Husika je napisao/la:DonCorleone je napisao/la:Kada sam te ja citirao u vezi gramaticke greske.? Ne izmisljaj, i da, Pjanke jeste centralni vezni.
Nisam ni rekao da si, ali rekoh da se imas za sta zakaciti

Nema potrebe da se kacim za gramatiku iz razloga sto i pored takvih gresaka shvatam smisao napisanog, a to mi je sasvim dovoljno. Veci problem vidim u tvojem nacinu izrazavanja te pokusaju objasnjavanja zeljenog, jer ne vodi nicemu.
Evo ti ukratko moj pogled na sposobnosti Miralema, vjerovatno ces na taj nacin shvatiti zasto sira diskusija ne vodi nicemu:
Pjanic je igrac koji perfektno funkcionise pored dva do tri suigraca oko sebe, sa kojima moze izbacivati protivnicke igrace veznog reda i odbrane, prenijeti loptu na protivnicku stranu i kreirati prilike koje kroz posjed lopte i dodavanja stice. Ako taj uslov nemas, ne moze doci efektivno do izrazaja. Tehnicki jaki i pokretni suigraci sa njim funkcionisu najbolje i u takvim okolnostima mozemo preuzeti sredinu terena i nad velesilama, to garantujem.
Miralema krasi kratka i duga pas igra, pregled igre, miris za proigravanje itd, ako nema igraca sa kojim moze vezati, logicno da nece biti ni njega. Protiv Austrije on nije vezao lopte, nego je stojao direktno do Edina i cekao na lopte, imao sasvim pogresan zadatak naspram njegovih sposobnosti, a one lopte koje su stizale do njega su bile vecinom takve da je imao djelic jedne sekunde da se iste rijesi, jer su po cetiri protivnicka igraca bila oko njega, u takvim okolnostima je potreban saigrac koji je sposoban napraviti akciju da Miralema izbaci u jednostavniju situaciju i skine pritisak sa njegovih ledja a toga juce nije bilo, ponajvise jer Hadzic i Vrsajevic za to nisu u stanju, od Medunjanina je bio potpuno odsjecen i odaljen (iako jedini igrac koji je bio sposoban to uciniti u datom trenutku).
Ja posmatram njegovu igru na gore naveden nacin i radi toga ne mogu Miralema vidjeti na nacin kako ga ti posmatras, niti mogu pisati tone dobronamjernih komentara koji uistinu nisu nista drugo nego kulturno spustanje te omalovazavanje. Jasno je meni da to na televizoru izgleda drugacije i da ti sudis naspram staticnih situacija, ipak je opis njegovog doprinosa igri kompleksnija stvar.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.