Billion je engleski za milijardu.rope11 je napisao/la:Pa ovaj Ricard valjda, ako sam dobro nasao na internetu.![]()
kako ba nije nista, pa to je 1000x vise nego citav iznos kluba, govorimo o bilionu a ne milijardihalalite ako sam nesto pogresno sracunao, matematika mi nikad nije bila jaca strana.
AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- IlCapitano
- Kontakt:
Re: AC Milan
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
bas si partibrejker
a u pravu si, sjecam se kako sam jednom pisuci tekst na engleskom napravio tu pogresku, nisam znao da milijarda i bilion kod njih imaju neka druga znacenja suprotna nasem jeziku.
al' je*em ga ja, kad ukucas tog richarda na gugl i kad lik uporedis sa ovim na slici sto je ovdje postavljena, ma ni blizu... nije to ta osoba.
a sad se ionako ponovo pojavljuju price onog Bicabula i da je on taj kome se prodaje tako da, treba sve te price sa rezervom uzeti dokle god se oficijalno ne predstavi...nije ovo jos nista gotovo, ne bi me cudilo da na kraju bude u pitanju neka skroz lijeva osoba.

a u pravu si, sjecam se kako sam jednom pisuci tekst na engleskom napravio tu pogresku, nisam znao da milijarda i bilion kod njih imaju neka druga znacenja suprotna nasem jeziku.
al' je*em ga ja, kad ukucas tog richarda na gugl i kad lik uporedis sa ovim na slici sto je ovdje postavljena, ma ni blizu... nije to ta osoba.
a sad se ionako ponovo pojavljuju price onog Bicabula i da je on taj kome se prodaje tako da, treba sve te price sa rezervom uzeti dokle god se oficijalno ne predstavi...nije ovo jos nista gotovo, ne bi me cudilo da na kraju bude u pitanju neka skroz lijeva osoba.

Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
@rope11 dominira.
Ne bih voleo da Milan ode u ruke stranaca, ali ako je to sine qua non uslov da se klub vrati u evropsku elitu - pristajem.

Ne bih voleo da Milan ode u ruke stranaca, ali ako je to sine qua non uslov da se klub vrati u evropsku elitu - pristajem.

- muha milanez
- Kontakt:
Covjek ne zna sta da ocekuje vise, da hoce prodat ali da klub dodje u ruke ljudi koji su spremni da ulazu i da klub vrate gdje mu je mjesto.
Valja sutra na Siciliju, da je kako izvuc 3 boda da se ukljucimo u borbu za evropu. Ipak nekako je bolje, ako nista drugo da igramo EL.

Valja sutra na Siciliju, da je kako izvuc 3 boda da se ukljucimo u borbu za evropu. Ipak nekako je bolje, ako nista drugo da igramo EL.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Ako je ovo znak da ce Italija uskoro imati 3 ili 4 superjaka kluba u LP onda samo naprijed,bitno je da klub profitira i napreduje da li je vlasnik Silvio neki kinez ili arap je u drugom planu..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
da li ostaviti istu upravu ako dodje do promjene vlasnika?
S obzirom kakve je igrace Galijani znao dovesti za sitne novce moje misljenje je da mu treba pruziti sansu da vidimo sta bi tj kakvu politiku vodio sa parama... Barbara takodjer radi dosta dobre stvari i ona ce ostati ..Jedino sto bi volio da urade jeste da neke legende kluba kao sto je Maldini uvedu u klub i da se angazuju skauti koje svaki normalni klub ima.QUARESMA 18<<< je napisao/la:da li ostaviti istu upravu ako dodje do promjene vlasnika?
Ja nesto ne vjerujem da je Berluskoni prodao klub dok ne vidim zvanicnu potvrdu

