Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

SteveHeighway
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la SteveHeighway » 02 apr 2015, 23:26

@Only ,skinuo sam Drivepack solution i trebao mi ovaj iso da ga pokrene,haj skinem ja i njega i udjem u ove foldere sta onda ? Uglavnom,isao sam na Driverpacksolution .exe i sad ga estraktuje ... jel tako treba ?
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 02 apr 2015, 23:30

Pa vidi da li ce nastaviti sa instalacijom (trebao bi). Ak' ne onda nije montiran image. Za to trebas skinuti deamon tools, ili neki drugi program (imas ih mali milion). A montiranje se vrsi na ovaj nacin
Po završetku instalacije u Taskbaru (dolje desno) pojavit će vam se okrugla siva ikona na koju kliknite drugom (desnom) tipkom miša da bi dobili dodatne opcije. Odaberite Virtual Devices i pod Device odaberite Mount Image. Pronađite na disku sliku programa kojeg želite instalirati te dva puta kliknite na nju. Program će učitati sliku i krenuti će sa instalacijom.

Ponekad ISO datoteke dolaze kompresirane u rar. formatu, da bi odkompresirali sliku potreban vam je WinRAR
- Ed Woodward for Prime Minister !

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 03 apr 2015, 16:04

Kako da najucinkovitije prebacim tekst iz cirilice u latinicu ? Cackam po wordu i cini mi se da nema ta opcija.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 03 apr 2015, 16:24

Murga je napisao/la:Koje prodavnice po Sarajevu imaju laptope, po mogucnosti da imaju web stranicu da pogledam sta imaju?
Usput, je li kod nas obicno prodaju laptope bez OS ili stavljaju neke divlje kopije na njih? To me ne interesuje, hocu pravu licencu pa zato hocu u regularnoj prodavnici da kupim, ne u nekom servisu.

Hvala unaprijed drugari.
Po meni je lično winwin najbolji. Oni su iz Užica ili Čačka, nisam siguran, ali imaju svoju prodavnicu u Sarajevu, a od nedavno imaju i u Istočnom Sarajevu. Ja sam kod njih uzeo Toshibu, 30. decembra 2013 i prezadovoljan sam kako radi. Evo za godinu dana niti jednog jedinog sitnog kvara nisam imao.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 03 apr 2015, 16:31

Puma je napisao/la:Kako da najucinkovitije prebacim tekst iz cirilice u latinicu ? Cackam po wordu i cini mi se da nema ta opcija.
Ima dodatak za word koliko se ja sjećam, davno sam to bio radio koji prevede dokument, potrazi po netu, ako nista drugo ima google translate ;)

Edit:
Evo https://www.microsoft.com/sr-latn-rs/do ... px?id=1438" onclick="window.open(this.href);return false;

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 03 apr 2015, 16:36

Kako da ukinem razne reklame sto mi iskacu po nekim stranicama,to mi se desilo od kad sam instalirao neke programe sa driverpack solution-a no obrisao sam vecinu,ali i dalje ih ima ...
Idem da dodam ovaj adBlock to chrome i pise network failed...
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 03 apr 2015, 16:47

Puma je napisao/la:Kako da najucinkovitije prebacim tekst iz cirilice u latinicu ? Cackam po wordu i cini mi se da nema ta opcija.
http://www.krajinaforce.com/konvertor.html

Po meni najbolji i najlakši konvertor iz ćirilice u latinicu. Ja ga odavno koristim. Znači tekst ti ostavi onakav kakav jeste, sa svim pasusima. Ti samo kasnije prekopiraš odatle gdje hoćeš. Da se ne zajebavaš sa dodacima za word. Imaš i opciju da ti stavljać,š,ć i ostalo, a možeš i sa sh,ch i tako.

p.s Ostatak sajta nije vrijedan pomena. :mrgreen:

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 03 apr 2015, 16:53

Imam i ja problema sa iskačućim reklama, ali mi se pojavljuju ovi prazni prozorčići. :roll: . Postavio sam i nekidan to pitanje, ali je bilo onih problema sa forumom, pa je taj post izbrisan. Zna li neko kako da ih se rješim. Imam i add blocker, i on pokupi ono što može, ali se ovo stalno dešava.
slika
A ovo mi se u chromu desava prilikom pretrazivanja necega. To u zadnja 2-3 dana.
slika

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 03 apr 2015, 17:00

Razni skocni prozori su posljedica expres instalacije softwera, uz koje dodju i dodatni programi. Da bi uklonili takav problem, potrebno je skinuti iobit uninstaler i svaki novi (nepotrebni) program deinstalirati. Takodjer u ovom programu pod toolbar iskljuciti ono vezano za dati browser. Zavrsni zadatak je provjera ekstenzija (prosirenja) da li je ostalo nesto sumnjivo te ici na disable/uninstal.

Barcod
Kontakt:

Post Postao/la Barcod » 03 apr 2015, 17:07

Raja kontam uzimat novi PC uglavnom destop racunar ...gledam ove po Pik-u likove iz Banjaluke i Travnika imaju finu ponudu ima li ko kakvih iskustava jel sigurno uzimati preko njih (kad skontam da kupujem komponente samo opet su oni povoljniji) a i daju garanciju :hmmmmm:
Arsenal All The Way !

