EP Francuska 2016 - Grupa B

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: EP Francuska 2016 - Grupa B

Post Postao/la Virtu4l » 04 apr 2015, 11:36

ahmic je napisao/la:Dobijemo IZRAEL IDEMO NA 8 BODOVA,BELGIJA KRESNE VELS,MI KRESnemo Vels ravnamo se. S njima..ima ovdje relanao jos puno sansi,ni u snovima ne treba odustat od direktnog plasmana..
Zaboravio si jedan mali detalj, između tog kresanja je ovo,

Belgija - BiH
Kipar - Vels

i

Vels - Izrael

Tako da je to ravnanje malo dalje...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 apr 2015, 11:39

Kipar je sila riješit će oni Walesa lagano.

UnSub
Kontakt:

Post Postao/la UnSub » 04 apr 2015, 11:59

Ne treba sanjati 2 mjesto i 3 mjesto je jos miljama daleko.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 04 apr 2015, 13:06

UnSub je napisao/la:Ne treba sanjati 2 mjesto i 3 mjesto je jos miljama daleko.
Upravo tako.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 05 apr 2015, 00:11

Miljama nije,ono sto mi planiramo i trebamo uciniti nije nikakva naucna fantastika nego sasvim realna stvar.Trebamo dobiti 4 utakmice u kojima smo apsolutni favoriti i pobjediti protivnike od kojih smo puno kvalitetniji i pokusati dobiti Belgiju ili im uzeti bod.Tu nema nikakve fantastike.

Drugo je sto neki reprezentaciju gledaju kao onu koja je izgubila od Kipra i od Izraela.To je pogresno,ta nocna mora je zavrsena i svi joj znamo uzrok.Ako je pocnete posmatrati kao onu koja je derala Grcku,Obalu Slonovace,Meksiko...sto ona stvarno jeste vidjecete kako ovo gore napisano nije nista nerealno nego sasvim ocekivano.

brzi21
Kontakt:

Post Postao/la brzi21 » 05 apr 2015, 00:43

Rusilac je napisao/la:Miljama nije,ono sto mi planiramo i trebamo uciniti nije nikakva naucna fantastika nego sasvim realna stvar.Trebamo dobiti 4 utakmice u kojima smo apsolutni favoriti i pobjediti protivnike od kojih smo puno kvalitetniji i pokusati dobiti Belgiju ili im uzeti bod.Tu nema nikakve fantastike.

Drugo je sto neki reprezentaciju gledaju kao onu koja je izgubila od Kipra i od Izraela.To je pogresno,ta nocna mora je zavrsena i svi joj znamo uzrok.Ako je pocnete posmatrati kao onu koja je derala Grcku,Obalu Slonovace,Meksiko...sto ona stvarno jeste vidjecete kako ovo gore napisano nije nista nerealno nego sasvim ocekivano.
Puno kvalitetniji od Walesa? Od kad smo mi takva sila? Pa Wales, skoro cijela ekipa, skoro svi igrači su standardni u Engleskom premiershipu, imaju igrača koji je plaćen 100 miliona, odlično igraju, a kakav je slučaj s nama?? Imamo npr samo 3 igrača u istoj toj ligi, od kojih je samo jedan standardan (Begović dakako). Pa mi uopšteno imamo samo 5 igrača standardnih, ma ko smo to mi majke ti??

Baraž i da se svaki bosanac nogom u guzicu udara, mada i to nam je za sada veoma daleko. Ja iskreno ne vjerujem u pobjedu protiv Walesa, ali i Izraela se bojim. Nismo mi ni blizu jaki koliko mislimo.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 apr 2015, 00:45

Sve dok ima nade i mogucnosti za drugo mjesto ne treba odustati, kao i za baraz.

Idemo utakmicu po utakmicu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 05 apr 2015, 00:52

Pobijedit svih 5 do kraja i boli na racku za sve i kako ce ostali odigrat :kafa:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 05 apr 2015, 01:07

brzi21 je napisao/la:
Rusilac je napisao/la:Miljama nije,ono sto mi planiramo i trebamo uciniti nije nikakva naucna fantastika nego sasvim realna stvar.Trebamo dobiti 4 utakmice u kojima smo apsolutni favoriti i pobjediti protivnike od kojih smo puno kvalitetniji i pokusati dobiti Belgiju ili im uzeti bod.Tu nema nikakve fantastike.

