FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Navijam za Sarajevo čitav svoj život, ove godine Željezničar igra najbolji nogomet, posebno u proljetnom dijelu. Pošto Sarajevo teško može do titule ove godine, svim srcem bih želio da titulu osvoje plavi sa Grbavice. Kvalitet našeg fudbala zavisi od sarajevskih klubova a nikako od hit ekipa poput Modriče,Slavije i inih te stoga moramo bodriti jedni da bi uspjeli. 

Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
- zlaya_tm87
- Kontakt:
zahvaljujem!rtm86 je napisao/la:zlaya_tm87 je napisao/la:Moze li mi neko sa sigurnoscu reci da li ce biti uzivo izvjestavanje na radiju sa vecerasnje utakmice?Od 19:05 do 21:00 na BH Radio 1 emisija: "Sport srijedom". Dakle pokrivaju kup vecerasŽeljovac je napisao/la:Imaš uvijek na BH radiju ili(i) Federalnom "Ritam sporta". Prenose svako kolo Premijer lige BiH javljanjima uživo sa stadiona.Hamo je napisao/la:raja gdje bi se moglo gledat ili slušat pošto neću ići na tekmu a nema prenosa na BHT

jbg, sorry sto ponavljam vec postavljena pitanja, al' toliko se brzo pise, da ne mogu nista da pohvatam :ugeek:
Jer si jedan jedini, jer si nepobjedivi!
I u Engleskoj - Manchester United...Strumph_tm87 je napisao/la:
Svi mrze gigante: U Njemackoj Bayern, u Italiji Juventus, u Spaniji Real, u Francuskoj Lyon i BiH Zelju!

FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner
Bojim se da pojedini nece pasti naglavo posle ove utakmice veceras, dajte ljudi ohladite malo, previse ste optimisticni, vidim neki spominju i LP
postovanjem protivnika se pokazuje vlastita snaga 

Tracy McGrady!!!
Jel ima navijaca zelje ovdje ?
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
brate drugo je sta mi mislimo ovdje a drugo jr ono sta misli amar osim i kompanijaEdo_Majka je napisao/la:Bojim se da pojedini nece pasti naglavo posle ove utakmice veceras, dajte ljudi ohladite malo, previse ste optimisticni, vidim neki spominju i LPpostovanjem protivnika se pokazuje vlastita snaga
svoj ti pos'o !
manu je radnicki klub i nemozes ga stavljat u isti kos sa realom.....isto kao da Zelju sa zvezdom...Isnar je napisao/la:I u Engleskoj - Manchester United...Strumph_tm87 je napisao/la:
Svi mrze gigante: U Njemackoj Bayern, u Italiji Juventus, u Spaniji Real, u Francuskoj Lyon i BiH Zelju!
Ljudi ne navija se za Zelju radi titula, nego zbog nase "filozofije"...da vam ponovim neke stvari:
Dva sarajevska nogometna prvoligaša dijelili su grad po nevidljivoj crti kojom su podijeljeni svi pravi i ozbiljni gradovi svijeta. FK "Sarajevo" je poput "Reala" bio kraljevski klub, ponos i dika političke elite i ljudi koji su vjerovali da se uspjeh u životu moze izraziti novcem, dok je NK "Željezničar" bio klub radničke klase, starosjedilaca i ljudi koji bi sami sebe proglasili starosjediocima. Nedavno je jedan uvaženi lokalni ekspert sasvim tačno navijače "Željezničara" proglasio autsajderima, što je povijesno precizna odrednica: ako ništa drugo, a onda je katastrofa protiv "Videotona" potvrdila da "Željo" kao i svaki drugi autsajder gubi važne utakmice, one koje se dogode jednom u povijesti. S druge strane, "Sarajevo" do tih utakmica nikada nije ni došlo, pa ni klub, ni njegovi navijači se ne mogu nazvati autsajderima.
i najvaznije...
Previše radnički, previše skojevski, premalo udbaški, premalo policijski, previše bosanski, premalo beogradski, previše svoj, a premalo državni ili partijski...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
-
- Kontakt:
Zamislite Dzeko se vrati u ZELJU 

- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
AKO NEKO NIJE PRIMJETIO DA SAM NAPISO MOZDA OVAKO UPADNE U OCI
DVA NOVA ULAZA NAPRAVLJENA NA JUGU I NE IDU PREKO BLATA
DVA NOVA ULAZA NAPRAVLJENA NA JUGU I NE IDU PREKO BLATA

svoj ti pos'o !
to vec znamo prije neg si i prvi put napisao nemoras se bas trudit previse da ne postanes trudanGrbavica moj zivot je napisao/la:AKO NEKO NIJE PRIMJETIO DA SAM NAPISO MOZDA OVAKO UPADNE U OCI
DVA NOVA ULAZA NAPRAVLJENA NA JUGU I NE IDU PREKO BLATA![]()
![]()