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 03 apr 2015, 17:08

Pappy je napisao/la:Imam i ja problema sa iskačućim reklama, ali mi se pojavljuju ovi prazni prozorčići. :roll: . Postavio sam i nekidan to pitanje, ali je bilo onih problema sa forumom, pa je taj post izbrisan. Zna li neko kako da ih se rješim. Imam i add blocker, i on pokupi ono što može, ali se ovo stalno dešava.
slika
A ovo mi se u chromu desava prilikom pretrazivanja necega. To u zadnja 2-3 dana.
slika
A i meni se ovo desava sad kako je iritantno jbt...
Steven Gerrard !

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 03 apr 2015, 17:15

OnlyUnited je napisao/la:Razni skocni prozori su posljedica expres instalacije softwera, uz koje dodju i dodatni programi. Da bi uklonili takav problem, potrebno je skinuti iobit uninstaler i svaki novi (nepotrebni) program deinstalirati. Takodjer u ovom programu pod toolbar iskljuciti ono vezano za dati browser. Zavrsni zadatak je provjera ekstenzija (prosirenja) da li je ostalo nesto sumnjivo te ici na disable/uninstal.

Kada otvorim taj program, pokrene mi se i instalacija nekog Advanced SystemCare 8. Je li mi treba taj ? :D

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 03 apr 2015, 17:17

Pappy je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la:Razni skocni prozori su posljedica expres instalacije softwera, uz koje dodju i dodatni programi. Da bi uklonili takav problem, potrebno je skinuti iobit uninstaler i svaki novi (nepotrebni) program deinstalirati. Takodjer u ovom programu pod toolbar iskljuciti ono vezano za dati browser. Zavrsni zadatak je provjera ekstenzija (prosirenja) da li je ostalo nesto sumnjivo te ici na disable/uninstal.

Kada otvorim taj program, pokrene mi se i instalacija nekog Advanced SystemCare 8. Je li mi treba taj ? :D
E to je ono o cemu pricam. Taj Advanced... ti moze posluziti da ocistis komp, al' ga nakon skeniranja/ciscenja deinstaliraj sa ovim iobit. Cak mislim da uz ovaj Advanced dodje i nesto tipa Advanced Serach ili tako nekako.

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 03 apr 2015, 17:20

Evo meni je nestalo ovo retardirano u pretrazi tako sto sam obrisao chrome pa ga ponovo instalirao sad mogu dodati i ovaj adblock :thumbup:
Steven Gerrard !

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 03 apr 2015, 17:29

Ja sam nekiidan pokušao izbrisati Chrome, i skinuo sam novi, i instalirao ga, i kada sam ušao ponovo na Chrom, sve kao što je i prije bilo. :roll:

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 03 apr 2015, 17:32

Pappy je napisao/la:Ja sam nekiidan pokušao izbrisati Chrome, i skinuo sam novi, i instalirao ga, i kada sam ušao ponovo na Chrom, sve kao što je i prije bilo. :roll:
jesi li adblock dodao chromeu ?
pokusaj to ako nisi,i mene haos ovo iritiralo,ne bi me cudilo da se opet vrati razbit cu laptop rahmeta mi
Steven Gerrard !

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 03 apr 2015, 17:45

SteveHeighway je napisao/la:
Pappy je napisao/la:Ja sam nekiidan pokušao izbrisati Chrome, i skinuo sam novi, i instalirao ga, i kada sam ušao ponovo na Chrom, sve kao što je i prije bilo. :roll:
jesi li adblock dodao chromeu ?
pokusaj to ako nisi,i mene haos ovo iritiralo,ne bi me cudilo da se opet vrati razbit cu laptop rahmeta mi
Jesam. Oduvijek je on tu, nije mi pravio probleme nikada.

@only je l ovo normalno. :lol:

http://www.dodaj.rs/?Q/6U/hGAv2OJ/capture9.png
Zadnja izmjena: Pappy, dana/u 03 apr 2015, 17:46, ukupno mijenjano 1 put.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 03 apr 2015, 17:45

Barcod je napisao/la:Raja kontam uzimat novi PC uglavnom destop racunar ...gledam ove po Pik-u likove iz Banjaluke i Travnika imaju finu ponudu ima li ko kakvih iskustava jel sigurno uzimati preko njih (kad skontam da kupujem komponente samo opet su oni povoljniji) a i daju garanciju :hmmmmm:
jesu sigurni
ja sam kupio od mickey84 i svima preporucujem da saradjuju s njim, lik je legenda ;)

ako vec ne zelis PIK i winwin.ba ima odlicnu ponudu i cijene ;)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Barcod
Kontakt:

Post Postao/la Barcod » 03 apr 2015, 17:59

miki_92 je napisao/la:
Barcod je napisao/la:Raja kontam uzimat novi PC uglavnom destop racunar ...gledam ove po Pik-u likove iz Banjaluke i Travnika imaju finu ponudu ima li ko kakvih iskustava jel sigurno uzimati preko njih (kad skontam da kupujem komponente samo opet su oni povoljniji) a i daju garanciju :hmmmmm:
jesu sigurni
ja sam kupio od mickey84 i svima preporucujem da saradjuju s njim, lik je legenda ;)

ako vec ne zelis PIK i winwin.ba ima odlicnu ponudu i cijene ;)
Eh gledao sam mu ponudu ima finih ...ja bi nesto uglavnom za igrica BF4 itd :-)
Aj drago mi je da je pouzdan ,a vidim da se moze sve na licu mjesta provjerit kad ti ovi dovuku ?
:kafa:
Arsenal All The Way !

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 03 apr 2015, 18:00

@Pappy jest kako zna biti. Kada zavrsi scan, ides repair, restart pc i deinstaliras advanced. Onda preko iobita trazis uljeza i rijesis problem.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: zemuntrg i 2 gosta.