Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

ledar
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la ledar » 04 apr 2015, 15:15

U postavi za kusen hw4, müller, olić... here we are.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 apr 2015, 16:28

Ovo se može smatrati gotovim, dva gola minusa i nikakva igra, u drugom biće još koji u našoj mreži. Nema se zapravo ništa novog ni za reći, sve je već rečeno.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 04 apr 2015, 17:30

Samo je još jedno pitanje otvoreno - hoćemo li do kraja lige uspjet uzet koji bod.

Mislim da bi KMK trebao uzet stvari u svoje ruke i odmah i momentalno otpustit onu dvojicu muppetovaca na tribinama i onog statista uz aut liniju.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 04 apr 2015, 18:23

Ja imam osjecaj da se vodstvo kluba pozdravilo sa 1. Bundesligom onog momenta kad su postavili Knäbela za trenera.

A pitanje je hoce li uspjeti jos koji bod osvojiti do kraja ove sezone..
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 apr 2015, 10:17

Najgore od svega za mene je cinjenica da sam jucer bez emocija posmatrao utakmicu i nisam se uopste nervirao zbog golova koje smo primili...

Jednostavno treba se pomiriti sa cinjenicom da je dosao red da ispadnemo iz lige i nadam se da ce pussy i wanna-be trener dobiti otkaz i da ce Gernandt i KMK uciniti sve da klub sto prije vrate u BL.

Moj favorit kao novi predsjednik kluba je Hoffmann i siguran sam da bi nas za 5 godina vratio gdje smo bili za vrijeme njegovog mandata.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 05 apr 2015, 11:08

Osobno sam protiv povratka Hoffmanna, dobar dio stare krame je on dovukao - westermanna, kačara, diekmeiera, berga, eliu, teschea,... , pa kad se sjetim koliku je proviziju izvukao kod transfera van Marwijka...

Volio bih da iduću sezonu za novi početak vodi Hrubesch, ali to vjerojatno ne bi bilo izvedivo.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 apr 2015, 11:41

@ ledar

mislim da nisi fer prema Hoffmannu, jer treba razlikovati period kada je pored sebe imao SD-a i kada istog nije imao.

Eliju i Teschea su doveli lijepi Bruno i pussy, dok je ostale igrace, istina doveo Hoffmann zajedno sa Veh-om no on nije znao procjeniti kvalitet igraca i slusao je nekoga za koga je mislio da se razumje. Panj#4 i Kacar su bili zelja Veh-a, dok je on na svoju ruku doveo Berga, iako se pussy protivila pa onda i napustila klub.

Spominjes proviziju za BvM-a i da sam na njegovom mjestu isto bih uradio. Ti isti IDIOTI iz predhodne uprave i NO-a su ga kritikovali kako ne radi svoj posao i onda traze njegovu pomoc. U ovom slucaju ga potpuno podrzavam.

No isto tako ne treba zanemariti cinjenicu da je HSV za vrijeme njegovog mandata i sportski i financijski bio blizu top 10 listi klubova u Evropi - tacnije smo u obje kategorije bili 13-ti i samo je Bayern iz Njemacke bio ispred nas.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 05 apr 2015, 12:49

@amer

Tesche i Elia su došli u 7 mj. 2009.-te a Beiersdofer je završio sa 23.6.09. tako da za njih ne može biti odgovoran (koliko god mi sad bio antipatičan al to je činjenica). Istina je da smo za Hoffmannove ere bili u gornjoj polovici ali već za njega se počeo osjećati pad, koji se onda produžio za FA ere da bi sad došao potop.

Oko provizije, to je klasično pranje novca, vjerujem da nisu samo on i Meier dijelili te pare, nema ama baš nikakvog razloga da netko iz kluba nije direktno kontaktirao njegovog menadžera.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 apr 2015, 11:15

@ ledar

upravu si za Eliju i Teschea da su isti ugovor potpisali pocetkom Jula, ali ukoliko procitas clanke iz tog perioda vidjeces da je pussy sve obavila i da je Hoffmann samo pregovarao sa klubovima oko odstete.

No sada nije ni vazno, ja mislim da je Hoffmann uz KMK-a i ostale investitore kao i kompetentan sportski odjel u stanju da vrati klub gdje je bio za vrijeme njegovog perioda.

