FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

let3
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 13 apr 2015, 00:41

Donnie Darko je napisao/la:
let3 je napisao/la:Midzo je veci (a i skuplji) od 90% klubova svijeta.

Još kad bi imao ovlasti da smijenjuje predsjednike, uprave i trenere - gdje bi nam kraj bio :think:
Tehnički gledano Messi je skuplji od 99% timova svijeta :mrgreen:
slika

To majka više nikad ne rađa :P

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 13 apr 2015, 00:48

Dzoni je napisao/la: Kao sto je cinjenica i to da vam glavni igrac odmara za svjetsko prvenstvo ,i time priusti vasem klubu zero tituli sezonu.
Kad neko vrti na svoj mlin, nema tu diskusije.

Odmaranje je bilo glavni problem, da, a nikako problemi sa zdravljem i to, a? Pa lik je svaku tekmu povrać'o na terenu.
Na kraju krajeva, golova je imao skoro pa koliko i nastupa. Nije bio problem u Meši, problem je bio u ostatku ekipe koji nije mogao potegnut' da valja.

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 13 apr 2015, 00:49

To je ona sezona gdje smo bili drugi u ligi za gol, ispali iz lp za gol, i ispali iz kupa zbog bartre, ali Messi je kriv sto nije objasnio Pintu kako da se postavi pri sutu sa 150 metara, Messi je kriv jer Bartra gmize po terenu, a inace je li te uzasne sezone uvalio 3-4 komada realu?

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 13 apr 2015, 04:55

Ovako Messi odmara ( reprezentaciju ne računam )

Utakmica 46

Golova 41
Asistencija 14

+ Najviše kreiranih šansi, driblinga i ključnih dodavanja u Evropi

Messi i danas štedi i čuva energiju kada je utakmica riješena i dobivena i to se jasno vidi. A budući da on nema više kome šta dokazivati, da nema potrebe ganjati nekakve rekorde i podebljavati statistiku (za razliku od nekog) njegova potrošnja je svedena na minimum.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 13 apr 2015, 12:20

slika
Torino News (TN) preguntó al integrante de la Comisión Técnica del FC Barcelona por los jugadores que había ‘espiado’, dos laterales del ‘Toro’, Matteo Darmian y Bruno Peres, y Miralem Pjanic, centrocampista romanista.

“Los tres perfiles gustan”

nisam gledo ovog pereza ,sad pogleda malo na youtubu al to nije nikakav pokazatelj ,al i onako je braida reko da su manje koncentisani na njega
[youtube][/youtube]
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 13 apr 2015, 13:13

Nadamo se da je ovo za Pjanića samo zajebancija jel :kafa:

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 13 apr 2015, 13:33

Rajaz je napisao/la:Ovako Messi odmara ( reprezentaciju ne računam )

Utakmica 46

Golova 41
Asistencija 14

Messi i danas štedi i čuva energiju kada je utakmica riješena i dobivena i to se jasno vidi. A budući da on nema više kome šta dokazivati, da nema potrebe ganjati nekakve rekorde i podebljavati statistiku (za razliku od nekog) njegova potrošnja je svedena na minimum.
kakva manipulacija podacima :rol:
kao prvo nije tacno da je imao najvise kreiranih sansi i kljucnih dodavanja u evropi prosle sezone, ne da mi se provjervatati driblinge iako cisto sumnjam da je tacno.

i kao drugo oko tog podebljavanja statistike - messi je vise od 50% golova zabio kad ekipa vodi 2 ili vise razlike.
taj u zagradi na koga mislis ima manje.
iako to nije nikakvo nabijanje statistike, ljudi zabijaju jer mogu logicno, i drugi bi da mogu ali eto posto uleces u nepoznato, eto ti.
pljus, pljus, pljus. :kafa:

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 13 apr 2015, 13:57

Pjanica sto dalje od Barce , nemam nista protiv njega , najdrazi mi je nas igrac i zaista je zvijer od igraca kad ga ide , al problem je kad ga ne ide , apsolutno uzasan , ajd da trci da nadoknadi sto ga dribling i dodavanja ne idu , ali je lijen i za toga , stvarno ga ne zelim u Barci .
Ja jos uvijek stojim iza misljenja da bi nam bolje bilo dovesti nekog centralnog veznjaka koji ce uvijek pretrcati 10-12km i biti solidan u oba pravca ( Kondogbia/Bender) i nekog veznjaka poput De Bruynea , Andersona iz Lazia .
Gledam Lazio neki dan , pa Anderson je zvijer , covjek uzme loptu , povuce , predje 2-3 igraca , direktan , drito na igrace u punom trku sa loptom , defanzivno je malo lijen ali opet tu imas Busquetsa/Mascherana i tog Bendera il Kondogbiu .
Ako dovedemo profinjenog veznjaka poput Pjanica i ostanemo sa Luchom i taktikom koja se fura dan danas imali bi situaciju Inieste , veznjaka koji ne nudi prema naprijed nista , a defanzivno je limitiran u svakom smislu .

Sto se tice same utakmice protiv Seville , na 2:0 je Suarez morao zabiti onu priliku , jednostanvo morao .
Kasnije su Rakitic i Iniesta izgubili sredinu terena skroz , nisu mogli trcati , pa Banega je par puta prosao kraj njih kao da ih nema , Vidala da ne spominjem , frajer povuce loptu 50m citav vezni red nam pretrci u 10m .
Lucho je vidio da se utakmica lomi i da treba nesto mijenjati , i ono sto kaze htio uvesti Xavija da smiri loptu , to moze proci protiv Almerie , Elchea i slicnih ekipa , ali protiv Seville , onako fizicki spremne i jednostavno kvalitetne ekipe se ne moze raditi , Xavi moze odigrati 20 dodavanja u napadu , zadrzati loptu , ali Sevilla nije levatska ekipa da ce loptu izgubiti 2s nakon sto je oduzmu .
Xavi vec 5godina ne moze da trci za igracem da mu oduzme loptu , zasto bi ubacio njega i to umjesto Neymara , glavnu opasnost na toj utakmici , glavnu opasnost u kontra napadu citavu sezonu , tu me Lucho razocarao , istog trenutka kad je to uradio ja sam znao da smo najebali .
Trebao je izvaditi Iniestu ubaciti Mascherana , Xavija ubacis umjesto Rakitica koji je vidno ispuhao i kasnije ako treba vadis Suareza , ne Neymara , Suareza Lucho dragi i ubacis mozda Pedra ili Rafinhu ovisno o rezultatu u tom trenutku .
Busquets koji je odlicno igrao citavu tekmu , imao par onih driblinga boli glava , oduzeo par lopti fino , jednsotavno ga gurnes u Xavi ulogu da ti cuva loptu , Mascherano sam trci ko Iniesta i Xavija zajedno i puno vise posla defanzivno odradi od njih dvojice . Znaci nema sanse da bi nam Sevilla dala 2 gola , a da je Neymar ostao na terenu vrlo vjerovatno bi mi njima jos 1 utrpali .
Ja koji sam branio Lucha i govorio da je dosta zasluzan za igru i rezultate Barce sad mogu reci da je samo on kriv za ovaj gubitak bodova poslije 2-0 , Suarez jest promasio 2 zicera , Bravo jest primio glup gol , ali da je Lucho odmah reagirao na zamjene Seville sa dobrom zamjenom ( Mascherano umjesto Inieste ili Rakitica ) do drugog gola ne bi doslo , stovise , siguran sam da bi im dali jos 1 .

Sto se tice Neymara i reakcije , ja mu nista ne zamjeram , ja bi isto ovako reagirao , covjek ga izbaci svaku tekmu , nebitno kako igra , nebitno tko je protivnik , Neymar je zvijezda i kao takav bi morao imati malo vise respekta kod Lucha , ne samo sto je zvijezda , nego sto je on glavna opasnost u kontra napadu , pa covjek uzme lopte nanize 3-4 igraca , dupli pas odigra sa Suarezom ili Messijem , pa sam Neymar je vidio da ga ide , da je njegov dan i Lucho ga izvede , tko kaze da ne bi tako reagirao laze , Neymarova reakcija je opravdana , problem veci nikakav nije napravljen osim ako mu poslije tekme nesto Neymar nije rekao .