Puno kvalitetniji od Walesa? Od kad smo mi takva sila? Pa Wales, skoro cijela ekipa, skoro svi igrači su standardni u Engleskom premiershipu, imaju igrača koji je plaćen 100 miliona, odlično igraju, a kakav je slučaj s nama?? Imamo npr samo 3 igrača u istoj toj ligi, od kojih je samo jedan standardan (Begović dakako). Pa mi uopšteno imamo samo 5 igrača standardnih, ma ko smo to mi majke ti??

Baraž i da se svaki bosanac nogom u guzicu udara, mada i to nam je za sada veoma daleko. Ja iskreno ne vjerujem u pobjedu protiv Walesa, ali i Izraela se bojim. Nismo mi ni blizu jaki koliko mislimo.
Pretpostavljam da si ti neki mladji decko koji je ocaran Bejlom i Remzijem i koji u principu uvijek precjenjuje tudje a potcjenjuje svoje.
Taj Vels ne moze u recenicu sa nama,samo da te podsjetim da su u ovu grupu zrijebani iz 4 jakosnog sesira a kvalifikacije prije toga iz petog,sad im se nesto malo poklopilo,iznenadili Belgiju i uzeli im bod i u gostima pobijedili Izrael,ekipu iz svog ranga.To je sve,da mi sami sebe nismo unistavali oni sad uopste ne bi ni bili na drugom mjestu pa im se samim tim ni ti ne bi divio.

To je reprezentacija koja definitivno nije ni blizu naseg nivoa bez obzira na Bejla i Remzija i kao sto rekoh da nije bilo Safeta ti sad o njima ne bi ni pricao kao o nekakvoj jakoj reprezentaciji.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 05 apr 2015, 01:10

brzi21 je napisao/la:

Odakle ti ovaj podatak? Opste je poznato da su Velsani grijaci klupe u Engleskom premiershipu, oni su standardni samo u championshipu. Imaju mozda 4-5 standardnih igraca u premiershipu ukljucujuci i Balea. Iako nasi ove sezone kubure sa minutazom i dalje imaju vise utakmica u nogama od Velsana.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

brzi21
Kontakt:

Post Postao/la brzi21 » 05 apr 2015, 01:37

Za Robson Kanua nisam siguran kako gura u championshipu i ostale koji su u istom takmičenju, Bale je standardan u jednom Realu, Ramsey u Arsenalu, Allen u Liverpoolu, Vokes u Burnleyu, Davies, Collins Taylor, šta želiš više??

A ko je ba nama standardan i gdje? Ne dižem ja ba strane igrače, niti svoje spuštam, ali treba malo realno pričat. Jer ona njegova izjava gore kako smo mi puno bolji od protivnika u grupi, je smiješna. Nismo bolji, bar ne PUNO bolji.

Previše ba očekujete od naše ekipe i naših igrača, pa kad vas razočaraju, onda se malo je reći pljuje po istima, a da ste samo malo realniji, drugačije bi sve bilo. Naš najbolji napadač, igrač, najbolji igrač u historiji repke nije standardan u jednom Cityu, drugi napadač nam na tribinama sjedi u svom klubu, treći napadač standardan je ali iskreno ne pruža mnogo. Veznjaci, pa tu je tek problem, Pjanić standardan, Bešić bio jendo vrijeme ali evo 2 mjeseca ništa, Lulić povrijeđen bio, a iskreno kako igra mu konkurencija i njemu je klupa vrlo vjerovatno, Hajrovića smatramo kao nabolje krilo u timu, a gdje je on, ima 90 minuta u sezoni cijeloj, heh... Višća nam je najstandardniji, hej Višća :crazy: Prcić, Sušić, Medunjanin :oops:

Odbrambeni su doduše gotovo svi standardni, što je za pohvalu. Pored toga, naravno složit ću se da su vrlo vrlo kvalitetni, gotovo svaki igrač.

Sve je to priznat ćeš, vrlo slabo da bi mi se udarali u prsa i govorili ostalima yebat ćemo vam majku. Nismo mi takva sila, pomiri se s tim.

A ovaj gore što odmah godine spominje i tako to, živ ti meni bio ;) I da, dodat ću istom, da istina krneuli su iz 4. šešira, ali su oni prvi na tabeli ;)

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 05 apr 2015, 02:12

brzi21 je napisao/la:Za Robson Kanua nisam siguran kako gura u championshipu i ostale koji su u istom takmičenju, Bale je standardan u jednom Realu, Ramsey u Arsenalu, Allen u Liverpoolu, Vokes u Burnleyu, Davies, Collins Taylor, šta želiš više??

