Mladi rukometni asovi BiH

Moderator/ica: Pasha

dzopan123
Kontakt:

Re: Mladi rukometni asovi BiH

Post Postao/la dzopan123 » 04 apr 2015, 17:07

34-27.. Poraz, slaba igra.. Dosta nedostataka, duzi izvjestaj nakon tekme sutra..

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 04 apr 2015, 18:55

[youtube][/youtube]

Protiv Slovacke:
Loncar 6, Hamidovic 6, Sivic 5, Mehic 3, Basic 2, Sesic 2, Zivanic 1, Durdjevic 1, Uljarevic 1.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 04 apr 2015, 21:30

Koji su rezultati polufinala?

dzopan123
Kontakt:

Post Postao/la dzopan123 » 05 apr 2015, 13:42

terra je napisao/la:Koji su rezultati polufinala?
Slovenija - Qatar 26-19
Hrvatska - Poljska 22-20

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 05 apr 2015, 14:44

Jel za Hrvatsku igra Medić,momak rođen u Ljubuškom,počeo u Izviđačevoj akademiji...

podrska
Kontakt:

Post Postao/la podrska » 05 apr 2015, 15:38

Sramota !!! Još jednom su gospoda dokazala kako forsiranjem određenih igrača, a nedozvoljavanjem drugim igračima da igraju nego samo "povlaštenim" ubijaju rukomet i sport u BiH. Momci su bili odlični, loše organizovana igra i uskogrudnost doveli su do ovako poražavajućeg rezultata. Neka im je na čast!

HDI
Kontakt:

Post Postao/la HDI » 05 apr 2015, 15:50

Bilo bi zanimljivo da se kažeš na koga misliš?

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 05 apr 2015, 16:10

Pobjedili 8 razlike Makedoniju...

Loncar 11
Hamidovic 7
Basic 5
Zadnja izmjena: no rules, dana/u 05 apr 2015, 23:19, ukupno mijenjano 1 put.

podrska
Kontakt:

Post Postao/la podrska » 05 apr 2015, 17:53

Bravo za momke !

dzopan123
Kontakt:

Post Postao/la dzopan123 » 05 apr 2015, 20:04

Eto ga , Slovenija osvoji .
Nego sto se tice nase reprezentacije ima tu i pozitivnih i negativnih stvari..

Prvo da krenemo od negativnih :
- Mangupi iz rukometnog saveza BiH nisu odgodili kolo iako 95 % igraca igra u PL.
- Rijeci nekog iz saveza : Izvidac poslao RS Hrvatske molbu da se Mandic postedi ovog turnira , dok RS BiH nisu nista poslali, igraci se naknadno javili da nece doci.
- 4 utakmice sto sam ja gledao nismo imali 2 izradene akcije. Taktika je bila klasicna " okolo pa do mene" . Protok lopte nikakav iskreno , nema leprsave igre kao kod Hrvata , Slovenaca , Poljaka itd..
Ovo nekako i razumijem s obzirom na broj okupljanja sto imaju i sto nikad nisu svi na okupljanju.
- Svaka cast malom Loncaru , ali ne razumijem zasto nakon 7-8 promasenih zaredom promasenih suteva ili izblokirani u 10 minuta Mrkonja ga ne izvede bar na hladenje , nego opet dode sljedeci napad i opet sut..
- Ova druga 2 golmana sto su bili u sastavu , ja mislim da kombinovano nisu imali 5 odbrana u 4 utakmice. Sto je je imali su malu minutazu ali opet su je dobili.
- Zar je moguce da u PL nema neki pivot 96 godiste da je malo krupniji tj fizicki jaci. Kod ostalih reprezentacija pivoti su stvarno zvijeri. Ocekivao sam od Dusana iz Borca bolje igre a on svake godine slabiji ..
- Krila solidno odradila svoj posao , nisu nesto previse ni lopti imali jer su bekovi uzimali 80% suteva .
- Odbrana slaba , razumijem da se Jovo iz Qatra nije mogao cuvati al su nam puno losiji igraci zadavali ogromne probleme.
- Klasicna stvar kod nasih trenera .. Slovaci prave seriju 5 ili 6 nula ali nema Time-out od Mrkonje.

Pozitivne stvari :
- Imamo neke individualce koji ce uz pravilan trening stvarno izrasti u odlicne igrace.
- Da li neko moze potvrditi da li je Sivic 98 godiste ? Ako jest onda smo stvarno dobili odlicnog igraca. Bilo je tu dosta gresaka, posebno puno probijanja je pravio ali razumijem zbog neiskustva.
Ali zato kad se momak digne sa 10 m i pukne je u suprotne raslje ,oproste mu se ove sitne greske :)
- Golman Bojic odlican , stvarno je imao nevjerovatne odbrane kad je bilo najpotrebnije.
- Loncar jos jedan igrac koji ima top u ruci. Prvi strelac ekipe ali je i uzimao daleko najvise lopti. AkBd da u Pick Szeged izgrade igracinu od njega i da ga nauce da se kontrolise.
- Od ostale igrace izdvojio bi Hamidovica , Sesic iz Borca i Basica. Steta za Basica pa nije bas razvijen za beka ali se stvarno radilica i ima fin sut.

