Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Neandertalac
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Neandertalac » 01 apr 2015, 11:36

Ja sam polovicno zadovoljan sinocnjom utakmicom. Ne znam koja je bila namjera selektora sa pojedinim igracima, ali je evidentno da recimo Vrsajevic nema kvaliteta, ni za klupe. Na stranu sto je on izmjesao karte, pa su mnogi bili van svojih prirodnih pozicija, te takticke zamisli, nikako ne smijemo zanemariti da je lik sam izgubio pet lopti jer ih nije znao ustopati.
Dalje, sama postavka je bila dosta defnzivnija nego sto smo na to navikli, i taj dio smo dosta solidno odradjivali, takticki dosta solidno, vjerovatno po zadatku jer znamo da se protivnici sada detaljno analiziraju. Sa tim dijelom sam u vecini zadovoljan, iako je bilo malih individualnih gresaka, ali Boze moj, niko nije savrsen, niti imamo igrace koji su bas krema.
Ono sto mi je strasno islo na zivce je tranzicija, sve sporo, bezidejno, bez istrcavanja u prazan prostor, ali shvaticu i to kao selektorevu zamisao, da uvijek imamo bar dva osiguraca u slucaju izgubljene lopte. Iz tranzicije smo doduse i zabili taj jednini go, nakon njihove greske, gdje je Besic odlicno i pravovremeno povukao prema naprijed, te u pravi momenat uposlio igraca.
Najlosija stvar sinoc je bio nas posijed lopte. U postavci sa pet veznjaka mi nismo mogli zadrzati loptu vise od deset pasova, i onda konstatno vracanje lopte unatrag bez adekvatnog nudjenja Medunjanina i Hadzica, pa je lopta svaki put morala biti izbijana. Besic je to odradjivao dosta bolje, ali tada bez Pjanica u timu ni on nije imao nekih opcija osim dugih lopti. Za ta nabijanja nismo imali krila, Dzeko je bio izoliran vecinu susreta te smo gubili posijed previse lako, cak mogu reci amaterski.
Za pohvalu je fokus igraca na zadatke koji su im bili povjereni, borbenost i zelja, gdje su svi pokazali odredjeni napredak.
Necu pojedinacno analizirati igrace, samo se jos jednom osvrnuti na Avdiju, koji ne zaluzuje poziv, te skrenuti paznju na indisponiranog Pjanica, koji vec u kontinuitetu igra lose i bezvoljno. Naravno Pjanic je jedan od glavnih igraca, pa sto hitnije treba detektovati gdje je problem, jer nam je za vrhunske rezultate potreban u svom najboljem izdanju.
Moze i mora bolje, ali uzimajuci u obzir u kakvom smo raspadu bili, primjetan je pomak.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 01 apr 2015, 11:36

Ja se samo nadam da i ako ne daj Boze ne uspijemo otici u Francusku, da ce eminentni fudbalski strucnjaci iz FSBiH, dati Mesi jos jednu priliku u kvalama za Rusiju, jer treba biti realan poslije onakvog rasula koje je Safet ostavio, tesko bi nas i Gvardiola odveo na EP, mada ja msm da Mesa moze to da uradi, iako je tesko ici svaku utakmicu na noz i to sa igracima koji dobiju po neku minutu u svojim klubovima

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

musla
Kontakt:

Post Postao/la musla » 01 apr 2015, 11:54

rodjenisa je napisao/la:Iskreno se nadam da sinocnji rezultat nece zavarati Mesu.Isto tako jedino nam ostaje nada da ce vecina nasih igraca izboriti mjesto u svojim klubovima i na taj nacin vratiti formu koju sad nemaju,koja je kriticna.Imao sam osjecaj da je sinoc bila takmicarska utakmica da bi nas ljudi tako zorno vratili u realan svijet fudbala i odnijeli nadanja i onih najoptimisticnijih navijaca.Toliko losih(van forme)igraca ne bi istrpila ni mnogo jaca repka.Mujdza,Bicakcic ,Vrsajevic,Hadzic,onakav Pjanic,Medunjanin,Stilic,Ibisevic nemaju sta traziti sa onakvom igrom.Ako se nesto drasticno ne promjeni mi nemamo sanse za euro.
Mesa neka ti je dragi Bog na pomoci,moju podrsku imas ali bojim se da ces imati dosta problema,sa onakom igrom nemozemo racunati na dobar rezultat
upratio sam da si pisao da nemamo one naše igre,posjed,veliki broj šansi,brate sve je to otišlo zajedno s Misimovićem a mi nemamo takvog majstora više u repci,pjanić to nije a pogotovo ne u ovakvoj formi,štila-daj Bože ali ne vjerujem,možda medunjanin ali ako uhvati pravu formu,čak i tad vrlo teško...nisam ni ja impresioniran igrom ali ima borbenosti i želje,za nadati se napretku :bih:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 01 apr 2015, 11:58

Meša je majstorski odradio jučerašnju utakmicu, uradio je baš ono, za šta i služe prijateljske utakmice, eksperimentisao. Nije on ubacio avdiju i anela jer misli da su bolji od višće i bešića, već je jednostavno htio da isproba sve igrače, da vidi kako stvari stoje, a u svojoj drugoj utakmici, protiv ekipe koja je u daleko boljoj formi od nas, ubaciti takve igrače, znači samo da meša ima muda, i da zna šta radi.

Jedina zamjerka je neubacivanje Đurića, koji je trebao barem pola sata da dobije, ali otompotom. Ja iskreno vjerujem da sad slijedi čistka u reprezentaciji, da će meša ciljano da dovodi igrače prema ličnim i stručnim uvjerenjima, jer, kad smo mi mogli da vidimo sinoć koliko neki igrači manjkaju u kvalitetu, vjerujem da je i Meša uvidio da se nekoliko radikalnih promjena, mora desiti.

I kakva milina je gledati temperamentnog stratega na našoj klupi, čovjeka koji prestoji 90 minuta uz aut liniju, galameći, davajući upute. Kad sam ga vidio da galami na pomoćnog, srce mi ko džamija, strašno koliko nam je falio neki ekspert na klupi. :salut:
naprijed rejal

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 01 apr 2015, 12:01

musla je napisao/la:
rodjenisa je napisao/la:Iskreno se nadam da sinocnji rezultat nece zavarati Mesu.Isto tako jedino nam ostaje nada da ce vecina nasih igraca izboriti mjesto u svojim klubovima i na taj nacin vratiti formu koju sad nemaju,koja je kriticna.Imao sam osjecaj da je sinoc bila takmicarska utakmica da bi nas ljudi tako zorno vratili u realan svijet fudbala i odnijeli nadanja i onih najoptimisticnijih navijaca.Toliko losih(van forme)igraca ne bi istrpila ni mnogo jaca repka.Mujdza,Bicakcic ,Vrsajevic,Hadzic,onakav Pjanic,Medunjanin,Stilic,Ibisevic nemaju sta traziti sa onakvom igrom.Ako se nesto drasticno ne promjeni mi nemamo sanse za euro.
Mesa neka ti je dragi Bog na pomoci,moju podrsku imas ali bojim se da ces imati dosta problema,sa onakom igrom nemozemo racunati na dobar rezultat
upratio sam da si pisao da nemamo one naše igre,posjed,veliki broj šansi,brate sve je to otišlo zajedno s Misimovićem a mi nemamo takvog majstora više u repci,pjanić to nije a pogotovo ne u ovakvoj formi,štila-daj Bože ali ne vjerujem,možda medunjanin ali ako uhvati pravu formu,čak i tad vrlo teško...nisam ni ja impresioniran igrom ali ima borbenosti i želje,za nadati se napretku :bih:
o KAKVOM VI POSJEDU PRIČATE, Lihtenštajn, Latvija, Litvanija, pa mat ćemo ga i sada da igramo sa njima. Protiv Grčke možda kući, ali tu smo preskakali igru, dugim loptama išli na Džeku i otj eextra taktika bila za tu tekmu, jer smo na taj način spriječili kontre Grka. Protiv SLovačke bare bare obje tekme, ako nisu LSovaci i bolji bili. jedino možda još one pripremne prije SP da je nešto extra bilo. Stvarno nkad malo realnosti nebi škodilo

musla
Kontakt:

Post Postao/la musla » 01 apr 2015, 12:20

@zaboljisport druže ne znam zašto se pališ,momak je pisao da mu to fali u našoj igri,neznam na kojoj temi,te sam mu dao mišljenje oko te stvari...evo samo za tebe,realno miske nam fali ;)

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 01 apr 2015, 12:22

musla je napisao/la:
Slazem se za Misketa,fali on puno ovoj ekipi.Ne mogu da se naviknem na ovu bezidejnost,vezni igraci su nam vise loptu vracali nazad ili nabijali naprijed nego sto su barem pokusali nesto smisleno uraditi.Nesmijemo ostaviti Dzeku na jednoj upotrebljivoj lopti za cijelu utakmicu,malo je to,tim nacinom necemo dobiti nijednog ozbiljnog protivnika.Mesi se divim,njegovoj silnoj energiji,njegovom pokusavanju da nadje najbolje,ali nemoze Mesa uci i igrati,to moraju momci koji su pogubili kompas u svojim klubovima,ne igraju samo treniraju...tu je nas problem.Zato od sinoc govorim,fale nam spremni igraci,igraci u punoj takmicarskoj formi,ovakvi nam ne trebaju,tj ne mogu nas vratiti na pobjednicki kolosjek
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Rios

Post Postao/la Rios » 01 apr 2015, 12:25

Prva dva testa uspjesno polozio,mada oni tezi i zahtjevniji ga tek cekaju.Ostvarena je prva pobjeda ( ruku na srce vec upisana prilikom izvacenja grupa) i remi sa jakim protivnikom,to bi sad trebalo da donese neki mir i pozitivnu energiju u nase redove.Sto se tice nase igre pod Mesom,ono sto sam primjetio jeste disciplina i borbenost,te nesto stabilnija igra u odbrani.U fazi napada je to jos uvijek potanko,tu biljezimo pad od SP-a i najbolji pokazatelj toga jeste da i nakon 5 kvalik. utakmica imamo negativnu gol razliku :| Tesko stvaramo prilike,tesko dolazimo uopste u poziciju da uputimo neki opasniji sut i mislim da je to naredni zadatak koji Mesa mora rjesiti jer nama trebaju pobjede ako zelimo na Euro.Andori smo dali 3 gola zahvaljujuci akcijama dva igraca,osim toga imali jos 2 prilike i to je to za 90 minuta protiv slabasnih amatera.Sinoc takodjer jedna izgradjena prilika za Dzeku i to je to.
Sto se tice kriterija za pozivanje igraca tesko da se moze primjeniti to igras/ne igras u klubu jer mi nemamo sirok fond kvalitetnih igraca,tacnije imamo 10-12 igraca za koje jos nemamo adekvatne zamjene i tesko da se na njih moze primjeniti taj kriteriji.Evo jedan primjer - Djuric je poprilicno standardan u Ceseni za razliku Vede koji ne igra u Stuttgartu,medjutm protiv Andore Djuric je za pola sata jednom dotakao loptu dok se Vedo nasao 2 puta u izglednim prilikama za gol ( nije ih iskoristio jer je van forme )..Sta hocu da kazem,ti igraci koji cine kostur naseg tima a nisu standardni u klubovima jos uvijek na iskustvo i,hajmo reci,klasu mogu odraditi neke stvari.
Sve u svemu,Mesa cestitke za ova dva rezultata i obraduj nas i u buducnosti aBd :bih:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 01 apr 2015, 12:45

Napokon nam prijateljske utakmice počinju služiti za šta i trebaju da služe, a to je uvježbavanje novih formacija, igrača, igrača koji manje igraju... Sinoć smo mogli sve to da vidimo. Igra nije bila briljantna, al' uzimajuću u obzir da u timu imaš dvojicu skoro pa amatera, indisponiranog Pjanića, Medunjanina koji je van ikakve forme, pa rezultat je i više nego odličan. Meša ima viziju, vidi se da čovjek zna šta radi. Jedva čekam spisak za Izrael.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 01 apr 2015, 12:51

