BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 03 apr 2015, 20:30

I ja ocekujem Kubu u prvih 11...imao je on odlicnih utakmica protiv Bayerna.

Inace,mozda i kljucna sedmica je pred nama...2 veoma teske utakmice u ligi protiv Bavaraca i Gladbacha i jos vazniji mec u kupu protiv Hoffenheima u kojem pored prolaska mozemo i vrlo moguce obezbjediti da sedmoplasirani iz lige ide u kvalifikacije za europsku ligu.

Prolaz u kupu je svakako imperativ dok su 3 ili 4 boda minimum u ova 2 meca Bundeslige...

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 04 apr 2015, 13:35

----Gundo - Bender
Kuba - Kagawa - Reus
----------Auba
bi bio idealan tim (ofanzivni dio) danas. Klopp valjda zna koliko je ko spreman pa će ipak to na kraju presudit'. :salut:

Očekujem tešku tekmu i minimalnu pobjedu. Bauern bez Robbena nije onaj isti, posebno znajući kako je uvijek igrao dobro protiv nas . Ribery što fali manje više. :kafa:

Uglavnom čvrsto i stabilno u odbrani, a naprijed će se izrodit' koja prilika za nas. :geek:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 04 apr 2015, 18:00

Weidenfeller - Sokratis, Hummels, Subotić, Schmelzer - Gündogan, Bender - Blaszczykowski, Reus, Kampl - Aubameyang.
Na prvu se da zakljućiti da bude strašno opasna naša igra po bokovima :lol:

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 04 apr 2015, 19:09

E zemljo Indijoo :facepalm: :facepalm: :facepalm:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 04 apr 2015, 19:15

Pa bem ti više šarafe šta nebo drže pa gdje to ima da ti stoper igra beka a s drugim bekom je jednostavno nemoguća misija odigrati dupli pas.... pa još Sokrat stalno ubacuje u 16 m a ovo tele na ljevoj strani izvodi prekide...
Neznam jel da plačem ili da se smijem :puke:

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 04 apr 2015, 19:16

Borusse00 je napisao/la:Pa bem ti više šarafe šta nebo drže pa gdje to ima da ti stoper igra beka a s drugim bekom je jednostavno nemoguća misija odigrati dupli pas.... pa još Sokrat stalno ubacuje u 16 m a ovo tele na ljevoj strani izvod prekide...
Neznam jel da plačem ili da se smijem :puke:
Kako je kritican to je cudo jedno. I on pare zaraduje i od nogometa zivi!! :urnebes: :urnebes: :urnebes:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 04 apr 2015, 19:22

U poluvremenu treba zamjeniti toljagu Schmelea, Papu maknuti s beka, Gundogana koj želi 9 milijona po sezoni,Kampela koj 5 puta završi u zaleđu i to od 4 metra, i Kubu jer ovo miriši na sve samo ne na preokret :lol:

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 04 apr 2015, 19:50

Borusse00 je napisao/la:U poluvremenu treba zamjeniti toljagu Schmelea, Papu maknuti s beka, Gundogana koj želi 9 milijona po sezoni,Kampela koj 5 puta završi u zaleđu i to od 4 metra, i Kubu jer ovo miriši na sve samo ne na preokret :lol:
Po tebi bi najbolje bilo da zamjene dresove sa igracima Bayrena i onda bi bilo taman.
Ima gresaka nije da nema ali trude se i bore,ja ne znam puno ekipa koje ovako igraju sa Bayrenom otvoreno i muski ako ti znas neku kazi.

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 04 apr 2015, 19:56

samir1909 je napisao/la: Po tebi bi najbolje bilo da zamjene dresove sa igracima Bayrena i onda bi bilo taman.
Ima gresaka nije da nema ali trude se i bore,ja ne znam puno ekipa koje ovako igraju sa Bayrenom otvoreno i muski ako ti znas neku kazi.

