Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
34 milje. Sto ce se janjci žderat dabogda se podavili
From father to son
- Probisvjet
- Kontakt:
Nemoj samo reci da mezis bodljikavu zicu i staklenu vunu? Tako rekoste da se hranite pred utakmicu.Cernica je napisao/la:Ma brato evo malo pijuckam jeger pa ih mezim uz njegaceze je napisao/la:Joj Pastrmke što šamare dijeli![]()
![]()
![]()
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Odlično, eh evo onda da ti se obrati još jedan Veležovac, a ako možeš shvatiti dingospo Cernica ili ti Pastrmka je od nas proglašen našim top forumašem, pa mu je dozvoljeno puno toga, osim da kad pije da piše.Dakle, stvari stoje ovako ARGUMENTIRANO:solinas je napisao/la: nisam se tebi direktno ni obracao,procesljaj malo temu,nisi jedini velezovac ovdje,
-Velež od 1955 do 1992 nikada nije ispao iz bivše YU lige;
-Po broju osvojenih bodova u bivšoj jugi poslije velike četvorke i čini mi se Sarajeva mi smo najuspješniji;
-Dva kupa velikog maršala Tita u 4 finala;
-6 puta izlazio u Europu, najviše dogurao do četvrtfinala, u tih 6 puta između ostalih izbačeni ili savladani su:moskovski Spartak, bečki Rapid, Derby County, Twente, Vašeš, Borusija Dortmund, Sion, Belenenses, Hearts i drugi;
-Finalist Srednjoeuropskog kupa i pobjednik Balkanskog kupa šta god mi svi mislili o tome;
-Tri puta drugi u Jugoslaviji, a od toga jednom prvo mjesto izgubili na gol razliku kada su "mrski neprijatelji Srbi i Hrvati" lagano uštimali tekmu OFK Beograd-Hajduk 1:3, iako smo mi u toj sezoni oba puta krhnuli Hajduk;
Idemo dalje:
-Ivan Čurkovič, legenda Partizana, Veležov golman status božanstva u ST.Entiene-u.U ratnom periodu kao Hrvat dugogodišnji predsjednik Partizana;
-Sulejman Rebac, nosilac Hajdukovog zlatnog prstena, jedan od najboljih trenera svih vremena na ovim prostorima, stvoritelj najuspiješnije generacije Veleža, a čini mi se i da je Želju uveo u prvu ligu?
-Enver Marić, između ostalog redovan golman reprezentacije svijeta u to vrijeme, a tad je to bila puno ozbiljnija razina od ovih današnjih umišljenih zvijezda.Dugogodišnji golman moćnog Šalkea, trener Herte, nažalost teška bolest je rekla stop kad je trebao dati još više;
-Dušan Bajević, šta reći osim Princ sa Neretve, jedini čovjek u historiji YU fudbala koji je sudiji rekao da je pogrešno priznao njegov neregularni go.Jedan od najboljih strijelaca Jugoslavije, višestruki prvak Grčke sa AEK-om kao igrač, te najuspiješniji trener u Grčkoj sa njihovim gigantima AEK-om i Olimpijakosom;
-Vahid Halilhodžić, osvojio kup m. Tita sa Veležom, prvenstvo francuske sa Nantom, dva puta najbolji strijelac francuske, bronzana kopačka Europe jednom, orden legije časti od francuskog predsjednika.O njegovom trenerskom putu Lil iz druge lige uveo i Ligu Prvaka, neću više jer je još aktivan;
-Boro Primorac, jedan od najboljih centarhalfova Jugoslavije svih vremena, prvak Jugoslavije sa Hajdukom, jedan od najboljih igrača Lila i Caena u njihovoj historiji, alfa i omega velikog Arsenala odnosno čovjek od najvećeg povjerenja Arsena Wengera i njegov stalni pratilac kroz karijeru;
-Blaž Slišković, jugoslavenski Maradona, citiram "Svi su igrači volili život, ali sam ga ja volio malo više" pametnom dosta;
-Nenad Bijedić, osvajač kupa m. Tita sa Veležom i čovjek koji je imao status ikone, božanstva u Bursasporu, nažalost rano otišao na onaj svijet;
-Semir Tuce, čovjek zbog kojeg je veliki i možda najveći na ovim prostorima Dragan Džajić provodio dane i noći bezuspješno nagovarajući ga da pređe u Beograd (CZ) i uvijek isti legendarni odgovor "Ne mogu, šta će mi raja reći"
-Hasan Salihamidžić i Sergej Barbarez zadnji velikani Veležovog vremena kada je mrak vladao na ovim prostorima.Kad je neko upalio svijetlo (1992) i kada su na površinu isplivali velikani od klubova i gradova kao Orašje, Brotnjo Čitluk, Modriča i slični mi zašutili.Kada progovoriše budale, a pametni ušutiše i Velež zašuti.
