BH klubovi u Evropi 2014/15

Signore
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 2014/15

Post Postao/la Signore » 14 mar 2015, 21:49

egocentrik je napisao/la:U kojoj varijanti BH predstavnik u LP moze biti nosioc u 2.pretkolu, konkretno Sarajevo? Koef je 5.500 ako se ne varam.
Imas gore taj link sto sam ja postavio pa si racunaj. Tu se svakodnevno azurira i uvijek mozes vidjet kakvo je stanje trenutno. Provjeris u kojim bi ligama moglo doci do zaokreta i navijas da bude tako. Ne zaboravi navijat i da Sarajevo bude prvak :mrgreen:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 mar 2015, 01:20

Ma necemo biti nositelji u CL ako osvojimo ligu,zaboravi to..sansa je da dobijemo slabijeg nositelja i tu probati a ako jaceg izvuces nista
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 19 mar 2015, 13:00

Ove sezone se malo promijenio sistem kvalifikacija tako da će biti još teže nego prije dohvatiti grupu nekog Europskog takmičenja.

Ko god da osvoji prvenstvo vjerovatno neće biti nositelj u 2.pretkolu CL,što vjerovatno znači i ispadanje.
Naravno,ima tu ekipa koje se daju pobijedit al nekako najgore bi bilo izvući ekipu koja je neatraktivna a isto tako i teško prolazna (APOEL,BATE ili Ludogorec). Onda bi prvak ostao na samo jednoj utakmici u Europi koja i ne bi privukla toliko gledatelja.
Najbolje bi bilo izvući slabog protivnika ili nekoga iz regiona (Dinamo ili Partizan),ako ništa bio bi spektakl.

Što se tiče EL, BIH klubovi će najvjerovatnije biti nositelji u 1.pretkolu,nositeljstvo u 2.pretkolu je upitno.
Ako se ne bude nositelj u 2.pretkolu već tu se mogu izvući teško prolazni klubovi kao npr. West Ham,Kopenhagen te neki iz regiona kao npr. Rijeka,Hajduk,Crvena Zvezda...
Ukoliko se to prođe.u 3.pretkolu se uključuju jači klubovi poput Tottenhama,Fiorentine,Bordeauxa,Malage a poslije toga u 4.pretkolu i oni koji su ispali u kvalifikacijama za CL.

Uglavnom,dolazak do 3.pretkola EL bi bio solidan uspjeh,sve dalje je fantastično.

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 19 mar 2015, 14:02

Željo ima realne sanse da bude nositelj u II pretkolu LP, Sarajevo ima tek neke teoretske sanse, dok ostali nemaju nikakve sanse.

Gledajuci prema trenutnoj tabeli, da bi bilo nositelj u II pretkolu LP, FKS mora preskociti tri zemlje sto je skoro pa nemoguca misija. Za Želju je situacija slicna ali smo mi u dosta boljoj poziciji. Mi smo trenutno prvi nenosilac i nama je potrebno da se u samo jednoj od dole navedenih zemalja desi pozeljan rasplet i upadamo medju nosioce. Koja tuga brate mili, sad kad imamo velike sanse da budemo nosioci u II pretkolu LP mi zapeli u kukuruzu :( Oni koje mozemo ugroziti su sljedeci:

Gruzija - Ovdje je potrebno da Dinamo Tbilisi ne uzme titulu a trenutna tabela je:
1. Dinamo Tbilisi 41
2. Dinamo Batumi 39
3. Dila Gori 38
10 kola ostalo do kraja.

Albanija - Ovdje Skenderbeu ne smije biti prvak, Kad je Sarajevo u pitanju ali za Želju je svejedno jer ima bolji koef. od svih navedenih.
1. Skenderbeu 57
2. Kukesi 55
3. Partizani 53
4. FC Tirana 51
9 kola prije kraja.

Slovacka - Žilina ne smije uzeti titulu a jedini koji ih moze ugroziti je Trencin.
1. Zilina 44
2. Trencin 44
11 kola do kraja.

Azerbejdzan - Ovdje Qarabag ne bi smio biti sampion, ali tesko da ce ispustiti ogromnu prednost.
1. Qarabag -------52
2. Inter Baku ---- 43
Jos 13 kola do kraja.

Slovenija - Maribor ne dolazi u obzir, a da li im neko moze pomrsiti racune vidjet cemo.
1. Maribor ------ 53 (utakmica manje)
2. Domzale ------49
3. Celje ---------48
Jos 12 kola do kraja.

Škotska - Ovdje je jako interesantno jer su Aberdeen (4.580) i Inverness (3.580) timovi koji mogu ugroziti Celtika ali je ostalo jos dosta da se igra + doigravanje.
1. Celtik --------- 63
2. Aberdeen ----- 60
3. Inverness ----- 53

U ostalim zemljama je bodovna razlika prevelika da bi se uopste moglo kalkulisati.

Samo jos jedna napomena, moze se recimo desiti da nas pretekne prvak Moldavije, zemlje koja je trenutno ispod nas, pa tako recimo Sherif ne bi smio biti prvak a trenutno tabela je:
1. Milsami ---- 37
2. Dacia ------ 36
3. Sherif T --- 36
Jos 15 kola do kraja.

