Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ZZtop10
Kontakt:

Re: Odg:

Post Postao/la ZZtop10 » 29 mar 2015, 18:39

JoseMourinho je napisao/la:Evo ukratko:
1. Skines sa torrenta Windows
2. Skines ovaj program
http://www.microsoft.com/en-us/download ... nload-tool" onclick="window.open(this.href);return false;
3. Ubaci USB i Pokreni ovaj program, lahko je izaberes .ISO windowsa, USB i klilnea begin i to je to
4. Bootujes USB, ili kad se pali PC f8(možda neki drugi zavisno od matične) ili udjes u BIOS pa pod boot staviš USB
5. Instalacija ti je lagana, izaberes jezik eng, regiju BiH, tastaturu hrv ili srp, izaberes HDD ili particiju hdd-a na koku ćeš instalirat i next i sve ce on sam

Moja preporuka ti je da formatiras particiju(kad biras gdje ćeš, samo je delete i ponovo kreiraj), spasi sto ti treba na drugu, da se ono od 0 instalira fino Windows ;)

Za drajvere ja jedino grafičku instaliram sam mi Windows ostalo, al et udji sad u device manager i zapisi koja ti je grafička, mrežna i zvučna pa ako bide trebalo lahko nadjes na netu ;)
brate hvala puno :thumbup:
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

suradnik
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la suradnik » 30 mar 2015, 19:26

Illmatic09 je napisao/la:
suradnik je napisao/la:Zašto se ovaj google pobrko. Prije kad odem search pa Država:Bosna i Hercegovina, nadje mi samo stranice iz BiH ili ako nema onda ništa, a sad mi sve strane stranice izbaci?
Promjeni jezik ili stavi da ti bude "google.ba", mozda si tu nesto pobrkao?

Evo recimo kad ukucam "samsung galaxy pro tab cijena" i stavim drzavu Bosna i Hercegovina, ne izbaci mi ni jednu stranicu iz BiH.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 mar 2015, 19:35

Da li nek od vas ima ove velike CPU cooler, kao npr Cooler-Master ili neke slicne.

Kakva su vam iskustva, da li su efikasni ... itd ?

Mislim na ove velike kao ovi npr.
slika

slika

slika
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 30 mar 2015, 19:43

Imam ja na Dell-u Hyper TX3, tj. ovaj http://www.olx.ba/artikal/16654348/cool ... r-tx3-evo/" onclick="window.open(this.href);return false;

Odlican, max broj obrtaja ide do 1450. Nema buke (sasvim mal se cuje, al' isti zvuk bez obzira na opterecenje). Jednostavno se skida. Podrzava kao sto vidis ove sockete 1155, 1156, 1366, 775, AM2, FM1,... A to vidis na karakteristikama maticne.
- Ed Woodward for Prime Minister !

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 30 mar 2015, 23:12

Obicno na fb kad se oni klipovi ucitaju na pocetku slika bude skoro crna sasvim malo se primijeti. I nakon 10sek. otprilike slika nadodje. Jel se kome sta slicno ddesavalo? Ili kako rijesiti?
Mia San Mia

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 01 apr 2015, 06:18

Elegant je napisao/la:Da li nek od vas ima ove velike CPU cooler, kao npr Cooler-Master ili neke slicne.

Kakva su vam iskustva, da li su efikasni ... itd ?

Mislim na ove velike kao ovi npr.
Ja licno nemam, jer imam dobro hladjenje u kutiji, ali ako mi bude trebalo bolje, uzet cu tako nesto. Jedan na poslu kod mene je na jednom od kompjutera ugradio ovaj jedan Cooler Master i skine dobro temperaturu. Ne bi znao reci koliko tacno.
Evo pogledaj ove "reviews" na ovoj stranici, sta ljudi kazu. Imas i dole na overview i video od ove firme gdje pricaju o njima, razliciti modeli na desnoj strani pa pogledaj.

http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 103099-S0F" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 01 apr 2015, 10:11

pokusavam da instaliram xp na kompjuteru, međutim kad kopira fajlove i ponovo se upali, nakon xp loga i počne sa instalacijom, pojavi se fatal error, i ne mogu nastavit dalje, zna li neko sta bi sve moglo biti uzrok tome. Hvala

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 01 apr 2015, 14:21

dziza_23 je napisao/la:pokusavam da instaliram xp na kompjuteru, međutim kad kopira fajlove i ponovo se upali, nakon xp loga i počne sa instalacijom, pojavi se fatal error, i ne mogu nastavit dalje, zna li neko sta bi sve moglo biti uzrok tome. Hvala

Sta tacno Pise napisi, može možda biti do lošeg CDa i sl. Al Pise valjda još nešto pored fatal error?