I da na kraju još jedno ime, radi starijih ljudi da mi ne bi uzeli za zlo jer mi to ne pamtimo dobro.
-MUHAMED MUJIĆ, neću ništa objašnjavati osim reći da je u ono vrijeme kada je to izgledalo nemoguće bio kapiten reprezentacije Jugoslavije, čovjek zbog kojeg je Dinamov prosjek bio uvijek iznad 40 000 ljudi i kako kažu malo stariji poznavaoci možda i najbolji igrač BiH svih vremena.
-PRVI KLUB U JUGOSLAVIJI KOJI IMA ZVANIČAN NADIMAK, ROĐENI, prva zvanična navijačka skupina u BiH, druga u Jugi, prvi klub koji ima svoju zvaničnu himnu od 1981g.
Dragi moji morao sam, čisto radi samozadovoljstva.Od istorije se ne živi svi to vrlo dobro znamo i ovo shvatite kao samo jedan istorijski pogled jednog navijača Veleža.Ako sam ikog uvrijedio žao mi je, ako sam ikom uljepšao dan drago mi je, ali znam samo jedno @rodjenisa, Pastrmka, @rodjak će ovo da pročitaju u dahu iako oni ovo i u snu i u svakom trennutku znaju napamet i zauvijek.
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!
- Evolution87
- Kontakt:
jel ovo neka zahebancija?FK Sloboda - novčana kazna u iznosu od 2.000,00 KM (propusti u organizaciji utakmice, upotreba megafona i pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača);
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
ima li neko da zna odgovor na pitanje u vezi ovih kazni?!
sta konkretno znaci "propusti u organizaciji" ???
nema veze sa navijacima jer kada su oni u pitanju pise, upotreba pirotehnike, neprimjereno ponasanje navijaca i sl...
sta konkretno znaci "propusti u organizaciji" ???
nema veze sa navijacima jer kada su oni u pitanju pise, upotreba pirotehnike, neprimjereno ponasanje navijaca i sl...
BMV22 to je to brato ali pusti balavurdiju dzaba ti je to njima pisat
ljut sam na tebe sto si izostavio pozitivan skor s južnoamerickim ekipama i raznim silovanjima ove nejači
http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... Itemid=681" onclick="window.open(this.href);return false;
GRANDE VELEŽ
http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... Itemid=681" onclick="window.open(this.href);return false;
GRANDE VELEŽ
From father to son
@BMV22 brate
meni si uljepsao dan ovom kratkom setnjom kroz historiju naseg Veleza ali moram samo jednu recenicu dodati.Najljepse sto mi je fudbal dao u zivotu je to sto sam uzivo gledao najveceg od svih Semira Tucu
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
Al smo afriku momacki izyebali
http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... Itemid=680" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.fkvelez.ba/index.php?option= ... Itemid=680" onclick="window.open(this.href);return false;
From father to son
Naleti tako nekad savezu inspiracija, pa kaznjavaju za sasvim normalne stvari, i Zeljo je nekoliko puta ranije bio kaznjavan zbog megafona koliko se sjecam, ma koliko to glupo bilo, al jbg, nasa posla...Evolution87 je napisao/la:jel ovo neka zahebancija?FK Sloboda - novčana kazna u iznosu od 2.000,00 KM (propusti u organizaciji utakmice, upotreba megafona i pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača);
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Malo previše pišemo o Slobodi.Mislim da ne zaslužuju tu pažnju.
