31.03.2015 / Austrija - Bosna i Hercegovina
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: 31.03.2015 / Austrija - Bosna i Hercegovina
I ja imam osjecaj da ce Mesa uklopiti dobru pocetnu postavu i nadam se da nece Anel Hadzic vise ni minute odigrati. Ako Martic dodje onda nema potrebe ni za Vrsajevicem kao rezervnim desnim bekom. 

Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs
Ma ja, bice to OK. Iako ima igraca koji nam "ne leze", po meni je sasvim OK da je svima dao sansu i da hoce da ih vidi na terenu, pa onda da kroji dalje. Kakav god posao da preuzmes, trebas se prvo upoznati sa situacijom i mislim da to Mesa cini. I njemu je cilj da se pokaze sto bolje.
Izgleda i mi imamo Bosanskog Simeonea ili Kloppa da vodi nas tim. Kako se dere

Izgleda i mi imamo Bosanskog Simeonea ili Kloppa da vodi nas tim. Kako se dere

Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Nisam mogao gledati prvo poluvrijeme, u drugom je to bilo korektno, svaka dala za gol Izetu... pljus.
Džeko je imao onu dobru šansu, a Muhamed k'o ratnik, još sablju i mač u ruku
.
Meša p.p.opizdi... volim takve trenere, za razliku od Saje mnogo mi se više sviđa takav pristup.
Džeko je imao onu dobru šansu, a Muhamed k'o ratnik, još sablju i mač u ruku

Meša p.p.opizdi... volim takve trenere, za razliku od Saje mnogo mi se više sviđa takav pristup.

29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- bistrikboy
- Kontakt:
Ono sinoc je bilo solidno,ni lose ni dobro.Protivnik po mjeri,na nasem nivou samo sa boljom formom.Mesa je nadam se vidio da su neki zalutali u repku a da neki mogu itekako pomoci ako se njihove dobre strane dobro koriste.Po meni najbolji Besic sinoc,uz njega Izet i Dzeko odlicni.Zakazali Hadzic,Avdija,Mujdza i Medunjanin,koji svaku tekmu sve sporije djeluje.Od ovih sto su ulazili zadnji 25 minuta niko nista nije pokazao.
Sve u svemu solidan mec nase repke,a jos kad uzmemo u obzir kako inace igramo prijateljske ovo je super.Idemo po taj baraz
Sve u svemu solidan mec nase repke,a jos kad uzmemo u obzir kako inace igramo prijateljske ovo je super.Idemo po taj baraz

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Sad gledam tabelu i uz to j*bem Pap(k)etu sve živo...
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Don't raise your voice, improve your argument.
ODLIČNI-Dzeko,Bešić,Hajrović,Spahić,Begović ------LOŠI-Vršajević,Hadžić,Zukanović,ostali imaju neku srednju ocjenu po meni...i da Zukanovića sam naveo zato što je dopustio u više navrata da mu Austrijsko krilo pobjegne iza leđa,i izađe sam pred Bega...vidi se da je školovan igrač,fino barata sa loptom ,pasovi su mu uvijek tačni ali mora više pratiti igrača za kojeg je zadužen...
Kako mi je glupo čitati i dalje o Safetu. Neću ga braniti, ni u snu. Njegovo je prošlo. Ali, budimo realni. Protiv Velsa, da je Medo bio iole sposoban s desnom nogom mi bi ih pobijedili, zar ne? Dakle još dva boda. Protiv Belgije, da je Begović odbranio onaj "jedan u milion" gol mi bi imali na kontu dodatna dva boda. Protiv Kipra, prvi gol apsolutno ide na dušu Begoviću + Solomonu, odnosno Šunji. Šta za Pjanićev promašeni penal? To je još dodatnih 1-3 boda koja smo naivno prosuli. Pape, arrivederci. Ali, ako će se nekome nešto j*b, onda budimo dosljedni pa svima redom.

