BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

edobvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la edobvb » 12 apr 2015, 06:41

Za josemourinho!!

Na kojim si ti drogama...vazda si na forumu predoziran...lol

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la JoseMourinho » 12 apr 2015, 12:42

edobvb je napisao/la:Za josemourinho!!

Na kojim si ti drogama...vazda si na forumu predoziran...lol
:thumbup:

BvB09
Kontakt:

Post Postao/la BvB09 » 12 apr 2015, 12:45

@edobvb smanji tu agresivnost malo nema smisla.
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 12 apr 2015, 16:02

Čak je i Klopp počeo s izjavama da Hummels vjerovatno odlazi i da bi se super uklopio u Mancester United fc :cry:
Tako da je to vjeraovatno bi bilo to od našeg kapetana, još par tekmi ga budemo gledali i onda :salut:

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 12 apr 2015, 17:43

Nek ide Hummels,kome god nije sveti dres BvB..neka ide ,kome euri.funte titraju pred ocima.
Uzeti lijepu gutu para od njegove prodaje..i bolje je tako.
A on Hummels je dosta sklon povredama ,odigra dvije..tri, tekme i nema ga mjesec..dva, jos u bundesligi.
A znamo kako se igra na ostrovu muski u kost, pa u Manchester United nece sastaviti 5.tekmi za citavu sezonu,pisem iz tog razloga sto je sklon povredama.

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 12 apr 2015, 19:31

Ne treba Hummelsu ništa zamjeriti, samo neka ide, dobiti će se fina lovica s kojom će se moći investirati u kadar a on ionako mislima ni igrama je daleko od Dortmunda već neko vrijeme, ako misli da će mu negdje biti bolje sretno mu bilo

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 13 apr 2015, 00:13

Ima se stvarno više sreće nego pameti :D
Svi konkurenti za 7 mjesto vrisnuli :rol:
Sada se treba pod mus sljedeće kolo dobiti Padobran :mrgreen: a Hoffi dolazi Bayern pa za 2 kola imamo Frankfurt doma i to bi se trebalo dobiti i možemo biti za dve sedmice na sedmom mjestu :kralj:

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 13 apr 2015, 07:38

zgmiky je napisao/la:Ne treba Hummelsu ništa zamjeriti, samo neka ide, dobiti će se fina lovica s kojom će se moći investirati u kadar a on ionako mislima ni igrama je daleko od Dortmunda već neko vrijeme, ako misli da će mu negdje biti bolje sretno mu bilo
Ne treba ništa Hummelsu zamjeriti, a to što će se dobiti fina lova je slaba utjeha, jer kad prodaješ top klase da bi kupovao potencijale, tu možeš očekivati kratkotrajne i povremene bljeskove i dugotrajan pad u prosječnost. Koliko bi Barca i Real mogli uzeti para za Ronalda, Mesija i ostale superklase, pa im ne pada na pamet da ih prodaju. Osim toga, uzela se fina lova i prodajom Gecea i od LP kad se igralo finale, pa se pare skršiše, a rezultata nigdje.

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 13 apr 2015, 07:46

Hebote koje je povjerenje dobio,kapitensku traku umjesto da bude pravi vodja,suigracima na terenu njegove misli su u Unitedu!
SRAMOTA stvarno,tacno se da primjetiti da igra preko one stvari.
Prodati ga brate za dobru lovu,osvjeziti tim a kao njegovu zamjeni volio bi dodje Aleksandar Dragovic..lik ima kvalitetu,mislim da ima oko 24.god... i nebi se fulilo s njim.

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 13 apr 2015, 08:02

Evo gledam na Transfer markt,zainteresirani smo za Patrick Herrmann..lik igra u zivotnoj formi u gladbahu

