31.03.2015 / Austrija - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Ishod utakmice Austrija - Bosna i Hercegovina?

Pobjeda
82
53%
Nerjeseno
48
31%
Poraz
24
16%

Ukupno glasova: 154

JoeCelt
Kontakt:

Re: 31.03.2015 / Austrija - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la JoeCelt » 01 apr 2015, 12:13

moramo igrati ofazivnije sa 2 spica u nastavku kvalifikacija

http://sportsport.ba/bh_fudbal/moramo-s ... jed/157998" onclick="window.open(this.href);return false;

slika
Google Prevodilac - https://translate.google.com/?hl=bs

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 01 apr 2015, 12:30

@JoeCelt nisam baš siguran da bi trebali igrati sa dva napadača(barem ne dok nisu u formi)sinoć smo imali samo jedno probojno krilo(Hajrović)kada tu bude Lulić biti će to druga priča,vidi se njegovo poboljšanje kako nema puno defanzivnih zadataka....na kraju ako ne bude rezultat nama odgovarao uvijek u zadnjih pola sata možemo ubaciti Ibiševića ili Đurića,opasno je ako krenemo sa dva napadača a neide rezultat,šta onda?

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 01 apr 2015, 12:45

Moze li Zuka uletit na stopera u tandemu sa Spahom kad se Sead vrati? Ili.. ko ce na klupu

PS.

Jos ne mogu provariti poraz od Kipra u Zenici, ni nakon 7 mjeseci.

Sa igrom iz nekoliko proslih kval. bi bili ubjedljivo prvi sada.
Don't believe the hype.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 01 apr 2015, 12:49

akisarajevo92 je napisao/la:Moze li Zuka uletit na stopera u tandemu sa Spahom kad se Sead vrati? Ili.. ko ce na klupu
Frizura :njanjanja: :opaopa:

I ovako ga moda više interesuje 'naci win-win situacija :kafa:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Putnik
Kontakt:

Post Postao/la Putnik » 01 apr 2015, 13:37

Poslije prospavane noći lakše je razmišljati i analizirati...

Ovako, nakon ove dvije utakmice neke stvari su jasnije. Realno, trebamo zaboraviti na igru s dva napadača iz jednog jedinog razloga - svi napadači su nam slični. Džeko i Vedo, ma koliko meni Vedo bio drag, više ne mogu igrati zajedno (jedino ako ganjamo rezultat), jer je to više pročitana igra. Đurić je, također, isti tip napadača, a mi nemamo napadača tipa Armina Hodžića iz U-21 (on, mislim, još nije kalibar za početne postave A reprezentacije) koji će prići, odigrati, utrčati, napraviti lažno kretanje, predriblati, ošutati s distance, asistirati, završiti akciju (znam da će neki reći da to može Messi i možda dva još igrača u svijetu, ali samo sam naveo neke stvari koje bi trebao imati, uz brzinu naravno).

Naš najveći problem jeste sredina terena. Očigledno, Pjanić nije Misketov nasljednik. U nekoj formaciji 4-5-1 (koja se može transformisati u 4-3-3, 4-1-4-1, 4-4-1-1, 4-2-3-1 itd. itd.), mi u sredini imamo sigurne Bešića i Pjanića. Bešić koji će igrati defanzivnog s povremenim izletima naprijed, Pjanić koji će igrati poziciju koja mu najviše odgovara - ja to zovem povučeni playmaker. No, fali nam ofanzivni vezni, koji će preuzeti na sebe odgovornost i, jednostavno, igrati. Povezati Pjanića s Džekom, otvoriti prostor Pjaniću, jer Pjanić je svaku utakmicu odlično čuvan i jednostavno nema prostora za konkretni učinak koji mu svi zamjeraju. Meša ovdje mora naći rješenje - da li to bio Sušić, Štilić ili čak Hajrović kojeg bih volio tu vidjeti - nije bitno, treba sve isprobati.