-
- Kontakt:
SOLIDNA ANALIZA - RESPECT !!!! 1/1bodi123 je napisao/la:Samo o igracima ukratko:
Dzeko - Bog i batina ekipe, bez njega smo rang Luksemburga
Begovic - siguran kao i uvjek, nije imao nekih intervencija jer nije ni sansi bilo, kod gola nista nije mogao
Zukanovic - konacno imamo full lijevog beka, odlican i veceras, samo me malo brine sta ce mesa uraditi kada se vrati i Kolasinac, imamo zaista 2 izvrsna beka
Mujdza - solidan ali se vidi da ne igra u klubu, ispao u jednoj situaciji samo, dolaskom Martica mislim da ce se preseliti na klupu dok ne vrati formu u klubu
Spahic - nema sta puno pisati, nas najbolji stoper daleko a i u svijetu u top 10 sigurno u ovom trenutku
Bicakcic - sve vise i vise vjerujem da Sunjic treba da bude uz Spahu u pocetnim postavama, dobar je i Bico al mislim da Spahi treba jedan korpulentniji stoper u vidu Sunjica
Sunjic - dosta dosta dobar, vidi se da igra u klubu
Hadzic - zvati ga dok ne dodje Vrancic, kad on dodje noga, nema tu puno pameti
Avdija - isto kao i za anela, dok ne dodje Martic zvati ga, kada dodje Martic on i Mudjza nasa 2 desna beka
Pjanke - korektno odradio posao, nista posebno ali bez greske, on kad podigne formu bice to odlican vezni red u vidu Mumeta i njega
Hajrovic - trudio se i dobar je bio veceras, mora poceti igrati u klubu kako bi vratio formu, potreban nam je na tom desnom krilu itekako
Medunjanin - usro gol vidi se da ne igra u klubu, ima mjesta na klupi sigurno
Besic - ponajbolji veceras, ponovo objasnio kako se bori i igra za repku, zna prejec i povuc loptu u napad
Stilic - potpuno neprimjetan, zvati ga dok ima mjesta
Ibisevic i Prcic nisu imali nekog prostora za pokazet se, manjak vremena
I jos Tino Sven Susic - momak je pokazao vise nego Pjanic,Stilic Prcic i Medunjanin za onih 10ak minuta, ima predobru tehniku kako je samo izvrnuo ona 2 igraca austrije, ja se samo nadam da ce promjeniti sredinu i otici u neki klub u ligi petici jer on stvarno ima potencijal da igra tu odma iza Dzeke, nesto sto Pjanic nikada nece znati igrati
Dolaskom Kolasinca Martica i Vrancica ocekujem nogu Hadzicu Avdiji te jos jednom za koga se odlicu Mesa, najprije Stilic
realno gledano:
pratim reprezerntaciju od 1998-svaku utakmicu na tRibina, kuci,vani ili pred tv-om
prvo poluvrijeme nikad gore od 1998 godine
igra očajna-Safet je kloc i seljacina ali je jedno imao pravo : " nemamo mi dobrih igrača 14-15 koji su dobri ostalo je sve krpanje rupa
drugo poluvrijeme su se ko malo rastrčali + Austrijanci izveli 2-3 najbolja igrača
jedan šut Hajrovića koji se je sretno odbio od austrijskog defanzivca i uspjeli smo izjednačiti nekako
ovako ako se nastavi necemo mi vidjeti EP
-
Solidan posao je uradjen. Protiv Andore u malom grcu ali rutinski, protiv Austrije , koja je trenutno bolja reprezentacija, nismo izgubili.
Treba uzeti u obzir da su ovo Mesine prve dvije utakmice i da je upotrijebio 20 igraca, tu ne moze biti neke igre i sistema. Po prvi put, nakon dugo vremene, prijateljska utakmica je maksimalno iskoristena.
Mesa je pokazao je da ima i muda i pameti, svi su dobili sansu da pokazu sta znaju, od slijedeceg okupljanja, Mesa pravi "svoju" ekipu, niko nece imati pravo da bude nezadovoljan.
Treba uzeti u obzir da su ovo Mesine prve dvije utakmice i da je upotrijebio 20 igraca, tu ne moze biti neke igre i sistema. Po prvi put, nakon dugo vremene, prijateljska utakmica je maksimalno iskoristena.
Mesa je pokazao je da ima i muda i pameti, svi su dobili sansu da pokazu sta znaju, od slijedeceg okupljanja, Mesa pravi "svoju" ekipu, niko nece imati pravo da bude nezadovoljan.
Za sljedecu utakmicu trebalo bi zovnuti Martica, Vrancica i Milicevica. Mislim da bi nam Milicevic donio malo vise stabilnosti po krilima jer je tehnicki vrlo jak, zna drzati loptu, zna nabaciti i ima jak sut.
ko je Miličević,gdje igra?dinoze je napisao/la:Za sljedecu utakmicu trebalo bi zovnuti Martica, Vrancica i Milicevica. Mislim da bi nam Milicevic donio malo vise stabilnosti po krilima jer je tehnicki vrlo jak, zna drzati loptu, zna nabaciti i ima jak sut.
Ja mislim da je Miličević igrač Genka ili Genta.
Neka shvati kako ko hoce ali Tino Susic je nase rijesenje na sredini terena. Pjanic je kriminalno los ali opet ga je tesko jos uvijek preseliti na klupu. Pjanic i Besic na DMF a ispred njih Tino. Za razliku od Štile, Sušić daleko više trči, mlađi je i vjerujem puno korisniji. Osim toga, ima taj potez, zna stvoriti priliku ostalim igračima i na njega treba racunati kao na igraca u sredini. Medunjanin moze ostati kao alternativa, dok Hadžića i Vršajevića više ne treba zvati.