Sto se tice EL tu situacija nije nimalo povoljna, prema trenutnoj tabeli ni jedan nas tim nece biti nosioc u II pretkolu. Najblizi tome je Željo koji mora preskociti najmanje 3 ekipe da upadne u nosioce, dok recimo Sarajevo mora preskociti najmanje 9 timova. Kako god da se pogleda, nasi timovi su u jako teskoj poziciji.

Smijesno zvuci ali Željo ima 3 puta vece sanse da bude nosilac u II pretkolu LP nego u II pretkolu EL.. :shock: :)
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 21 mar 2015, 18:17

Pa i ne bas. Za ligu prvaka uopste necu pricati jer smatram da su sanse da Željo bude nosilac i u slucaju da bude prvak manje od 20% jer sam siguran da ce Sheriff biti prvak Moldavije. Tu mi je najveca žal ona sezona kada je Borac bio prvak (2010-11) jer da je tu sezonu Željo opet bio prvak, bio bi nosilac i sada bi najvjerovatnije pricali drugu pricu...

Sto se tice LE, mislim da ce do kraja sezona u evropskim ligama doci do jos velikih promjena. Zašto? Jer su pobjednici kupova ovdje predvidjeni da budu oni sa najvecim koeficijentom, a da su aktivni jos u kupu no svi znamo da se najvise iznenadjenja desava upravo u kup natjecanjima + desi se da po pet klubova po sezoni ne dobije licencu za Euro takmicenja. Tako da uopste ne sumnjam da ce Željo moci biti nosilac i drugom prektolu LE (85-90%), dok za Sarajevo ne mogu da budem ovoliko siguran iako ima neke sanse (30-40%)

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 21 mar 2015, 18:57

Odlicno da si se javio i ispravio nedostatke, sigurno imas dosta iskustva u prethodnim sezonama.. :thumbup: Onda tim bolje ako budemo medju povlastenim ekipama imamo mnogo vece sanse za prolaz.

Status nositelja u II pretkolu Želji je ove sezone rekao bih neophodan jer brani za nase prilike velik koeficijent 1.375, i bit ce jako tesko to odbraniti ako kojim slucajem ne bi bili nositelj.

Steta za tu sezonu 10/11 kao sto kazes da smo tad uzeli titulu ko zna sta bi bilo... :(

Edit: Jos nam "samo" preostaje i na terenu izboriti evropu :) :salut:

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 24 mar 2015, 13:52

sam plasman u play off lige prvaka sledece sezone donosi 2.2 mil eura...sobzirom da plasman u isti donosi minimum grupne faze evropa lige klub ce biti nagradjen sa dodatnih 1.6 mil eura...
u slucaju plasmana u grupe lige prvaka klub bi samim plasmanom zaradio 10.2 mil eura..... :crazy: :crazy: :crazy:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 24 mar 2015, 13:58

Eh da neki nas klub ima snage da izbori play-off LP, mislim da je Zeljo to zadnji put uspio protiv Newcastla. Ipak je velika razlika u kvaliteti timova predkola LP i EL.

Kako nasi klubovi trentuno stoje po tim statistikama, da li su nositelji u nekim od predkola LP ili EL ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 24 mar 2015, 14:00

Elegant je napisao/la:Eh da neki nas klub ima snage da izbori play-off LP, mislim da je Zeljo to zadnji put uspio protiv Newcastla. Ipak je velika razlika u kvaliteti timova predkola LP i EL.

Kako nasi klubovi trentuno stoje po tim statistikama, da li su nositelji u nekim od predkola LP ili EL ?
Uspio 3. pretkolo. Kao i Sarajevo protiv Dynama.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 mar 2015, 00:54

Elegant je napisao/la:Eh da neki nas klub ima snage da izbori play-off LP, mislim da je Zeljo to zadnji put uspio protiv Newcastla. Ipak je velika razlika u kvaliteti timova predkola LP i EL.

Ma kakav zeljo i play off,to je bilo 3. pretkolo

Sarajevo i zeljo bi bili nosioci u 2. pretkolu EL a niko ne bi u 2. pretkolu CL...postoje teoretske sanse da se upadne kao zadnji nositelj ali to je skoro nemoguce...u 3. pretkolu EL nisi vise nositelj

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 25 mar 2015, 00:57

MortemHz je napisao/la:

Ma kakav zeljo i play off,to je bilo 3. pretkolo

Sarajevo i zeljo bi bili nosioci u 2. pretkolu EL a niko ne bi u 2. pretkolu CL...postoje teoretske sanse da se upadne kao zadnji nositelj ali to je skoro nemoguce...u 3. pretkolu EL nisi vise nositelj
A sta se igralo poslije III pretkola?