Sad nek se momci odmore , saberu i odu u Paris i donesu nam 3 boda , PSG je bez par najboljih igraca , mi smo kompletni , mora se pobjediti i osigurati sto mirniji revans .

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 13 apr 2015, 14:03

pjanic je previse nekonstantan igrac. godinama cekamo da se to popravi a uvijek ista stvar.
ne znam sto se verratti otpisuje ovdje. pusti price ' zasto bi on napustao pariz'. zato sto je barca miljama veci klub od pariza i sto puta pozeljnija opcija.
mislim da ce psg krenuti po pogbu i tu se otvara prostor za verrattija. osim ako ga real ne uzme ranije.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 13 apr 2015, 15:49

Neymarova reakcija nije opravdana, ono je čisti seljakluk. I nije mu prvi put, a i Suarez je znao isto odreagovati. Trenerova je zadnja i ako je on odlučio da napustiš igru to trebaš i uraditi bez ikakvih glupih ispada.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 13 apr 2015, 20:02

Francuski mediji pišu da je Barçin savjetnik za transfere, Ariedo Braida, u kontaktu s agentom PSG-ovog Marca Verrattija (22)! Navodo ovaj reprezentativac Italije nema ništa protiv da Pariz zamijeni Barcelonom
obraduj nas braida :mrgreen:,izvalit i 100 miliona ako treba ha ya ,na ovo pojacanje se isplati dat svaki fening
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 13 apr 2015, 20:07

Prije dolaska u Barcelonu u ljeto prošle godine za 12 milijuna €, branio je za Real Sociedad i prije toga za Colo-Colo, a u dresu reprezentacije Čilea, čiji je i kapiten, sakupio je 89 nastupa. On je Claudio Bravo, danas slavi 32. rođendan, a ovim putem mu želimo sve najbolje!
Danas svoj 37. rođendan slavi jedan od najvećih ratnika, kapitena i igrača savremenog fudbala, igračka ikona FC Barcelone, čovjek koji je s ponosom nosio crveno-plavi dres u 604 navrata. Zaista, do beskonačnosti bi se moglo pisati o legendarnom kapitenu koji je u karijeri osvojio 23 titule

Sretan rođendan, kapitenu!

slika

MES QUE UN CLUB !!!

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 13 apr 2015, 20:10

:salut: :salut: :salut:

[youtube][/youtube]
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 13 apr 2015, 21:48

Ahonen je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:Ovako Messi odmara ( reprezentaciju ne računam )

Utakmica 46

Golova 41
Asistencija 14

kakva manipulacija podacima :rol:
kao prvo nije tacno da je imao najvise kreiranih sansi i kljucnih dodavanja u evropi prosle sezone, ne da mi se provjervatati driblinge iako cisto sumnjam da je tacno.

i kao drugo oko tog podebljavanja statistike - messi je vise od 50% golova zabio kad ekipa vodi 2 ili vise razlike.
taj u zagradi na koga mislis ima manje.
iako to nije nikakvo nabijanje statistike, ljudi zabijaju jer mogu logicno, i drugi bi da mogu ali eto posto uleces u nepoznato, eto ti.
pljus, pljus, pljus. :kafa:
Slobodno zalijepi ovdje. I ja sam po sjećanju jer je konstatno najbolji ili u samom vrhu po tim parametrima.
Kakve to veze ima sa podebljavanjem statistike ? :rol:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 13 apr 2015, 21:58

Pjanić je kreiro više šansi. slika
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 13 apr 2015, 22:43

samo se bojim nekog eksperimentisanja lucha sad u srijedu protiv psga ,sad citam na sportu da ko moguce da se igra 3 4 3 ,sa piqueom mascheom i mathieuom u zadnjoj liniji ,dok bi alba bio vezni u nekom rombu zajedno sa busijem iniestom i raketom
zadnji put sa psgom je igro sa bartrom piqueom i mathieuom .

zasto pravit neke nove sisteme kad stavis adriana i bolje ce izgledat ta desna strana nego kad igra alves .
il moguce je da stavi busija i maschea zajedno u vezni red :damn: :facepalm: ,da se sasere zbog vaznosti utakmice ono kako nekad zna ,to je cak i gora solucija .