Inače kad smo već kod tog kluba(nije provokacija)ja ne znam da imaju navijača sem u TK gdje je isto tako mnogo navijača Želje,Sarajeva.Nikad nisam čuo da neko npr. iz Sarajeva,Mostara ili Bihaća navija za Slobodu.Možda ako je neki tuzlak odselio pa je ponio ljubav sa sobom.Ponavljam,nije provokacija,ali znam da npr. Živinice imaju ogroman broj navijača Želje i Sarajeva ponajviše,kao i ostatak TK.
Kod nas u Hercegovini je slično,ali to je nažalost zbog nacio podjeljenosti i nabrijavanja.Prvi Josip Jole Musa je imao strašnih prijetnji i napada zbog toga što je Veležovac,i u grob su ga otjerali ti neljudi.
Ali isto tako Velež ima dosta simpatizera diljem BiH koji nemaju veze sa Hercegovinom i Mostarom....ne samo u BiH.
To je ono što veseli.
Inače kad smo već kod tog kluba(nije provokacija)ja ne znam da imaju navijača sem u TK gdje je isto tako mnogo navijača Želje,Sarajeva.Nikad nisam čuo da neko npr. iz Sarajeva,Mostara ili Bihaća navija za Slobodu.Možda ako je neki tuzlak odselio pa je ponio ljubav sa sobom.Ponavljam,nije provokacija,ali znam da npr. Živinice imaju ogroman broj navijača Želje i Sarajeva ponajviše,kao i ostatak TK.
Kod nas u Hercegovini je slično,ali to je nažalost zbog nacio podjeljenosti i nabrijavanja.Prvi Josip Jole Musa je imao strašnih prijetnji i napada zbog toga što je Veležovac,i u grob su ga otjerali ti neljudi.
Ali isto tako Velež ima dosta simpatizera diljem BiH koji nemaju veze sa Hercegovinom i Mostarom....ne samo u BiH.
To je ono što veseli.
Zadnja izmjena: tepsija, dana/u 23 mar 2015, 18:17, ukupno mijenjano 1 put.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
E cuj zbog upotrebe megafona
Sa ovim nakaradnim savezom nikad nije dosadno.
Sa ovim nakaradnim savezom nikad nije dosadno.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
- tepsija
- Kontakt:
Meni su veći debili moderatori koji ovo nepismeno spadalo drže na forumu.A usput,ima i suprotan učinak za svoj grad i klub jer svojom nekulturom i malograđanskim ponašanjem,čini Slobodu odbojnom.Alleenn je napisao/la:
koji si ti debil to je nevjerovatno... Prvo Velik Osim nema nista sa ovim kaznama niti se mjesa u rad saveza... Ali posto ti sve smeta sto je iz Sarajeva nije nista ni cudno...
Ja doDŽem,ja poDŽem....pa to se uči u prvom osnovne.
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
nek ti jazavac iz vrapcica zasluzujes paznju..i ti i tvoj smijesni klubcic....jedino gdje se vi spominjete je neka afera oko namjestanja....gdje ces ti sabane spominjat posjetu...300 ljudi vam gleda utakmice a iza gola 7B...i to njih 20..cuj,nije provokacijatepsija je napisao/la:Malo previše pišemo o Slobodi.Mislim da ne zaslužuju tu pažnju.
Inače kad smo već kod tog kluba(nije provokacija)ja ne znam da imaju navijača sem u TK gdje je isto tako mnogo navijača Želje,Sarajeva.Nikad nisam čuo da neko npr. iz Sarajeva ili Bihaća navija za Slobodu.Možda ako je neki tuzlak odselio pa je ponio ljubav sa sobom.Ponavljam,nije provokacija,ali znam da npr. Živinice imaju ogroman broj navijača Želje i Sarajeva ponajviše,kao i ostatak TK.
To je ono što veseli.