Lijeva krilna pozicija je rezervisana za Lulića, to je svima jasno, a desna za Hajrovića, sinoć je pokazao da zaslužuje mjesto u ekipi i nadam se da će brzo zaigrati u Werderu. No, ako Hajrovića stavimo u sredinu, možda bi ta strana bila najbolja za Višću koji ima ono što nemamo u ekipi - brzinu i prodornost.

Na golu je Begović, u odbrani Spahić je jedini siguran. Nevjerovatno mi je da onda kad napokon riješimo problem lijevog beka, stvara nam se problem na desnoj strani. Mujdža je totalno van forme, sinoć me razočarao, mnogo grešaka, općenito mi nije djelovao kao da je 100% "u utakmici", mislim da je jedino dobro čitao igru i to ga je malo i izvuklo. Lijevo bi trebao Kolašinac, iako je Zukanović odličan bio, ali Seo je bolji igrač, jednostavno. Pored Spahe ili Zukan ili Šunjić ili Bičakčić, treba sve vidjeti. Nadam se da će papirologija za Martića biti brzo gotova i da vidimo na čemu smo s njim.

Vršajević ne zaslužuje poziv, Hadžić za klupe ili bez poziva, Sušiću poziv.

Sve u svemu, Meša je na pravom putu i siguran sam je i on shvatio šta treba ovoj ekipi i da će u budućnosti pokušati s uigravanjem nekog ofanzivnijeg veznog. Eto, izvinite na dužem postu, morao sam svoje viđenje reći.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 01 apr 2015, 13:48

Nije radio sinoć forum poslije utakmice od velike najezde raje valjda, pa da odprilike sad nešto napišem.

Definitivno, ali definitino sam i više nego pozitivno iznenađen igrom u drugom poluvremenu. Nakon prvih 45 minuta imao sam osjećaj da smo definitivno propali sa ovom generacijom fudbalera i da je za nas već ovaj i idući ciklus najmanje već gotov, al' hvala Bogu razuvjerio sam se, bar za sad.

I ono što sam primjetio pogotovo u prvom poluvremenu da prednji igrači Austrije puno više vrše pritisak na naše kreatore u odnosu na naše napadače, Džeko se šetka ko trebica kakva dok oni grade napad :damn:

Hajrović, Bešić :bow: Kakva damu ima Bešić :tokralju:

Najbolji YouTube fudbaler Poljske razvalio :urnebes: Neprimjetan totalno na terenu. Toliko o Štiliću i njegovim golovima sa youtuba, hebo vas on.
1946

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 apr 2015, 13:54

Prvo poluvrijeme ne želim da komentarišem, katastrofa od igre, nismo dva pasa sastavili branili se kao da igramo protiv
Njemačke, Džeko jedini na njihovoj polovini i povremeno Pjanić (za kojeg se opet ispostavilo da desetka nije njegova prava pozicija).

Drugo poluvrijeme je bilo bolje ali daleko je to od odličnog, jedino mi se svidjela poprilična sigurnost odbrane, veznog reda jednostavno nemamo, napadači odsječeni, kad ti je Bešić bio glavni u ofanzivi onda znaš da tu nešto ne štima, osjeti se pad forme i kod Medunjanina i kod Pjanića. Štilić bezveze odigrao, nije se tri puta sa loptom sastavio.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 01 apr 2015, 13:56

BitiSrcemVezan je napisao/la:Nije radio sinoć forum poslije utakmice od velike najezde raje valjda, pa da odprilike sad nešto napišem.

Definitivno, ali definitino sam i više nego pozitivno iznenađen igrom u drugom poluvremenu. Nakon prvih 45 minuta imao sam osjećaj da smo definitivno propali sa ovom generacijom fudbalera i da je za nas već ovaj i idući ciklus najmanje već gotov, al' hvala Bogu razuvjerio sam se, bar za sad.

