pa gdje si se ti izgubio herbionherbion je napisao/la:Camac ti si najvece magare ovog foruma.
Olimpik Sarajevo
Re: Olimpik Sarajevo
-PAJA Fan Club!!
pa gdje si se ti izgubio herbion
prije je ovo bio jedan aktivan pdf al si nesto zakazao i ti.
daj nam neki info,sta se desava u klubu?koje je objasnjenje sto olimpik ne pruza toliko dobre rezultate u uporedbi sa ulozenim kapitalom? i nemoj nam camca dirati covjek ima pravo iznijeti svoje misljenje iako se i ja ne slazem s njim al ok..nego ajd mi odg na ovo gore navedeno?[/quote]
Olimpik ima problema sa infrastrukturom i veoma mladom ekipom koju valja istrpiti.U Travniku smo imali tucu i samo greskom golmana utakmica izgubljena.Protiv Sarajeva nije islo(namjerno ili ne)a golman opet pravi dvije greske i primamo dva gola a kuci sa Laktasima bod.Samo dvije domace tekme i sedam bodova nije ni lose.Koliko znam ambicije nisu vezane za ovu godinu i uigrava se ovaj mladi sastav.Jedino sto je zadovoljstvo kod Gracica ovaj golman Fejzic i vjerovatno prodaja Subasica,Jesea i Vidovica za koje ima dobre ponude.Priprema neki projekat ala bordo koji treba donijeti stabilan izvor finansiranja klubu i tvrdi da je to Evropa za Olimpik.Ne znam o cemu se radi.
U Trebinje ocekuju pritisak od domacina jer im pobjeda otvara mogucnost manipulacije za predstojece tekme koje igraju kuci.U slucaju dobrog rezultata Olimpika prvenstvo se moze jako komplicirati i uticati na vrh i zacelje.Eto svasta napisah i ako vec mjesec nisam u Sarajevu.
Olimpik ima problema sa infrastrukturom i veoma mladom ekipom koju valja istrpiti.U Travniku smo imali tucu i samo greskom golmana utakmica izgubljena.Protiv Sarajeva nije islo(namjerno ili ne)a golman opet pravi dvije greske i primamo dva gola a kuci sa Laktasima bod.Samo dvije domace tekme i sedam bodova nije ni lose.Koliko znam ambicije nisu vezane za ovu godinu i uigrava se ovaj mladi sastav.Jedino sto je zadovoljstvo kod Gracica ovaj golman Fejzic i vjerovatno prodaja Subasica,Jesea i Vidovica za koje ima dobre ponude.Priprema neki projekat ala bordo koji treba donijeti stabilan izvor finansiranja klubu i tvrdi da je to Evropa za Olimpik.Ne znam o cemu se radi.
U Trebinje ocekuju pritisak od domacina jer im pobjeda otvara mogucnost manipulacije za predstojece tekme koje igraju kuci.U slucaju dobrog rezultata Olimpika prvenstvo se moze jako komplicirati i uticati na vrh i zacelje.Eto svasta napisah i ako vec mjesec nisam u Sarajevu.
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Sto optimizam u Celiku vlada. 
Kojem crnom prvotimcu, čovjek ne igra već pola godinenewton_heath_lyr je napisao/la:Sretan 29.rodjendan Albinu Pelaku,prvotimcu Olimpika.
Cuva Bog Zelju svog!
Nedaj se Olimpice!
Cudom se cudim da toliko zlobe pokazuju navijaci pojedinih klubova ka mladom klubu kakav je Olimpik. Sarajevu je bio potreban kakav takav cetvrti premijerligas, i dobro bi bilo da tako bude i dogodine.
Cudom se cudim da toliko zlobe pokazuju navijaci pojedinih klubova ka mladom klubu kakav je Olimpik. Sarajevu je bio potreban kakav takav cetvrti premijerligas, i dobro bi bilo da tako bude i dogodine.
Stvarno mi nije jasno,danas na tekmi,nije bilo svega 200 ljudi a vecina je bilo nase raje iz Zenice
,pa imal Olimpik sve ukupno 500 ljudi da bar sinpatisu taj klub,ili je to zbog neigranja na svom stadionu.
ja simpatisem taj klub... sarajevo kao glavni grad treba da ima 4-5 premijerligasa... dobro sad vec ima 4, ali kazem... trebamo se ugledati na london u engleskoj... tamo pola liga skoro iz londonapik je napisao/la:Stvarno mi nije jasno,danas na tekmi,nije bilo svega 200 ljudi a vecina je bilo nase raje iz Zenice,pa imal Olimpik sve ukupno 500 ljudi da bar sinpatisu taj klub,ili je to zbog neigranja na svom stadionu.
uostalom, olimpik je vazda bila nasa musterija... u 9 utakmica u prvenstvu 9 pobjeda
al bi iskreno volio da olimpik ostane stabilan premijerligas
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
Živio OLIMPIČIĆ, šteta što će ispast iz PL. Može se spasiti ako donese kakav bod sa gostovanja u 23. kolu. Ako izgubi, konture štimaljke da ne ispadnu svi iz jednog entiteta će se konačno nazrijeti. Šteta, a bogami i jazuk!cole-ch je napisao/la:Nedaj se Olimpice!
