Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

MirzaLukavac
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la MirzaLukavac » 29 mar 2015, 15:55

Elegant je napisao/la:Cime je to Prcic zasluzio prvih 11., ispred Visce ?

Pa Hajrovic ima prednost ispred njega.

nisam rekao da je zasluzio, momka ne pratim a u repki nije igro skoro ni minut, ova moja postava je prijedlog da se pokusa sa covjekom vise u srediini... hajrovic, zasto ne, ali mislim da je po formi isti ko ii ibisevic i mujdza, ne igra nikako...

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 29 mar 2015, 15:56

Nisam mogao gledati utakmicu do kraja ali cujem da je Medunjanin igrao lijevo krilo. Kako se snasao na toj poziciji?
Sta je forum rekao: Ko je po vama najuspješniji selektor fudbalske reprezentacije BiH ikada?
1. Safet Sušić Pape
2. Miroslav Ćiro Blažević
3. Blaž Baka Slišković

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 29 mar 2015, 16:02

MirzaLukavac je napisao/la:

nisam rekao da je zasluzio, momka ne pratim a u repki nije igro skoro ni minut, ova moja postava je prijedlog da se pokusa sa covjekom vise u srediini... hajrovic, zasto ne, ali mislim da je po formi isti ko ii ibisevic i mujdza, ne igra nikako...
Ne valja ti nista postava. Zasto bi izrazitog ljevaka stavljao na desnu stranu a imas Vranjesa ili Bicakcica? Visca je za Prciaca Bale po krilu. Slazem se za jos jednog igraca u sredini, a ko ce to da bude treba Mesa da odluci. Koga god da stavi bice kritikovan jer naprosto nema jasnu situaciju tu, a ponude su za k.... (Susic, Stilic, Medunjanin, Prcic...). Mozda nekada kada se oporavi da Seo bude zadnji vezni, Besic malo ispred, a Pjanic htio ne htio ofanzivni vezni.
Sta je forum rekao: Ko je po vama najuspješniji selektor fudbalske reprezentacije BiH ikada?
1. Safet Sušić Pape
2. Miroslav Ćiro Blažević
3. Blaž Baka Slišković

MirzaLukavac
Kontakt:

Post Postao/la MirzaLukavac » 29 mar 2015, 16:03

TomBrajder je napisao/la: Kakav Prcic, Kakav Medunjanin ? Otkud Zuka desno ? Daj ba ljudi ne lupajte molim vas... a ni Bicakcic nije za prvih 11 jer je Vranjes jednostavno bolji stoper od njega kad je formi, a Ogi je trenutno u mozda najboljoj formi u karijeri tako da nema price oko drugog stopera
nisi procitao sta sam napisao za zuku, mi desog beka nemamo jerje mujdza pao totalno, a o vrsku neci da trosimm slova... dalje, ako mislis da je visca toliko bolji od prcica onda ne znam, covjek koji se redovno takmici u francuskoj ligi nije jos dobio pravu priliku, a visca, vec sam rekao svoje misljenje...

MirzaLukavac
Kontakt:

Post Postao/la MirzaLukavac » 29 mar 2015, 16:06

Feridagic je napisao/la:
MirzaLukavac je napisao/la:

Ne valja ti nista postava. Zasto bi izrazitog ljevaka stavljao na desnu stranu a imas Vranjesa ili Bicakcica? Visca je za Prciaca Bale po krilu. Slazem se za jos jednog igraca u sredini, a ko ce to da bude treba Mesa da odluci. Koga god da stavi bice kritikovan jer naprosto nema jasnu situaciju tu, a ponude su za k.... (Susic, Stilic, Medunjanin, Prcic...). Mozda nekada kada se oporavi da Seo bude zadnji vezni, Besic malo ispred, a Pjanic htio ne htio ofanzivni vezni.

ok, ali gdje bi ti zuku stavio kad se vrati kolasinac?