A ko je ba nama standardan i gdje? Ne dižem ja ba strane igrače, niti svoje spuštam, ali treba malo realno pričat. Jer ona njegova izjava gore kako smo mi puno bolji od protivnika u grupi, je smiješna. Nismo bolji, bar ne PUNO bolji.
Begovic, Spahic, Bicakcic, Zukanovic, Pjanic, Lulic, Djuric, oporavit ce se i Kolasinac, Eto naveo si da je Allen standardan a odigrao je minuta skoro koliko i Besic, ili Collins koji je odigrao manje od Besica, negdje koliko i nas Dzeko, a Vokes iz Burnleya je ove sezone odigrao okruglo 3 cijele utakmice u premiershipu, ili tacnije 279 minuta, mora se priznati da je pravo standardan. :D

brzi21
Kontakt:

Post Postao/la brzi21 » 05 apr 2015, 02:46

Nije ni u reprezentaciji u prvoj postavi, ako cemo bas sitnicarit. Svejedno, igrac je kluba koji se takmici u najjacoj ligi svijeta, tako da. Mnogi bi nasi prvotimci pozeljeli biti clan te lige, no dobro..

Lulic standardan? Frajer povrijedjen duze vrijeme bio,tek treba da vidimo jel standardan, Kolasinac takodjer.

A ti, posto se smijes na moje postove, tacno bas su duhoviti, rekao bih malo se nasmij i svojoj tvrdnji tj vasim tvrdnjama, kako smo prejaki ;)

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 05 apr 2015, 05:24

brzi21 je napisao/la:Za Robson Kanua nisam siguran kako gura u championshipu i ostale koji su u istom takmičenju, Bale je standardan u jednom Realu, Ramsey u Arsenalu, Allen u Liverpoolu, Vokes u Burnleyu, Davies, Collins Taylor, šta želiš više??

Previše ba očekujete od naše ekipe i naših igrača, pa kad vas razočaraju, onda se malo je reći pljuje po istima, a da ste samo malo realniji, drugačije bi sve bilo. Naš najbolji napadač, igrač, najbolji igrač u historiji repke nije standardan u jednom Cityu, drugi napadač nam na tribinama sjedi u svom klubu, treći napadač standardan je ali iskreno ne pruža mnogo. Veznjaci, pa tu je tek problem, Pjanić standardan, Bešić bio jendo vrijeme ali evo 2 mjeseca ništa, Lulić povrijeđen bio, a iskreno kako igra mu konkurencija i njemu je klupa vrlo vjerovatno, Hajrovića smatramo kao nabolje krilo u timu, a gdje je on, ima 90 minuta u sezoni cijeloj, heh... Višća nam je najstandardniji, hej Višća :crazy: Prcić, Sušić, Medunjanin :oops:

Odbrambeni su doduše gotovo svi standardni, što je za pohvalu. Pored toga, naravno složit ću se da su vrlo vrlo kvalitetni, gotovo svaki igrač.

Sve je to priznat ćeš, vrlo slabo da bi mi se udarali u prsa i govorili ostalima yebat ćemo vam majku. Nismo mi takva sila, pomiri se s tim.

A ovaj gore što odmah godine spominje i tako to, živ ti meni bio ;) I da, dodat ću istom, da istina krneuli su iz 4. šešira, ali su oni prvi na tabeli ;)
Svaka cast na analizi, 90% se slazem sa tobom, a ovi koji misle da smo sila svjetska neka se dobro zamisle. Sada da ih pitas da ti nabroje sastave rekli bi: ... Mujdza..... Salihovic.....Medunjanin....Hajrovic....Ibisevic. PET igraca koji su zajedno u poslednjoj godini odigrali tri i po utakmice. Altrernative su Djuro koji je smijesan lik za centarfora, Visca koji igra dobro u Turskoj ali nije to jos to, Lulic koji godinama igra toplo-hladno, Susic koji je jos u Hajduku, Prcic. Tu smo mi negdje sa Welsom i treba da budemo presrecni ako im u dvomecu uspijemo uzeti 4 boda. I ako uspijemo mislim da necemo biti na kraju ispred njih, nasa sansa je Izrael i trece mjesto.
Sta je forum rekao: Ko je po vama najuspješniji selektor fudbalske reprezentacije BiH ikada?
1. Safet Sušić Pape
2. Miroslav Ćiro Blažević
3. Blaž Baka Slišković

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 05 apr 2015, 12:44

Ja sam bio ubjedjen da cemo moci pruzit nekakav otpor cak i Belgiji, ali kad sam procitao par ovih postova sa zadnje stranice.. skonto sam da nam u Belgiji petica ne gine :clap:
Kad se boje skonta koji cemo mi qrac na EP... sa ovako limitiranom repkom samo bi uzimali mjesto nekoj kvalitetnijoj repci.
Zivio nas mentalitet :D

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 05 apr 2015, 15:09

brzi21 je napisao/la:Nije ni u reprezentaciji u prvoj postavi, ako cemo bas sitnicarit. Svejedno, igrac je kluba koji se takmici u najjacoj ligi svijeta, tako da. Mnogi bi nasi prvotimci pozeljeli biti clan te lige, no dobro..