A đe da znam?!
gracic je jedan od rijetkih koji je javno istupio i optuzio NS za namijestanje utakmica..i to bi u normalnim zemljama pokrenulo jednu veliku lavinu al kod nas je mentalitet takav da se vecina vas nada da ce olimpik ispasti..mislim koji jadnici mogu biti ovi Bosanci i Hercegovci..svi nesto seru hoce pravdu a kad se pocne uspostavljat onda nesto seru..realno bi bilo da sloboda i celik(iako bi volio da opstanu) ispanu iz lige jer je preofirno sve ovo..al et kad ne ide svi se pozivaju na pravdu kad im se steli svi seru i ovi sto nastoje nesto uraditi sa svojim ulozenim parama njih treba izbaciti i oni trebaju igrati u drugoj ligi..da je bog dao vise ljudi kao sto je gracic dosad bi imali najacu ligu a ne zivjeti od stare slave tipa mi smo 1900 i neke igrali u polufinalu sa nekim..covjek moze razumijeti da se neki klub mrzi zbog rivalstva al da se mrzi bez osnova..samo zato sto smo je nas vecina podla i zlonamjerna to ne mogu razumjeti nikako..
-PAJA Fan Club!!
Ja bih volio da je potpuna pravda u našem fudbalu, tako da ispadaju najslabiji i nek to počne sa Slobodom, za koju ja navijam ako je najslabija._Bad_boy je napisao/la:gracic je jedan od rijetkih koji je javno istupio i optuzio NS za namijestanje utakmica..i to bi u normalnim zemljama pokrenulo jednu veliku lavinu al kod nas je mentalitet takav da se vecina vas nada da ce olimpik ispasti..mislim koji jadnici mogu biti ovi Bosanci i Hercegovci..svi nesto seru hoce pravdu a kad se pocne uspostavljat onda nesto seru..realno bi bilo da sloboda i celik(iako bi volio da opstanu) ispanu iz lige jer je preofirno sve ovo..al et kad ne ide svi se pozivaju na pravdu kad im se steli svi seru i ovi sto nastoje nesto uraditi sa svojim ulozenim parama njih treba izbaciti i oni trebaju igrati u drugoj ligi..da je bog dao vise ljudi kao sto je gracic dosad bi imali najacu ligu a ne zivjeti od stare slave tipa mi smo 1900 i neke igrali u polufinalu sa nekim..covjek moze razumijeti da se neki klub mrzi zbog rivalstva al da se mrzi bez osnova..samo zato sto smo je nas vecina podla i zlonamjerna to ne mogu razumjeti nikako..
Ako se utakmice štele, meni igra nema draži niti utakmice imaju smisla. Može se rezultat našteliti a da se i ne igra, tako sama igra potpuno gubi smisao. Dakle nek ispadnu najslabiji. Ali, u isto vrijeme, GRAČIĆA treba u zatvor najmanje 1000 (hiljadu godina) i zabraniti mu da gleda čak i u mjesec jer liči na loptu. To kažem iz razloga što javno obznanjuje (ja pročitao u novinama) da ne krije da je pitar. (Nisam baš siguran za formulaciju ali ako treba mogu potražiti) Kao i za to što je režirao slušaj GAVARIĆ. Kad je već znao za kartone, a znao je, što nije upozorio Sobodu ili što nije prije utakmice javio Šumanu, nego nakon poraza Sarajeva (i to takvom brzinom da igrači nisu još bili ni izašli sa Tušnja kad je pukla vijest) i prouzrokovao je takve rasprave da su se uprave i navijači Slobode i Sarajeva počeli mrziti kao da su smrtni neprijatelji. Sport bi trebao služiti za širenje prijateljstva i takmičarskog duha a eliminaciju mržnje. Kad je sve to tako (ako je sve tako) OLIMPIK nema nikakve šanse dok ga vodi GRAČIĆ, jer će on uvijek gledati da služi interesima Sarajeva. Timu bi bilo dobro da ga eliminiše što prije ako ima ikakve ozbiljnije ambicije u fudbalu osim pribavljanju Sarajevu bodova.
Živio OLIMPIČIĆ!!!
A đe da znam?!