PS: Calmund jucer u emisiji SKY 90 izjavio da je razgovarao sa KMK-om i TT-om i da ce KMK platiti njegov angazman u HSV-u i staviti mu novc na raspolaganje za pojacanja bez obzira koja liga bila u pitanju. Ukoliko je ovo istina izgleda da KMK polahko gubi zivce i kopira Mateschitza i svim silma zeli uspjeh.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 apr 2015, 23:23

Tuchel i zvanicno saopstio da nece preuzeti RBL...
Rangnick kao glavni razlog naveo da ne zeli trenirati ekipu u Cvajti, no Matthäus i Calmund tvrde da ce preuzeti HSV bez obzira u kojoj ligi igrali naredne sezone. :hmmmmm: :hmmmmm:

MAZ (Mainzer Allgemeine Zeitung) tvrde da ligaski status nije bio problem vec Rangnick, jer Tuchel iznad sebe ne zeli imati nekoga ko cemu se mijesati u posao.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 07 apr 2015, 02:43

slika
zalosno na sto ste spali
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 07 apr 2015, 12:10

Samo je Tasmanija Berlin dala manje golova od ovosezonskog Hsv-a od kad je Bundeslige...
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 apr 2015, 12:04

Alles klar mit #Tuchel! Nach #ssnhd-Infos übernimmt der Coach den #HSV auch im Abstiegsfall - offizielle Zusage wohl in den kommenden Tagen!
:o :o

Izgleda KMK-u pukao film i stvari preuzeo u svoje ruke...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 11 apr 2015, 20:07

Brod koji je potonuo, samo još da jave kapetanu. :evil:
Ovaj Hamburg nema kvalitete ni za BH Premierlige, da hoće ispasti da nas sve poštede amaterskog fudbala. Trenutno, ne vidim nijednog igrača koji je dostojan ovog kluba. HSV se može konsolidovati samo iz druge lige, ne znam šta motiviše KMK - a da ulaže u ovo bure bez dna. :oops:

SRAMOTA!
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 13 apr 2015, 14:45

@amer

Hoffmann i beierdofer su se razišli zbog neslaganja u transfernoj politici i pogledima na dalje vođenje kluba pa bi bilo izlišno beiersdorfera teretiti za tu istu politiku nakon njegovog odlaska. Dovođenje elije i teschea je bilo potpuno na Hoffmannu i Labbadiji, a njima su očito ovi odgovarali. Također, bilo je amaterski vodit transfernu politiku prema željama pojedinih trenera jer ima vrlo malo vrhunskih trenera koji to mogu, pa čak ni jedan Guardiola u bayi nema takve ovlasti.

No, to su sad tempi pasati. Sad je tema TT i to što Hitzfeld i slonko izjavljuju, a sa čime se potpuno slažem, da bi ako želi, sad bio zadnji čas da preuzme i pokuša spasiti davljenika. Istina je da postoji ugovor sa Mainzom ali se on, kao i svaki drugi ugovor između dvije strane, može razvrgnuti uz plaćanje odštete, što bi nas ipak došlo jeftinije od ispadanja. Samo što imam osjećaj da TT želi imati puno lagodniju poziciju da slaže momčad iz cvajte nego da ovako izloži svoju reputaciju.

Idući problem su (naravno) pare, trebaće osigurati 50 milki - 25 za licencu i Tuchela i 25 za pojačanja. Vidjećemo ko je treći investitor, a moglo bi bit problema i oko udjela. KMK je plaćao 2,5 milki za 1%, što bi za 50 milki značilo 20% čime se uz Kühneovih 7,5% prelazi 25% za što treba odluka Skupštine.

Inače, Magonja nudi svoje usluge, ne vjerujem da nas može izvući ali dalo bi još neke teoretske šanse. A beiesdorfer živi u nekom svom filmu i trtlja isprazne fraze u koje ni sam ne vjeruje.

Naše utakmice, dok je knäbel na klupi, ne želim komentirat jer nema smisla. Mogu samo primijetiti da je naša u23 nakon povratka Guaide zabilježila prvu pobjedu nakon 10 kola, čak i pod Cardosom. A onog mutavog Petrovskog onaj bezveznjak od petersa iduće sezone želi na klupi u19, nice. Nadam se samo jedno - da će nadzorni nakon ispadanja razjurit ovaj trio fantastikus.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 apr 2015, 16:12

ledar je napisao/la:Nadam se samo jedno - da će nadzorni nakon ispadanja razjurit ovaj trio fantastikus.
Nista se ne brini, to ce se dogoditi, jer je Gernandt vec rekao da klub u slucaju ispadanja u obnavljanje ne moze krenuti sa ljudima koji su iskljucili sat.

