31.03.2015 / Austrija - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Ishod utakmice Austrija - Bosna i Hercegovina?

Pobjeda
82
53%
Nerjeseno
48
31%
Poraz
24
16%

Ukupno glasova: 154

rishaaa
Kontakt:

Re: 31.03.2015 / Austrija - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la rishaaa » 01 apr 2015, 00:57

Ovo je po meni najjače što imamo,iako me Pjanić razočarao ponovo... Mujdža ako ne bude igrao,njegovo mjesto će najvjerovatnije zauzeti Martić,boljeg nemamo trenutno... Hajrović ne igra al je opet pokazao da je spremniji i bolji od većine igrača!
Kolašinca bi volio vidjeti sa Bešićem... ili možda da Kolašinac igra beka a Zukanović sa Bešićem... Uglavnom od Pjanića na toj poziciji teško da možemo nešto očekivat!
slika
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 01 apr 2015, 00:58

Samo o igracima ukratko:

Dzeko - Bog i batina ekipe, bez njega smo rang Luksemburga

Begovic - siguran kao i uvjek, nije imao nekih intervencija jer nije ni sansi bilo, kod gola nista nije mogao

Zukanovic - konacno imamo full lijevog beka, odlican i veceras, samo me malo brine sta ce mesa uraditi kada se vrati i Kolasinac, imamo zaista 2 izvrsna beka

Mujdza - solidan ali se vidi da ne igra u klubu, ispao u jednoj situaciji samo, dolaskom Martica mislim da ce se preseliti na klupu dok ne vrati formu u klubu

Spahic - nema sta puno pisati, nas najbolji stoper daleko a i u svijetu u top 10 sigurno u ovom trenutku

Bicakcic - sve vise i vise vjerujem da Sunjic treba da bude uz Spahu u pocetnim postavama, dobar je i Bico al mislim da Spahi treba jedan korpulentniji stoper u vidu Sunjica

Sunjic - dosta dosta dobar, vidi se da igra u klubu

Hadzic - zvati ga dok ne dodje Vrancic, kad on dodje noga, nema tu puno pameti

Avdija - isto kao i za anela, dok ne dodje Martic zvati ga, kada dodje Martic on i Mudjza nasa 2 desna beka

Pjanke - korektno odradio posao, nista posebno ali bez greske, on kad podigne formu bice to odlican vezni red u vidu Mumeta i njega

Hajrovic - trudio se i dobar je bio veceras, mora poceti igrati u klubu kako bi vratio formu, potreban nam je na tom desnom krilu itekako

Medunjanin - usro gol vidi se da ne igra u klubu, ima mjesta na klupi sigurno

Besic - ponajbolji veceras, ponovo objasnio kako se bori i igra za repku, zna prejec i povuc loptu u napad

Stilic - potpuno neprimjetan, zvati ga dok ima mjesta

Ibisevic i Prcic nisu imali nekog prostora za pokazet se, manjak vremena

I jos Tino Sven Susic - momak je pokazao vise nego Pjanic,Stilic Prcic i Medunjanin za onih 10ak minuta, ima predobru tehniku kako je samo izvrnuo ona 2 igraca austrije, ja se samo nadam da ce promjeniti sredinu i otici u neki klub u ligi petici jer on stvarno ima potencijal da igra tu odma iza Dzeke, nesto sto Pjanic nikada nece znati igrati

Dolaskom Kolasinca Martica i Vrancica ocekujem nogu Hadzicu Avdiji te jos jednom za koga se odlicu Mesa, najprije Stilic :bih:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 01 apr 2015, 01:00

Al kako Mesa zagalami na pomočnog, ja pišno od straha pred tv-om :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Napredaj je vidljiv, Meša imaš moju podršku samo nastavi tako :thumbup:

Bešić kad je u igri tu obavezno mora da bude i treće poluvrijeme :lol: :lol:
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 apr 2015, 01:07

rishaaa je napisao/la:Ovo je po meni najjače što imamo,iako me Pjanić razočarao ponovo... Mujdža ako ne bude igrao,njegovo mjesto će najvjerovatnije zauzeti Martić,boljeg nemamo trenutno... Hajrović ne igra al je opet pokazao da je spremniji i bolji od većine igrača!
Kolašinca bi volio vidjeti sa Bešićem... ili možda da Kolašinac igra beka a Zukanović sa Bešićem... Uglavnom od Pjanića na toj poziciji teško da možemo nešto očekivat!
slika
ova postava moze u Belgiji kad budemo igrali defanzivno da besic i seo raznose :lol: ali s izraelom ,welsom kod kuce ce nam trebati kreacija napada ,posjed ,sto znaci besic -pjanic dva zadnja vezna a definitivno je da moramo traziti 10 pjanicu ne lezi to mjesto

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 01 apr 2015, 01:11

Mozambik je napisao/la:Kakve fudbalske analfabete egzistiraju na ovoj temi :facepalm:
Egzistirati-ispunjenje ljudske opstojnosti, postojanja...znaci u tom smislu postojati, nikako se na "temi ne moze egzistirati" tako da je zapravo jako upitno da li si u poziciji nekoga nazivati analfabetom u bilo kojem smislu.

U svakom slucaju se slazem s tobom da postoje oni koji se manje razumiju u fudbal, ali im je odnos prema repci dobronamjeran tako da je sve ostalo irelevantno.

No hard feelings lave :salut:

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 01 apr 2015, 01:11

Ma fazon je što iz utakmice u utakmicu Pjaniću ne odgovara da igra ni defanzivnog ni ofanzivnog veznog,ja ne znam koji mu je... Bešić je kostolomac,a redovno uzme loptu i radi ono što bi Pjanić trebao! Znači gdje god Pjanića da staviš,on se ne vidi! To je najveći problem!
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 01 apr 2015, 01:16

Imali gdje snimak da se pregleda utakmica??

Champion1
Kontakt:

Post Postao/la Champion1 » 01 apr 2015, 01:22

Mesa jos uvijek trazi prvih 11, zato je vcr sve probao i dao priliku skoro svima jer za to sluze prijateljske pogotvo kad imas respektabilnog protivnika kao sto je Austrija..vcr nam je sredina najvise zakazala i da su tu stvari funkcionisale kako treba dzeko bi sigurno barem 1 zabio...nadam se da ce igraci podici formu do Izraela i da ce Mesa izabrati najbolju taktiku a i igrace za taj mec jer to nam je utakmica koju moramo dobiti i odatle nam krecu kalkulacije.
FORZA MILAN!

Tu sei tutta la mia vita!

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 01 apr 2015, 01:33

Zna li neko gdje ima snimak tekme? Hvala unaprijed.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 01 apr 2015, 01:34

Standardna prijateljska utakmica. Iako smo ocekivali da cemo poslije Austrije imati jasniju sliku o reprezentaciji, ipak je nemamo. Ocekivao sam da ce Mesa izvesti najjaci sastav, a on se fino poigrao i isprobavao neke svoje zamisli, tako da osim ove patnje od igre i nismo mogli nesto vise ocekivati. Krenimo redom:

Begovic-standardno dobar, par dobrih intervencija, kod gola nije mogao puno

Mujdza - iz aviona se vidi da mu fali utakmica, napravio jednu veliku gresku

Bicakcic - nit smrdi nit mirise, par dobrih poteza, ali i nekoliko gresaka, moze puno bolje

Spahic - standardno dobar, drago mi je sto je igrao barem poluvrijeme

Zukanovic - puno ce nam znaciti njegov povratak, unio smirenost u nasu zadnju liniju, steta sto ga nismo probali na stoperu

