FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Orton
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Orton » 14 apr 2015, 15:28

Sad ispadaju 2 najnormalnije.
Ovo ti je za naresnu sezonu

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 14 apr 2015, 15:28

BoskoAntic je napisao/la:Na današnjoj sjednici Skupštine Fudbalskog saveza Republike Srpske usvojen je prijedlog da se Premijer liga BiH skrati sa sadašnjih 16 na 12 klubova u sezoni 2016/2017.

Kako nam je potvrđeno u Nogometnom savezu BiH, podrška FSRS ovom prijedlogu je bila jednoglasna uz maksimalnu kontrolu regularnosti takmičenja, interesa svih klubova i neposredni nadzor rada nadležnih komiteta od strane Izvršnog odbora.

Ovakva odluka već je usvojena na sjednici Izvršnog odbora NS BiH, a trebala bi biti potvrđena na Skupštini NS BiH 16. aprila.

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Znaci sad ispadaju 4 jel tako? Ovih zadnjih 9 kola će biti LUDILO! :njanjanja:
Valjda 6 ispadaju, a dva nova ulaze...

Ove godine samo 2 ispadaju

BoskoAntic
Kontakt:

Post Postao/la BoskoAntic » 14 apr 2015, 15:31

U pravu si! :damn: :thumbup:
U INAT SVIMA 1946

DrustveniParazit
Kontakt:

Post Postao/la DrustveniParazit » 14 apr 2015, 15:32

I ja mislim da je k'o što @Zip kaže 6 ispada a ulaze dva nova :D Kakva će to ludnica biti. Sad se nadam da će se pooštriti kriteriji i da će u toj ligi svaki klub koji bude igrao imati uslove za normalnu igru na terenu i normalan smještaj navijača pa makar igrala i neka zadnja sela ako ista imaju uslove.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!

Sarajevo iznad lokal patriotizma.

Matej Delač

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 14 apr 2015, 15:38

Hajde da i ovo dozivimo, da se desava neki napredak u ovoj nasoj ligi. Jedva cekam iducu sezonu.
Bahati, bahati Željkan!
1946

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 14 apr 2015, 15:48

Moram priznati da nisam nacisto oko ovog skracenja. Receno je da ispada 4 tima za ligu 12. Matematicki to nije izvodljivo ako uzmemo u obzir da ulaze dva tima. Dakle 6 out mora iduce sezone,ostaje ne jasno zasto je pomenuto 4. Uglavnom,bice iduce sezone "krvi do koljena",jer u tom slucaju 9. i 10 ce biti iznad crte tj. strahovanje od ispadanja pocinje vec od tih mjesta a gledajuci po tabeli kakva je sad i uglavnom svake godine gdje se pola lige bori za opstanak bice gusto i za one na 7,8 mjestu...hjoooj...
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 14 apr 2015, 15:50

Covjek i kad se desi nesto pozitivno, kao sto je ovo oko skracivanja lige, opet pomisli da nisu kakve mutnje radnje :D
Al eto, sta god i kako god, jedini nacin da krenemo prema nekom uspjehu je skracenje lige.. ABD kroz koju godinu da i do 10 dodjemo...

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 14 apr 2015, 15:54

Zip je napisao/la:Covjek i kad se desi nesto pozitivno, kao sto je ovo oko skracivanja lige, opet pomisli da nisu kakve mutnje radnje :D
Al eto, sta god i kako god, jedini nacin da krenemo prema nekom uspjehu je skracenje lige.. ABD kroz koju godinu da i do 10 dodjemo...
naredne sezone ce biti bolje na jesen ici u goste ovim slabijima a jace docekati na kosevu jer na proljece ce biti lakse igrati u sirokom i mostaru nego u bijeljini, zvorniku,vitezu i slicnima :D
Pyro is not a crime !

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 14 apr 2015, 15:55

xbox je napisao/la:I ja ne mogu da vjerujem da se toliko hvali taj momak Mihojevic fakat ne znam po kojoj osnovi vi njega dizete u zvijezde. Kudili ste Dupovca samo da ode a sada se vidi da je Dupovac jedno 5 liga ispred. Momak ima talenta nista vise ni manje al za titule,duple krune i evrope NEEEE.
Opredjeljenje kluba u narednom periodu je proizvodnja mladih igraca. Marko je prvi u ovom novom razdoblju da je dobio priliku zaigrati za seniore. Tu smo da ga podrzimo, da neke njegove greske zanemarimo pa i da ga nekad neosnovano podignemo u zvijezde nadajuci se da ce nam to on dobrim igrama vratiti.