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 13 apr 2015, 08:41

opel je napisao/la:
zgmiky je napisao/la:Ne treba Hummelsu ništa zamjeriti, samo neka ide, dobiti će se fina lovica s kojom će se moći investirati u kadar a on ionako mislima ni igrama je daleko od Dortmunda već neko vrijeme, ako misli da će mu negdje biti bolje sretno mu bilo
Ne treba ništa Hummelsu zamjeriti, a to što će se dobiti fina lova je slaba utjeha, jer kad prodaješ top klase da bi kupovao potencijale, tu možeš očekivati kratkotrajne i povremene bljeskove i dugotrajan pad u prosječnost. Koliko bi Barca i Real mogli uzeti para za Ronalda, Mesija i ostale superklase, pa im ne pada na pamet da ih prodaju. Osim toga, uzela se fina lova i prodajom Gecea i od LP kad se igralo finale, pa se pare skršiše, a rezultata nigdje.
ma slažem sa ja s tobom ali samo kažem, lik očito nije imao namjeru biti u BVB do kraja karijere i kad tad bi došlo do prodaje a kad je već tako onda ga je najbolje sada prodati, a naravno da bi mi bilo draže da ga ne moramo prodavati ali kada igra preko volje i kada su misli već negdje drugdje onda je bolje takvog igrača prodati i uzeti nekog tko će gristi i ginuti da se dokaže i pokaže a to da li ćemo mi tradicionalno već fulati sa transferima je drugi par cipela, nadam se da su iz prošle sezone nešto naučili, vrijeme će pokazati.
Edo i ja se slažem za Dragovića a za njega se mi zanimamo već neko vrijeme i navodno je prvi pick, samo se nadam da se Klopp neće praviti pametan kao u sličaju Mandžukića kada je rekao NE

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 13 apr 2015, 08:59

Mozda zvuci glupo ali meni igra protiv gladbaha uopste nije izgledala tako lose. Jedna od boljih tekmih ove godine. Primili smo sva tri gola naivno, kako samo mi znamo. :facepalm:

Sto me ohrabruje je to da je Klopp konacno doso tobe pa drugo poluvrijeme presalto na 3-5-2 / 3-4-3. Odmah je bilo par prodora smelcera i kube u 16erac. Takodje mali Dzudzak extra :thumbup: Kada pogledamo smao drugo poluvrijeme onda je to bilo 1-1 sa dosta vise sansi na nasoj strani.

Nadam se da je Klopp naucio lekciju iz ove sezone. Potreban nam je roster i plan za razlicite postavke protivnika. Nije dovoljna samo pressing-masina. To vise nepije vode kada imas pritisak rezultata. Prosle godine je naucio da treba sirok roster i redovna rotacija, ove godine je pao na strategiji. Ipak sam i dalje za ostanak Kloppa, kako god zvucilo smijesno ali je on mlad trener i treba dosta dosta da uci.

Sto se tice pojacanja i odlazaka, trebaju nam kvalitetni igraci (ne potencijali) koji pod velikim pritiskom mogu primit loptu i "odradit" protivnika. Dali nekom fintom, duplim pasom ili zadrzavanjem lopte nebitno. To se pogotov odnosi na bekovske pozicije, sesticu i centralnog napadaca. Realno sem Gündogana mi nemamo takvog igraca na tim pozicijama. Ti profili nam trebaju kako bi mogli igrati fleksibilne sisteme i rotaciju pozicija tokom igre (pepov izum). Znaci na kraju sezone mora radit metla. Igraci koji ocigledno nemaju tehnicki i fizicki kvalitet odstranit. U prvom mahu to su Smele, Grosonja, Kirh, Jojic, Weidi, Ramos te eventualno Subotic i Ciro. Dolazci ce zavisit od toga ko ce nas sve napustit i koliko cemo love maknut. Ovaj put nisam za to da trosimo vise nego sto pazarimo.

Pored rostera treba nam svjeza krv i mentalno. Ocigledno je da ekipa nema zari ni volje. Izlapila generacija ybga. Brzo pada na psihickom planu. Pored igrackih pojacanja treba nam pod hitno jedan ili dva psihologa koji ce pratit igrace pa i u nekim privatnim situacijama, pripremat ih pred utakmice i redovno izvjestavat strucni stab o stanju istih.

Da sumiram, 3 zadatka za sledecu sezonu.

1. Fleksibilan sistem
2. Tehnicki i fizicki jaki igraci
3. Psiholoski monitoring igraca
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 13 apr 2015, 10:53

Lokos19 je napisao/la:Nadam se da je Klopp naucio lekciju iz ove sezone. Potreban nam je roster i plan za razlicite postavke protivnika. Nije dovoljna samo pressing-masina. To vise nepije vode kada imas pritisak rezultata. Prosle godine je naucio da treba sirok roster i redovna rotacija, ove godine je pao na strategiji. Ipak sam i dalje za ostanak Kloppa, kako god zvucilo smijesno ali je on mlad trener i treba dosta dosta da uci.
Pao je na strategiji, a o skautingu da i ne govorim, totalna katastrofa ili on jednostavno ne zna ljude uklopiti u sistem, što je opet njegova krivica. Ne vjerujem da on može ikad više ponoviti ni približno ono što je urađeno u periodu 2011-2014. Da smo ove sezone izborili LP ili da je kriza trajala samo jedan period prvenstva, ne bi bilo nikakve dileme o njegovom ostanku, ovako je veliko pitanje može li neko ko je ekipu vratio 7-8 godina unazad drastično popraviti stvari. I treneri imaju svoj vijek trajanja i u jednom klubu uglavnom sve što postignu, postignu u prvih 4-5 godina, ne računajući par rijetkih izuzetaka. Nije Klopp sa svojih 48 godina baš premlad, Sammer je sa 35 godina kao trener osvojio prvenstvo i zamalo LE, a Murinjo osvojio LP sa 40 godina. Mijenjati trenera jeste rizik u svakom slučaju.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 13 apr 2015, 21:39