I ono što sam primjetio pogotovo u prvom poluvremenu da prednji igrači Austrije puno više vrše pritisak na naše kreatore u odnosu na naše napadače, Džeko se šetka ko trebica kakva dok oni grade napad :damn:

Hajrović, Bešić :bow: Kakva damu ima Bešić :tokralju:

Najbolji YouTube fudbaler Poljske razvalio :urnebes: Neprimjetan totalno na terenu. Toliko o Štiliću i njegovim golovima sa youtuba, hebo vas on.
ma ovdje pojedinci uvijek nađu nekog igrača kojeg selektor nije pozvao,kao eto oni znaju bolje od njih,da nije bio Štilić našli bi oni nekog drugog(Messia)koji će riješiti sve naše nedostatke u ekipi...I baš me zanima kojeg će sada naći da ga selektor treba pozvati ..

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 01 apr 2015, 14:05

@zmaj348
Ne brini pojavit ce se neko iz danske 3. lige koga ce odredjena grupa forumasa gurati u prvih 11.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 01 apr 2015, 14:08

akisarajevo92 je napisao/la:Moze li Zuka uletit na stopera u tandemu sa Spahom kad se Sead vrati? Ili.. ko ce na klupu

PS.

Jos ne mogu provariti poraz od Kipra u Zenici, ni nakon 7 mjeseci.

Sa igrom iz nekoliko proslih kval. bi bili ubjedljivo prvi sada.
zuka i jest stoper
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 01 apr 2015, 14:09

bulbasor je napisao/la:@zmaj348
Ne brini pojavit ce se neko iz danske 3. lige koga ce odredjena grupa forumasa gurati u prvih 11.
Misliš na Dumića :kafa:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 apr 2015, 14:31

Generalni zakljucak je da mora jos da se radi na prvih 11. kao sto i igraci moraju induvidualno da rade na sebi u klubovima. Do Izraela se moraju svi dobro popraviti !

Sinoc Hajrovic pokazao borbenost, pozelio je da igra - zaista se trudio. Zukanovic također odlican, sreca pa ga je Mesa vratio. Mujdza daje sve od sebe, odlican.

Avdija uz svu dobru volju opet pravi velike greske, nema sumnje da je on dobar momak i da zeli sve najbolje repki ali jednostavno nije to sto se trazi. Anel je ima par dobrih poteza ali jos mora da radi na sebi, Tino itekako moze pomoci repki !

Vedo - se nije sastao sa loptom, ako se stvari ne promjene u Stutgartu i njegovoj form, mora na klupu.

Pjanic, Medunjanin ... zakazali, veliki pad forme i koncentracije. Bicakcic također mora mnogo bolje, Vranjes dobar - uvjek borben, Spahic OK.

Dzeko manje da seta, inace on se bori nema se sta prigovoriti samo da vise trci.

Stilic sinoc nije nesto pokazao, tek se vratio u repku treba sacekati jos jednu utakmicu.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 01 apr 2015, 14:32, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Motokultivator
Kontakt:

Post Postao/la Motokultivator » 01 apr 2015, 14:31

Zukanovic je masina kakav igrac :kafa:

Safke obraz - covjek :puke:
You can take forum away from Ahmo.
But you can never take Ahmo away from forum.
:kafa:

x

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 01 apr 2015, 14:32

Da se i ja osvrnem na sinoćnju utakmicu. :D Moram priznati da sam, u prvom trenutku, bila iznenađena i formacijom i sastavom, međutim, sasvim je normalno da se htjelo isprobati i nešto novo, iako je to nešto u prvom poluvremenu izgledalo zaista blijedo i bezidejno, pogotovo prema naprijed. Sinoć se najviše vidjelo koliko nam fali jedan Miske, pogotovo Miretu, koji je sada potpuno drugi igrač i to, nažalost, iz utakmice u utakmicu postaje sve očitije. Upravo taj nedostatak kreativca ispred je ono što, po meni, trenutno najviše utiče i na njegovu igru i na samopuzdanje u reprezentaciji što stvarno postaje ozbiljan problem, jer Medunjanin, nažalost, definitivno ne može odgovoriti tom zadatku, a i Štilić se nije nešto pokazao, iako doduše, nije bilo mnogo ni vremena, tako da se nadam da od njega nismo još sve vidjeli. Hajrović vrlo dobar, agilan, rastrčan i zaista se vidi kako je itekako željan igre, što je i razumljivo, i mnogo mi je drago što je upravo on postigao gol jer vjerujem koliko mu to znači. Zukanović također dobar i sa povratkom Kolašinca konačno ćemo biti obezbijeđeni kada je u pitanju taj lijevi bek. S druge strane, neigranje u klubu je definitivno utjecalo na to da Mujdža trenutno ne može odigrati dvije pune utakmice jednako kvalitetno u samo nekoliko dana, ali i takav je i dalje naš trenutno najbolji desni bek. Vršajević rastrčan kao i obično, i sasvim je korektno i pošteno, šta god ko mislio, što je Meša dao priliku i njemu i Hadžiću da se u ovoj utakmici dokažu i pokažu i da zna na čemu je sa njima. Kad je odbrana u pitanju, Spahić standardno odličan, Bičakčić je stvarno trudio, što je za pohvalu, i vidi se da je konkurencija za tu drugu stopersku poziciju prisutna jer je i Šunjić u jako dobroj formi. Begović također dobar iako nije ni imao mnogo intervencija, a kod gola stvarno ništa nije mogao. Ulaskom Bešića se naša igra drastično preokrenula i pokazao je zašto definitivno treba biti neizostavan član prvog tima, samo se nadam da će taj momak malo obuzdati svoj temeprament, kako sve svoje dobre intervencije ne bi upropastio nekim nepromišljenim potezom koji bi nas mogao koštati u budućnosti. Kada su ostale izmjene u pitanju, bile su očekivane iako baš i nismo imali šta vidjeti. A što se Džeke tiče, koliko god njegova sinoćnja reakcija izlazila iz sportskih okvira i koliko god nas je to moglo koštati da je u pitanju bila kvalfiikaciona utakmica, mene je razveselila, jer je bila srčana, instinktivna, prava kapitenska i pokazala je ponovo jedno zajedništvo i harmoniju u timu, što, barem na ovim prostorima, može značiti pola uspjeha. Nekako čovjeku bude puno srce kad vidiš da se svi zalažu jedni za druge i da su svi tu, jedni za druge. Iako, vjerujem da je bio dobro isprovociran, barem ja ne pamtim kad sam ga vidjela onako ljutog. Sve pohvale i Meši za to što zna da se posao selektora ne završava odabiranjem prvih 11 i što se u skladu s tim i ponašao sinoć, vičući, savjetujući i ohrabrujući svoje igrače što je bilo stvarno lijepo za vidjeti. Također sve pohvale i svim igračima za sjajan gest kada su na kraju prišli navijačima i pozdravili ih. Sve u svemu, igra će se još popravljati i mora se popravljati, ali atmosfera u i oko tima se vidno popravila i postala mnogo pozitivnija, zalaganje je na nivou, i uz i budući ozbiljan rad i pristup nekako se ponovo budi nada u taj plasman u Francusku. :bih:

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 01 apr 2015, 14:32

Po cemu je to Zukanovic bio odlican, zbilja nije hejterski komentar nego je stvarno defanzivno bio ocajan.
1946

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 01 apr 2015, 16:01

Hajde da i ja nesto napisem brzinski:

Solidna utakmica nase repke, po meni prolaznu ocjenu mogu dobiti svi osim Avdije i Stilica, prvi je imao 75 minuta i nije uspio nikome dodati lopte, da ne pricam o primanju i trcanju glavom bez obzira, vjerujem u kraj njegove reprezentativne karijere.
Drugi (Stilic), imao pred sobom 40 minuta i nije se sastao s loptom, daj da budemo realni i priznamo sami sebi da momak nije kapacitet za reprezentaciju, sto je ne brojeno puta pokazao, od Rumunije i nekih jos prethodnih utakmica do sad Austrije, mislim da ga se nema smisla forsirati kad je svakom realnom navijacu jasno da momak nije bolji ni od jednog drugog igraca sredine terena koji je pozvan u repku!