Ne treba igrati svaku utakmicu ali treba dobar dio da bi stekao rutinu.

Dupovcu je bilo vrijeme da ide, i radi kluba i radi sebe. Mnogo nam je dao vrijeme je da da nesto i sebi.

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 14 apr 2015, 16:09

xbox je napisao/la:I ja ne mogu da vjerujem da se toliko hvali taj momak Mihojevic fakat ne znam po kojoj osnovi vi njega dizete u zvijezde. Kudili ste Dupovca samo da ode a sada se vidi da je Dupovac jedno 5 liga ispred. Momak ima talenta nista vise ni manje al za titule,duple krune i evrope NEEEE.

Sto si tice Dzeme nije on vise onaj Dzemo od ranije al vala nije toliko ni los. Serete za Bekica prije 5 dana nije imao mjesta za klupe sada je najbolji. Nekad stvarno mi navijaci ne zasluzujemo da osvojimo titulu.
Zašto ne bi hvalio momka, koji sa svojih 18 pruža onaku igru? Gdje i po cemu se vidi da je Dupovac 5 liga ispred njega? Jedino gdje je Dupovac bio bolji od njega je ta ofanzivna igra, jer je Dupovac znao da postigne i gol nekad. Niko ga ne diže u zvijezde, ali mi je lakše podnijeti kada on napravi grešku, nego Dupovac i Dzemo. Kada se sjetim kakvih je sve ispada i grešaka imao Dupovac, nije ni cudo zašto raja gura i forsira Marka. Vjerovatno Meho nece da ga stavlja na ove malo jace utakmice, gdje je dosta pritiska, što je i razumljivo s obzirom na njegove godine. Itekako se sa njim u prvih 11 možemo boriti za titulu, ali za Evropu i ja cisto sumljam.
Cuj marko maldini za berberovica pa to dijete se nezna postaviti na izvodenju kornera a vi ga poredite sa demom pa to je sramota

Ako ti nije problem da analiziraš njegove utakmice, pa cemo uporediti sa Dzemovim. Normalno je da ima grešaka, ali dosta je smiren pa cak i kada grešku napravi. Dzemo me malo podsjeca na onog vašeg Bucana, pravi živac. Napraviti onake greške kao on protiv Širokog na Pecari, kada je dobio crveni karton ili onu u Norveškoj je nedopustivo za nekog ko je došao kao iskusan igrac. Tako da mi i na psihološkom dijelu bolje djeluje od Dzeme, bez obzira na njegove godine. Za razliku od Dzeme alkosa, Marko se ponaša i van terena isto kao i na njemu, a to je sportski. Tebi je to možda sramota, a meni pokazatelj koliko mu je bitan napredak i koliko želi da se dokaže.
Das Ist Walter

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 14 apr 2015, 16:13

Za evropu nama treba tri puta bolji stoper i od Tatka da se razumijemo, a Marka gurati u evropi bi svakako bio prevelik rizik, dok u ovoj ligi on vec sad moze da bude standardni prvotimac bez problema, no trebaju nam jos bolji stoperi od kojih bi i on sam imao koristi jer bi mogao nauciti nesto i nadam se da ce uprava na ljeto odbranu dobro pojacati
Pyro is not a crime !

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 14 apr 2015, 16:16

Realno, trebaju nam dva jako, jako dobra stopera, i Marko da bude tu kao treci stoper, koji ce dobivati sansu kad bude zgusnut raspored i kad budu kartoni...
Za njega je ova opcija idealna, nece izgoriti sto previse igra, a nece ni nazadovati jer ne igra.. ovao, treba ga dozirati pomalo.. i onda tek za 2 godine gurnuti ga u vatru, naravno ako bude materijala da moze nesta da napravi u karijeri.. Bar je do sada pokazao da moze :)

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 apr 2015, 16:36

a bekovi i krila nam nisu nesto, ako cemo iskreno
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 14 apr 2015, 16:54

