12.06.2015. / BiH - Izrael

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

BiH - Izrael

Pobjeda
178
82%
Neriješeno
17
8%
Poraz
23
11%

Ukupno glasova: 218

FliX
Kontakt:

Re: 12.06.2015. / BiH - Izrael

Post Postao/la FliX » 01 apr 2015, 22:49

U onom poznatom ritmu "druuuugaaa liiigaaaa"... morat ce se koji put zapocet iiii.. "paaaaleeestinaaaaa.." :D Cisto da osjete dobrodoslicu..

A sto se tice himne.. koje zaboravio sta se desavalo sa intoniranjem nase himne evo da podsjetim..
P.S Mogli smo i mi njima uzvratit sa nekom podvalom u vezi himne..

[youtube][/youtube]

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 01 apr 2015, 22:53

Stvarno ne podržavam ruganje i zviždanje na himnu protivnika. Kako je bilo lijepo vidjeti aplauz na himnu našeg najvećeg protivnika u grupi Belgiju,zatim kako su Litvanci i Luksenburžani fino ugošćeni,kao i Španci.Ali brate ako se ti rugaš mojoj himni kao oni u Atini ili ovi u Izraelu,ili ako me ne poštuješ kao Portugal u oba navrata,e zaslužuješ i ti taj tretman.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 01 apr 2015, 23:06

Bezveze vam rasprava. Onome kome se zviždi, neka zviždi. Boli me kyta i za Izraelom i za Palestinom, ja hoću da navijam za svoju zemlju, hoću da razvalimo taj Izrael u sportskom smislu da ostanemo u igri za EP. Budaletinama kojima su u glavi neke izvansportske aktivnosti, neka ne dolaze na stadion, nego pravac Gaza, pomozite braći konkretno, od uzvika ''Palestina'' Netanyahua će malčice lijeva mošnja da zasvrbi!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 01 apr 2015, 23:06

Mislim da ovu pricu u vezi Palestine treba odmah sasjeci, i da se vise ne spominje na ovoj temi. Tema je fudbalska utakmica, i to vrlo bitna, NASE REPREZENTACIJE! Ako vam se protestuje zbog Palestine, fino pred ambasade, strane institucije i sl. Na Bilino Polje doci i podrzati momke u vrlo teskoj misiji koja je pred njima.... Ne smijemo dozvoliti da pojedinac ili grupa uprska sve ono pozitivno sto su nasi navijaci radili u ovih zadnjih nekoliko godina.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 01 apr 2015, 23:09

voltron30 je napisao/la:Bezveze vam rasprava. Onome kome se zviždi, neka zviždi. Boli me kyta i za Izraelom i za Palestinom, ja hoću da navijam za svoju zemlju, hoću da razvalimo taj Izrael u sportskom smislu da ostanemo u igri za EP. Budaletinama kojima su u glavi neke izvansportske aktivnosti, neka ne dolaze na stadion, nego pravac Gaza, pomozite braći konkretno, od uzvika ''Palestina'' Netanyahua će malčice lijeva mošnja da zasvrbi!
:clap: :clap:
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 01 apr 2015, 23:12

@Consigliere

Haman pa su sve teme otisle u qrac, ova se taman se uklapa u taj koncept
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 apr 2015, 23:13

FliX je napisao/la:U onom poznatom ritmu "druuuugaaa liiigaaaa"... morat ce se koji put zapocet iiii.. "paaaaleeestinaaaaa.." :D Cisto da osjete dobrodoslicu..

A sto se tice himne.. koje zaboravio sta se desavalo sa intoniranjem nase himne evo da podsjetim..

[youtube][/youtube]
Bajo moj ilahiju im treba pustiti umjesto himne. :D
Salu na stranu, naravno da ce se naci retardi koji ce raditi gluposti i tu nam nema pomoci. Ko se sjeca prije tekme Siroki-Hapoel, Izraelci bacise baklju na domace gledatelje ovi odmah Ubij Zid... i prekid :)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 01 apr 2015, 23:19

FliX je napisao/la:U onom poznatom ritmu "druuuugaaa liiigaaaa"... morat ce se koji put zapocet iiii.. "paaaaleeestinaaaaa.." :D Cisto da osjete dobrodoslicu..