Hadzic - neprimjetan, tek pred kraj utakmice sam skontao da uopste igra

Pjanic - neprepoznatljiv i veceras

Medunjanin - totalno van forme, puno vise se ocekuje od njega

Vrsajevic - isto kao ja na terminu, imam volje ali ne znam

Hajrovic - i njemu fali utakmica, zeljan je igre, vjerovatno je zbog toga nekoliko puta nerezonski sutirao

Dzeko - odigrao kao pravi kapiten, odlicna predstava

Od ovih koji su kasnije dobili priliku Besic i Sunjic su jako dobro odigrali, Stilic se nije vidio i nadam se da ovo niej sve sto on moze ponuditi, Ibisevic cini mi se nije imao kontakt s loptom, Prcic isto nsita, Susic par finih poteza u maloj minutazi, ali nista posebno. Zao mi je sto Djuric nije dobio priliku i veceras, ali s obzirom koliko je centarsuteva bilo mozda i bolje sto nije.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 apr 2015, 01:37

rishaaa je napisao/la:Ma fazon je što iz utakmice u utakmicu Pjaniću ne odgovara da igra ni defanzivnog ni ofanzivnog veznog,ja ne znam koji mu je... Bešić je kostolomac,a redovno uzme loptu i radi ono što bi Pjanić trebao! Znači gdje god Pjanića da staviš,on se ne vidi! To je najveći problem!
od pjanica ne treba previse ocekivati on je igrac koji drzi balans u ekipi igrac ritma koji je neka spona u veznom redu od njeg ne ocekujte spektakularne driblinge ,asistencije ,pretrcavanje covjeka i slicno jednostavno on je igrac koji ima dobar udarac i finu tehniku ,solidan radijus kretanja ,ali kao sto reko nista spektakularno od njeg necete vidjeti .Besic-Pjanice dva zadnja vezba idealno a na Meši je da trazi pravu 10 onda ce i Pjanke biti bolji .

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 01 apr 2015, 02:02

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Imali gdje snimak da se pregleda utakmica??
Evo drug na njemackom doduse, to je jedino sto sam ja nasao. Idem i ja sad pogledati.

Prvi dio - " onclick="window.open(this.href);return false;

Drugi dio - " onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Murga, dana/u 01 apr 2015, 02:19, ukupno mijenjano 1 put.

JoeCelt
Kontakt:

Post Postao/la JoeCelt » 01 apr 2015, 02:16

Kapetan Dzeko! :clap:
[youtube][/youtube]
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

fanatic1991
Kontakt:

Post Postao/la fanatic1991 » 01 apr 2015, 02:26

Nesto mi se cini da bolje izgleda stoperski par Bicakcic Sunjic (Vranjes) nego sa Spahicem (Da se razumijemo Spahic je nas najbolji stoper) ali mi se cini kada njega "nema" da su drugi stoperi opusteniji i slobodniji... Kad je Spaha tu nekako koji god da je stoper sa njim u paru sa strahom loptu dira....... MOZDA GRIJESIM :hmmmm:
I dont have a singnature:(
Can i have yours?

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 01 apr 2015, 02:45

fanatic1991 je napisao/la:Nesto mi se cini da bolje izgleda stoperski par Bicakcic Sunjic (Vranjes) nego sa Spahicem (Da se razumijemo Spahic je nas najbolji stoper) ali mi se cini kada njega "nema" da su drugi stoperi opusteniji i slobodniji... Kad je Spaha tu nekako koji god da je stoper sa njim u paru sa strahom loptu dira....... MOZDA GRIJESIM :hmmmm:
Nije u tom fol "opusteniji" fol je sto i taj stoper koji zamjeni Spahu ima 2 oka, noge, ruke, pa vidi sta mu je ciniti ;)
Nisu nasi stoperi toliko losi da ispadaju lako i da se vidi enormna razlika izlaskom Saphe !!!
Stoperi su nama najmanji problem, problem je veznjak koji bjezi iz svake i na "cosku oka" opazene "glavne uloge", a to daje protivniku igraca viska u svakom napadu !!!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: 31.03.2015 / Austrija - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Goalgetter » 01 apr 2015, 03:42

Fenomenalna atmosfera na stadionu sinoc, momci su se borili i pokazali zube, i kapa dole na tome. Dzeko institucija, Mume strasan!

