Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
bravo Meša, dobri rezultati u prve dvije tekme

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Mesa jako je ovo tanko .. izmjene bez neke logike ...avdija anel i starteri ... nismo kako treba akcije napravili...
NISTA OD FRANCUSKE!!!!
NISTA OD FRANCUSKE!!!!
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!
nakon loseg prvog poluvremena, napravio je odredjene izmjene i promjenio neke stvari i rezultat je tu. sasvim solidan rezultat protiv neugodnog protivnika na njihovom terenu. treba imati na umu da je ovo prijateljski mec i da se tu pravi dosta izmjena, kako ce covjek inace vidjeti na cemu je?! sve u svemu zadovoljno sam s mesom, covjek je zivahan a ne ko' onaj **** zombie susic! ovakve trenere poput mese cijenim.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
za ovo što je napravio i što radi otkad je postao selektor, dosta stvari mi se dopada, praktično sve osim ovog defanzivnog fudbala, što je opet jedina pozitivna stvar koju moram priznat' teletu 
Moj Mesa iako te gotivim Bgm,tanko ti je ovo skroz.Cak se nemoze govoriti o nekoj tvojoj krivici,po meni si uradio za ove dvije utakmice ono sto ti je nacija trazila,znaci poredati ekipu po pozicijama i naravno uvesti svijezu krv u ekipu.Trebace tebi puno vise od ovog,tanko je ovo ...ko vazdusna
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
Ala ce sad da krenu parodije na racun ovog videaHusika je napisao/la:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ajmo bosancerosi opletite
Mesa samo ovako nastavi 
Milina mi vidjeti selektora koji je uvijek uz aut liniju i pomaze svojim igracima
Moja podrska
Milina mi vidjeti selektora koji je uvijek uz aut liniju i pomaze svojim igracima
Moja podrska
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Ne znam Mesa, bezobrazno s tvoje strane, svi igraci dobiju priliku osim Cimirota. Razlog?
Prije njega priliku dobijali igraci koji su sa ekipom 2 dana, igraci koji ne igraju u svojim klubovima, a pricas o promociji domace lige.
Da se razumije, ovo pisem kao navijac Sarajeva. Objektivnost sam u ovom trenutku ostavio po strani.
Prije njega priliku dobijali igraci koji su sa ekipom 2 dana, igraci koji ne igraju u svojim klubovima, a pricas o promociji domace lige.
Da se razumije, ovo pisem kao navijac Sarajeva. Objektivnost sam u ovom trenutku ostavio po strani.
1946
Meša je najveći dobitnik u ove dvije utakmice. Vrlo pametan pristup, u svakom trenutku je znao šta želi, sve rotacije su bile smislene, promjene formacije, stvarno za svaku pohvalu.
Dobio je Zukanovića, što je ujedno najveći dobitak iz ovih utakmica. Pouzdan igrač, veoma zahvalan, čovjek od zadatka. Vidjećemo šta će se desiti kad se vrati Kolašinac, Zukan može igrati sve pozicije nazad i zadnjeg veznog, šteta bi bilo preseliti ga na klupu. Ne bih imao ništa protiv kad bi Zukan išao na zadnjeg veznog, a Pjanić na polušpica ili na klupu.
Kombinacije u odbrani su odlične. Protiv Andore je stavio Ogija, koji je pokretljiviji i izuzetno koristan kad dominiramo, a večeras je stavio Ermina, jer nam je trebao skok.
Ofanzivno se još traži, ali tu nema mnogo rješenja. Sa jednim ili dva napadača, i to je to. Međutim siguran sam da će još više raditi na saradnji Džeke sa krilima, posebno sa Lulićem, a nadam se i sa Hajrovićem ili Višćom, obojica imaju prednosti i mane, i sigurno će ih koristiti po potrebi.
Večeras smo dali gol nakon prodora kroz sredinu, ne pamtim kad se to zadnji put desilo protiv ozbiljnije selekcije, Kipar - krilo, Belgija - sa krila, Andora - dva sa krila, večeras je Bešić pokazao pojedincima kako se ide okomito na gol i kako je to kad imaš cojones da ideš prema naprijed, a ne da vraćaš loptu nazad.
Sve u svemu, nakon samo dva meča, dobio je jasnu sliku i uvid u mogućnosti svakog pojedinca i vjerujem da će to doći na naplatu već protiv Izraela, gdje napokon očekujem jednu čarobnu noć kao u dobra stara vremena i minimalno tri komada u mreži mrskog protivnika.
Dobio je Zukanovića, što je ujedno najveći dobitak iz ovih utakmica. Pouzdan igrač, veoma zahvalan, čovjek od zadatka. Vidjećemo šta će se desiti kad se vrati Kolašinac, Zukan može igrati sve pozicije nazad i zadnjeg veznog, šteta bi bilo preseliti ga na klupu. Ne bih imao ništa protiv kad bi Zukan išao na zadnjeg veznog, a Pjanić na polušpica ili na klupu.
Kombinacije u odbrani su odlične. Protiv Andore je stavio Ogija, koji je pokretljiviji i izuzetno koristan kad dominiramo, a večeras je stavio Ermina, jer nam je trebao skok.