[youtube][/youtube]

Vazda cemo mi glumiti gospodu i vazda cemo biti naguzeni. Nasi su nas naguzili u beogradu, nasi su se naguzili u Tuzli, naguzili su nas zidovi, naguzili nas kockasti. A mi samo znamo rukicama pljeskati i povijati

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 01 apr 2015, 23:24

treba da bude sranja i provokacija sto naravno uefa jedva ceka, tek tada ce @lazo biti zadovoljan.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 apr 2015, 23:25

lazar je napisao/la:A mi samo znamo rukicama pljeskati i povijati
Da, tako trebamo i nastaviti. Ne znam za tebe, ali ja sam ponosan na nas, armija navijača, najbolji gostujući navijači u Evropi, a nikad prekida utakmice i slično, kao kod komšija. Postali smo brend, brend trebamo i ostati.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 02 apr 2015, 00:44

jel ko vidio crveni sto popi kompany ni kriv ni duzan protiv ovih **** :urnebes:
covjek ga fata za ****,kompany ga malo otrese od sebe,u soku u cudu,a sudija klap crveni.. :urnebes: :urnebes:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 apr 2015, 00:57

..................................Begović..................................

Mujdža(Ogi)............Spahić..............Zukanović.......Kolašinac

.....................Pjanić..................Bešić.........................

....Hajrović......................Lulić..........................Salihović

.................................Džeko......................................

S tim da bi tokom utakmice Salihović i Lulić mijenjali pozicije, jer se Lulić i u Laziu pokazao u sredini terena kad udje, pogotovo kada je u pitanju presing...Imali bismo puno centaršuteva, pogotovo s lijeve strane gdje bi kombinovali Lulić-Sejad-Sead...uz sve to šuterski bismo bili vrlo opasni, s distance (Izet, Sejad, Pjana, pa i Lulić...).
Zadnja linija bi bila vrlo sigurna, pogotovo sto su i Zuka i Spaha tehnicki izuzetno dobri...Onaj Ogi i Šunjić su mi kritični s loptom, sve me strah bude da neće pogriješiti.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 02 apr 2015, 01:16

hurem je napisao/la:..................................Begović..................................

S tim da bi tokom utakmice Salihović i Lulić mijenjali pozicije, jer se Lulić i u Laziu pokazao u sredini terena kad udje, pogotovo kada je u pitanju presing...Imali bismo puno centaršuteva, pogotovo s lijeve strane gdje bi kombinovali Lulić-Sejad-Sead...uz sve to šuterski bismo bili vrlo opasni, s distance (Izet, Sejad, Pjana, pa i Lulić...).
Zadnja linija bi bila vrlo sigurna, pogotovo sto su i Zuka i Spaha tehnicki izuzetno dobri...Onaj Ogi i Šunjić su mi kritični s loptom, sve me strah bude da neće pogriješiti.
Mislim da je rano sastavljat taktike.. ima jos dosta do tekme. Sacekajmo barem drugu polovicu maja, da znamo koje u kakvoj formi i ostalo...
Ovako sad gledajuci fin ti je sastav, mada je to sve "o dugom scapu".

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 02 apr 2015, 07:16

@hurem, kako je to Šunjić kritičan s loptom? Molim te pojasni.