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 01 apr 2015, 14:49

sad se samo pojavljuje plavi ekran, ono windows se mora ugasiti, i piše greška page fault in non page area, ne vjerujem da je do cd-a jer sam skoro sa njeg na drugom podigao sistem

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 01 apr 2015, 14:54

Izvadi jedan modul rama (ak' imas dva ili vise), pa probaj nabaciti sistem.

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 01 apr 2015, 14:57

izbacivo jedan, pa drugi, testirao sa hirens bootabilnim cdom i memoriju i hdd, nije pronašao nikakve greške. nekad se i ne pojavi greška, samo neke linije po ekranu i zamrzne se, ne može ni miš ni tastatura, moram na dugme ugasit, isto se desilo i sad kad sam s ovog cda podigao mini windows xp, čim se upali, zamrzne se.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 01 apr 2015, 14:59

Aha, ak' imas dvi grafe, izvadi zasebnu, pa digni sistem da integrisanoj. Negdje sam naletio da je ovo jedno od mogucih rjesenja.

A vidi i ovdje mozda naletis na odgovor

http://www.online-tech-tips.com/compute ... rea-error/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tomshardware.co.uk/answers/i ... -area.html" onclick="window.open(this.href);return false;

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 01 apr 2015, 15:02

nema dvije, ima samo integrisanu

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 01 apr 2015, 15:08

Znaci samo integ. Mozes li uci u bios, trazi floppy disk controllers ili floppy disk drivers i disable, naravno ako vec prije nisi iskljucivo disketu.

Imao sam slican problem na jednom racunaru. Ev' kako je rijeseno: U biosu vratio na tvornicke postavke. Isao restart, nakon toga sistem nije poznavao HD. Otvorio kuciste, izvadio konektor hard diska iz jednog prikljucka (SATA 0) i ubacio u sata 1. Restart, nastimao first boot cd. Onda ugasio, vratio sve na staro. U biosu prebacio na first boot hard disk. Usao u sistem (to ti dodje kao neki reset), skino program wise care 365, skeniro i ocistio. Onda u biosu nastimao first boot device na cd ponovo, (prije toga naravno ubacio instalacioni) i zavrsio instalaciju.

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 01 apr 2015, 15:15

u bios mogu uc, vraco sam na tvornicke postavke, sad cu probat iskkjucit disketu, pročitah sad na ovim linkovima da može biti da se xp ne slaže sa konfiguracijom rama, ne znam ima li veze sto instaliram sp3,

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 01 apr 2015, 15:21

dziza_23 je napisao/la:u bios mogu uc, vraco sam na tvornicke postavke, sad cu probat iskkjucit disketu, pročitah sad na ovim linkovima da može biti da se xp ne slaže sa konfiguracijom rama, ne znam ima li veze sto instaliram sp3,

Pazi tu i pored dobrih ima i suludih ideja, svasta pisu. Ako ti ploca podrzava (npr. ddr1 il' ddr2), imas jedne ili druge module, radio si prije, onda to nema veze sa os. Mislio sam da nije pregorila jedna plocica ili slot eventualno.

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 01 apr 2015, 15:23

mislim da je ddr1 na njemu, i da nije bio sp 3 nikad, nije moj racunar, pa zato, a stvarno ne znam sta bi moglo bit vise :-)

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 01 apr 2015, 15:42

Koji je bio sistem?? Probaj sedmicu instalirat možda moze ona ;)

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 01 apr 2015, 15:45

bio je xp, ne može sedmica, ovo je prahistorijski primjerak :-)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb i 21 gost.