Sve u svemu nije lose . Sa obzirom koliko drzava i savez guraju ove mlade igrace dobro je. Dozivotnom Smaji Karacicu su vaznije druge stvari al eto.
Sljedece godine se na turniru mogu ocekivati Francuska, Njemacka , Rusija i Danska . Najvjerovatnije ce se potpisati 3 godisnji ugovor sa IHF-om pa ce ekipe biti duzne pustiti igrace.
Jest da ja nisam bas za ovaj turnir gdje Qatar iskupi talente na jednom mjestu , izabere igraca , ponudi dobar novac i odvede kuci.
Crnogorci su prve godine izgubili Jovu i od tada se ne pojavljuju na turnir. Mi smo takoder prve godine izgubili Bajarica iz BL + ostala 4-5 iz BiH sto igraju za ovu generaciju.
Takoder off-topic , nije humano koliko su ovi iz Qatra prljavi, jadna ona zena sto je cistila svlacionice poslje njih. Izgleda da se dole nisu kante za smece pojavili.

Takoder se po dvorani pricalo da se Mandic vraca kod nas , iako ja ne vjerujem.
Ako nekog nesto jos zanima nek slobodno napise , a momcima nek je sretno u kvalifikacijama i da se sto manje politike pojavljuje u reprezentaciji.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 05 apr 2015, 21:19

Kako je odigrao Becak ?

- Rijeci nekog iz saveza : Izvidac poslao RS Hrvatske molbu da se Mandic postedi ovog turnira , dok RS BiH nisu nista poslali, igraci se naknadno javili da nece doci.
To dovoljno pokazuje kakav mi imamo savez i koliko je nekog briga sta ce oni reci.
Sve u svemu nije lose . Sa obzirom koliko drzava i savez guraju ove mlade igrace dobro je. Dozivotnom Smaji Karacicu su vaznije druge stvari al eto.
Kada znas da ti kapiten nije dosao i ovo je sasvim dobar rezultat.

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 05 apr 2015, 21:28

Bio sam pitao dali je igrao,sad sam saznao da je Ljubusak Petar Medić najbolji igrač turnira.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 apr 2015, 21:30

Da ne dođe Katar ovako s vrmeena na vrijeme i napravi turnir da probere talente koji im odgovoaraju mi ne bi nikad odigrali utakmice u mlađim kategorijama, kolko smo jadni jbt. pa ima li iko da zabrani to, čuj dođu u Bosnu i oni domaćini turnira zemljo otvori se :facepalm: :facepalm:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 05 apr 2015, 22:03

legenda reala je napisao/la:Da ne dođe Katar ovako s vrmeena na vrijeme i napravi turnir da probere talente koji im odgovoaraju mi ne bi nikad odigrali utakmice u mlađim kategorijama, kolko smo jadni jbt. pa ima li iko da zabrani to, čuj dođu u Bosnu i oni domaćini turnira zemljo otvori se :facepalm: :facepalm:
Pusti ljude. A svakako smo u vremenu demokratije. :mrgreen:

HDI
Kontakt:

Post Postao/la HDI » 05 apr 2015, 22:11

Druga zemlja organizuje turnir a momci se sami organizuju da se vrate kućama, još je praznik, a i snijeg, da im savez nije prevoz osigurao do nekog odredišta bar.

dzopan123
Kontakt:

Post Postao/la dzopan123 » 05 apr 2015, 22:22

Od danas meni iskreno ne smeta sto ovi "nasi" idu igrati za Cro , Srbiju ili npr Qatar.

Pa momci iz svog dzepa daju pare za prevoz , pa gdje to ima ? Jesu li toliki retardosi u savezu da to nema 30-40 km maximalno po igracu da obezbjedi.

Sreca pa im Qatar placa hotel i sve , inace se nasi nebi pojavili ni u Bugojno.

Neki dan citam , na zatvorenike u Zenici potroseno 200000 KM za proteine , kreatine itd..
Znaci klosar neki ima bolje uslove da napreduje nego momak koji gine na teren za ovu drzavu.

FUJ FUJ FUJ !

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 05 apr 2015, 22:25

Zato su naši i ginili na ovom turniru, nebili dobili pozive za Katar, Srbiju, Hrvatsku.

Ako ko od ovih igrača što su za nas sada igrali na turniru dobije poziv za Katar, sretan mu put, ne treba momcima ništa zamjeriti, nego čestitati što su uspjeli.

dzopan123
Kontakt:

Post Postao/la dzopan123 » 05 apr 2015, 22:52

samo_lijevo je napisao/la:Kako je odigrao Becak ?

To dovoljno pokazuje kakav mi imamo savez i koliko je nekog briga sta ce oni reci.
Kada znas da ti kapiten nije dosao i ovo je sasvim dobar rezultat.
Fkt ne znam kako bi ga ocjenio :D Kad je bio u igri stvarno nije bilo lopti ..
Ali sigurno bolje od Dusana iz Borca .

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 05 apr 2015, 23:01

Nakon svega opet ce doci padobranci i traziti neke rezultate A selekcije BIH. Umjesto da odlazak na SP nesto promijeni, kad ono opet ista prica. Svi se nadali da ce se konacno pokrenuti rad sa omladinom, ali nista od toga.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 05 apr 2015, 23:18

samo_lijevo je napisao/la:Nakon svega opet ce doci padobranci i traziti neke rezultate A selekcije BIH. Umjesto da odlazak na SP nesto promijeni, kad ono opet ista prica. Svi se nadali da ce se konacno pokrenuti rad sa omladinom, ali nista od toga.
upravu si apsstolutno ,niko nama nije kriv ni Hrvatska ,Katar ,Srbija sto nemamo selekcija 98 -2000 - 94 sto nemamo nikakav rad s mladima sto su omladinske lige neorganizovane itd itd imamo dobrih trenera ,dori rukometni sredina al RS BIH JE JEDAN VELIKI CIRKUS :thumbdown: :thumbdown: . Uopšte ne treba kriviti djecu sto igraju za druge selekcije sta im to mi nudimo :oops: :oops: :oops:

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.