- slani grad
- Kontakt:
cisto da se zna...boli me tuki za olimpikom al taj gracic....on optuzio FS za namjestanje
...
ko o cemu-k.u.r.v.a o postenju
..i sta sa tim sto ih je on optuzio..pa u ovoj ligi se namjesta od 96 i svi to znaju a sad on fora neka postenjacina ispao..da mu ne treba neku medalju jos dodijelit..ne budite presmijesni...frajer je kupio sebi instant klub da preko cega ima prat kesh..propasce ovaj miki maus klub ja ove ja sljedece sezone ko kauc...kakav olimpik gluho bilo
...rodbina ih gleda samo..i to bliza.. .a naravno da sarajlijama odgovara jedna ovakva ekipa jer im je time u svakoj sezoni zagarantovana jos jedna tekma extra na domacem terenu kad budu kao fol gosti na kosevu
..nadam se da cemo im bas mi presudit i to u zadnjem kolu
ko o cemu-k.u.r.v.a o postenju
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
mislim da se ne razumijemo..ja sam iz gracanice..znaci tuzlanski kanton..i simpatisem slobodu ali ipak navijam za zelju..ali mislim da sloboda i grad tuzla ne ulazu toliko u slobodu i da nisu zasluzili da opstanu u ligi..taj isti gracic je dosao i ulozio svoje pare u taj klub a u slobodi samo gledaju da izvuku ako mogu koju marku..treba biti realan pa reci ako je covjek vec ulozio u taj klub neka bude sve fer i korektno i neka opstanu a ne zlonamjerno im zeljeti da ispanu..sta je gracic dobio sa neispravnom ispisnicom za gavarica..nista..samo kaznu i padanje reputacije kluba..svi smo mi manje ili vise pitari,fukare,manijaci i slicno i to nema nikakve veze..jer razmisli malo bil ti preuzeo recimo gracanicko Lipnicu i ulozio u nju ogromne pare samo da bi pomogao slobodi..ne nebi sigurno..to sto je gracic uradio uradio je zato sto ce pokupovati najkvalitetnije igrace iz PL BIH za malu lovu i onda ih prodati na zapad za dobre pare..**** se njemu za pitare i slicno..vjeruj mi para vrti gdje burgija nece..i sa pojavom olimpika,laktasa i tih instant ekipa koje pokupuju dosta dobrih igraca dolazi i do vecih ulaganja u sarajevo,zelju,celik,slobodu i slicno jer je konkurencija vecaslani grad je napisao/la:cisto da se zna...boli me tuki za olimpikom al taj gracic....on optuzio FS za namjestanje![]()
![]()
![]()
...
ko o cemu-k.u.r.v.a o postenju![]()
![]()
..i sta sa tim sto ih je on optuzio..pa u ovoj ligi se namjesta od 96 i svi to znaju a sad on fora neka postenjacina ispao..da mu ne treba neku medalju jos dodijelit..ne budite presmijesni...frajer je kupio sebi instant klub da preko cega ima prat kesh..propasce ovaj miki maus klub ja ove ja sljedece sezone ko kauc...kakav olimpik gluho bilo
...rodbina ih gleda samo..i to bliza.. .a naravno da sarajlijama odgovara jedna ovakva ekipa jer im je time u svakoj sezoni zagarantovana jos jedna tekma extra na domacem terenu kad budu kao fol gosti na kosevu
![]()
![]()
![]()
-PAJA Fan Club!!
raz_ba..i najbolji sudija ikada po meni tj.Kolina je imao svoje favorite i navijao za neki klub..i mnogi drugi od njih..to je tako u sarajevu..oni se radjaju sa tim il si manijak il si pitar..navijaci olimpika mogu biti jedino navijaci zelje il sarajeva koji u vecoj ili manjoj mjeri simpatisu ovaj klub..isto je u mostaru sa velezom i zrinjskim..to je tako jbga s tim se rodis i ako gledas emisije sarajlija uvijek ti je jedno od pitanja sarajevo ili zeljo nema treceg..Raz_ba je napisao/la:Ja bih volio da je potpuna pravda u našem fudbalu, tako da ispadaju najslabiji i nek to počne sa Slobodom, za koju ja navijam ako je najslabija._Bad_boy je napisao/la:gracic je jedan od rijetkih koji je javno istupio i optuzio NS za namijestanje utakmica..i to bi u normalnim zemljama pokrenulo jednu veliku lavinu al kod nas je mentalitet takav da se vecina vas nada da ce olimpik ispasti..mislim koji jadnici mogu biti ovi Bosanci i Hercegovci..svi nesto seru hoce pravdu a kad se pocne uspostavljat onda nesto seru..realno bi bilo da sloboda i celik(iako bi volio da opstanu) ispanu iz lige jer je preofirno sve ovo..al et kad ne ide svi se pozivaju na pravdu kad im se steli svi seru i ovi sto nastoje nesto uraditi sa svojim ulozenim parama njih treba izbaciti i oni trebaju igrati u drugoj ligi..da je bog dao vise ljudi kao sto je gracic dosad bi imali najacu ligu a ne zivjeti od stare slave tipa mi smo 1900 i neke igrali u polufinalu sa nekim..covjek moze razumijeti da se neki klub mrzi zbog rivalstva al da se mrzi bez osnova..samo zato sto smo je nas vecina podla i zlonamjerna to ne mogu razumjeti nikako..