Begovic, Spahic, Zukanovic, Kolasinac, Mujdža, Pjanic, Besic, Susic, Lulić, Hajrović i Džeko, to je naša možda najbolja postava.
Ne smijem zaboraviti sjajnog Šunjića, a tu je i Bičakčić, dok kao alternativa na desnom beku možem biti Vranješ, još ako dođe Martić dobro i jeste. Umjesto Hadžića, mjesto u reprezentaciji će popuniti kvalitetniji Vrančić. Da ne zaboravim i Višću, koji se može sa Hajrovićem mjenjati na krilu. Hajrović ima nešto što Višća nema, taj šut i ne preza od toga da često šutira dok Višća to ne radi ni iz izglednih prilika, sa druge strane Višća je ope brži od Hajrovića i može napraviti taj višak, kako god, njih dvojica su kandidati za tu poziciju na desnom krilu, dok je ponavljam, u samoj sredini najbolje forsirati Sušića sa Pjanićem i Bešićem iza njega, jer kako neko napisa ranije, Sušić zna ono što Pjanić nikad neće.
Begovic, Spahic, Zukanovic, Kolasinac, Mujdža, Pjanic, Besic, Susic, Lulić, Hajrović i Džeko, to je naša možda najbolja postava.
Ne smijem zaboraviti sjajnog Šunjića, a tu je i Bičakčić, dok kao alternativa na desnom beku možem biti Vranješ, još ako dođe Martić dobro i jeste. Umjesto Hadžića, mjesto u reprezentaciji će popuniti kvalitetniji Vrančić. Da ne zaboravim i Višću, koji se može sa Hajrovićem mjenjati na krilu. Hajrović ima nešto što Višća nema, taj šut i ne preza od toga da često šutira dok Višća to ne radi ni iz izglednih prilika, sa druge strane Višća je ope brži od Hajrovića i može napraviti taj višak, kako god, njih dvojica su kandidati za tu poziciju na desnom krilu, dok je ponavljam, u samoj sredini najbolje forsirati Sušića sa Pjanićem i Bešićem iza njega, jer kako neko napisa ranije, Sušić zna ono što Pjanić nikad neće.
mislio sam da ce nas razvalit ko basliju, sve u svemu dobar test.
DZEKO bog otac majka, da je igrao u Izraelu dao bi dva komada sto posto, bez njega smo odron.
fali nam desetka i desni bek, mujdza može jos malo, Pijanic nedefinisan, nedorečen, nervozan, depresivan, treba mijenjati klub došlo je do zasićenja, nama treba Miralem sa svjetskog i da igra sa besicem u paru, a gore treba gurat Tina il Stilu, Medunjanin je los sa slabim radijusem kretanja.
Dakle odbrana odlično samo Sunjica mjesto Biće, kad se Kola vrati ne znam sta ce radit nismo nikad imali bolje lijeve bekove
DZEKO bog otac majka, da je igrao u Izraelu dao bi dva komada sto posto, bez njega smo odron.
fali nam desetka i desni bek, mujdza može jos malo, Pijanic nedefinisan, nedorečen, nervozan, depresivan, treba mijenjati klub došlo je do zasićenja, nama treba Miralem sa svjetskog i da igra sa besicem u paru, a gore treba gurat Tina il Stilu, Medunjanin je los sa slabim radijusem kretanja.
Dakle odbrana odlično samo Sunjica mjesto Biće, kad se Kola vrati ne znam sta ce radit nismo nikad imali bolje lijeve bekove
zmaj348 je napisao/la:ko je Miličević,gdje igra?dinoze je napisao/la:Za sljedecu utakmicu trebalo bi zovnuti Martica, Vrancica i Milicevica. Mislim da bi nam Milicevic donio malo vise stabilnosti po krilima jer je tehnicki vrlo jak, zna drzati loptu, zna nabaciti i ima jak sut.
http://www.transfermarkt.de/danijel-mil ... eler/33343" onclick="window.open(this.href);return false;
Dobar igrac, jak tehnicar i kao Izet nelibi se opaliti sa 20-30 metara, isto Svicarska skola fudbala.
Rekao je da hoce igrati za nas, Mesa je vec pricao sa njim.
Redovno igra, sada se povrijedio ali da nije sigurno bi dobio poziv za Austriju.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Medunjanin po meni može igrati samo kada imamo dva razlike,kada trebamo stati na loptu,jer njemu je niko ne može oduzeti,ali dok ganjamo rezultat tu je uz Bešića i Pjanića bolji neko treći...lisander je napisao/la:mislio sam da ce nas razvalit ko basliju, sve u svemu dobar test.
mesa polozio u ove dvije utakmice. nismo izgubili a vidio je sve igrace koje je pozvao osim ovih iz nase lige i povrijedjenog salihovica.ja sam realno mislio da ce nas austrija dobiti. poziciono smo dobro stajali gdje se vidi trenerski posao a individualnih gresaka je bilo i previse . sad skratiti spisak za 4-5 igraca......neki ne mogu odgovoriti onome sta se od njih trazi
na dobrom je putu mesa
na dobrom je putu mesa
- akisarajevo92
- Kontakt:
Kad cemo igrati sa Meksikom? Nismo dugo vec, neobicno mi fakat. 

