Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

ade43
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la ade43 » 20 mar 2015, 23:22

Da pitam samo nesto,nije bas usko vezano za teretanu al' eto ...Da li je dobro uzeti kreatin prije trcanja (npr trening izdrzljivosti) .Samo za jednokratnu upotrebu i nista vise ? Hvala

Grima
Kontakt:

Post Postao/la Grima » 21 mar 2015, 13:52

ade43 je napisao/la:Da pitam samo nesto,nije bas usko vezano za teretanu al' eto ...Da li je dobro uzeti kreatin prije trcanja (npr trening izdrzljivosti) .Samo za jednokratnu upotrebu i nista vise ? Hvala
Koliko sam te razumio ti bi uzeo 5gr. kreatina prije trcanja i više ne bi uzimao?
U tom slučaju ne bi imao nikakva efekta, jer se efekat dobija tek nakon nekoliko dana redovne upotrebe kreatina, kada se napuni organizam. U tvom slucaju bolje uzmi neki energetski napitak, jer ovo ti nece donijeti nikakave koristi...

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 21 mar 2015, 14:15

Kreatin se moze uzeti prije treninga.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 22 mar 2015, 23:01

Za jednokratnu upotrebu? Pretpostavljam da je onda neko testiranje pa da ti je malo dodatne energije da otrijeznis tijelo i poguras ga. Ja bih u tom slucaju uzeo manju dozu nekog preworkouta da dobijem neki trenutni kick i energiju... tih varijanti je mali milion, ali dosta toga je sugestivno, stvar nafuravanja kojeg u glavi stvoris sebi... tako je dobrim dijelom i u samoj teretani i treniranju...
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 11 apr 2015, 13:04

Blizi se ljeto polako. Kako ide Cut period momci? Imali kakvih rezultata?

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 12 apr 2015, 13:15

samoposmatram je napisao/la:Blizi se ljeto polako. Kako ide Cut period momci? Imali kakvih rezultata?
Ja 15 kila dole. Tnx freeletics ;)
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 12 apr 2015, 19:03

Svaka cast. Cestitam. 15 kila je ogromno. Kakav je osjecaj? Kad si ono bio poceo?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 apr 2015, 23:13

slika

Ja prve sedmice u teretani.

Ruke sam podero u ponedeljak tek su preko vikenda došle sebi. Sise me i sad bole. Nije baš jednostavno poslije 4,5 godina fizičke neaktivnosti početi.

Cilj je doći do kakve takve proporcionalnosti, odnosno pojačat gornji dio a smanjit butine i stomak. Stomak manje više neće tu puno posla biti, ali butine, jbt imam osjećaj da je u butinama 70% moje težine.

Kako god, postavljat ću ovdje napredak kroz sljedećih nekoliko mjeseci a vjerovatno i više, valjda bude nešto od mene :mrgreen:

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 12 apr 2015, 23:17

oj' i ovjde si mi sad dosao :damn:

BackSpace United

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 apr 2015, 23:22

Jesmol komšije il' nismo :kafa:

Klare

Post Postao/la Klare » 12 apr 2015, 23:50

Neka, butine ili bedra?, ne znam zašto bi butine smanjivao, kad se mnogi za dobre noge bore.

Jbga prva sedmica je najgora, toliko upala traje, nisi u stanju ispravti ruke, velika bol je u pitanju.

Samo lagano, snaga i izdržljivost će doći.
početak nije lak, nakon mjesec-dva veliki napredak će se osjetiti.

Preporučujem da ne nasjedaš priče i uzimaš svašta, recimo creatin koji bi ti u startu puno više snage dao, a ako mene pitaš to je smeće nad smećima.

Neki kažu prirodan, ovo-ono, a normalno tijelo proizvede 1g, lupam , dnevno, a ovako ti uneseš 5 ili 10.
Naravno sada će oni pametni da se jave, to je prirodno.
Šta je prirodno jadan ne bio kad ti poveća snagu za 25%, šta je prirodno, ništa drugo do najobičniji doping.

A kad prestanu uzimati opanu kao da nikad tega nisu digli.
Opane čovjek i ovako, ali u puno manjoj mjeri, uvijek ostaju naznake da si radio, sa creatinom nije lsučaj.

