Calciopoli/Farsopoli

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

DANTES
Kontakt:

Re: Calciopoli/Farsopoli

Post Postao/la DANTES » 27 mar 2015, 19:24

Celikovac je napisao/la:Ja ne znam sta trol vise radi na forumu... Moderacija, administracija, ima li koga??

Sent from my iPad using Tapatalk
jednoumlje je opasna stvar... šta vam radi čovjek?
@duke ma je li to ti vjeruješ u poštenje jednog Mođija?

dakle bilo pa prošlo nevini ste, kao što već rekoh prije pada foruma Stara dama zašila himen i opet je poštena i cvijeće joj po obrazu.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

SampiJuve
Kontakt:

Post Postao/la SampiJuve » 27 mar 2015, 19:31

DANTES je napisao/la:
Celikovac je napisao/la:Ja ne znam sta trol vise radi na forumu... Moderacija, administracija, ima li koga??

Sent from my iPad using Tapatalk
jednoumlje je opasna stvar... šta vam radi čovjek?
Ma pusti svakako mi je dodijalo, a sam necu otici. :) Ovo je najbolji nacin da ne citam intelektualce na okupu, jer me samo i navode na trolanje.

Eto opro se Moggi i ovo dokazuje da je cijela Italija bila protiv mocnog Juventusa ... :clap: :facepalm:

Kad covjek procita zakljucke kako nesto realno i ozbiljno da odg.?
Murillo=JJ

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 27 mar 2015, 19:33

HeavensWonder je napisao/la:De ba pustite čovjeka. Da nema njega ne bi bilo zanimljivo. Golume moRel riba ? :mrgreen:

Nego prema posljednjem tekstu prevedenom vezanom za Mođija:

Bivši generalni direktor Juventusa je istakao velika neslaganja kada su u pitanju različita ročišta na koja je izlazio.
"Rekli su da smo imali ekskluzivan odnos sa sudijama i delegatima, a čak je i Masimo Morati priznao da je to glupost, pošto je i Inter pričao sa njima. Optuživali su me da sam upadao u sudijske prostorije, a onda priznali da mi pravila dozvoljavaju da tamo budem. Naljutio sam se na Paparestu, ali to je druga priča, a on me nikada nije krivio. Još neke optužbe su bile smešne. Pored one za Masima De Santisa, koji je bio kažnjen za meč koji nije igrao Juve, sve ostale su opovrgnute. Tako da, sa kim sam nameštao ligu, recite mi? To je smešno", ljutito priča Mođi.

Pa sad za ove što se pozivaju na sudove i tako to.... Kada je sud donosio presudu, koju je utakmicu Juventus namjestio ili Moggi ? Prema ovome ispade, da su sudije kažnjene za utakmice gdje Juve nije igrao, niti se ikada dokazala veza između Juventusa ili Moggija sa tim utakmicama. Uostalom posljednje pitanje Moggija sve govore... Ako je namještao, s kim je namještao jer su sad svi nevini, a klub ostade oštećen za ogromne pare.
Slicno pitanje u toku rasprave o ovoj temi sam postavljao trolovima koji su se pojavljivali ovdje nekih vec 6-7 godina, ako je namjestano koja je to utakmica ili utakmice?
Jednom sam dobio jedan maestralan odgovor na to pitanje, a odgovor je glasio: "SVE" :urnebes:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 27 mar 2015, 19:36

@Guzni haveri

Hajde ne šupljirajte bez veze :silent: , za svaki vaš ''dokaz'' je pronađen kontradokaz ili demant. Sud je rekao svoju konačnu riječ što se prije pomirite s tim bit će vam lakše...

Doduše većini će biti lakše, za navijače Intera predstoji ono najgore, morat će ukoloniti onaj kartonski Scudetto iz klupskog muzeja... :kafa:
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 27 mar 2015, 19:46

DANTES je napisao/la: @duke ma je li to ti vjeruješ u poštenje jednog Mođija?
To je relativiziranje. Totalno je nebitno da li bilo ko vjeruje u 'poštenje Moggija', šta god ova široka fraza značila.