TomBrajder
Kontakt:

Post Postao/la TomBrajder » 29 mar 2015, 16:08

MirzaLukavac je napisao/la:ok, ali gdje bi ti zuku stavio kad se vrati kolasinac?
Ukoliko Ogi ili Spaha ne budu na raspolaganju onda na stopera, a ja bi ga najradije ostavio na lijevom a Sea pustio na DM da terorise igrace zajedno sa Mumetom

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 mar 2015, 16:10

MirzaLukavac je napisao/la:ok, ali gdje bi ti zuku stavio kad se vrati kolasinac?
Na klupu.
Nikome nije zagarantovano mjesto u prvih 11. Ali, ako ćemo gledati u idealnim uslovima (istina, takvi ne postoje), te kada su svi spremni i u formi, onda je Kolašinac ispred Zuke na poziciji lijevog beka. Zašto bi se morala izmišljati pozicija za nekog? Ne vidim svrhu zašto bi se Zuka stavljao na desnog beka, a imamo i Vranješa koji je za U-21 igrao na toj poziciji, a mislim da je u dva-tri navrata igrao i u našem najjačem timu. Nema smisla, jednostavno.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 29 mar 2015, 16:13

O tom scenariju tek kad se Kolasinac vrati u pravu formu. Zukanovic je u Chievu stvarno odlican na lijevom beku, prije svega i ofanzivno ima odredjene kvalitete za razliku od Kolasinca koji je u ofanzivi relativno ogranicen. Ali zato nazad Kolasinac mete sve redom. :D

To su vec neke slatke muke sto imamo, za razliku od pozicije desnog beka ili pozicije ofanzivnog veznog.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 mar 2015, 16:14

Ko je pratio Zukanovica ove godine u Serie A iz sedmice u sedmicu zna da taj momak treba imati zacementirano mjesto u prvih 11. Kakav Kolasinac ljudi, momak ima svoju neku draz ali po meni Zukanovic igra kvalitetnije. Nije ga bezveze Chievo otkupio u pola sezone sada i nije bezveze standardan u Serie A koja je vrlo zahtjevna liga i takticki za igrace u odbrani. Uz to koliko vec dugo Kolasinac nije u formi i nije odigrao neku solidnu utakmicu..

Ali za npr Viscu ili Stilica se svakako necu sloziti da zasluzuju nekih prvih 11..

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 29 mar 2015, 16:15

Kad se Seo vrati, Zuka će se boriti sa Bičakčićom za poziciju štopera pored Spahe i to je to. Čuj na desnog beka, što ne mogu ovog trpanja igrača na neprirodne pozicije :evil:

TomBrajder
Kontakt:

Post Postao/la TomBrajder » 29 mar 2015, 16:17

tuzlak1987 je napisao/la:Ko je pratio Zukanovica ove godine u Serie A iz sedmice u sedmicu zna da taj momak treba imati zacementirano mjesto u prvih 11. Kakav Kolasinac ljudi, momak ima svoju neku draz ali po meni Zukanovic igra kvalitetnije. Nije ga bezveze Chievo otkupio u pola sezone sada i nije bezveze standardan u Serie A koja je vrlo zahtjevna liga i takticki za igrace u odbrani. Uz to koliko vec dugo Kolasinac nije u formi i nije odigrao neku solidnu utakmicu..

Ali za npr Viscu ili Stilica se svakako necu sloziti da zasluzuju nekih prvih 11..
Pa ne prica se o utakmici protiv Austrije Kola i onako nije pozvan. Do juna Seo ce nadam se biti u formi a onda mu ni allah ne moze uzeti mjesto na lijevom beku(samo susic moze). Zukanovic je isto tako odlican i na stoperu, vjerovatno je i bolji od Vranjesa pa eto onda ce selektro imati slatke muke koga pored Spahica.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 29 mar 2015, 16:18

tuzlak1987 je napisao/la:Ko je pratio Zukanovica ove godine u Serie A iz sedmice u sedmicu zna da taj momak treba imati zacementirano mjesto u prvih 11. Kakav Kolasinac ljudi, momak ima svoju neku draz ali po meni Zukanovic igra kvalitetnije. Nije ga bezveze Chievo otkupio u pola sezone sada i nije bezveze standardan u Serie A koja je vrlo zahtjevna liga i takticki za igrace u odbrani. Uz to koliko vec dugo Kolasinac nije u formi i nije odigrao neku solidnu utakmicu..

:o :o :o

Na stranu sve zezancije oko njega, činjenice su sljedeće:
1.Sead je jedan od najkvalitetnijih igrača reprezentacije, zajedno sa Spahićem najkvalitetniji odbrambeni igrači reprezentacije i jedan od najperspektivnijih lijevih bekova u Evropi.
2.Seadu se mora naći mjesto u reprezentaciji jer je sa njim naša odbrana jača i agresivnija za 25 %
3.Sead igra srčano, ne boji se nikog!
4.Sead pored snage, ima i brzinu dobru!