Kad odu šminkeri,pljuvači i šmekeri, kad prođu trendovi, mode i
pozeri,ostat' će na JUGU gordi i ponosni, ostat' će u ljubavi vjerni i
odani! THE MANIACS 1987
pozeri,ostat' će na JUGU gordi i ponosni, ostat' će u ljubavi vjerni i
odani! THE MANIACS 1987
Znamo, mi praviliGrbavica moj zivot je napisao/la:AKO NEKO NIJE PRIMJETIO DA SAM NAPISO MOZDA OVAKO UPADNE U OCI
DVA NOVA ULAZA NAPRAVLJENA NA JUGU I NE IDU PREKO BLATA![]()
![]()

Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
imal ko slike 

A kada na teren izadje nam Zeljo, juzna tiribina cijela zapjeva..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
ja htio slikat nego neam USB za mob a sad mi vala mrsko ic ma bezze dvije crvene kapije gdje prije rata bio stand za kupovanje karti prijeone tri kapije
svoj ti pos'o !
... hoćeš reći tkz"srpskih klubova" ?K.B. je napisao/la:Navijam za Sarajevo čitav svoj život, ove godine Željezničar igra najbolji nogomet, posebno u proljetnom dijelu. Pošto Sarajevo teško može do titule ove godine, svim srcem bih želio da titulu osvoje plavi sa Grbavice. Kvalitet našeg fudbala zavisi od sarajevskih klubova a nikako od hit ekipa poput Modriče,Slavije i inih te stoga moramo bodriti jedni da bi uspjeli.

"Indija,Pakistan..."
nista radikalno znaciGrbavica moj zivot je napisao/la:ja htio slikat nego neam USB za mob a sad mi vala mrsko ic ma bezze dvije crvene kapije gdje prije rata bio stand za kupovanje karti prijeone tri kapije

- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
ma nista dvije male odnosne uske kapije ja sam razmisljo da bi se moglo skroz probit ali etonermin_TM je napisao/la:nista radikalno znaciGrbavica moj zivot je napisao/la:ja htio slikat nego neam USB za mob a sad mi vala mrsko ic ma bezze dvije crvene kapije gdje prije rata bio stand za kupovanje karti prijeone tri kapije![]()
svoj ti pos'o !
Kako su padali veliki?!
Od večerašnjih polufinalista Borca je bio najsuperijorniji, a Slavija je jedina koja je gubila utakmice
Večeras ćemo saznati imena finalista Kupa Bosne i Hercegovine u njegovom 16. izdanju, a osmi put od kada se igra na cijelom teritorij naše zemlje.
Kao što je poznato za finale će se boriti Zrinjski – Željezničar (prvi meč 1:3) i Borac – Slavija (2:2). Željo juriša na svoje šesto finale, Slavija na treće, a Borac i Zrinjski na drugo.
Željo u trci za četvrti pehar
Sarajlije su najuspješniji od ovosezonskih polufinalista. Imaju tri osvojena Kupa BiH, od čega jedan od ujedinjenja našeg fudbala. Do pehara su stigli u prvoj sezoni integracije klubova iz RS pod okrilje svoje zemlje, Bosne i Hercegovine. Desilo se to 2003. godine.
Slavija je Kup osvojila prošle godine, a Zrinjski 2008. Borac je jedini polufinalista koji nema trofej namijenjen pobjedniku najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji. Igrali su jednom u finalu, ali su 2004. godine, poslije izvođenja jedanaesteraca, poraženi od Modriča Maxime.
Devet timova osvajalo trofeje
Osvrnemo li se na istoriju, najuspješnija ekipa u Kupu BiH je Sarajevo. Igrali su u šest finala, a igrači bordo tima četiri puta podigli su pehar. Kup naše zemlje osvajalo je ukupno devet različitih timova. To su: Čelik (Zenica), Sarajevo, Željezničar, Bosna (Visoko), Modriča Maxima, Orašje, Široki Brijeg, Zrinjski i Slavija. Zanimljivo, od kako se igra Kupa na cijelom državnom teritoriju nikada niti jedan tim nije uspio odbraniti titulu pobjednika. Prije ujedinjenja bh. fudbala pošlo je to „za nogom“ igračima Čelika 1996, Sarajeva 1998. i Željezničara 2001. godine.
Mladost, Sarajevo, Sloga iz Doboja
Zrinjski je do ovosezonskog polufinala stigao eliminirajući u šesnaestini finala Mladost iz Donjeg Svilaja. U Mostaru je bilo 4:0 za popularne „plemiće“. Osmina finala „donijela“ im je duele sa Sarajevom. Na Koševu je bilo 1:1, a u revanšu 0:0, pa je sastav trenera Dragana Jovića prošao dalje, zbog gola postignutog u gostima. U četvrtfinalu Zrinjski je u oba meča bio bolji od Sloge iz Doboja (2:0, 1:0).
Bosna (Sarajevo), Velež, Rudar Prijedor
Željo je imao lakši zadatak od Zrinjskog. Pred ekipom trenera Amara Osima u šesnaestini finala poklekla je sarajevska Bosna. Minimalnim trijumfom od 1:0 „plavi“ su se plasirali u osminu finala. U drugoj rundi tim sa Grbavice pobijedio je kući Velež sa 2:1, a u gradu na Neretvi bilo je 0:0. Prvi četvrtfinalni susret u slavnu „dolinu čupova“ doveo je Rudar. Prijedorčani su deklasirani sa 3:0, pa je uzvrat bio formalnost. Željina „mašina“ potom je rutinski ušla među četiri najbolja tima, odigravši bez golova u drugom meču.
Posušje, Široki Brijeg, Leotar
Pred Borcem do polufinala predali su se hercegovački timovi. U šesnaestini finala u Banjoj Luci izgubilo je Posušje (0:3), a u drugoj utakmici osmine finala, Široki Brijeg sa 2:0. U prvoj je bilo 0:0, pa je Borac izborio četvrtfinale. Superiorno su stigli do polufinala. Pobijedili su Leotar sa 1:0 i 3:0.
Turbina, Čelik, Sloboda
Slavija, branitelj naslova pobjednika Kupa BiH u šesnaestini finala savladala je u Istočnom Sarajevu Turbinu iz Jablanice, rezultatom 2:0.
Drugi krug Slaviji je donio izuzetno teškog rivala. U prvom susretu izgubili su u Zenici (0:1), ali su u revanšu briljirali i dobili 3:0. Četvrtfinale bilo je repriza prošlogodišnjeg finala. Sloboda je poražena u Lukavici 0:2, a Slavija u Tuzli 0:1, pa je ušla u polufinale.
Samo Slavija izgubila utakmice
Do polufinala jedino je Slavija doživjela poraze. Izgubili su izabranici Milomira Odovića dva puta, od Čelika i Slobode sa po 0:1. Zabilježili su i tri trijumfa.
Borac je bio najuvjerljiviji sa četiri pobjede i remijem. Željo je do polufinala stigao sa tri dobivena meča i dva neriješena rezultata. Identičan skor imao je i Zrinjski.
DOSADAŠNJI POBJEDNICI
1995 – Čelik
1996 – Čelik
1997 – Sarajevo
1998 – Sarajevo
1999 – Bosna (Visoko)
2000 – Željezničar
2001 – Željezničar
2002 – Sarajevo
2003 – Željezničar
2004 – Modriča Maxima
2005 – Sarajevo
2006 – Orašje
2007 – Široki Brijeg
2008 – Zrinjski
2009 – Slavija
2010 - ?
Od večerašnjih polufinalista Borca je bio najsuperijorniji, a Slavija je jedina koja je gubila utakmice