Ofanzivno se još traži, ali tu nema mnogo rješenja. Sa jednim ili dva napadača, i to je to. Međutim siguran sam da će još više raditi na saradnji Džeke sa krilima, posebno sa Lulićem, a nadam se i sa Hajrovićem ili Višćom, obojica imaju prednosti i mane, i sigurno će ih koristiti po potrebi.
Večeras smo dali gol nakon prodora kroz sredinu, ne pamtim kad se to zadnji put desilo protiv ozbiljnije selekcije, Kipar - krilo, Belgija - sa krila, Andora - dva sa krila, večeras je Bešić pokazao pojedincima kako se ide okomito na gol i kako je to kad imaš cojones da ideš prema naprijed, a ne da vraćaš loptu nazad.
Sve u svemu, nakon samo dva meča, dobio je jasnu sliku i uvid u mogućnosti svakog pojedinca i vjerujem da će to doći na naplatu već protiv Izraela, gdje napokon očekujem jednu čarobnu noć kao u dobra stara vremena i minimalno tri komada u mreži mrskog protivnika.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Za vrijeme trajanja jedne prijateljske utakmice, novi selektor je dao više uputa i pokazao više emocija od Papketa za cijelog mandata.
A moram pohvaliti i stil gospodina Mehmeda. Nevjerovatno prijatna vizuelna promjena nakon gledanja onog ulojanog šuškavca 4 godine.
A moram pohvaliti i stil gospodina Mehmeda. Nevjerovatno prijatna vizuelna promjena nakon gledanja onog ulojanog šuškavca 4 godine.
Just to settle it once and for all: Which came first, the chicken or the egg? The egg, laid by a bird that was not a chicken.
MEdunjanin večeras pokazao po ko zna koji put da je za klupe Štilić koji "razvaljuje" u Poljskoj nije se vidio pola sata Sušič koji je ušao zandjih 10 minuta više je pokazao od njega,možda smiješno al tako je..
Moraju se tražiti neke nove varijante bez Anela Hadžića i Avdije Vrsajevica te Mensura Mujdze koji je izgubio formu vidi se to po izgubljenim loptama,a priključenje napadu već rijetkost za razliku od nekad kad je sam držao desnu stranu..Rješenje može biti Martić,Vranješ na RB,Vrančić na AMF,a možda i COcalić ili ZUkanović na DMF nakon povratka KOlašinca..
Moraju se tražiti neke nove varijante bez Anela Hadžića i Avdije Vrsajevica te Mensura Mujdze koji je izgubio formu vidi se to po izgubljenim loptama,a priključenje napadu već rijetkost za razliku od nekad kad je sam držao desnu stranu..Rješenje može biti Martić,Vranješ na RB,Vrančić na AMF,a možda i COcalić ili ZUkanović na DMF nakon povratka KOlašinca..
"Zadovoljan sam onime što je Štilić pokazao..."
moj selektore, da mi je znati čime... jos u nastavku strpa hajrovica u istu recenicu
moj selektore, da mi je znati čime... jos u nastavku strpa hajrovica u istu recenicu
objektivnost na nivou, nema sta.Benko je napisao/la:"Zadovoljan sam onime što je Štilić pokazao..."
ma neeeeee, štilić je bio odličan, ja sam fasciniran, miske moze mirno u penzijuSTEVIE je napisao/la:objektivnost na nivou, nema sta.Benko je napisao/la:"Zadovoljan sam onime što je Štilić pokazao..."
- Consigliere
- Kontakt:
Jao komentara! Ova ekipa je prije nekoliko mjeseci ispracena sa tri gola u mrezi iz yebenog Izraela, samo da vam napomenem.
Mesa je napredak u svakom smislu!
Mesa je napredak u svakom smislu!
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Mesa u samom startu gubi kompasBenko je napisao/la:"Zadovoljan sam onime što je Štilić pokazao..."
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
- SteveHeighway
- Kontakt:
Ne rise ybo te led,stilic ce biti pravo pojacanje. Navijam za Sarajevo i opet kad je repka u pitanju posmatram stvari objektivno,tad me zaboli jel igrao u Sarajevu ili Zelji ili gdje trenutno igra. Dobit ce i Cimirot svoju priliku uvjeren sam mlad je....manite se tih sarajevo-zeljo prepirki imate temu za to.Benko je napisao/la:ma neeeeee, štilić je bio odličan, ja sam fasciniran, miske moze mirno u penzijuSTEVIE je napisao/la:objektivnost na nivou, nema sta.Benko je napisao/la:"Zadovoljan sam onime što je Štilić pokazao..."
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !
Steven Gerrard !
Šta ovi divovi pokušavaju? Pa ko bi ga ubacio u igru nakon Veleža, samo lud čovjek. Vjerujem da se nakon te utakmice pokajao što mu je ikako i uputio poziv.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
jadni mesa, nece moci zaspati veceras kad procita komentare pojedinaca ovdje, toliko mu je stalo.. 
-
vojkovrucina
- Kontakt:
Nisu ovo divovi, ima finih momaka divova. To je ovaj jedan jedini pacijent Benko. Momak je bolestan 100 na 100. Bog mu dao ljepšu pamet. Truho lik na čisto.Virtu4l je napisao/la:Šta ovi divovi pokušavaju? Pa ko bi ga ubacio u igru nakon Veleža, samo lud čovjek. Vjerujem da se nakon te utakmice pokajao što mu je ikako i uputio poziv.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.