FORZA MILAN!
Tu sei tutta la mia vita!
Sto se mene tiče Galiani može ostat samo ako ce biti zadužen isključivo za realizaciju transfera a ne da se pita o svemu. U klub treba vratiti Maldinija,Albertinija.... Barbara može ostat jer radi sjajan posao oko marketinga. Vidjet ćemo sta je novi vlasnik zamislio,ako ga bude.
Il Club più titolato al mondo!
Naravno da ne. Svi paraziti, na čelu s Gallianijem, trebaju se ugledati na Berlusconija i odstupiti s pozicija. Naravno, pod uslovom da je cijela priča istinita. Eventualno Barbara može ostati, jer je jedina od svih čelnih ljudi kluba koja dugoročno gleda budućnost Milana. Ukoliko dođe do te famozne prodaje kluba, onda se nadam da će novi vlasnik ozbiljno shvatiti svoj posao i uložiti veliki novac u klub. Ako će to biti slična ili identična situacija kao s Thohirom u Interu, onda hvala - ali ne hvalaQUARESMA 18<<< je napisao/la:da li ostaviti istu upravu ako dodje do promjene vlasnika?

Btw, slažem se s @Championom, za Maldinija jednostavno mora biti mjesta u klubu. Eto još jedan neoprostivi grijeh Silvija i Adriana, u koje se i dalje (posebno u tzv. "transfer gurua") dobar dio Milanove armije navijača na ovom forumu kune.

kako svi pisu trebali bi ostati i galiani i Barbara,pa eto nek ostanu,po meni galiani dovodi koliko moze za onoliko koliko mu se da,necu ni da zamislim sta bi uradio tipa d aima 50 miliona za transfere,a da ne diriguje Berla da mora biti talijan,tako da ne bi morali bacati eke pare tipa matrija i Destra..
A Barbara se sa druge strane bori za nesto,za novi stadion,pa da klub napokon stane na noge sa svojim stadionom,i treba joj dati podrsku
A Barbara se sa druge strane bori za nesto,za novi stadion,pa da klub napokon stane na noge sa svojim stadionom,i treba joj dati podrsku

Re: Odg: AC Milan
Ima onaj sto s emedju prvim spominjao što drzi onu Wonda Grupu sto hoce i stadion da gradi..On je najbogatiji covjek u Kini a ja mislim 8 u svijetu sa 23 milijarde svoje imovine,on uz Mr.Pinka bi najbolje riješenje bio,mada ni taj od 11 bi dobro došao,samo ako je spreman ulagati u pojačanjamuxa je napisao/la:Sjedi 1 rope
Gospodin Lee je oko 6 puta "lakši" od Berlusconija i morat ce dati oko pola svog bogatstva ako želi kupiti većinski paket dionica. Jedan od mogućih kupaca je i Wang Jianlin Zong koji teži oko 11 milijardi i on bi bio puno bolje rješenje mada ne mora u praksi tako da bude. Znamo da i Berla ima love al ne želi ulagati. U maju bi se kao trebalo znati ko je naš novi mr. X

@Labatm87
Bacao je Galliani novac na polovnjake i kada je imao 50+ miliona na raspolaganju za pojačanja. Navodio sam više puta na temi sve njegove promašaje, tako da možeš potražiti ako te zanima.
Dakle, koliko god da je imao dobrih poteza, toliko je imao i loših. A ako se već ide u rekonstrukcija, ja sam onda za to da ista bude kompletna. Svi koji imaju udio u propadanju Milana, moraju napustiti klub.
Berlusconi i Galliani su krivci broj jedan, njihova era je davno prošla, stoga je red da se pokupe i napuste Milanello jednom zauvijek.
Bacao je Galliani novac na polovnjake i kada je imao 50+ miliona na raspolaganju za pojačanja. Navodio sam više puta na temi sve njegove promašaje, tako da možeš potražiti ako te zanima.