Večeras ćemo saznati imena finalista Kupa Bosne i Hercegovine u njegovom 16. izdanju, a osmi put od kada se igra na cijelom teritorij naše zemlje.
Kao što je poznato za finale će se boriti Zrinjski – Željezničar (prvi meč 1:3) i Borac – Slavija (2:2). Željo juriša na svoje šesto finale, Slavija na treće, a Borac i Zrinjski na drugo.
Željo u trci za četvrti pehar
Sarajlije su najuspješniji od ovosezonskih polufinalista. Imaju tri osvojena Kupa BiH, od čega jedan od ujedinjenja našeg fudbala. Do pehara su stigli u prvoj sezoni integracije klubova iz RS pod okrilje svoje zemlje, Bosne i Hercegovine. Desilo se to 2003. godine.
Slavija je Kup osvojila prošle godine, a Zrinjski 2008. Borac je jedini polufinalista koji nema trofej namijenjen pobjedniku najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji. Igrali su jednom u finalu, ali su 2004. godine, poslije izvođenja jedanaesteraca, poraženi od Modriča Maxime.
Devet timova osvajalo trofeje
Osvrnemo li se na istoriju, najuspješnija ekipa u Kupu BiH je Sarajevo. Igrali su u šest finala, a igrači bordo tima četiri puta podigli su pehar. Kup naše zemlje osvajalo je ukupno devet različitih timova. To su: Čelik (Zenica), Sarajevo, Željezničar, Bosna (Visoko), Modriča Maxima, Orašje, Široki Brijeg, Zrinjski i Slavija. Zanimljivo, od kako se igra Kupa na cijelom državnom teritoriju nikada niti jedan tim nije uspio odbraniti titulu pobjednika. Prije ujedinjenja bh. fudbala pošlo je to „za nogom“ igračima Čelika 1996, Sarajeva 1998. i Željezničara 2001. godine.
Mladost, Sarajevo, Sloga iz Doboja
Zrinjski je do ovosezonskog polufinala stigao eliminirajući u šesnaestini finala Mladost iz Donjeg Svilaja. U Mostaru je bilo 4:0 za popularne „plemiće“. Osmina finala „donijela“ im je duele sa Sarajevom. Na Koševu je bilo 1:1, a u revanšu 0:0, pa je sastav trenera Dragana Jovića prošao dalje, zbog gola postignutog u gostima. U četvrtfinalu Zrinjski je u oba meča bio bolji od Sloge iz Doboja (2:0, 1:0).
Bosna (Sarajevo), Velež, Rudar Prijedor
Željo je imao lakši zadatak od Zrinjskog. Pred ekipom trenera Amara Osima u šesnaestini finala poklekla je sarajevska Bosna. Minimalnim trijumfom od 1:0 „plavi“ su se plasirali u osminu finala. U drugoj rundi tim sa Grbavice pobijedio je kući Velež sa 2:1, a u gradu na Neretvi bilo je 0:0. Prvi četvrtfinalni susret u slavnu „dolinu čupova“ doveo je Rudar. Prijedorčani su deklasirani sa 3:0, pa je uzvrat bio formalnost. Željina „mašina“ potom je rutinski ušla među četiri najbolja tima, odigravši bez golova u drugom meču.
Posušje, Široki Brijeg, Leotar
Pred Borcem do polufinala predali su se hercegovački timovi. U šesnaestini finala u Banjoj Luci izgubilo je Posušje (0:3), a u drugoj utakmici osmine finala, Široki Brijeg sa 2:0. U prvoj je bilo 0:0, pa je Borac izborio četvrtfinale. Superiorno su stigli do polufinala. Pobijedili su Leotar sa 1:0 i 3:0.
Turbina, Čelik, Sloboda
Slavija, branitelj naslova pobjednika Kupa BiH u šesnaestini finala savladala je u Istočnom Sarajevu Turbinu iz Jablanice, rezultatom 2:0.
Drugi krug Slaviji je donio izuzetno teškog rivala. U prvom susretu izgubili su u Zenici (0:1), ali su u revanšu briljirali i dobili 3:0. Četvrtfinale bilo je repriza prošlogodišnjeg finala. Sloboda je poražena u Lukavici 0:2, a Slavija u Tuzli 0:1, pa je ušla u polufinale.
Samo Slavija izgubila utakmice
Do polufinala jedino je Slavija doživjela poraze. Izgubili su izabranici Milomira Odovića dva puta, od Čelika i Slobode sa po 0:1. Zabilježili su i tri trijumfa.
Borac je bio najuvjerljiviji sa četiri pobjede i remijem. Željo je do polufinala stigao sa tri dobivena meča i dva neriješena rezultata. Identičan skor imao je i Zrinjski.
DOSADAŠNJI POBJEDNICI
1995 – Čelik
1996 – Čelik
1997 – Sarajevo
1998 – Sarajevo
1999 – Bosna (Visoko)
2000 – Željezničar
2001 – Željezničar
2002 – Sarajevo
2003 – Željezničar
2004 – Modriča Maxima
2005 – Sarajevo
2006 – Orašje
2007 – Široki Brijeg
2008 – Zrinjski
2009 – Slavija
2010 - ?
samo da pitam nesto .. jel ovo sve znaci da se vise ne moze ulazit preko zapada ?Grbavica moj zivot je napisao/la:ma nista dvije male odnosne uske kapije ja sam razmisljo da bi se moglo skroz probit ali etonermin_TM je napisao/la:nista radikalno znaciGrbavica moj zivot je napisao/la:ja htio slikat nego neam USB za mob a sad mi vala mrsko ic ma bezze dvije crvene kapije gdje prije rata bio stand za kupovanje karti prijeone tri kapije![]()
Ja sam Branko Kockica a ovo je sportsport.ba forum
>>> Liverpool Football Club <<<
>>> Football Club Željezničar <<<
>>> Liverpool Football Club <<<
>>> Football Club Željezničar <<<