Inace danas se javio manager Tuchela i rekao sljecede:
Thomas würde den HSV gerne machen, wenn gewisse Voraussetzungen stimmen", sagte Tuchels Berater Olaf Meinking am Sonntag der SZ. Mit den Voraussetzungen ist nicht der Klassenerhalt gemeint, den wird der HSV bis nächste Woche kaum hinbekommen. Tuchels Partei will jene großzügigen Signale, die sie von den Klub-Verantwortlichen und auch vom Investor Klaus-Michael Kühne in mehreren Gesprächen empfangen haben, auch schriftlich hinterlegt wissen - was weniger auf das (bestimmt sehr zufriedenstellende) Gehalt des Trainers abzielt, sondern vor allem auf die inhaltlichen Kompetenzen. Käme Tuchel, würde er den HSV gerne als weißes Blatt Papier betrachten - mit sehr, sehr, sehr viel Raum für eigene Notizen.
Treba covjeku dati sta god trazi...Kao novog sportskog direktora bih volio vidjeti Hoogmu, no sa naznakom da Tuchel ima posljednju rijec. Kao predsjednik kluba nam treba tip koji je slican Hoffmannu ili Gernandtu.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 13 apr 2015, 16:32

amerosm je napisao/la:
ledar je napisao/la:Nadam se samo jedno - da će nadzorni nakon ispadanja razjurit ovaj trio fantastikus.
Nista se ne brini, to ce se dogoditi, jer je Gernandt vec rekao da klub u slucaju ispadanja u obnavljanje ne moze krenuti sa ljudima koji su iskljucili sat.
Napokon nesto vrijedno lajka u vezi HSV-a...

Ja imam osjecaj da se Beiersdorfer vec pomirio sa ispadanjem i da ne zeli nista poduzeti da bi poksuali spasiti sat.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 13 apr 2015, 16:47

Ako ima ijedna stvar koju me je iskustvo naučilo to je da nije dobro kad pred sobom sve rušiš samo da bi dostigao jedan cilj - od samog početka sezone igramo isljučivo na Tuchela, samo na njega i to pod bilo koju cijenu, pa i pod cijenu ispadanja. Ne sumnjam da će nas uspjet vratit u erste, ali dugoročno ne vjerujem da će se to pokazati dobrim.

Da se razumijemo, ja jesam za Tuchela, ali ne na ovakav način i vjerujem da ima neka "viša" pravda (ili "božja" pravda) i da ćemo za ovo platit, ko što smo ispadanjem platili za prošlu sezonu kad smo po svemu zaslužili ispast.
Začuđuje zapravo ova pasivnost nadzornog koji je pristao na tu igru i pomirio se da stvari idu kako već idu, u propast.

amerosm
Kontakt:

Re: AW: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la amerosm » 13 apr 2015, 17:50

@ ledar

jednostavno i NO i IDIOTI u upravi misle da je Tuchel jedino rijesenje na trzistu koje je HSV u stanju vratiti na staze stare slave.

Mislili su da je klub sa ovim pojacanjima i wanna-be trenerima u stanju biti rangiran izmedju 11 i 14 pozicije, no kada su se probudili vec je bilo kasno.

PS: Takodjer je jedno sigurno, da ukoliko Tuchel odustane da ce celnicima kluba trebati policijska pratnja ili ce se morati seliti iz Hamburga.

Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 13 apr 2015, 19:34

@amer

Dobro je što je Tuchel preiskusan da bi se dao zamajavat od ovih naših "mudraca" i od KMK tražio pisana jamstva o svojim ovlastima. Na taj način bi u startu srezao tutorstvo petersa i transferski paceraj beiersdorfera, pa ako ovi i ostanu biće potpuno marginalizirani. Knäbel će morati otići, a ne znam u stvari ni što mu je ovo uopće trebalo kad je mogao ostati funkcioner u švicarskoj repki, to mjesto je za njega bilo ko izmišljeno.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Amirutah1988 i 3 gosta.