Ako se utakmice štele, meni igra nema draži niti utakmice imaju smisla. Može se rezultat našteliti a da se i ne igra, tako sama igra potpuno gubi smisao. Dakle nek ispadnu najslabiji. Ali, u isto vrijeme, GRAČIĆA treba u zatvor najmanje 1000 (hiljadu godina) i zabraniti mu da gleda čak i u mjesec jer liči na loptu. To kažem iz razloga što javno obznanjuje (ja pročitao u novinama) da ne krije da je pitar. (Nisam baš siguran za formulaciju ali ako treba mogu potražiti) Kao i za to što je režirao slušaj GAVARIĆ. Kad je već znao za kartone, a znao je, što nije upozorio Sobodu ili što nije prije utakmice javio Šumanu, nego nakon poraza Sarajeva (i to takvom brzinom da igrači nisu još bili ni izašli sa Tušnja kad je pukla vijest) i prouzrokovao je takve rasprave da su se uprave i navijači Slobode i Sarajeva počeli mrziti kao da su smrtni neprijatelji. Sport bi trebao služiti za širenje prijateljstva i takmičarskog duha a eliminaciju mržnje. Kad je sve to tako (ako je sve tako) OLIMPIK nema nikakve šanse dok ga vodi GRAČIĆ, jer će on uvijek gledati da služi interesima Sarajeva. Timu bi bilo dobro da ga eliminiše što prije ako ima ikakve ozbiljnije ambicije u fudbalu osim pribavljanju Sarajevu bodova.
Živio OLIMPIČIĆ!!!
-PAJA Fan Club!!
Eto vidiš, hajde uporedi ova dva posta koje si napisao ovdje. Prvo Gračić prvi istupio protiv neregularnosti itd..... Čitav dunjaluk vidi da je on OLIMPIČIĆ napravio da služi Sarajevu. To se, haman, samo u Gračanici ne vidi. I koje je on to SVOJE pare uložio u OLIMPIČIĆ. Evo ja ću ti kazati da Davud Zahirović, koji je u upravi Slobode samo zato što daje svoje vlastite pare za klub i ništa više. A i on ti je iz Gračanice. Eto jesi li znao za to. Dao je doktor Davud za Slobodu sto puta više svojih para nego Gračić za bilo koji klub na dunjaluku. Doktor Davud nije poznat po tome, niti mu treba publicitet, daje čovjek da se razvija sport. Ni 90% fukara ne zna za to. E to je čovjek. Salih Šabović.... kakve on ima fajde od Slobode, a daje svoju lovu. Ima čovjek najveću građevinsku firmu u BiH a stadion Tušanj pravi Tehnograd, koji nema ni pola radnika, a Giprom na stotine i Općina Imamovićeva da posao nekim tamo kancelarijskim pacovima koji će zaradit na bijedi malih firmica iz Kalesije kao i uvijek. A Salih i dalje finansira Slobodu. On je iz vlastitog džepa (dakle iz svog vlasništva) dao Sakibu Malkočeviću stan, jer Sloboda nije imala. Eto pitaj Sakiba. I ti meni sad pričaš o Gračiću koji pravi nove klubove da bi mešetario u ligi i na njima zarađivao. Eto de provjeri ovo što ti pričam kod doktora Zahirovića i Sakiba Malkočevića pa mi javi. Nego ovdje se napravi psihoza i dovoljno je da jedan napiše tekst protiv kluba ili,ljudi pa da svi opale po "UPRAVI" i lopovima a da nemaju niti jedan valjan dokaz._Bad_boy je napisao/la:mislim da se ne razumijemo..ja sam iz gracanice..znaci tuzlanski kanton..i simpatisem slobodu ali ipak navijam za zelju..ali mislim da sloboda i grad tuzla ne ulazu toliko u slobodu i da nisu zasluzili da opstanu u ligi..taj isti gracic je dosao i ulozio svoje pare u taj klub a u slobodi samo gledaju da izvuku ako mogu koju marku..treba biti realan pa reci ako je covjek vec ulozio u taj klub neka bude sve fer i korektno i neka opstanu a ne zlonamjerno im zeljeti da ispanu..sta je gracic dobio sa neispravnom ispisnicom za gavarica..nista..samo kaznu i padanje reputacije kluba..svi smo mi manje ili vise pitari,fukare,manijaci i slicno i to nema nikakve veze..jer razmisli malo bil ti preuzeo recimo gracanicko Lipnicu i ulozio u nju ogromne pare samo da bi pomogao slobodi..ne nebi sigurno..to sto je gracic uradio uradio je zato sto ce pokupovati najkvalitetnije igrace iz PL BIH za malu lovu i onda ih prodati na zapad za dobre pare..**** se njemu za pitare i slicno..vjeruj mi para vrti gdje burgija nece..i sa pojavom olimpika,laktasa i tih instant ekipa koje pokupuju dosta dobrih igraca dolazi i do vecih ulaganja u sarajevo,zelju,celik,slobodu i slicno jer je konkurencija vecaslani grad je napisao/la:cisto da se zna...boli me tuki za olimpikom al taj gracic....on optuzio FS za namjestanje![]()
![]()
![]()
...
ko o cemu-k.u.r.v.a o postenju![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Eto, poselami u Gračanici!