Berlusconi i Galliani su krivci broj jedan, njihova era je davno prošla, stoga je red da se pokupe i napuste Milanello jednom zauvijek.
pa to sigurno jeste,ali eto opet ove sezone je 7 i više igrača za džabe doveo,a opet koliko toliko Menez i Lopez nas vade,Alex nije loš. Normalno ima i on godina i vrijeme mu je više da ode,samo je pitanje koga onda dovesti a treba neko iskusniji kad je dovođenje igrača u pitanju..Claus je napisao/la:@Labatm87
Bacao je Galliani novac na polovnjake i kada je imao 50+ miliona na raspolaganju za pojačanja. Navodio sam više puta na temi sve njegove promašaje, tako da možeš potražiti ako te zanima.Dakle, koliko god da je imao dobrih poteza, toliko je imao i loših. A ako se već ide u rekonstrukcija, ja sam onda za to da ista bude kompletna. Svi koji imaju udio u propadanju Milana, moraju napustiti klub.
Fazon je u tome što si ti alfa i omega jednog Milana, koji je neviđen brand u svijetu fudbala, a s druge strane imaš igrače (da ne upotrijebim ponovo izrazi polovnjake) kojima istične ugovor i koje niko od velikih klubova ne želi u svojim redovima. Naravno da nije problem privoliti ih da dođu u Milan kada se sve to uzme u obzir. Nema tu ni "g" od genijalnosti.Labatm87 je napisao/la:pa to sigurno jeste,ali eto opet ove sezone je 7 i više igrača za džabe doveo,a opet koliko toliko Menez i Lopez nas vade,Alex nije loš. Normalno ima i on godina i vrijeme mu je više da ode,samo je pitanje koga onda dovesti a treba neko iskusniji kad je dovođenje igrača u pitanju..Claus je napisao/la:@Labatm87
Bacao je Galliani novac na polovnjake i kada je imao 50+ miliona na raspolaganju za pojačanja. Navodio sam više puta na temi sve njegove promašaje, tako da možeš potražiti ako te zanima.Dakle, koliko god da je imao dobrih poteza, toliko je imao i loših. A ako se već ide u rekonstrukcija, ja sam onda za to da ista bude kompletna. Svi koji imaju udio u propadanju Milana, moraju napustiti klub.
Kao što si sam rekao, Milanu treba neko mlađi, a ko će to biti - pa valjda je na budućem vlasniku kluba da nađe osobu od povjerenja koja ispunjava određene kriterije. Sigurno da ima dosta takvih kandidata.
Claus je napisao/la:Fazon je u tome što si ti alfa i omega jednog Milana, koji je neviđen brand u svijetu fudbala, a s druge strane imaš igrače (da ne upotrijebim ponovo izrazi polovnjake) kojima istične ugovor i koje niko od velikih klubova ne želi u svojim redovima. Naravno da nije problem privoliti ih da dođu u Milan kada se sve to uzme u obzir. Nema tu ni "g" od genijalnosti.Labatm87 je napisao/la:pa to sigurno jeste,ali eto opet ove sezone je 7 i više igrača za džabe doveo,a opet koliko toliko Menez i Lopez nas vade,Alex nije loš. Normalno ima i on godina i vrijeme mu je više da ode,samo je pitanje koga onda dovesti a treba neko iskusniji kad je dovođenje igrača u pitanju..Claus je napisao/la:@Labatm87
Kao što si sam rekao, Milanu treba neko mlađi, a ko će to biti - pa valjda je na budućem vlasniku kluba da nađe osobu od povjerenja koja ispunjava određene kriterije. Sigurno da ima dosta takvih kandidata.
A to jeste,ali eto unazad koju godinu je i dovodio pa recimo dobre dok je bilo love,čim je onaj odlučio da neće više ulagati odlaskom Ibre i Silve to je bilo to. ja opet kazem dok je bilo love,dovodio nam je svega,bilo je i kikseva,ali opet 80% igrača se pokazalo u Milanu,i sad d aima pare sigurno bi znao šda da dovede,ali bez komandovanja Berle..
Samo da nas hoce neku kupiti da se to pokrene,i ovo oko izgradnje stadiona,pa će valjda lakše biti i na ljeto sa novim trenerom i ostalim.
Dobro, izgleda da se nećemo složiti do kraja i to je to. Veliki broj forumaša vidi nešto u Gallianiju što ja (više) ne vidim i to je to. Što zbog činjenice da meni njegov dosadašnji rad u klubu nije dovoljna preporuka, što zbog činjenice da ima 70 godina u guzici, mišljenja sam da se treba na vrijeme krenuti dalje (a ne odlagati taj proces kao sa "senatorima"), a Adrianu se svakako zahvaliti na svemu pozitivnom što je donio klubu.
Ma ja sam rekao da ga ne treba sad da kažem silom tjerati ili nesto,kao sto kažeš ima godina i odradio je svoje,nek dođe ko god,samo nek počne kupovati kako treba 
Chinese tycoon Zong Quinghou plans are to offer around €500-600m to acquire majority of shares in Milan immediately:
Not only this, but Zong Quinghou also plans to make his beverages company "Wahaha" a main sponsor of Milan, alongside Fly Emirates [Milannews]