Don't believe the hype.
Sunjic mora imati prednost nad Bicakcicem, nekako vise ulijeva sigurnost.rishaaa je napisao/la:Ovo je po meni najjače što imamo,iako me Pjanić razočarao ponovo... Mujdža ako ne bude igrao,njegovo mjesto će najvjerovatnije zauzeti Martić,boljeg nemamo trenutno... Hajrović ne igra al je opet pokazao da je spremniji i bolji od većine igrača!
Kolašinca bi volio vidjeti sa Bešićem... ili možda da Kolašinac igra beka a Zukanović sa Bešićem... Uglavnom od Pjanića na toj poziciji teško da možemo nešto očekivat!
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!
Martić, Vrančić IN
Hadžić, Vršajević OUT
Još kad se vrate Sejo i Seo, imati ćemo vrlo respektabilnu ekipu. Sad je samo na Meši da ih posloži i uigra kako treba, a ove dvije provjere mi nekako davaju nadu, da će on to uraditi majstorski.
Puna podrška selektoru.
Hadžić, Vršajević OUT
Još kad se vrate Sejo i Seo, imati ćemo vrlo respektabilnu ekipu. Sad je samo na Meši da ih posloži i uigra kako treba, a ove dvije provjere mi nekako davaju nadu, da će on to uraditi majstorski.
Puna podrška selektoru.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.