A đe da znam?!
Biznismen Nijaz Gracić nekada je imao viziju kako od FK Sarajevo napraviti klub za evropske domete. Ipak, nije sve išlo kako je planirao, pa je otišao. Prije četiri godine postao je prvi čovjek Olimpika, koji je u to vrijeme bio drugoligaš i skoro da se ugasio. Odlučio je ukinuti sve bespotrebne organe kluba. Daje svoj novac, ali zato odlučuje sam. Rezultat je da Olimpik stabilno korača kroz premijerligašku kaljugu.
Nisam timski igrač
Kako ste se odlučili uložiti baš u Olimpik?
- Olimpik je bio u finansijskoj dubiozi i skoro pred gašenjem. Nisam timski igrač, a oko kluba nije bilo nikoga ko bi mi mogao remetiti planove. Presudna je bila molba Damira Hadžića, nečelnika općine Novi Grad. Rekao mi je „Spasi me i Općina će stajati iz Olimpik“.
Od tog obećanja nije bilo ništa. Hadžić je u četiri godine bio na samo jednoj utakmici Olimpika, a iako smo jedini premijerligaš s područja Novog Grada, nikakve podrške nemamo. Ni u budžetu kantona nas nema, kao da ne postojimo.
Koliko ste novca uložili?
- Ne bih govorio o tome koliko je uloženo u Olimpik, ali sigurno ja da nije malo. Ipak, mislim da će se taj novac jako brzo vratiti, kroz određene transfere.
Koji je najveći problem Olimpika?
- Stadion je naša rak rana. Otoka je velika sramota, ne samo Općine, nego i grada i Kantona. U blizini je i džamija, a dozvolilo se da se na stadionu okupljaju narkomani i da on koristi kao livada na kojoj se dovode psi kako bi se šetali i vršili nuždu. Prinuđeni smo da pronalazimo neke terene.
Treniramo na Koševu i Grbavici i ja to plaćam. Da se stadion stavi u funkciju, garantujem da bi svake godine bili među prva tri kluba u BiH. Najviše me srce boli jer imamo 550 djece u omladinskom pogonu. To je najveći kvalitet Olimpika, ali ta djeca nemaju adekvatne uslove za trening.
Jeste li spremni kupiti stadion, kako se govorilo?
- Postoje tri rješenja. Da Općina obnovi stadion, da dodijeli koncesiju ili da ga proda. Nama svaka od te tri opcije odgovara, ali čini mi se da tu nema volje. Bila je i kombinacija da se proda stadion, ali kada su čuli da sam se ja pojavio, prije dvije godine, za onu livadu mi je traženo 2,5 miliona maraka.
Koji su Vaši ciljevi s klubom?
- Olimpik, po mojoj, viziji treba biti samoodrživ, a mislim da to nije daleko. Ne radimo ništa slučajno i već imamo najmlađu ekipu. Imamo dosta igrača, koji su pod lupom stranih klubova.
Šaban Pehilj je već bio na probi u Rubinu i nije prošao jer su menadžeri tražili 1,2 miliona eura. Muhamed Subašić će na ljeto vjerovatno u Njemačku. Tu su još neki igrači i Olimpik će bez sumnje dobro proći finansijski.
Boja i miris
Kako gledate na smjene u FK Sarajevo?
- Sarajevo je moja prva ljubav, uvijek sa sjetom mislim na taj klub. Mislim da se ništa nije pomaklo od trenutka kada sam otišao. Osvojena je jedna titula, ali to nije dovoljno. Sarajevo u deset godina mora osvojiti šest titula, s obzirom na navijače i podršku koju ima. Sarajevo nije sebe isprofiliralo. Nema više boje i mirisa iz ranijeg perioda.
Želite li se vratiti u bordo klub?
- Da su druge okolnosti, ne bih razmišljao. Ovako, bio bi to povratak na isto. To sam već prošao. Ima Upravni odbor za potrebe kvoruma, a to mi ne treba. Ako neko ulaže svoje pare, on hoće da ima kontrolu. Sarajevo u ovom času treba nove ljude, ne Nijaza Gracića.
Kada dođe privatizacija, hoćete li kupiti neki klub?
- Moj dugoročni cilj je jasan. Želim biti vlasnik Olimpika i u privatizaciji da to budu još Sarajevo ili Željo. S dva kluba u vlasništvu bio bih zadovoljan.