Lulic standardan? Frajer povrijedjen duze vrijeme bio,tek treba da vidimo jel standardan, Kolasinac takodjer.

A ti, posto se smijes na moje postove, tacno bas su duhoviti, rekao bih malo se nasmij i svojoj tvrdnji tj vasim tvrdnjama, kako smo prejaki ;)

Pa sto ga onda navodis, ja rijec o njemu nisam rekao, ti si ga ukljucio u pricu kao nekog bitnog i standardnog igraca, a on odigrao samo 270 minuta ove sezone. Mi vec imamo vise reprezentativaca u najjacim ligama od Velsana, i imaju vecu minutazu od njih. Velsani su domaci igraci u Engleskoj i logicno je da igraju po njihovim ligama, ali zbog slabijeg kvaliteta vecinom sjede na klupi u premiershipu ili igraju u nizim ligama, da su kojim slucajem rodjeni u Bosni i sa istim tim kvalitetom kojeg trenutno imaju vecina bi ih igrala po Ceskoj, Poljskoj, eventualno Turskoj itd. Da im nije zakona koji stiti domace igrace i u nizim ligama bi sjedili na klupi. Cud ces dalje kad Avdiju hoce Boro.

Lulic je standardan igrac Lazia vec godinama i o njemu trenutno mozemo samo tako govoriti, a ne nagadjanjem da nakon povrede vise nece biti standardan i proglasiti ga nestandardnim. Kolasinac je isto tako bio standardan do povrede, i ako ne bude standaradan u Schalkeu uvijek moze preci u slabiji bundesligas i opet biti standardan, ili otici npr. u Englesku i igrati za Burnley. A do utakmice sa Velsom obojica ce biti u formi sigurno.

Nisam nigdje rekao da smo prejaki, ali smo sigurno kvalitetniji od Velsa. Ti si prvi Vels predstavio kao silu u odnosu na nas, kako imaju 15 standardnih igraca u Engleskoj ligi itd. A kasnije si primjerima sam sebe demantovao, eto cemu sam se nasmijao. Ono sto nama sigurno ide u prilog je i raznovrsnost liga gdje nasi igraju, a kod njih je monotonost, sve sami otocki balvani. :D

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 05 apr 2015, 15:12

Feridagic je napisao/la: Svaka cast na analizi, 90% se slazem sa tobom, a ovi koji misle da smo sila svjetska neka se dobro zamisle. Sada da ih pitas da ti nabroje sastave rekli bi: ... Mujdza..... Salihovic.....Medunjanin....Hajrovic....Ibisevic. PET igraca koji su zajedno u poslednjoj godini odigrali tri i po utakmice. Altrernative su Djuro koji je smijesan lik za centarfora, Visca koji igra dobro u Turskoj ali nije to jos to, Lulic koji godinama igra toplo-hladno, Susic koji je jos u Hajduku, Prcic. Tu smo mi negdje sa Welsom i treba da budemo presrecni ako im u dvomecu uspijemo uzeti 4 boda. I ako uspijemo mislim da necemo biti na kraju ispred njih, nasa sansa je Izrael i trece mjesto.
Nadam se da si ti Feridagicu presrećan. Loša ti kamuflaža, sam si se odao. ;)