Teletina ga opravdano izostavljala sa spiska.
Mesa ga pozvao iskljucivo zbog sarajevskog novinarskog lobija!

Vidim pljuje se i Bicakcic koji je bio najbolji igrac nase zadnje linije, ne moze covjek spasit gol kad brada dribla kao da je na treningu na 25 metara od gola! Iskljucivi krivac za gol je Medunjanin kojem fali utakmica!
Zukica dobar igrac, smiren, lagan na lopti, solidno je odigrao, ali nisam znao da je onako spor, da nije bilo Celicnog popušili bi gol sigurno.

Dzeko, Besic, Hajrovic, Spahic, Bico svi odlicni!

Ostali prosjek kao i obicno!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 01 apr 2015, 16:06

Do prije par dana svi bili protiv Tina, yebali mu familiju, a sad ima mjesta i u prvih 11
Tino sine bosanski :bih: :bih:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 apr 2015, 16:08

Što se mene tiče jedino Vršajević više nema šta da traži, svi ostali bi u nekoj varijanti dolazili u obzir.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 apr 2015, 16:29

DukeOfWellington je napisao/la:Što se mene tiče jedino Vršajević više nema šta da traži, svi ostali bi u nekoj varijanti dolazili u obzir.
+1
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 01 apr 2015, 16:33

Kaunas je napisao/la:Do prije par dana svi bili protiv Tina, yebali mu familiju, a sad ima mjesta i u prvih 11
Tino sine bosanski :bih: :bih:
Niko nije rekao da ima mjesta u prvih 11, samo su svi slozni da ima mjesta u reprezentaciji, kao i sto je vecina raje ovdje pisala mjesecima.

Njemu je najvise odmogao Safet kad ga je pozvao u Brazil. Stavio ogroman pritisak na njega da se dokaze. Doveo ga je kao defanzivnog veznog a igrao je svaku poziciju osim tu (lijevo krilo protiv Kipra, ofanzivnog veznog protiv Irana, itd itd.).

Sto se tice buducnosti ove reprezentacije:

o Sumnjam u igru sa dva napadaca (4 4 2), zato jer Mire ne moze igrati kao ofanzivni vezni, a sva tri napadaca su nam slicna i igraju kao "target man". (Milan i Dzeko su isti a Vedad ocito vise nije u nikakvoj formi). Bilo bi bolje poceti utakmicu sa dva napadaca i po potrebi ubaciti Vedada ili Djurica.

o 4 2 3 1 je nasa najbolja formacija ima vec nekoliko godina. U njoj smo odigrali najbolje tekme, od Francuske pa do Argentine (iako smo izgubili 2 1, igrali smo odlicno).

o Ivan Martic ce kolko tolko rijesiti problem desnog beka, mozemo igrati i njega i Mujdzu, sto je sve u svemu bolje od Avdije.

o Nas najveci problem je desetka, ili ofanzivni vezni. Imamo neke opcije (Stilic, Susic, Prcic, itd.) ali nije to to. Miske je puno znacio ovoj reprezentaciji. Neznam koliko ce Vrancic pomoci ako bude igrao na toj poziciji.

o Avdija vise nije za reprezentaciju, doduse nikad nije ni bio. Nista kontra njega ali je ocito da nema kvalitet. Hadzic je na rubu... Jucer ga bukvalno nisam primjetio do 40 i neke minute.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.