Priznanje Želji
- Ne govorim ja samo o Sarajevu. Titula svake godine mora doći u naš glavni grad. Kada već ne može Sarajevo, drago mi je da Želji dobro ide. Želim im da osvoje titulu. Na početku sezone to je izgledalo kao nemoguća misija, ali Amar Osim se izdigao iznad igrača i zajedno s Nijazom Brkovićem i ostatkom uprave napravio puno toga.
KK Bosna promašen projekat
- Godinama imamo budžet Kantona Sarajevo koji nema smisla. Nema ni cilja ni strategije. Troše se milionske svote, a ne znamo u koju svrhu. Da se taj novac usmjeri prema Sarajevu i Želji, danas bi oba kluba bila na pragu grupne faze Lige prvaka. O tome treba dobro razmisliti. Primjera radi, potrošeno je minimum 20 miliona na KK Bosna, koja je sada, svima je jasno, promašen projekat.
Kopirano sa jedne stranice.Sa svim se slazem ovdje.I velika sramota opstine Novi Grad je onaj stadion na Otoci.
Nisam timski igrač
Kako ste se odlučili uložiti baš u Olimpik?
- Olimpik je bio u finansijskoj dubiozi i skoro pred gašenjem. Nisam timski igrač, a oko kluba nije bilo nikoga ko bi mi mogao remetiti planove. Presudna je bila molba Damira Hadžića, nečelnika općine Novi Grad. Rekao mi je „Spasi me i Općina će stajati iz Olimpik“.
Od tog obećanja nije bilo ništa. Hadžić je u četiri godine bio na samo jednoj utakmici Olimpika, a iako smo jedini premijerligaš s područja Novog Grada, nikakve podrške nemamo. Ni u budžetu kantona nas nema, kao da ne postojimo.
Koliko ste novca uložili?
- Ne bih govorio o tome koliko je uloženo u Olimpik, ali sigurno ja da nije malo. Ipak, mislim da će se taj novac jako brzo vratiti, kroz određene transfere.
Koji je najveći problem Olimpika?
- Stadion je naša rak rana. Otoka je velika sramota, ne samo Općine, nego i grada i Kantona. U blizini je i džamija, a dozvolilo se da se na stadionu okupljaju narkomani i da on koristi kao livada na kojoj se dovode psi kako bi se šetali i vršili nuždu. Prinuđeni smo da pronalazimo neke terene.
Treniramo na Koševu i Grbavici i ja to plaćam. Da se stadion stavi u funkciju, garantujem da bi svake godine bili među prva tri kluba u BiH. Najviše me srce boli jer imamo 550 djece u omladinskom pogonu. To je najveći kvalitet Olimpika, ali ta djeca nemaju adekvatne uslove za trening.
Jeste li spremni kupiti stadion, kako se govorilo?
- Postoje tri rješenja. Da Općina obnovi stadion, da dodijeli koncesiju ili da ga proda. Nama svaka od te tri opcije odgovara, ali čini mi se da tu nema volje. Bila je i kombinacija da se proda stadion, ali kada su čuli da sam se ja pojavio, prije dvije godine, za onu livadu mi je traženo 2,5 miliona maraka.
Koji su Vaši ciljevi s klubom?
- Olimpik, po mojoj, viziji treba biti samoodrživ, a mislim da to nije daleko. Ne radimo ništa slučajno i već imamo najmlađu ekipu. Imamo dosta igrača, koji su pod lupom stranih klubova.
Šaban Pehilj je već bio na probi u Rubinu i nije prošao jer su menadžeri tražili 1,2 miliona eura. Muhamed Subašić će na ljeto vjerovatno u Njemačku. Tu su još neki igrači i Olimpik će bez sumnje dobro proći finansijski.
Boja i miris
Kako gledate na smjene u FK Sarajevo?
- Sarajevo je moja prva ljubav, uvijek sa sjetom mislim na taj klub. Mislim da se ništa nije pomaklo od trenutka kada sam otišao. Osvojena je jedna titula, ali to nije dovoljno. Sarajevo u deset godina mora osvojiti šest titula, s obzirom na navijače i podršku koju ima. Sarajevo nije sebe isprofiliralo. Nema više boje i mirisa iz ranijeg perioda.
Želite li se vratiti u bordo klub?
- Da su druge okolnosti, ne bih razmišljao. Ovako, bio bi to povratak na isto. To sam već prošao. Ima Upravni odbor za potrebe kvoruma, a to mi ne treba. Ako neko ulaže svoje pare, on hoće da ima kontrolu. Sarajevo u ovom času treba nove ljude, ne Nijaza Gracića.
Kada dođe privatizacija, hoćete li kupiti neki klub?
- Moj dugoročni cilj je jasan. Želim biti vlasnik Olimpika i u privatizaciji da to budu još Sarajevo ili Željo. S dva kluba u vlasništvu bio bih zadovoljan.
Priznanje Želji
- Ne govorim ja samo o Sarajevu. Titula svake godine mora doći u naš glavni grad. Kada već ne može Sarajevo, drago mi je da Želji dobro ide. Želim im da osvoje titulu. Na početku sezone to je izgledalo kao nemoguća misija, ali Amar Osim se izdigao iznad igrača i zajedno s Nijazom Brkovićem i ostatkom uprave napravio puno toga.