4 3 3 ,adriano pique masche alba -busi raketa iniesta -messi neymar suarez ,to je to,

MES QUE UN CLUB !!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 apr 2015, 23:59

kako samo glupo ispustismo dva boda u sevilji,moglo bi nas i titule kostati,imas dva nula,imas briljantnu igru,igras tako poluvrijeme i onda stanes,ne mogu da vjerujem

messija sam prvi kritikovao neka sam,igra je dobro prvo poluvrijeme,u drugom hodanje samo,on je alfa i omega ekipe i on mora povuci kad se odlucuje utakmica i titula,i protiv celte kod jedan razlike on se zahebava pred golom. na stranu sta je sve on dao klubu,i sto je najbolji ikada,kad nekad moze a nece, treba ga kritikovati,nadam se da ce protiv pariza i do kraja sezone igrati maximalno bez zahebancija,od njega nam najvise zavisi

neymar isto tako,genijalno prvo i nikakvo drugo poluvrijeme,nema se sta buniti sto je izveden,prvo poluvrijeme je igrao doktorski,al je kasnije zakovao

suki je promasivao,al se barem tip bori fajterski cijelu tekmu i nema mu se sta zamjeriti,kao ni pikeu i golmanu koji su kiksali,al su bili dobri cijelu tekmu i najkonstantniji su cijelu sezonu.

igraci su najvise krivial kriv je i trener,jest on on postavio dobru taktiku i totalno nadmudrio emerija,imali smo i prednost,jesu se oni vratili u zivot frljokom,al pogrijesio je enrike sto je kasnio sa izmjenama,pedro je morao uci puno prije umjesto neymara ili suareza da donese jos vise trke,a i xavi umjesto oronulog inieste je morao uci jos u sezdesetoj minuti.ta kasnjenja su nas takodje kostala kao i samo jedno poluvrijeme dobre igre kod nekoliko igraca

medjurim,prednost je i dalje tu,sevlju moramo pohvaliti,uskoro ce i real u goste i njima i celti pa cemo da vidimo,vjerujem da ce i oni tu gubiti bodove,i dalje imamo lijepu sansu za titulu

protiv pariza ne vjerujem da ce enrike nesto experimentisati i grijesiti,standardna ekipa i adriano umjesto alvesa,izmjene na vrijeme da budu,igracima ne dozvoliti opustanje,nije enrike nikakva trenerchina,al napreduje,uvidja svoje greske i ispravlja ih,iz ove gluposti protiv sevilje su svi sigurno naucili da nema opustanja dok tri razlike ne natrpas.

psg je znacajno oslabljen,odbrana im nije ni inace cvrsta,mora se tu ici odmah na sto vise golova i ne taktizirati nista i otezavati uzvrat,posebno jer i u ligi domacoj je sad svaka utakmica finale
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 14 apr 2015, 12:04

slika

Fabio Capello es una las estrellas de la entrega de los Premios Laureus y como es habitual en él, habla claro. Lo hizo cuando le preguntaron por quién es el mejor jugador del mundo: “Messi es absolutamente el mejor futbolista del mundo, Cristiano Ronaldo es el mejor del Madrid”.

Después amplió esa definición ante los medios de comunicación españoles: “Messi es el futbolista con más fantasía y creatividad, es único conduciendo el balón, lo que hace él no lo hace ninguno. Cristiano es un gran goleador”.

MES QUE UN CLUB !!!

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 15 apr 2015, 00:23

Oće li igrati Moura ?

slika

PSG kao domaćin nema nijedan poraz ove sezone a Barcelona je posljednju gostujuću pobjedu protiv nekog francuskog tima ostvarila u sezoni 2001/2002.

Dakle sutra X kao kuća

I jah .. sudi onaj kloc Clattenburg

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 15 apr 2015, 02:22

trebao bi moura igrat , znam da je zdrav , igrao je zadnju tekmu al sa klupe usao , u kupu onom , on ce nam najveci problem biti ako bude igrao , levatit ce albu i sve ostale .

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.