Ovdje se pokazalo da nema dokaza o tome kako je Juventus namjestio dva prvenstva ili da budem precizan uticao na rezultat većeg broja utakmica. I to je to.

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 27 mar 2015, 19:48

Hocel im se vratit titule
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 27 mar 2015, 20:12

DukeOfWellington je napisao/la:
DANTES je napisao/la: @duke ma je li to ti vjeruješ u poštenje jednog Mođija?
To je relativiziranje. Totalno je nebitno da li bilo ko vjeruje u 'poštenje Moggija', šta god ova široka fraza značila.

Ovdje se pokazalo da nema dokaza o tome kako je Juventus namjestio dva prvenstva ili da budem precizan uticao na rezultat većeg broja utakmica. I to je to.
ustvari Mođi je oslobođen, a namjestanje zastarilo... ko da su mu sudili u BiH... nije ti to Britanija moj ti... da je ovo bilo u Engleskoj Juventus bi bio ugašen...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 27 mar 2015, 20:15

Naravno da nije Britanija nego je Italija. Ali to važi za sve, ne može samo Juventus da ispašta zato što se u Italiji ispod stola rade neke stvari i to rade svi od portira do predsjednika. U tim uslovima Juventus je očito radio ništa lošije ili nepoštenije nego ostali. Ako je Juventus kriv po tvojoj logici, onda bi trebalo ugasiti cijeli italijanski fudbal. Ne može to tako.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 27 mar 2015, 21:12

Jel ovo neko ovde misli da je u engleskoj sve cisto naspram italije? :lol:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 27 mar 2015, 21:47

Marvin je napisao/la:Jel ovo neko ovde misli da je u engleskoj sve cisto naspram italije? :lol:
Ovakvu formulaciju bosanski jezik ne poznaje.

VB i Italija se po tom pitanju ne mogu ni porediti. Ali da bi ti to znao potrebno je znati kako stvari hodaju u obje zemlje, ne samo jednoj.

samadhi
Kontakt:

Re: Sv: Calciopoli/Farsopoli

Post Postao/la samadhi » 27 mar 2015, 22:25

Sissoko je napisao/la:
samadhi je napisao/la:Juventini pljuvali po sudu kad su ih osudjivali, sad im je taj isti sud vjerodostojan jer im odgovara presuda. Licemjerstvo.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
:facepalm:

Najgori su ovi neupuceni trolovi.
Juventusa nije osudio/oslobodio jedan te isti sud, ti veze nemas gdje su sve sudjena bila i koje su presude na kojima donosene.
Jos ovakvi likovi pocnu o licemjerstvu, stvarno za neke nije ni internet a kamoli pravna rasprava.
Grisham, nisam te prepozno.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 27 mar 2015, 23:20

DukeOfWellington je napisao/la:
Marvin je napisao/la:Jel ovo neko ovde misli da je u engleskoj sve cisto naspram italije? :lol:
Ovakvu formulaciju bosanski jezik ne poznaje.

VB i Italija se po tom pitanju ne mogu ni porediti. Ali da bi ti to znao potrebno je znati kako stvari hodaju u obje zemlje, ne samo jednoj.
Formulaciju cega? Trebam izvoditi semanticke akrobacije i to pravopisno uredne ovde na forumu? :lol:
Ne mogu se porediti jer je u VB normalno da sudac javno prizna da je navijac nekog kluba,normalno je da u upravnim odborima nogometnog saveza sjede isti ljudi iz uprave klubova koji itd. O Unitedu samo se ima sta pisati danima. Razlika izmedju tih naroda je talijanski "ciganski mentalitet" dok englezi svoja brutalna ulaganja u nogomet ne zele ugroziti. Nema lige da je cista po tom pitanju. Ne kazem da se dogovaraju rezultati ali da u svim ligama postoje sudije koje statisticki ocito favorizuju neki tim ja mislim da ne bi trebalo biti predmet rasprave jer je jasno ko dan.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 27 mar 2015, 23:45

Formulaciju navedene sintagme. Čak i na forumu postoji neki nivo u tim stvarima, a to što si ti napisao ispod je svakog nivoa.