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Ma brato danas čitah a nisam mogao odgovorit pa sad na brzinu prije nego što mi dođu gosti odlučih odgovorit.Da tačno zaboravio sma ja Penjerole i sve južnoameričke gigante s kojima smo se uspješno nosili ali evo dva mala ispravka.Cernica je napisao/la:BMV22 to je to brato ali pusti balavurdiju dzaba ti je to njima pisatljut sam na tebe sto si izostavio pozitivan skor s južnoamerickim ekipama i raznim silovanjima ove nejači
GRANDE VELEŽ
-Jadran Topić dugogodišnje furiozno desno krilo našeg Veleža a zatim dobro ovo pročitajte prelazi u KOSMOS što je bilo za ove prostore kao da ja i ti sad brato odemo na mjesec 10 dana.Tamo igrao sa nekim bezveznim igračima tipa PELE
-I da nas sve podsjetim organizatori vlasnici najdugovječnijeg najboljeg najkvalitetnijeg zimskog turnira u Evropi, FEBRUARSKI TURNIR a tu su između ostalog igrali Spartak, Lokomotiva Moskva, repka SSSR-a, Poljska, neki igrači tipa Šarmah Lato, Blohin, ma raja ne mogu više pjena mi izlazi na usta.
Rodjenisa žao mi je ali ja još sretniji od tebe bio mi je suigrač u pionirima,omladincima i pomlatku desetak godina.Skoro jedna raja igranja lopte iza škole non stop i druženje u kafe galeriji i sličnim kafićima dugi niz godina.
N E P R O C J E NJ I V O Z A S V A V R E M E N A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!
- tepsija
- Kontakt:
Simpa si mistaragarda je napisao/la: nek ti jazavac iz vrapcica zasluzujes paznju..i ti i tvoj smijesni klubcic....jedino gdje se vi spominjete je neka afera oko namjestanja....gdje ces ti sabane spominjat posjetu...300 ljudi vam gleda utakmice a iza gola 7B...i to njih 20..cuj,nije provokacija![]()
....nemoj zaboravit RA iz skandinavije,amerike,tajlanda,bocvane.....pa nas seljance vise pogleda protiv mrtvog olimpika nego sto vas dodze u cijeloj sezoni...imas cifru posjeta...mi smo za tvoj klubcic real i to onaj iz madrida...u svakom pogledu...i od j e b i vise sabane od Slobode....
Idi,upiši neku večernju školu.Šta ima veze,nije to danas sramota.
inače,vi ste za nas Rial,Real teško.Pusa
Zadnja izmjena: tepsija, dana/u 23 mar 2015, 18:27, ukupno mijenjano 1 put.
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Kako nije ?..mislim glupo je nabrajat ljude koje znas da su iz nekog grada a navijaju za Slobodu..bilo je mnogo ljudi..pa evo odakle nam je Hamdija Hodzic Hodza rahmetli nekada i menager Alena Mesanovica, pa i menager FK Sloboda i dugogodisnji navijac Slobode prije nego je i postao sportski radnik koji je dosao tu jer je zavolio nas klub kao djecak ...pa recimo jedne prilike na ovim prostorima u USA u St Louisu na jednom nogometnom tirniru gdje sam ja igrao za ekipu Teslica za jednog momka koji me je pozvao, takodjer je nastupala ekipa Slobode koju sam i svijim golovima izbaciotepsija je napisao/la:Malo previše pišemo o Slobodi.Mislim da ne zaslužuju tu pažnju.
To je ono što veseli.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
E bice ludnica na temi poslije 28. kola. 
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Sjećam se ovog lika staragarda, to je onaj što je bio najbučniji kad smo gostovali Slobodi, pa se mjesec dana nakon tekme nije javljao na forum 
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
već je ludinica, ne zna se ko koga udara...uNbx je napisao/la:E bice ludnica na temi poslije 28. kola.
- tepsija
- Kontakt:
Ima ga i na Klixu...rijetko idem tamo ali bio članak o Veležu i Sarajevu...jao smijurije.50% postova,on napisao.Virtu4l je napisao/la:Sjećam se ovog lika staragarda, to je onaj što je bio najbučniji kad smo gostovali Slobodi, pa se mjesec dana nakon tekme nije javljao na forum
Isto papagaj,uvijek isto ponavlja.
Nije bardo.
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.