Chinese tycoon Zong Quinghou plans are to offer around €500-600m to acquire majority of shares in Milan immediately:
Not only this, but Zong Quinghou also plans to make his beverages company "Wahaha" a main sponsor of Milan, alongside Fly Emirates [Milannews]
Claus ne kunem se ja u njega nego smatram da zna dovest dobre igrače za malo para, tu je majstor zanata. Cinjenica da je dovodio i levate samo govori da mu treba oduzeti pravo da on bira igrače. Treba dovesti dobrog trenera koji ce birati igrače a onda na scenu treba stupiti Galiani sa svojim pregovaračkim sposobnostima. Da se razumijemo,nemam ja nista ni protiv toga da on napusti klub,svakako se igrači neće kupovati iz mog džepa, a čisto sumnjam da bi i on prihvatio takvu ponudu.
Il Club più titolato al mondo!
On (Galijani) je postao alfa i omegu u klubu jer ga je Berluskoni "ovlastio" tj. da mu odredjeni budzet tj nikakav sa kojim ne mozes nista i ovaj izmislja transfere neke ubode a vecina su promaseni ali nije njegova tolika krivica.. I ja ga ne gotivim ali ovdje sve krece od gazde kluba, stavi se ti u poziciju Galijanija i reci da ne bi volio imati 50-70 miliona da potrosis na 2-3 igraca i da se ne patis tj da nisi na udaru kritika 
Opet da se citiram ako bude novi gazda i ako bude ulagao volio bi vidjeti kakve ce igrace Galijani dovesti

Opet da se citiram ako bude novi gazda i ako bude ulagao volio bi vidjeti kakve ce igrace Galijani dovesti

FORZA MILAN!
U redu je, razumijem vaš stav, ali ga ne dijelim. Gallianiju niko živ ne može poreći da je majstor za dobiti igrača kada nema dovoljno sredstava na raspolaganju, kao što niko živ ne može sakriti silne promašaje koji su mu se dešavali. Druga stvar je, kao što već napomenuh, što je njemu već preko 70 godina i što je čovjek vremenom izlapio. U zadnje vrijeme se njegov posao svodi na laži i obmanjivanje navijača, što je za mene dno dna. Naravno da je Berlusconi krivac numero uno, da on iz svog džepa izdvaja novac za klub, ali Galliani je takvu situaciju prihvatio i stoga je u redu da mu se zasluge mjere prema učinjenom. Vi se ne morate složiti sa mnom, odmah sam predvidio da ću vjerovatno biti u manjini, ali od nekih stvari se ne može pobjeći.
Vjerujte mi, za Milan je najbolje da se krene u potpunu rekonstrukciju bez starih faca, ljudi koji su srozali klub što su više mogli. Vrijeme da neki novi ljudi, koji su prilično zadužili klub, dobiju priliku. Gore od ovoga teško da može (može, ali ne želim prizivati), tako da je krajnje vrijeme za radikalne promjene.
Vjerujte mi, za Milan je najbolje da se krene u potpunu rekonstrukciju bez starih faca, ljudi koji su srozali klub što su više mogli. Vrijeme da neki novi ljudi, koji su prilično zadužili klub, dobiju priliku. Gore od ovoga teško da može (može, ali ne želim prizivati), tako da je krajnje vrijeme za radikalne promjene.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.