Evo piši mi danima o Unitedu. Da vidimo te statističke podatke po kojima je United favorizovan klub u PL. Ako misliš da je šuplja i ničim potkrijepljena priča o npr. Howardu Webbu koji kao namješta utakmice u korist Uniteda neki dokaz, varaš se. To je dokaz u krugu trivijalaca i teoretičara zavjere poput tebe, ni slučajno u krugu ozbiljnih ljudi.

Ono što je očito je da u VB vlada jedna potpuno druga filozofija poslovanja kako generalno tako i u fudbalu u odnosu na Italiju. Neuporedivo.

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 27 mar 2015, 23:55

Da me nisi nazvao nepismenim trivijalcem mozda bi imali vremena za off topic pod uslovom da to nikome ne smeta, ovako,nadji nekog svog nivoa i pisite na tom uzvisenom nivou. Pozdrav.

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 27 mar 2015, 23:57

Razlika između britanskog i italijanskog fudbala je u sportskim medijima. Italijani za razliku od engleskih tabloida puno više pažnje pridodaju sudijskim greškama i mediji su uglavnom subjektivni i pronavijački orijentisani.

Pratim Premiership koliko i Seriju A, u Engleskoj se sigurno prave kardinalnije greške nego u Italiji, posljednji primjer je isključenje pogrešnog igrača na meču Manchester City - WBA. U Italiji je nakon svake greške prvenstvo lažirano, navijači se primaju na pompezne medijske naslove i to je to.

U Engleskoj se sudijska greška gleda kao ljudska nenamjera greška, a u Italiji kao sudijska krađa i to je razlika.

Mediji u Italiji čak sa igračima i trenerima poslije svake utakmice komentarišu suđenje, što je dodatno ulje na vatru, a u Engleskoj za svaki komentar o suđenju slijedi kazna.
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 28 mar 2015, 00:03

Marvin je napisao/la:Da me nisi nazvao nepismenim trivijalcem mozda bi imali vremena za off topic pod uslovom da to nikome ne smeta, ovako,nadji nekog svog nivoa i pisite na tom uzvisenom nivou. Pozdrav.
Intelektualac ba, nemoj mu zamjeriti.
Aljegri, out!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 28 mar 2015, 00:04

Marvin je napisao/la:Da me nisi nazvao nepismenim trivijalcem mozda bi imali vremena za off topic pod uslovom da to nikome ne smeta, ovako,nadji nekog svog nivoa i pisite na tom uzvisenom nivou. Pozdrav.
Laž. Trivijalac si na temu na koju govoriš, a zbog toga što si napisao to što si napisao nisi nepismen i ja to nigdje nisam rekao.
IlFantasista je napisao/la:Razlika između britanskog i italijanskog fudbala je u sportskim medijima. Italijani za razliku od engleskih tabloida puno više pažnje pridodaju sudijskim greškama i mediji su uglavnom subjektivni i pronavijački orijentisani.

Pratim Premiership koliko i Seriju A, u Engleskoj se sigurno prave kardinalnije greške nego u Italiji, posljednji primjer je isključenje pogrešnog igrača na meču Manchester City - WBA. U Italiji je nakon svake greške prvenstvo lažirano, navijači se primaju na pompezne medijske naslove i to je to.

U Engleskoj se sudijska greška gleda kao ljudska nenamjera greška, a u Italiji kao sudijska krađa i to je razlika.

Mediji u Italiji čak sa igračima i trenerima poslije svake utakmice komentarišu suđenje, što je dodatno ulje na vatru, a u Engleskoj za svaki komentar o suđenju slijedi kazna.
Tema nisu sudijske greške, tema je bio Moggi, tj. poslovanje i generalno regularnost. Ovaj gore hoće da nam kaže kako u Engleskoj postoji možebitna sistemska neregularnost poput one kakva je često bivala u Italiji. Neće da može.