Mišljenja sam da se protiv Bayerna bez ovih igraća može i mora bolje

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 04 apr 2015, 20:08

Po meni Bayern nema drugu ekipu,tako da ovo sto su izveli svaka ekipa na svijetu bi zeljela ovaj sastav.
U nasoj igri od pocetka sezone nam fali nesto,ali sto se tice ove utakmice htijenje i borba su na nivou,eh sad sto mi ne mozemo dati go ko Bayern iz prve sanse to nam nije niko kriv a imalu smo do sad sansu nije da nismo.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 apr 2015, 20:29

Steta...nismo zasluzili poraz.Reus je morao zabiti iz one prve prilike pa jos cist penal nad Aubameyangom ali eto nije da nismo navikli...ni srece ni pameti ove sezone :oops:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 04 apr 2015, 23:23

samir1909 je napisao/la:U nasoj igri od pocetka sezone nam fali nesto
U ovoj sezoni ne znamo normalnu sansu stvoriti, ja ne znam sta je ovim nasim veznim igracima ko da su zaboravili igrati :? . A i krila isto tako, ni ubacaja u 16 ni onih duplih pasova ko nekada, nista :roll:
Tesko za gledati, prava patnja :oops:

Ne znam sto danas Klop nije pokusao ko i gvardiola sa 3 igraca u zadnjoj liniji, svakako su mu igrali Papa, Humels i Subotic, a ofanzivne bekove su mogli igrati Smele i Kuba. Ovako desnog beka igra stoper koji je sa centriranjem u 16 na ti :?

Onaj konj danas nam dade gol, a dok je kod nas igrao onakvih mu je 10 sansi trebalo da dadne jedan gol :roll:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Odg: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Omerbavarac » 05 apr 2015, 01:11

adnan24 je napisao/la:Steta...nismo zasluzili poraz.Reus je morao zabiti iz one prve prilike pa jos cist penal nad Aubameyangom ali eto nije da nismo navikli...ni srece ni pameti ove sezone :oops:
Losi ste i sto se prije s tim pomiris bice ti lakse.

Budite dostojni i cestitajte boljem protivniku, ne trazite izgovore.;)

Sretno pa do narednog susreta. :salut:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 05 apr 2015, 02:04

Za omerbavarac!
U cemu ste vi to bili bolji u danasnjoj tekmi,jedan sut imali i na odbitak naletio lewat i poentirao.
To je sve sto ste pokazali od igre..cist penal nam nije dosudjen na Aubom...Reus fulio veliku sansu za izjadnacenje... i ti dodjes ovdje i kazes da ste bili bolji.
Pa sa danasnjom igrom koju ste pruzili,nemate sanse ni protiv Porta ,a da ne sponinjem Barcu ,Real , PSG Atletico..ubice vas ljudi u nogometnom smislu.
Pa vi od Gladbacha kuci zjanite , Vukovi vas posteno natrpali ,a vi i dalje mislite da mozete osvojitu ligu prvaka.
Mozete samo sanjati finale i Berlin!
Ove godine Barca osvaja 99.9%

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 05 apr 2015, 10:53

Dobra utakmica, da je Reus to pogodio moglo je bit svega al jednostavno to je ono sta bi bilo kad bi bilo..

Klasik Njemacki i uvijek su ove utakmice pune naboja ko god da je u boljoj formi.

Sto se tebe Edo imenjace moj tice ti vise govoris kroz mrznju prema Bayernu , ode ti daleko, ne shvatas da je ovo takticka zamisao bila.. Rezultat je sve rekao, kad ste vi pobjedili u Minhenu bili ste bolji i dobili ste respect zar ne :)

cestitaj i sto kaze Omer do sljedeceg vidjenjaaa, dovidjenjaaaa
FC Bayern !!!!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 apr 2015, 12:59

Omerbavarac je napisao/la: Losi ste i sto se prije s tim pomiris bice ti lakse.
Ne treba meni duel sa Bayernom da vidim gdje stojimo,to sam davno shvatio ali to ne znaci da se automatski morala izgubiti jucerasnja tekma.
Omerbavarac je napisao/la: ne trazite izgovore.;)
Ne znam gdje vidis izgovore,cinjenica je da konacnih 1-1 ne bi bilo nezasluzeno a nama je svaki bod vazan do kraja sezone,nebitno uz kakvu igru bio ostvaren.