Aco ako tako budemo gledali necemo imati da skupimo prvih 11, nazalost ali je tako.
Pa u vezi samo redovno igraju Pjana i Besić.
Ostalo sve zakovano za klupu, Medo, Prcic, Salihovic...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 01 apr 2015, 12:57

bhsport je napisao/la:Aco ako tako budemo gledali necemo imati da skupimo prvih 11, nazalost ali je tako.
Ni njih dvojica više nisu redovni, Besic je skroz malo igrao poslednjih mjesec dana.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 01 apr 2015, 13:05

Plus Bajic ne smije vise igrati krilo, Rijadova uloga je samo spic napada.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 01 apr 2015, 13:07

adoo11 je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Aco ako tako budemo gledali necemo imati da skupimo prvih 11, nazalost ali je tako.
Ni njih dvojica više nisu redovni, Besic je skroz malo igrao poslednjih mjesec dana.
Da, ni njih dvojica nisu redovni. Gle čuda, od veznjaka je možda najredovniji Anel Hadžić.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 01 apr 2015, 13:37

BaDa12 je napisao/la:

Da, ni njih dvojica nisu redovni. Gle čuda, od veznjaka je možda najredovniji Anel Hadžić.
Cimirot je najredovniji :kafa:
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 apr 2015, 13:38

ljudi najbitnije da dobijemo Izrael a bilo kako samo da dobijemo a forma i ostale stvari to je sve relativno pobjeda nam je bitna vraca nas u igru skroz podice atmosferu onda je i forma bolje sve je pozitivnije . bezz pricate mi imamo kostur reprezentacije begovic,spahic,mujdza,besic,lulic,pjanic ,dzeko ,zukanovic se dobro pokazao imamo i kolašinca i to je to ovi ostali igraci su svi tu negdje sad je to do taktike i selektorati da li staviti medunjanina ,viscu ,sušica,stilica,vrsajevica,mahmutovica,zeca,hadzica itd to su sitne finese od kojih ovdje se drama pravi .ponavljam po sto puta samo pozitivna atmosfera a evo Meša je dobro poceo svi ko jedan da dobijemo Izrael a onda cemo samo kako mi znamo kroz euforiju se dovaljati do baraza :D :bih: :bih:

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 01 apr 2015, 13:42

Meni je zapala za oko novinarska licemjernost, kad nas je Susic sve pravio budalama i vrijeđao našu inteligenciju, novinari su tad ko qrve šutili, ukljucujuci i novinare ovog portala, jedino onaj Bosanac što radi za jedan hrvatski portal kritikovao stalno, do u detalje govorio šta ne valja, a sad se nakon dvije utakmice sve analizira i ako je od te dvije jedna prijateljska a druga kvalifikacijska protiv jedne amaterske reprezentacije koju smo sa pola snage dobili,gdje vecina naših igraca nije u formi. Pokušavaju se Meši naci neke mane, pokušava mu se nametati neka taktika ofanzivna, a ni jedan od tih novinara nema diplomu za trenerski posao, šta bi bilo u slucaju da protiv Izraela upravo krenemo sa dva napadaca i desi se da ne možemo gola zabiti, o tome se ne razmišlja al bitno je krenuti sa dva napadaca, izgledat cemo ofanzivno :lol: Druga stvar ovo vezano za baklje, BHF u vecini utakmica to koristi i gotovo na svim portalima se prica o nekoj izvanrednoj atmosferi, da je bila kvalifikacijska utakmica protiv Austrije dobili bi kaznu za one silne baklje, isto tako kad se to bilo gdje u svijetu uradi za naše novinare je to sjajno, međutim kad se to uradi u našoj ligi, onda ti isti novinari za te navijace kažu da su divljaci, huligani, da im nije mjesto na stadionima itd..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 01 apr 2015, 13:45

.................Begovic...................
Martic... Sunjic....Spahic....Zukanovic
............Besic.......Pjanic.............
.Hajrovic...........X..............Lulic...
...................Dzeko...................