Jedino što možeš, i što bi trebao uzeti, ako jesi u mogućnhosti to je potpuno prirodni whey.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 apr 2015, 00:02

Bedro ili butina? Koja je razlika? :mrgreen: Ma dobro, hocu samo da skinem salo sa njih, a ima ga pun ****. :mrgreen:

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 13 apr 2015, 00:16

Donnie Darko je napisao/la:Bedro ili butina? Koja je razlika? :mrgreen: Ma dobro, hocu samo da skinem salo sa njih, a ima ga pun ****. :mrgreen:
Koliko kilograma imas? Bolje imat viska nego manjka. :kafa:

Uzmi whey i aminokiseline.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 13 apr 2015, 00:20

Ne znam. Nisam se odavno vagao. Nije ispod 75 što je malo više od poželjnog na moju visinu.

Neću ništa uzimat prvih nekoliko mjeseci. Kasnije ću vidjeti, opcije su otvorene.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 13 apr 2015, 02:34

Donnie Darko je napisao/la:Jesmol komšije il' nismo :kafa:
Naravno da jesmo, komsijo :kafa:

BackSpace United

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 13 apr 2015, 20:45

samoposmatram je napisao/la:Svaka cast. Cestitam. 15 kila je ogromno. Kakav je osjecaj? Kad si ono bio poceo?
Odlicno, hvala na pitanju.
Pa bio sam poceo prije 5-6 mjeseci, ali posto sam obnovio povredu ledja nisam nista smio skoro tri mjeseca, osim sjediti i pretrpavati se hranom. Depresija teska. Zadnjih nesto vise od mjesec, sve je ok, treniram, pazim koliko toliko na klopu, i ubirem plodove.
Planiram sada jos neki fatburner ubaciti, da maximiziram efekat.
Inace onaj program je takav da svake sedmice imas bar jedan motivacijski trening, takmicis se sam sa sobom, i zadnje dvije sedmice prekucavam rezultate, sto pripisujem naravno velikom gubitku kilaze.
Znaci sa 136+ na 121 i 300 grama :cool:

Klare@ bogati, ne mlati za kreatin. Jedan od boljih suplimenata. Naravno slazem se da je pocetnicima apsolutno nepotreban. Prvih sest mjeseci trening i neka normalna ishrana budu sasvim dovoljni za extra vidljive rezultate, osim ako nisi Bosanac megaloman, pomalo kompleksas :D

UPRAVA NAPOLJE!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 13 apr 2015, 21:22

Koji su dobri savjeti drugima koji zele omrsaviti uz trening?

Jos jednom svaka cast. Nevjerujem da bi licno imao takve rezultate sa tvojom kilazom.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 13 apr 2015, 22:50

samoposmatram je napisao/la:Koji su dobri savjeti drugima koji zele omrsaviti uz trening?

Jos jednom svaka cast. Nevjerujem da bi licno imao takve rezultate sa tvojom kilazom.
Ishrana, ishrana, i samo ishrana. Jednostavno moras protiv sebe, boriti se i pobijediti. Mislim da ga nema na forumu sa mojim apetitom. Npr, ljeti mi se zna desiti da pojedem sam nekih 40 do 50 grandisimo porodicnih pakovanja sladoleda, tj kutija na dva dana u prosjeku, sa tim sto je ja pojedem za sat. Znaci nezasit.
Eh kada se ja mogu strpiti i izgurati mogu i ovi sa par kila viska.
Dalje naravno, trening. Zamisli sada kako je meni odraditi 150 burpesa sa tih 136 + kila. Boli drug vjeruj, nije nimalo lako. Mnogi odustanu trazezi izgovore, ali tezak rad je ono sto izdvaja uspjesne.
Doduse ja sa svojih 193 cm i sa 110 kg izgledam vitko ;)

U top formi na tih nekih 110 kg prije par godina, bench mi je bio 180, cucanj i odvajanje preko 200, ramena 120, sa tim da se nikada nisam forsirao, tek oprobavao reda radi koliko mogu. Trcao sam po 7-8 km, vreca skoro svaki trening, masti ispod 15 %. Nadlaktica preko 50.

UPRAVA NAPOLJE!

Grima
Kontakt:

Post Postao/la Grima » 13 apr 2015, 23:02

Daj ne laži djecu, bolje ti je radi svoj usrani kućni trening i šuti. Ti 180 bench i 120 ramena, pa to da bi uspio moras na ozbiljnim steroidima biti...

Klare

Post Postao/la Klare » 13 apr 2015, 23:11

Niko nije rekao da ne koristi steroide, jedina moguća opcija.

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.