A sto se tice cestitanja,sretan Uskrs svima koji slave :wave:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 apr 2015, 13:18

Šuška se da bi Hummels BVB mogao napustiti za nekih 40-45 miliona eura u pravcu Manchester Uniteda. To su jučer spomenuli na SKY-u, na kraju utakmice i navodno je to informacija koja je kružila tribinama stadiona u Dortmundu...Iako su brojne špekulacije bile glupost, ova djeluje malo ozbiljnije....Pa sada stoji da se vidi.

A jučer je Klopp upao opet u jednostavnu zamku, kada mu se protivnik povuče i da mu malo više loptu. Jednostavno onda za to nemate recept. Iako je naš tim stajao super kompaktno. Slična se stvar jučer vama desila kao protiv Juventusa...I protiv slabijih protivnika, koji primjene ovakav recept imate problema.

Sada je Dortmundu kup utakmica jako bitna, ali definitivno mislim da vam neće biti lako protiv Hoffe...Iako na svom stadionu postoje realna šanse da BVB to prođe. Samo ako se i dođe do finala kupa, onda morate osvojiti. Jedino je i to sedmo mjesto nada, jer postoji opcija da u finalu budu Bayern i Wolfsburg. Možda i Gladbach...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 05 apr 2015, 13:29

zar nije dovoljno da se plasiramo u finale dfb pokala pod uvjetom da igramo tamo sa bayernom,wolfsburgom ili gladbachom da izborimo europsku ligu?

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 apr 2015, 13:30

effe_sa je napisao/la: A jučer je Klopp upao opet u jednostavnu zamku
Bas ga pretjerujete...znamo mi svi kakve Klopp ima probleme sa defanzivno postavljenim protivnicima,to se 1000 puta pisalo ali sad ispade da je BAYERN dobio ovakav BvB jer je Pep nadmudrio Kloppa :? . Jedino sto je ovdje fazon je taj sto je vama drago sto Guardiola nije bio toliko tvrdoglav da igra svoj fudbal jer je to bio jedini nacin da Bayern bude podredjen na terenu. Klopp je s obzirom na formu i sve sto se desava u klubu postavio ekipu veoma dobro i odigrao jednu egal utakmicu sa mnogo raspolozenijim protivnikom...Bayern je imao jednu i po' priliku na utakmicu,hajmo sad okriviti Kloppa za to...
effe_sa je napisao/la:Samo ako se i dođe do finala kupa, onda morate osvojiti.
Zar ne ide i porazeni u europsku ligu ako je finalista izborio europu preko lige ? (miky je bio brzi :D )

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 apr 2015, 13:38

edobvb je napisao/la:Za omerbavarac!
U cemu ste vi to bili bolji u danasnjoj tekmi,jedan sut imali i na odbitak naletio lewat i poentirao.
Ko je uopste rekao da smo mi bili bolji? Znao sam da ne znas citati stvari koje ti se serviraju, sad sam naucio da ne znas citati ni izmedju redova.
No, kad si vec krenuo sa tim ko ke bolji ko ne, reci cu ti da je Bayern bio bolji prvo poluvrijeme, Dortmund drugo.
Imali smo tri sutra, tri odlicne prilike a iz jedne se izrodio gol.
Muller na samom pocetku kada je lobovao Fellera ali na njegovu srecu taj lob je bio neprecizan.
Dalje, akcija kod gola, prvi sut Mullera je odbranjen a na drugi je naletio Lewy i pogodio, tako da nije istina to sto pricas.

Sto se tice naseg nastupa u LP-a, za te stvari se ne trebas ti brinuti jer za razliku od tvog voljenog Dortmunda mi smo jos uvijek u ovom takmicenju. :beba:
Zadnja izmjena: Omerbavarac, dana/u 05 apr 2015, 14:32, ukupno mijenjano 3 puta.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.