Naravno, da Martic dobije zeleno svjetlo, rekao je da se vec dogovorio sa selektorom....
Naravno, u obzir uzeti i Kolasinca, ali pitanje je koliko ce se on naigrati za Schalke do kraja sezone, svakako je Zukanovic beton.
Ovaj X sam ostavio jer ce tu igrac koji bude u najboljoj formi od slijedecih: Medunjanin, Stilic, Susic, Prcic.... :hmmmmm:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 01 apr 2015, 13:46

bordobijeli je napisao/la:ljudi najbitnije da dobijemo Izrael a bilo kako samo da dobijemo a forma i ostale stvari to je sve relativno pobjeda nam je bitna vraca nas u igru skroz podice atmosferu onda je i forma bolje sve je pozitivnije . bezz pricate mi imamo kostur reprezentacije begovic,spahic,mujdza,besic,lulic,pjanic ,dzeko ,zukanovic se dobro pokazao imamo i kolašinca i to je to ovi ostali igraci su svi tu negdje sad je to do taktike i selektorati da li staviti medunjanina ,viscu ,sušica,stilica,vrsajevica,mahmutovica,zeca,hadzica itd to su sitne finese od kojih ovdje se drama pravi .ponavljam po sto puta samo pozitivna atmosfera a evo Meša je dobro poceo svi ko jedan da dobijemo Izrael a onda cemo samo kako mi znamo kroz euforiju se dovaljati do baraza :D :bih: :bih:

Amin jarabi :D napokon neko ko se ne bi riješio pola reprezentacije.Ja ne vidim uopšte problem da mi na svakoj poziciji imamo po 2-3 igrača,kažu veznjaka imamo previse, ni jedan on nisu igrači istog profila neka ih, pa nek po potrebi ulijeće onaj koji u datom trenutku treba,isto je i sa igračima na drugim pozicijama. Čitam po forumima ako Martić dođe Mujdzu treba otjerati halo ljudi Jel nemoguće da obojica budu tu i konkurišu za tu poziciju desnog beka. U Bosni i Hercegovini izgleda jeste. Meni se kod mese izuzetno sviđa to sto je spreman izvaditi jednoga Pjanica ili možda Dzeku ako vidi da ne ide a ne kao Safet kod koga se tačno znalo ko ce igrati a izmjene i ako napravi slabo kad sta donesu.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 apr 2015, 14:13

Consigliere je napisao/la:.................Begovic...................
Martic... Sunjic....Spahic....Zukanovic
............Besic.......Pjanic.............
.Hajrovic...........X..............Lulic...
...................Dzeko...................

Naravno, da Martic dobije zeleno svjetlo, rekao je da se vec dogovorio sa selektorom....
Naravno, u obzir uzeti i Kolasinca, ali pitanje je koliko ce se on naigrati za Schalke do kraja sezone, svakako je Zukanovic beton.
Ovaj X sam ostavio jer ce tu igrac koji bude u najboljoj formi od slijedecih: Medunjanin, Stilic, Susic, Prcic.... :hmmmmm:
Losa forma jbg. Medunjanin ne igra nikako, Prcic ima 124 minute u zadnjih deset utakmica, na 7 od tih 10 meceva nikako nije nastupio. Dakle, po nekoj formi itd. ostaju Stilic i Susic. Vidjecemo kako ce se razvijati situacije.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Tulln1
Kontakt:

Post Postao/la Tulln1 » 01 apr 2015, 14:19

Begovic Mujdza Sunjic (Bicakcica)ili obrnuto Spahic Zukanovic Hajrovic Pjanic Kolasinac Lucia Besic Dzeko ja bi Besic gerne napred kad se Kolasinac vrati Misimoviica svakako niko nemoze zamjeniti a dobiti bi na trcanju plus Besa zna lopte

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, NazorUso, Sheyi, zikerrz21 i 32 gosta.