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 02 apr 2015, 11:00

hurem je napisao/la:..................................Begović..................................

i ja mislim da je ovo nasih najboljih 11 trenutno

momirpeh
Kontakt:

Post Postao/la momirpeh » 02 apr 2015, 11:13

Ne treba zviždati himni Izraela.Nisu ni oni nama zviždali.Naši navijači dole nisu imali nikakvih problema.Osim toga Izrael je vrlo važan čimbenik u međunarodnoj politici,a mi smo niko i ništa.Zviždanjem i vrijeđanjem bi se samo izblamirali i dodatno motivirali izraelske igrače.Zviždati treba kada su oni u posjedu lopte,zviždati na sudijske odluke i slično,a nikako vrijeđati na nacionalnoj/vjerskoj osnovi.To bi nam se vratilo kao bumerang.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 02 apr 2015, 11:18

Slazem se da je rano za formacije, ali haj' odoli :mrgreen: Sta mislite za 4-3-3? :hmmmmm:

....................Begovic..................
Mujdza....Sunjic.....Spahic....Zukanovic
....................Kolasinac.................
...........Besic..................Pjanic.......
...Hajrovic...........................Lulic....
......................Dzeko....................
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 02 apr 2015, 12:20

slika

Jedina dilema ostaje Vranješ ili Šunjić na poziciji stopera. Meša mora igrati totalno napadački sa 2 centarfora i tu nema puno priče. Vjerujem da će Ibišević riješiti svoj status do meča sa Izraelom (ako potipiše predugovor) biće nabrijan samo tako, kao i Hajrović koji će ili početi dobijati minute u Werderu ili kao Vedo dogovoriti promjenu sredine. Isto važi i za Mujdžu...nadati se da će Begović, Spahić, Vranješ/Šunjić, Bešić, Džeko zadržati i podići formu, a da će se u pravi ritam vratiti Kolašinac i Lulić do utakmice, kao i Pjanić. Svi imaju 2 mjeseca da dignu formu - dovoljno vremena da očitamo lekciju Izraelu sa jednom petardom za podizanje samopouzdanja pred odlučujuće mečeve!

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 02 apr 2015, 12:39

Consigliere je napisao/la:Slazem se da je rano za formacije, ali haj' odoli :mrgreen: Sta mislite za 4-3-3? :hmmmmm:

....................Begovic..................
Mujdza....Sunjic.....Spahic....Zukanovic
....................Kolasinac.................
...........Besic..................Pjanic.......
...Hajrovic...........................Lulic....
......................Dzeko....................
4-3-3 je najbolja postava koju mozemo izvesti, bez dvojbe, a onda 4-2-3-1. Pod uslovom da igramo sa jednim napadacem i dva prava krila (Hajrovic, Lulic), mozemo na sredini kombinovati na razni nacin.

Moj favorit ovako izgleda:

---------------------Begovic---------------------
---Mujdza--Bicakcic--Spahic--Kolasinac---
----------------------Besic------------------------
---------------Pjanic--------X---------------------
----Hajrovic------------------------Lulic--------
---------------------Dzeko-------------------------

Alternative za X su sledece: Medunjanin, Stilic, Salihovic, Vrancic, TSS, dakle sasvim dovoljno igraca da se u datom trenutku po formi odluci najbolji od njih.

Drugo mjesto stopera isto mogu pokriti Zukanovic, Sunjic, Vranjes, dakle sasvim pristojno, pod uslovom da Spahic igra ( :pray: ).

U fazi napada bi imali pet igraca i eventualno bekove, u fazi odbrane sedam igraca, po meni najbolja formacija ako se uzme profil nasih igraca u obzir.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Rios

Post Postao/la Rios » 02 apr 2015, 12:41

Reci cu samo da nikako ne smijemo dati povoda za bilo kakvu kaznu ili sl. u ovoj utakmici,izaci na teren,dati sve od sebe i upisati pobjedu,to ce biti sasvim dovoljno :kafa:
Iako je rano pricati o sastavu,ko zna kakva ce biti forma ili zdrastveni bilten do tada,ali ako sve bude u najboljem redu,ja bih ovako:
------------------------------Begovic------------------------
-----Mujdza---------Spahic------------Zukanovic (Bicakcic)--------Kolasinac
-------------------------------Besic---------------------------------
-------------Pjanic--------------------------Salihovic------------------
---Hajrovic ( Visca )--------------------------------------Lulic------------------
------------------------------Dzeko---------------------------------------------
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 9 gostiju.