@miden
Zato marko zna dobro povuc loptu preko centra, na jedno 35-40 metara i napravit dobar pas. A golove je jos rano ocekivati s obzirom na poziciju, a nije on ni igrao puno. Ne dizem ga u zvijezde, al sasvim korektno odradi svoj dio posla. Ja sam licno ocekivo puno slabije partije od njega, al me iznenadio malo je rec. :D
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 14 apr 2015, 17:17

Bosniacum Lilium je napisao/la:a bekovi i krila nam nisu nesto, ako cemo iskreno
Zadnji put dobrog desnog beka imali u vidu Branislava Arsenijavica :roll:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 14 apr 2015, 17:30

Za evropske tekme nama realno treba cijela odbrana, jedino bi mozda Tatko mogao proci, ali i to je upitno. Naravno ovo govorim ako mislimo na neki ozbiljniji rezultat u evropskim tekmama. Sad imamo dobrog golmana, a ostalo polako popunjavati.
Bahati, bahati Željkan!
1946

trunks1946
Kontakt:

Post Postao/la trunks1946 » 14 apr 2015, 17:33

THEC je napisao/la:
dr.van nostrand je napisao/la:a joojjj, opet o drugim.

Pobjedit Celik i gledat zatim prema Otoci, ako se sta fino poklopi, tamam :)
sta cemo, sjediti i moliti Boga da nam se poklope rezultati ? - logicno je da prvo sebe trebamo gledati i hocemo aBd jer ovo kolo igramo prvi medjutim itekako nas treba zanimati prije svega utakmica u Mostaru i uprava treba i vjerujem da ce odraditi ono sto moze sa svoje strane...da nismo imali kikseva ovoliko i da bjezimo 5-6 bodova vise niko se ne bi obazirao ali u ovakvoj situaciji pored sebe mi moramo i druge da gledamo, nazalost svidjalo se to nekome ili ne moramo

@trunks Rustemovic je zadnji vezni a Radovca staviti tu je isto kao i kad ga stavis na krilo(nazalost sad i igra ovu poziciju tj prinudjen je s obzirom na formu Duljevica), to nisu njegove pozicije ali jbg imas Stojceva i Alispahica pored njega i onda zato ne moze igrati na 'svojoj' poziciji a njegova pozicija tj ona koja mu najvise lezi je ofanzivni vezni
Al Radovac i Cimirot su odigrali citavu polusezonu zajedno i Stojcev ispred njih, i mnogo je bolje izgledalo nego sad sa Edinom, jednostavno nam kvari igru na koju smo navikli, i ocigledno su nam napadaci odsjeceni kad je takva postavka, nema ko da poveze...

Svaka cast Mehi ali protiv Drine staviti dva defanzivna vezna i jednog napadaca to mi nece nikad jasno bitii...
orde del male

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 14 apr 2015, 17:41

Arhhh!!!! Ovo je za mene slika utakmice! Zasluzio je mjesto u pocetnom sastavu!
slika

Ova situacija mi je vec nesto poznata, takoder protiv plave boje :D Ako neko ne zna brojati.
slika
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 14 apr 2015, 17:44

"Radovac, ne moze sam kroz trojicu......iii......ipak moze....goooolllllllllllll....." :D
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 14 apr 2015, 17:52

uNbx je napisao/la:@miden
Zato marko zna dobro povuc loptu preko centra, na jedno 35-40 metara i napravit dobar pas. A golove je jos rano ocekivati s obzirom na poziciju, a nije on ni igrao puno. Ne dizem ga u zvijezde, al sasvim korektno odradi svoj dio posla. Ja sam licno ocekivo puno slabije partije od njega, al me iznenadio malo je rec. :D
Dosta igraca se ne zna ili ne može snaci, kada pređu iz juniora u seniore. Primjer ti je naš Fare, koji je razvaljivao u juniorima i kadetima. Odavno nismo izbacili nekog kao što je Mihojevic, i on se sasvim dobro snašao. Ima tu i grešaka što je normalno, dešava se i onima u ligi petice i dešavat ce se. Nije kao Maldini, ali je na dobrom putu. Smiren je i kao što si rekao zna povuci loptu. Drugu tekmu protiv Borca na Koševu izblokira cist gol, ja sam je vec vidio u mreži. Treba mu utakmica, rutine i što više ga gurati.
Das Ist Walter

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 42 gosta.