KK Bosna promašen projekat
- Godinama imamo budžet Kantona Sarajevo koji nema smisla. Nema ni cilja ni strategije. Troše se milionske svote, a ne znamo u koju svrhu. Da se taj novac usmjeri prema Sarajevu i Želji, danas bi oba kluba bila na pragu grupne faze Lige prvaka. O tome treba dobro razmisliti. Primjera radi, potrošeno je minimum 20 miliona na KK Bosna, koja je sada, svima je jasno, promašen projekat.
Kopirano sa jedne stranice.Sa svim se slazem ovdje.I velika sramota opstine Novi Grad je onaj stadion na Otoci.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
-
burek pita
- Kontakt:
Raz_ba po cemu olimpik sluzi sarajevu,kakve je koristi sarajevo imalo od olimpika?? objasni nam to sto si napisaoRaz_ba je napisao/la:
Eto vidiš, hajde uporedi ova dva posta koje si napisao ovdje. Prvo Gračić prvi istupio protiv neregularnosti itd..... Čitav dunjaluk vidi da je on OLIMPIČIĆ napravio da služi Sarajevu. To se, haman, samo u Gračanici ne vidi. I koje je on to SVOJE pare uložio u OLIMPIČIĆ. Evo ja ću ti kazati da Davud Zahirović, koji je u upravi Slobode samo zato što daje svoje vlastite pare za klub i ništa više. A i on ti je iz Gračanice. Eto jesi li znao za to. Dao je doktor Davud za Slobodu sto puta više svojih para nego Gračić za bilo koji klub na dunjaluku. Doktor Davud nije poznat po tome, niti mu treba publicitet, daje čovjek da se razvija sport. Ni 90% fukara ne zna za to. E to je čovjek. Salih Šabović.... kakve on ima fajde od Slobode, a daje svoju lovu. Ima čovjek najveću građevinsku firmu u BiH a stadion Tušanj pravi Tehnograd, koji nema ni pola radnika, a Giprom na stotine i Općina Imamovićeva da posao nekim tamo kancelarijskim pacovima koji će zaradit na bijedi malih firmica iz Kalesije kao i uvijek. A Salih i dalje finansira Slobodu. On je iz vlastitog džepa (dakle iz svog vlasništva) dao Sakibu Malkočeviću stan, jer Sloboda nije imala. Eto pitaj Sakiba. I ti meni sad pričaš o Gračiću koji pravi nove klubove da bi mešetario u ligi i na njima zarađivao. Eto de provjeri ovo što ti pričam kod doktora Zahirovića i Sakiba Malkočevića pa mi javi. Nego ovdje se napravi psihoza i dovoljno je da jedan napiše tekst protiv kluba ili,ljudi pa da svi opale po "UPRAVI" i lopovima a da nemaju niti jedan valjan dokaz.
mozda si mislio da ga je napravljen iz inata sarajevu a ne da sluzi sarajevu
Ne nisam mislio da je napravljen iz inata. Možda sam se pogrešno izrazio, klub je postojao odavno ali Gračić mu je namijenio sudbinu kakvu sada ima kad je otišao iz Sarajeva i preuzeo ga. Ništa nije napravio da popularizira klub među sarajlijama, kako bi se formiralo neko jezgro oko kluba, podrška, navijači.... reklama.burek pita je napisao/la:Raz_ba po cemu olimpik sluzi sarajevu,kakve je koristi sarajevo imalo od olimpika?? objasni nam to sto si napisaoRaz_ba je napisao/la:
Eto vidiš, hajde uporedi ova dva posta koje si napisao ovdje. Prvo Gračić prvi istupio protiv neregularnosti itd..... Čitav dunjaluk vidi da je on OLIMPIČIĆ napravio da služi Sarajevu. To se, haman, samo u Gračanici ne vidi. I koje je on to SVOJE pare uložio u OLIMPIČIĆ. Evo ja ću ti kazati da Davud Zahirović, koji je u upravi Slobode samo zato što daje svoje vlastite pare za klub i ništa više. A i on ti je iz Gračanice. Eto jesi li znao za to. Dao je doktor Davud za Slobodu sto puta više svojih para nego Gračić za bilo koji klub na dunjaluku. Doktor Davud nije poznat po tome, niti mu treba publicitet, daje čovjek da se razvija sport. Ni 90% fukara ne zna za to. E to je čovjek. Salih Šabović.... kakve on ima fajde od Slobode, a daje svoju lovu. Ima čovjek najveću građevinsku firmu u BiH a stadion Tušanj pravi Tehnograd, koji nema ni pola radnika, a Giprom na stotine i Općina Imamovićeva da posao nekim tamo kancelarijskim pacovima koji će zaradit na bijedi malih firmica iz Kalesije kao i uvijek. A Salih i dalje finansira Slobodu. On je iz vlastitog džepa (dakle iz svog vlasništva) dao Sakibu Malkočeviću stan, jer Sloboda nije imala. Eto pitaj Sakiba. I ti meni sad pričaš o Gračiću koji pravi nove klubove da bi mešetario u ligi i na njima zarađivao. Eto de provjeri ovo što ti pričam kod doktora Zahirovića i Sakiba Malkočevića pa mi javi. Nego ovdje se napravi psihoza i dovoljno je da jedan napiše tekst protiv kluba ili,ljudi pa da svi opale po "UPRAVI" i lopovima a da nemaju niti jedan valjan dokaz.