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 05 apr 2015, 17:13

Pivopija je napisao/la:
Feridagic je napisao/la: Svaka cast na analizi, 90% se slazem sa tobom, a ovi koji misle da smo sila svjetska neka se dobro zamisle. Sada da ih pitas da ti nabroje sastave rekli bi: ... Mujdza..... Salihovic.....Medunjanin....Hajrovic....Ibisevic. PET igraca koji su zajedno u poslednjoj godini odigrali tri i po utakmice. Altrernative su Djuro koji je smijesan lik za centarfora, Visca koji igra dobro u Turskoj ali nije to jos to, Lulic koji godinama igra toplo-hladno, Susic koji je jos u Hajduku, Prcic. Tu smo mi negdje sa Welsom i treba da budemo presrecni ako im u dvomecu uspijemo uzeti 4 boda. I ako uspijemo mislim da necemo biti na kraju ispred njih, nasa sansa je Izrael i trece mjesto.
Nadam se da si ti Feridagicu presrećan. Loša ti kamuflaža, sam si se odao. ;)
O cemu pricas ti "inspektore"? Cuj odao se, kao da smo na nekom strogom sudu :mrgreen: Za onoga gore: Ne, nije da se mi trebamo unaprijed predati, ali ne smijemo nastupati arogantno, kao doci cemo mi i sve pregaziti, pa onda cemo na evropskom morati u drugi krug i slcine gluposti. Mi smo spletom sretnih okolnosti napravili istorijski uspjeh, fantasticne rezultate u proslim kvalifikacijama, ali nemamo bazu, nemamo igraca da zemijene one koji padnu, one uspjehe o kojima sam pricao iznijeli smo na plecima 6-7 igraca a jedna od najbitnijih karika je bio Misimovic koga vise nema. Drugi su pali totalno: Salihovic, Mujdza, Ibisevic. Sami sebi stvorimo neku presu, dignemo igraca koji je tek poceo sa karijerom u nebesa i onda ga tresnemo o zemlju da se sav razbije. Besic, je li poceo ulaziti pa i pocinjati utakmice u Evertonu, odma je bio prevazisao taj "mrtvi Everton", treba se seliti, nije za njega ovaj prosjek i slicne budalastinje, Begovic vec godinama MORA u jaci klub, u Arsenal, Chelzi, Barcelonu. Trebamo se spustiti, imamo ekipu koja je taman toliko jaka da se moze ravnopravno upustiti u borbu za plasman na EP. Istina, onaj nes(P)retan poraz od Kipra i ta tri boda mnogo otezavaju taj put, ali sta je tu je.
Sta je forum rekao: Ko je po vama najuspješniji selektor fudbalske reprezentacije BiH ikada?
1. Safet Sušić Pape
2. Miroslav Ćiro Blažević
3. Blaž Baka Slišković

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 05 apr 2015, 17:27

Ja bi bio presretan kada bi završili i treći, za to trećo mjesto sami o sebi odlučujemo, najvjerovatnije će nam biti dovoljno da pobjedimo sve osim Belgije, čak ni remi sa Belgijom nam ne znači mnogo, pobjedom i protiv Belgije smo 100% najmanje treći, a bez ta 3 boda protiv Belgije postoji mogućnost da ne završimo ni 3-i. Ovo je lakše reći nego uraditi ali dobro je to što igrači znaju šta treba uraditi i šta trebaju kakve rezultate. Eh sad neko će reći nema šanse da pobjedimo do kraja sve, ali isto tako ko garantuje da neko od ovog trojca na vrhu neće kiksati protiv Cipra recimo...

Postoji šansa da završimo i drugi ali to je već ako ovo ako ono. 3-e mjesto je u ovom trenutku za nas beton, jer Belgija i Vels su u formi, Izrael se polako gubi, jedino ako bi se desilo da Izrael mlatne Velsa recimo, ali onda mi moramo i Belgiju da pobjedimo za 2-o mjesto, kako god idemo do baraža makar... A NAMA BARAŽ JEEE A NAMA BARAŽ JEE :D
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 05 apr 2015, 17:40

Jel to onaj Vels sto smo ga dobili 0-3( ili je 0-2) u prijateljskoj prije par godina?
Predstavljate Vels kao neku silu,pa i sad smo ih mogli dobit u gostima.Ronaldo je jos bolji igrac,ima i bolji tim u Portugalu pa su opet losi naspram onog sto se ocekuje.
Ja se vise Izraela bojim,vecina vas pise da ce igrat pravi bunker,al oni nisu ekipa za to sto nama i godi.Mozda hoce doc po remi,al to ne mora znacit da ce imat 11 igraca na svojoj polovici cijelu utakmicu,ima.i drugih nacina da se dodje do remija.
Uglavnom ako ne mozemo pobjedit Andoru,Kipar koji ce vec izgubit nade za plasman u zadnjem kolu(a i da ne izgubi vala), i Izreael i Vels kod kuce ne zasluzujemo EP.
Moze se desit kiks protiv Izraela ili Velsa,da budemo bolji,lopta nece u go ili nesto,zato imaju Belgiju pa bujrum tu se vadite.
4 pobjede su veoma realna opcija iz ovih utakmica i da je Safet na klupi,a ne selektor koji ustvari analizira igru protivnika.
Nije moguce da se bar nekoliko igraca,koji su sad na klupi u klubovima,ne ustali u prvih 11 do juna.Tih nekoliko,uz ove koji su vec standardni,je sasvim dovoljno za pobjedu nad Izraelom. :bih:
Nad tobom sunce najljepše sja

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.