:D

[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 13 apr 2015, 22:47

Treba ovim Paletovim maznuti sportskog direktora i eto ti srece :mrgreen:
Za malo para dovodi dobre igrace. Treba im ponuditi kitarijana za Eberla :mrgreen:

Inace juce U-23 protiv Unterachinga dobili 1-0. Najjace je kako dadose nasi gol: penal za Unteraching i crveni za Alomerovica. Uzima lik da puca penal, nas rezervni mu ga brani, izbijaju nasi loptu naprijed i daju gol :cool:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 15 apr 2015, 08:57

opel je napisao/la:Nije Klopp sa svojih 48 godina baš premlad, Sammer je sa 35 godina kao trener osvojio prvenstvo i zamalo LE, a Murinjo osvojio LP sa 40 godina. Mijenjati trenera jeste rizik u svakom slučaju.
Mozda se nisam dobro izjasnio. Mislio sam na zelen.
Murinjo je "odrastao" ili ucio od Robsona i rano poceo vodit velike ekipe. Sammer je kao igrac vec pokazivao trenerske osobine i sazrijevao kraj velikana Hitzfelda i Latteka. Klopp je ipak bio samo drugoligaski igrac bez ikakvog dodira sa trenerima ranga pomenutih. Lekcije "Strategija", "Taktika" i "Priprema" Klopp u hodu uci. To sam mislio kad sam rekao da je mlad trener.
opel je napisao/la:I treneri imaju svoj vijek trajanja
Sa ovim se neslazem. Jedna te ista ekipa i trener da, ali ako posle 3 godine napravis rez u ekipi i istu uvjek osvjezavas trener moze biti dug period uspjesan. Nazalost BVB je propustio na vrijeme se prilagodit. Valjda uspjeh zaslijepio :problem:

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 15 apr 2015, 10:51

Lokos19 je napisao/la:
opel je napisao/la:I treneri imaju svoj vijek trajanja
Sa ovim se neslazem. Jedna te ista ekipa i trener da, ali ako posle 3 godine napravis rez u ekipi i istu uvjek osvjezavas trener moze biti dug period uspjesan. Nazalost BVB je propustio na vrijeme se prilagodit. Valjda uspjeh zaslijepio :problem:
Ali ako ne napraviš rez, odnosno izgubiš kvalitet, a baciš pare na promašene transfere, onda je neko za to kriv, pa bio treneru istekao vijek trajanja ili ne, imaš problem koji treba riješiti.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 15 apr 2015, 11:16

opel je napisao/la:Ali ako ne napraviš rez, odnosno izgubiš kvalitet, a baciš pare na promašene transfere, onda je neko za to kriv, pa bio treneru istekao vijek trajanja ili ne, imaš problem koji treba riješiti.
Tacno. Ja ga i noslobadjam krivice. Samo sto mislim da Klopp BVB moze ponovo vratit u CL ;)

Izgleda Klopp zatrazio raskid ugovora. Danas u pola 2 zakazana presica.
ccc don't like :thumbdown:

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 15 apr 2015, 11:45

Lokos19 je napisao/la:
opel je napisao/la:Ali ako ne napraviš rez, odnosno izgubiš kvalitet, a baciš pare na promašene transfere, onda je neko za to kriv, pa bio treneru istekao vijek trajanja ili ne, imaš problem koji treba riješiti.
Tacno. Ja ga i noslobadjam krivice. Samo sto mislim da Klopp BVB moze ponovo vratit u CL ;)

Izgleda Klopp zatrazio raskid ugovora. Danas u pola 2 zakazana presica.
ccc don't like :thumbdown:
Tuchel novi trener, a Klopp ide u Tursku :crazy:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 apr 2015, 11:51

:puke: :puke:

Nadam se da nema nista od toga :?

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.