. i odmah se teren ucini kao da je popunjen nasim igracima. To se desava samo onda kada ima dovoljno trke.
Ovo je idealna formacija za Grbavicu i nadam se da će Oda nastaviti u ovom ritmu. Čola ne bi trebao imati ovoliku slobodu ne gostovanjima, jer tamo ne smijemo biti ofanzivni u ovoj mjeri.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Čisti Odin rukopisVirtu4l je napisao/la:Paralelno sa ovim što si napisao ide i igra u suprotnom pravcu. Svi se otvaraju, traže loptu i niko se ne boji krenuti naprijed, bez obzira koliko ima godina. Ovi klinci nemaju nikakvog straha, Amir je toliko puta pogriješio na Pecari, ali nakon svake greške je tražio loptu i otvarao se bez ikakvog straha ili pritiska. Taj pristup traži izuzetnu fizičku pripremljenost, tako da će nam ova pauze dobro doći, bar po tom pitanju.boccaccio je napisao/la:Svidjela mi se jos jedna stvar koju sam primijetio. Lancano preuzimanje igraca u pozicioniranju kada je lopta kod protivnika. To je velika stvar. To znaci da su nasi potpuno u igri i da gledaju kako su igraci pozicionirani, prate se pogledom, preuzimaju odgovornost jedan za drugog. i odmah se teren ucini kao da je popunjen nasim igracima. To se desava samo onda kada ima dovoljno trke.
Ovo je idealna formacija za Grbavicu i nadam se da će Oda nastaviti u ovom ritmu. Čola ne bi trebao imati ovoliku slobodu ne gostovanjima, jer tamo ne smijemo biti ofanzivni u ovoj mjeri.

SLOBODA NAVIJAČIMA
Sa ovakvom igrom mozemo u Mostar do bodova, Zrinjski nije ista ekipa kao sa pocetka sezone.
Mi smo do kraja sezone ostvarili oređene ciljeve: Ekipu stabilizovali - mladi igraci vise nego dobri, statu usvojen, u klubu se pregovara sa partnerima, u vrhu smo tabele jos da tu ostanemo i obezbjedimo europu !
Mi smo do kraja sezone ostvarili oređene ciljeve: Ekipu stabilizovali - mladi igraci vise nego dobri, statu usvojen, u klubu se pregovara sa partnerima, u vrhu smo tabele jos da tu ostanemo i obezbjedimo europu !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Kokot je bas stizao sve i jedan je od boljih igraca u tekmi protiv slavije,covjek kad se zagradi i u duelu je beton,a centarsut za prvi gol,teledirigovan.Bas kad je kvesa probijao vidis Kokota vraca se na bekovsku poziciju
® GONGASHI POWERHOUSE ® Founder & Capitano ©
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300
-
- Kontakt:
Drago mi je da je neko spomenuo ovo za Kokota. I ja sam primjetio kako je zatvarao Kvesinu poziciju kada ovaj ostane naprijed. Jos mu je i pokazivao da odmori malo i da saceka, a on ide na beka. Odusevljen sam Kokotovim pristupom i igrom. Snazan, inteligentan igrac koji daje sve od sebe. Svidjaju mi se igraci koji imaju rijesenja, kojima nije bitno gdje lopta, asistirao je za prvi gol lijevom nogom, onda je jednom glavom izbacio cini mi se Bajica, stvarno je odlican do sada. Pravi timski igrac i odlican izbor ljudi koji su ga doveli u Zelju.deyo je napisao/la:Kokot je bas stizao sve i jedan je od boljih igraca u tekmi protiv slavije,covjek kad se zagradi i u duelu je beton,a centarsut za prvi gol,teledirigovan.Bas kad je kvesa probijao vidis Kokota vraca se na bekovsku poziciju
-
- Kontakt:
Možda neko zna broj koliko smo izgubili jako dobrih fudbalera poput Kokota zbog raznih novinarčića koji su sebi davali dosta zapravo da često pišu razno razne gluposti radi ličnih frustracija. Hvala Boga da nismo izgubili Kokota koji nam je donio jednu novu dimenziju u igri, i koji će biti važan kotač prema evropa. Šteta što nije potpisao duži ugovor.
moj je utisak opet da đelmić može još više na tom lijevom krilu, a kokot još više u sredini iza napadača. mislim da je startnih 11 protiv olimpika i najboljih 11, osim možda te rotacije uzelac-bogdanović (ovo juče viđeno je stvarno jako, jako dobro, ali samo je jedna utakmica). dado i varea i dalje nekonkretni i mekani, naročito varea i kad su svi spremni za mene je trio đelmić-kokot-memija iza baje najbolje što imamo u ovom trenutku. dado je opet nešto malo bolji nego jesenas dok je varea jedini kojeg bi ocijenio istim ili čak gorim.
- ficobahtic
- Kontakt:
Najvaznije od svega je to da smo uzeli vrlo vazna 3 boda i sad na miru mozemo da se pripremimo za duel u Mostaru. Nama ce ova pauza dobro doci da se linije dodatno uigraju, da se jos neki igraci malo stabilizuju fizicki i psihicki (Kokot, Varea, Colic, Dado) jer je vrlo vazno da se malo prosiri roster, da i igraci sa klupe mogu da pridonesu svojim kvalitetom u utakmicama koje dolaze.
Osvrnuo bih se na Benju Colica i njegov hajde recimo povratak. Kod njega je po mom misljenju i pored svega sto mu se desavalo (transfer, povreda) ponajprije rekao bih nedostatak motiva. Momak je vrlo mlad prekucao nasu ligu i sigurno da je doslo do zasicenja. Odovic kao izuzetan strucnjak i pedagog sigurno ima nacina da ga vrati na pravi put i vjerujem da ce Benjo kako sezona bude odmicala biti sve bolji a gore sam vec rekao da nam je u nastavku neophodna i sirina u ekipi i svaki igrac nam je jako bitan.
Mirno i hladne glave nastaviti dalje...
Osvrnuo bih se na Benju Colica i njegov hajde recimo povratak. Kod njega je po mom misljenju i pored svega sto mu se desavalo (transfer, povreda) ponajprije rekao bih nedostatak motiva. Momak je vrlo mlad prekucao nasu ligu i sigurno da je doslo do zasicenja. Odovic kao izuzetan strucnjak i pedagog sigurno ima nacina da ga vrati na pravi put i vjerujem da ce Benjo kako sezona bude odmicala biti sve bolji a gore sam vec rekao da nam je u nastavku neophodna i sirina u ekipi i svaki igrac nam je jako bitan.
Mirno i hladne glave nastaviti dalje...
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!
http://tvsa.ba/ba/vijesti/sarajlije_za_ ... u_sarajevu" onclick="window.open(this.href);return false;
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
-
- Kontakt:
Ja ne mislim da sam neki fudbalski stručnjak, ali ono što sam gledao gdje je ulazio Varea je ispod svakog nivoa. Izgubio je brzinu, nema žestine u igri, ne trudi se, izađe na teren kao da ga neko tjera. Priliku dati našem nekom malcu a njemu dati papire. Uštedimo love, dobijemo momka željnog igre i ne može bolje. Dado moramo istrpiti nema nam druge. Kad smo mogli Šehića trpiti i još mnoge možemo zašto ne bi njega. PODRŠKA ZA DADU MORA BITI. Varea i Turković OUT.
on brz igrač nije bio ni kad je u širokom bio među najboljim igračima lige. ali ovo je ispod svakog nivoa, u svakom pogledu.
Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, Lokomotifa, MoSaZeLjo1921, Pablo11, zlatandr i 44 gosta.