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 28 mar 2015, 06:27

DANTES je napisao/la: ustvari Mođi je oslobođen, a namjestanje zastarilo... ko da su mu sudili u BiH... nije ti to Britanija moj ti... da je ovo bilo u Engleskoj Juventus bi bio ugašen...
Hajde sto trolas po ovoj temi, vec si poceo i da lazes.
Moggi je oslobodjen bilo kakvog namjestanja.
Pises o sudovima i nekom moralu a Partizan mu svetinja gdje goli zlocinac bude na velikom dijelu tribina. :kafa:

p.s. i oni debilni transkripti koji su postavljani su vec bili na sudjenu, mislis da si nesto novo otkrio. Da ne govorim kako su ispreskakani i lose prevedeni i izvuceni iz hiljada poziva da bi onako izgledali.Sud je to vec davno pregledao u 3 navrata. Neki od "istrazitelja" vec imaju licne tuzbe protiv njih zbog manipulacije istim.
Moggi je kaznjen za razgovor o rasporedu sudija sa sudijskim delegatima, kao sto su ostali u Serie A kaznjeni po tom pitanju, za to se dobijala suspenzija i oduzimalo nekoliko bodova kao Laciu ili Fiorentini, al ti si previse neinteligentan i lazov da skontas da to nije namjestanje utakmica zbog cega su Juve kaznili a kasnije dokazano da se to nije desilo i da su sezone regularne.Vise od polovine Serie A je pricalo sa delegatima i imaju onakve razgovore.
Kako onaj neobrazovani trol rece, "cisto radi omladine".
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

SELK
Kontakt:

Post Postao/la SELK » 28 mar 2015, 07:18

Kakav hejt prema najvecem Italijanskom klubu :facepalm:
Umjesto da se poklope nakon ove presude ovi jos vise napadaju i jos vise se prosipaju.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 28 mar 2015, 09:14

Sissoko je napisao/la:
DANTES je napisao/la: ustvari Mođi je oslobođen, a namjestanje zastarilo... ko da su mu sudili u BiH... nije ti to Britanija moj ti... da je ovo bilo u Engleskoj Juventus bi bio ugašen...
Hajde sto trolas po ovoj temi, vec si poceo i da lazes.
Moggi je oslobodjen bilo kakvog namjestanja.
Pises o sudovima i nekom moralu a Partizan mu svetinja gdje goli zlocinac bude na velikom dijelu tribina. :kafa:

p.s. i oni debilni transkripti koji su postavljani su vec bili na sudjenu, mislis da si nesto novo otkrio. Da ne govorim kako su ispreskakani i lose prevedeni i izvuceni iz hiljada poziva da bi onako izgledali.Sud je to vec davno pregledao u 3 navrata. Neki od "istrazitelja" vec imaju licne tuzbe protiv njih zbog manipulacije istim.
Moggi je kaznjen za razgovor o rasporedu sudija sa sudijskim delegatima, kao sto su ostali u Serie A kaznjeni po tom pitanju, za to se dobijala suspenzija i oduzimalo nekoliko bodova kao Laciu ili Fiorentini, al ti si previse neinteligentan i lazov da skontas da to nije namjestanje utakmica zbog cega su Juve kaznili a kasnije dokazano da se to nije desilo i da su sezone regularne.Vise od polovine Serie A je pricalo sa delegatima i imaju onakve razgovore.
Kako onaj neobrazovani trol rece, "cisto radi omladine".
ti ne znaš da čitaš a? ne da sam neinteligentan već me sam glup ko tocilo, što mi je inače slika na FB...

@Duke naravno, ali zna se ko je bio na vrhu i ko je najviše koristi imao od toga. Titule jednako Liga Šampiona jednako TV prava jednako sponzori jednako velike pare....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.