mozda si mislio da ga je napravljen iz inata sarajevu a ne da sluzi sarajevu
Sarajevu Olimpik služi na način da im obezbjeđuje 6 sigurnih bodova po sezoni, a to može odlučiti o tituli ili putu u Evropu. Ako se Sarajevu posreći ponovo, u Evropi zaradi neke milione (što im od srca želim) i eto jedne od koristi. Drugi je mešetarenje po prvenstvu kao u slučaju Gavarić i svađa sa Slobodom, od koje ni Sloboda ni Sarajevo nisu baš profitirali ali su se izblamirali i jedni i drugi.
Treći može biti obezbjeđivanje kvalitetnih igrača za jeftine pare (Sarajevo bi imalo ekskluzivu na Olimpikove talente). Ovo treće je najlegitimnije na svijetu što se tiče Sarajeva, ali što se tiče Olimpika, to je hinjski i dugoročno će uništiti Olimpik.
Ja sam na ovo mislio kad sam pisao prethodni post, ne tvrdeći da sam potpuno u pravu nego sam iznio svoje mišljenje na osnovu onoga što vidim i što sam pročitao od izjava pominjanog gospodina. I dalje mislim da bez dobre računice Gračić nije uložio ni dva bona, a za ljude koje sam ranije nabrojao u Slobodi znam da nemaju nikakve namjere niti očekuju kakvu korist od kluba, nego su pare dali i daju onako "uhajr". Eto kad to uradi vjerovaću mu.
A đe da znam?!
Ulagati u klub bez navijača ne može nikad biti dobronamjerno. Manje više svi smo prokužili o čemu se radi i nema potrebe to ponavljati. Grad Sarajevo je davno podjeljen i tu jednostavno nema više mjesta. Nemoguće je imati u gradu novog prvoligaša koji bio imao navijače i koji ne bi držao leđa jednoj od dvije strane. Samo budala može tako nešto probati. Pošto budala nema kada su pare u pitanju očigledno je šta je posrijedi. Dakle, zaključak je u gradu nema više mjesta niti mu treba nekakav prvoligaš. ima eto ta šumska Slavija za one koji se nisu mogli urbanizirat' i gotovo. Ligu ionako treba smanjiti barem na 14 klubova.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
-
burek pita
- Kontakt:
sarajevo nije dobilo od olimpika 6 bodova koje ti spominjes nego smo im uzeli 4 boda(3 na kosevu i 1 na grbavici)Raz_ba je napisao/la:
Ne nisam mislio da je napravljen iz inata. Možda sam se pogrešno izrazio, klub je postojao odavno ali Gračić mu je namijenio sudbinu kakvu sada ima kad je otišao iz Sarajeva i preuzeo ga. Ništa nije napravio da popularizira klub među sarajlijama, kako bi se formiralo neko jezgro oko kluba, podrška, navijači.... reklama.
Sarajevu Olimpik služi na način da im obezbjeđuje 6 sigurnih bodova po sezoni, a to može odlučiti o tituli ili putu u Evropu. Ako se Sarajevu posreći ponovo, u Evropi zaradi neke milione (što im od srca želim) i eto jedne od koristi. Drugi je mešetarenje po prvenstvu kao u slučaju Gavarić i svađa sa Slobodom, od koje ni Sloboda ni Sarajevo nisu baš profitirali ali su se izblamirali i jedni i drugi.
Treći može biti obezbjeđivanje kvalitetnih igrača za jeftine pare (Sarajevo bi imalo ekskluzivu na Olimpikove talente). Ovo treće je najlegitimnije na svijetu što se tiče Sarajeva, ali što se tiče Olimpika, to je hinjski i dugoročno će uništiti Olimpik.
Ja sam na ovo mislio kad sam pisao prethodni post, ne tvrdeći da sam potpuno u pravu nego sam iznio svoje mišljenje na osnovu onoga što vidim i što sam pročitao od izjava pominjanog gospodina. I dalje mislim da bez dobre računice Gračić nije uložio ni dva bona, a za ljude koje sam ranije nabrojao u Slobodi znam da nemaju nikakve namjere niti očekuju kakvu korist od kluba, nego su pare dali i daju onako "uhajr". Eto kad to uradi vjerovaću mu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.