:bih:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 01 apr 2015, 03:45

Ima li gužve :kafa: :sad: :plac:

Tražili smo te :mrgreen: samo su vala pretjerali sa "k'o ne skače mrzi Bosnu...." inače atmosfera prejaka, rutinska bi rekao :kafa:

Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 01 apr 2015, 03:47

fanatic1991 je napisao/la:Nesto mi se cini da bolje izgleda stoperski par Bicakcic Sunjic (Vranjes) nego sa Spahicem (Da se razumijemo Spahic je nas najbolji stoper) ali mi se cini kada njega "nema" da su drugi stoperi opusteniji i slobodniji... Kad je Spaha tu nekako koji god da je stoper sa njim u paru sa strahom loptu dira....... MOZDA GRIJESIM :hmmmm:
Ja nekako imam osjecaj da kad Spaha igra, ko god igra u paru opusti se previse. Ono svi znaju ko je Spaha i koliko je borben. Ide glavom gdje mnogi nebi nogom. I onda se oni opuste misleci e Spaha ce sve rjesiti. Ovako ko god u paru igra, bez Emira, znaju da sami sve moraju rjesavati jer ni jedan drugi stoper nije iskusan i ni na jednog se ne mogu oslonuti ko na Spahu. U tom je fazon. ;)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: 31.03.2015 / Austrija - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Goalgetter » 01 apr 2015, 03:51

Nerminovic je napisao/la:Ima li gužve :kafa: :sad: :plac:

Tražili smo te :mrgreen: samo su vala pretjerali sa "k'o ne skače mrzi Bosnu...." inače atmosfera prejaka, rutinska bi rekao :kafa:

Da znas kako mi je zao brate sto nisam stigao makar da na kratko stanemo pred stadionom.

U pola 8 sam stigo u Bec, guzva uzasna bila, hem sto je suvozac mrtav pijan navigirao vozacu gdjr da vozi (3 puta se okretali po Becu), nervni slom kad nisam dobio.

Ma atmosfera odlicna, jesi ti palio baklje ono :P

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 01 apr 2015, 03:54

Ovaj Austrijski Marjan je bas bio sega. Kaze Bosanci i Hercegovci udaraju i rukama i nogama haha. Onaj njihov udari glavom loptu, ode 2 metra od gola, kaze malo je falilo :rol:
Nije sto su protiv nas igrali, ali nije prenos fudbala za ove, mozda badminton ili sah.

Pretjerujete vala sa tim napadanjem Mese. Pa mora covjek probati igrace. Kakav bi bio selektor da nije pozvao vecinu igraca da ih vidi iz prve ruke i da odluci trebaju li mu ili ne? Nit je radio sa njima, niti ista. Sta treba reci, gledao sam ga na TV-u i po tome sam odlucio da mi treba/ne treba? Ovako ima argumente i ne moze mu niko nista na to reci.

Austrijanci su znali da moraju da pritisnu odmah dokle imaju snage, zato su bili onakvi prvo poluvrijeme, agresivni, presjecali i smetali sto prije, kasnije vec nisu mogli, i odmah je bila drugacija prica.
Nije utakmica bas nesto bila, ali razumljivo je kada vidim ko je sve igrao, pa nerjeseno nije ni lose. Barem Mesa moze da napravi sebi sliku o igracima. Mislim da ce ovo bolje izgledati u kvalifikacijama, imam neki dobar osjecaj, samo da igrace zdravlje posluzi ako Bog da.
Necu komentarisati igrace, bilo je i dobrog i loseg.

:bih:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.