Elegant imas gore iznad detaljno pojasnjeno oko nosilaca ;)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 mar 2015, 01:10

Kada ispadnes u 3. pretkolu CL igras play off EL a kada ispadnes u play off-u CL odmah ulazis u grupne faze EL :thumbup:

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 25 mar 2015, 01:36

MortemHz je napisao/la:Kada ispadnes u 3. pretkolu CL igras play off EL a kada ispadnes u play off-u CL odmah ulazis u grupne faze EL :thumbup:
To se igra tako ali sad. Medjutim tad su vazila neka druga pravila, pa si kad pobjedis u III pretkolu LP isao u Grupe LP. Dok je porazeni igrao prvo kolo Kupa Uefa (po sistemu eliminacije), jer nije bilo EL i sadasnjih grupa ;)

Zanimljivo je recimo da je Newcastle te godine u LP imao u startu 3 poraza ali se cudesnim pobjedama u zadnja 3 kola dokopao II faze LP ;)

Evo tabele i rezulata:

slika
slika

II faza LP

slika
slika

EDIT:

Kad vec spominjem sve ovo onda da napisem i to da smo do Newcastla u I i II pretkolu zabiljezili 4 pobjede (Akranes 3:0 i 1:0) (Lilestrom 1:0 ; 1:0) i da smo tada nakon Engleza u I kolu kupa Uefa igrali sa Spanskom Malagom (koja je imala strasan sastav) i prvi mec na Kosevu zavrsen je 0:0 (Kajtaz stativu pogodio) i mi smo tu pruzili odlicnu partiju kao i u revansu gdje smo porazeni 1:0 (mislim iz penala) a taj pogodak i penal nisam nikad ni vidio :) Kazu na radiju da je Tica Sergej za nas promasio par odlicnih prilika. ;)

Tad je sou bio na radio prenosu iz Španije :mrgreen:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 27 mar 2015, 03:26

Trenutno bi Željin koeficijent bio dovoljan da se bude nosilac u drugom pretkolu LP :) znam da nece ostati tako do kraja sezone (a ne znamo ni hocemo li biti prvaci) no odmah u meni izaziva neko uzbudjenje i nadu :D
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 27 mar 2015, 04:43, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 mar 2015, 03:58

AnelZ je napisao/la:Trenutno bi Željin koeficijent bio dovoljan da se bude nosilac u drugom pretkolu LP :) znam da nece ostati tako do kraja sezone (a ne znamo ni hocemo li biti prvak) no odmah u meni izaziva neko uzbudjenje i nadu :D
Ni blizu

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 27 mar 2015, 04:50

MortemHz je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:Trenutno bi Željin koeficijent bio dovoljan da se bude nosilac u drugom pretkolu LP :) znam da nece ostati tako do kraja sezone (a ne znamo ni hocemo li biti prvak) no odmah u meni izaziva neko uzbudjenje i nadu :D
Ni blizu
Ni blizu šta? : )

Gledam koeficijente (odavno nisam se posvetio ovim stvarima....) i iznenadjen sam koliko su klubovi uspjeli da poprave svoje. To mi samo pokazuje da se u vecini evropskih liga stvara neka elitna grupa klubova koja se iz godine u godinu ponavlja na evropskoj sceni. Za mene to nije pozitivno jer volim raznolikost i zaista ne volim vidjeti da se iz sezone u sezonu ponavljaju klubovi u kvalifikacijama za LP i u samoj grupnoj fazi. Zato tokom kvalifikacija vise posvetim paznje na pretkola Lige Evrope zbog svih tih klubova koji se mjenjaju iz sezone u sezonu iako se i tamo primjeti da se veliki broj klubova poceo uveliko ponavljati. Evo Dinamo Zagreb pretposljednji nosioc u trecem pretkolu LP, a prije tri godine bi sa ovim koeficijentom imao cak odlicnu sansu da bude nosioc i u baražu LP i prije nego se zavrsi trece pretkolo.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 27 mar 2015, 07:53

Ma dobro to yebo Želju nego mozel' Sarajevo biti nosilac u LP?
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 27 mar 2015, 08:20

bistrikboy je napisao/la:Ma dobro to yebo Želju nego mozel' Sarajevo biti nosilac u LP?
Pa pisali su gore o tome... Moze al mora preskocit 3 kluba ja mislim. Gotovo pa nemoguce.
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 mar 2015, 15:46

Ne moze...trebat ce ti oko 6.7 koeficijent da budes posljednji nosioc u 2. pretkolu CL
@Anel,ni blizu ne bi bio dovoljan koeficijent,o cemu pricamo drugo :)
Teoretske sanse postoje da se sa 5.5 i 6 koeficijentom bude nosioc ali vece su sanse da dobijes na bingu nego da nas predstavnik bude nosioc u 2. pretkolu CL a to pogotovo ne mogu Siroki i Zrinjski (4 i 4.2)

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 27 mar 2015, 21:10

DoeTz je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Ma dobro to yebo Želju nego mozel' Sarajevo biti nosilac u LP?
Pa pisali su gore o tome... Moze al mora preskocit 3 kluba ja mislim. Gotovo pa nemoguce.
pa oni ne preskacu oni setaju :kafa:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: AvantiBL, Bing [Bot], rishovski i 45 gostiju.