Gdje ćeš Sea na klupu, pa ne budi Safet živ bio!

MirzaLukavac
Kontakt:

Post Postao/la MirzaLukavac » 29 mar 2015, 16:20

bit cu iskren i priznati da skoro nikako ne pratim klubski fudbal, zbog prirode posla koji radim, jednostavno nemam kad.

svejedno mislim da kolasinac zdrav i u takmicarskoj formi je puno potrebniji u prvoj postavi nego zukanovic, iskljucivo radi ddefanzivnih zadataka, ali takodjer da se zuku mora imati u prvom timu radi kvaliteta koje posjeduje pogotovo kada ga se uporedii sa ostalim igracima sa spiska...

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 29 mar 2015, 16:23

plavipatriota je napisao/la: :o :o :o

1.Sead je jedan od najkvalitetnijih igrača reprezentacije, zajedno sa Spahićem najkvalitetniji odbrambeni igrači reprezentacije i jedan od najperspektivnijih lijevih bekova u Evropi.
2.Seadu se mora naći mjesto u reprezentaciji jer je sa njim naša odbrana jača i agresivnija za 25 %

Kod Susica je bio samo protiv Nigerije na klupi, sve ostale je bio u pocetnoj postavi. Nidje veze patriota.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

MirzaLukavac
Kontakt:

Post Postao/la MirzaLukavac » 29 mar 2015, 16:26

emir79 je napisao/la:
plavipatriota je napisao/la: :o :o :o

Kod Susica je bio samo protiv Nigerije na klupi, sve ostale je bio u pocetnoj postavi. Nidje veze patriota.

naadam se da se slazemo da je upravo ta bila najvaznnija utakmica za nas na sp...ona koju nismo smjeli izgubit :roll:

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 29 mar 2015, 16:27

Znaš ti dobro na šta idem, al voliš biti bukvalan kao i tvoj duhovni lider.

Naše svjetsko prvenstvo je obilježeno utakmicom protiv Nigerije i ostavljanjem Kolašinca na klupi, te startanjem bez lijevog beka!

Ali to su već ispričane priče!
Spremnog Kolašinca u reprezentaciji BiH pred važnu utakmicu je u stanju bio ostaviti na klupi samo gulaš

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 29 mar 2015, 16:28

emir79 je napisao/la:Kod Susica je bio samo protiv Nigerije na klupi, sve ostale je bio u pocetnoj postavi. Nidje veze patriota.
Daj vise izvuci glavu iz Susica. :pray:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 29 mar 2015, 16:29

hvala bogu pa se rijesismo onog papka u suskavcu. lijepo vidit mesu kraj aut linije. ;)
pi.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 mar 2015, 16:30

To je moje neko misljenje oko Zukanovica i Kolasinca, Zukanovic u Serie A u toku sezone igra standardno i sto je najvaznije ima jace provjere sto se tice te defanzive. Po meni isto zna smirenije postupiti kada se iznosi lopta ili kada je pod pritiskom. Jednostavno ta neka bolja kontrola lopte od Kolasinca kada je na poziciji beka. A ni u skok igri ne bih rekao da je slabiji, mozda cak i bolji od Kolasinca.

Normalno za tu agresivnost, energiju, srcanost, staminu i ostale stvari nisam niti tvrdio da je bolji :mrgreen:

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 29 mar 2015, 16:31

tuzlak1987 je napisao/la:To je moje neko misljenje oko Zukanovica i Kolasinca, Zukanovic u Serie A u toku sezone igra standardno i sto je najvaznije ima jace provjere sto se tice te defanzive. Po meni isto zna smirenije postupiti kada se iznosi lopta ili kada je pod pritiskom. Jednostavno ta neka bolja kontrola lopte od Kolasinca kada je na poziciji beka. A ni u skok igri ne bih rekao da je slabiji, mozda cak i bolji od Kolasinca.

Normalno za tu agresivnost, energiju, srcanost, staminu i ostale stvari nisam niti tvrdio da je bolji :mrgreen:
Kolašinac ima 21 godinu, popraviće on mnoge stvari!
Ja sam za opciju da obojica igraju!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MiranGlasnic i 13 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []