FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la geronimo » 14 apr 2010, 01:26

Vrlo je moguce da se Lahm vrati na poziciju lijevog beka, a za desnu stranu ce nekoga dovesti ili ce racunati na Altintopa.
Dosta kontroverznih izjava u zadnje vrijeme medju Bayernovim celnicima. Kaiser se i dalje zalaze za velika pojacanja, pretezno u odbrani. Dok KHR istice kako je kadar sasvim kvalitetan, hvali Bayernovo poslovanje, stalnu kuknjavu oko silnih troskova, visoka primanja igraca i ostala njasra. Evo potvrde zasto mi je oduvijek bio mrzak. :evil: Samo u ligi prvaka su do sada zaradili 50 miliona, nije valjda da ce im ovaj uspjeh zamazati oci, bar pojedinima, pa da ekipu pojacaju kako treba i gdje treba!

Bayern amateri izjednacili u zadnjoj minuti protiv Kiela golom naseg Nazifa Hajdarovica, koji je usao u igru 4 minuta prije kraja.

slika
Vom Jäger zum Gejagten

BAVARAC DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la BAVARAC DO GROBA » 14 apr 2010, 13:55

sto me samo nervira kod bayerna je to da uvijek kada igraju dobru sezonu ko ove godine odma se govorio o tome da nece biti pojacanja a tako i bude,ali to bude greska jer onda drugu godinu odigraju slabo i odma se daje 70mil za nova pojacanja

tako da bayern daje pare samo kad odigraju slabu sezonu,cim igraju dobro odma ne treba nikoga dovesti,to me uvijek ljutilo :x

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 apr 2010, 15:29

Bayern Munich president Karl-Heinz Rummenigge has made it clear that the German powerhouse are not considering cashing in on French international Franck Ribery in the upcoming transfer window.

"We will hold contract talks with Franck in the upcoming weeks. Our clear aim is still to extend his current contract. However, if we do not achieve that, it doesn't automatically mean that we will sell him at the end of the summer," Rummenigge was quoted as saying by Bild.

"We want to have a strong team again next season and want Franck to be part of that team. Bayern want to be successful again both in Europe and domestically next term. Ribery plays an important role in our plans and I don't see him leaving the club before 2011."

Ribery is continually being linked with a move to Spanish titans Real Madrid, while Barcelona are also believed to be keen on the tricky winger. The French international has yet to make a decision on his future though.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 apr 2010, 15:37

Evo tog interview-a KHR dat njemackom Bildu.

Bild: Tražite li već novog trenera gospodine Rummenigge?

Rummenigge: Zašto?

Bild: Zato što je Louis van Gaal izjavio da ako osvoji tri naslova da odlazi iz Bayerna.

Rummenigge: Niste li zamjetili osmijeh na njegovom licu kada je to izjavio? Gaal je izjavio: "Bayern je najbolji klub u kojem sam do sada radio". Mislim da je vrlo sretan ali i svjestan što ima u Bayernu. I mi smo vrlo zadovoljni zbog toga.

Bild: Da li Vi vjerujete u trostruku krunu?

Rummenigge: Prioritet je osvojiti Bundesligu. Mislim da je ta titula ključ za buduće uspjehe. U finalu kupa igramo protiv Werdera a da prođemo u finale Lige prvaka šanse su 50-50 protiv Lyona.

Bild: Uspoređujte li ovu momčad s onom iz 2001. koja je osvojila zadnji naslov Lige prvaka?

Rummenigge: Postoji velika razlika. Ligu prvaka je teže osvojiti danas nego što je to bio slučaj 2001. godine. Tada Barcelona, Inter i Chelsea nisu igrali ključnu ulogu. Ali naša momčad ima istu strast kao i prije.

Bild: Kakva je situacija oko Francka Riberyja?

Rummenigge: Pregovarat ćemo s njim. Naše stajalište je još uvijek isto a ono je produžiti ugovor s njim. Ali ako ne uspijemo u svojoj namjeri to automatski ne znači da ćemo ga prodavati na ljeto.

Bild: Edin Džeko je bio u Munchenu. Što mislite o tome?

Rummenigge: Džeko nas ne zanima. Mišljenja sam da je Džeko vrlo dobar igrač ali nećemo ove godine ništa djelovati po tom pitanju. U napadu nemamo nikakvih problema. S povratkom Tonija Kroosa imat ćemo više kvalitetnih i taktičkih opcija prema naprijed.

Bild: Što će biti s Kloseom?

Rummenigge: Još uvijek mislim da je Klose dobar igrač s sjajnim talentom ali nažalost njegova statistika ove sezone nije ohrabljujuća. Postigao je samo dva gola.

Bild: Da li se vraća Luca Toni?

Rummenigge: U kontaktu sam s njim. Ima još jednu godinu ugovora s nama ali on bi najradije ostao u Romi. Vidjet ćemo hoćemo li se uspijeti dogovoriti s Romom.
Vom Jäger zum Gejagten

m_ballack
Kontakt:

Post Postao/la m_ballack » 14 apr 2010, 15:57

nebi bilo lose uzeti kevina kuranya iz salkea, istice mu ugovor ove sezone, mogao bi dzaba doci kao i olic...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 apr 2010, 16:19

Gero, ko je taj Nazif? Znaš li nešto više o njemu? Mrsko mi surfati, daj nešto iz prve ruke.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 apr 2010, 16:35

Virtu4l je napisao/la:Gero, ko je taj Nazif? Znaš li nešto više o njemu? Mrsko mi surfati, daj nešto iz prve ruke.
Ma jarane ne znam ni ja puno toga osim da se godinama potucao po njemackim 5-ligasima. Ofanzivni igrac koji se dopao tadasnjem treneru Bayern amatera Gerlandu. Nije se puno naigrao kod Mehmeta Scholla, sadasnjeg trenera.
Ima 26 godina.
Vom Jäger zum Gejagten

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 14 apr 2010, 16:58

pomislih kako je rijec o nekom politickom potezu da bi se zavarali konkurenti, a da se u tajnosti kuju planovi za dovodjenje PRAVIH pojacanja koja bi bayern ucinila jacim pa da bude konkurent u borbi za titule i naredne sezone.
ta misao se zadrzala nekih 10-ak sekundi. sjetih se kako je uprava sastavljena od obicnih debila koji su ostarili a nisu naucili lekciju. kao sto rece kolega iznad, a to je istina u koju nema sumnje, bayernu je dovoljno da u jednoj sezoni odigra dobro pa da zaboravi na sve probleme, sve rupe u ekipi kroz koje bije promaha.
polovnjak nani je u par navrata ucinio da lam izgleda smijesan samo zbog lamove premorenosti.
momak se nije odmarao jer nema igraca koji bi ga odmijenio.
da igra lijevo imao bi vremena da se odmori pred vazne susrete jer bi ga mijenjao kontento. to bi bio dlican potez jer bi se mladic postepeno uvodio u igru i formirao u vrhunskog igraca. najbitnija stavka je ta sto ne bi bilo pritiska na momku jer bi se kalio protiv m´gladbaha, ali i vecih pri povoljnom rezultatu.
ovako samo nabijaju pritisak na momcica stavljajuci ga da igra u vrlo vaznim utakmicama. bespotrebno je spominjati da su greske, u takvim slucajevima, neminovnost.

Bild: Tražite li već novog trenera gospodine Rummenigge?

Rummenigge: Zašto?
zato sto ces pamtiti rezultate iz ove sezone, a u slijedecoj biti ekipa za popravljanje gol-razlike.
poucen greskama iz proslosti utvrdicu i to da ce se sva krivica svaliti na (neduznog) trenera i ovome uruciti otkaz.
mamu vam onu firaunsku.
Bild: Da li Vi vjerujete u trostruku krunu?
zasto ne? ako bi nas pratila fortuna kao do sada, ne samo da cemo osvojiti sve tri titule, nego cemo poniziti sve protivnike.
Rummenigge: Prioritet je osvojiti Bundesligu. Mislim da je ta titula ključ za buduće uspjehe. U finalu kupa igramo protiv Werdera a da prođemo u finale Lige prvaka šanse su 50-50 protiv Lyona.
lazes! momci igraju slabije protiv ovih "manjih" timova koje su cesto znali podcjeniti. znaci, sanse su 60:40 u korist liona.
Bild: Uspoređujte li ovu momčad s onom iz 2001. koja je osvojila zadnji naslov Lige prvaka?

Rummenigge: Postoji velika razlika
istinu si rekao, o fudbalska neznalice i celnice trio fantastiko koji, u normalnoj sredini, ne bi imali drugo zaduzenje osim kalaisanja lonaca, ostrenja nozeva isl.
ovaj put si rekao istinu jer 2001 je bilo nezamislivo da bayern za par minuta primi tricu od mud-a.

Bild: Kakva je situacija oko Francka Riberyja?

momak je naznacio da ce produziti ukoliko bayern dovede odgovarajuca pojacanja da bi bili kokurencija velikima i u narednoj sezoni. kako vidim, od toga nema nista tako da ce nas bilal napustiti. svejedno je da li ce to biti 2010 ili 2011 godine. yebo ti njega u 2011 kad ce igrati na 30% mogucnosti.

Bild: Edin Džeko je bio u Munchenu. Što mislite o tome?

Rummenigge: Džeko nas ne zanima.
zato sto si glup i u fudbal se razmijes kao kalajdzija u obradu dijamanata.
kretencino, vidis li da se gomez ne moze izboriti sa pritiskom i da je zabio samo 10. golova?!

[
b]Bild:[/b] Što će biti s Kloseom?
nastavice sa sjajnim partijama kao sto ih je imao i u ovoj sezoni. :roll:
Bild: Da li se vraća Luca Toni?
samo mi je on falio. :roll:

barcu treb uzeti ko primjer uspjesnog poslovanja.
prosle sezone su igrali najbolji fudbal, imali prvog strijelca spanske lige...
prodali su ga :shock: i doveli zlatana.
ne treba ni pominjati kako su ubojiti i jos jaci nego prosle sezone.
eto, oni se pojacavaju a bayern nema potreba jer je dosao do 1/2 finala. :roll:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 14 apr 2010, 19:12

Ma nama treba samo bek i golman(naravno da to budu dobra pojacanja a ne neki "talenti") imamo sve ostalo, jedino da ne daj boze nas napusti Bilal ... Sto se tice zadjneg veznog, ja bi volio da Tymo ostane meni je on dobar igrac al' LvG ga i ne voli bas ... Sto se tice napada Toni se nevraca kako stvari stoje, a i ja ga ne zelim vidjeti vise odradio je svoje a i on je u godinama, Klose slabo dobija sanse al' izgleda nije ni on blizu onoga sto je nekad bio ukoliko on ode trebali bi dovesti nekog.Jos ce se vratiti Kroos :)

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 14 apr 2010, 19:21

Ribery izjavio da ce se u narednih 7-10 dana znati hoce li produzit ugovor ili ne.Lično mislim da mnogo toga zavisi od prve utakmice sa Lyonom.Ukoliko tu ostvarimo solidan rezultat siguran sam da Ribery ostaje.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 14 apr 2010, 22:38

m_ballack je napisao/la:nebi bilo lose uzeti kevina kuranya iz salkea, istice mu ugovor ove sezone, mogao bi dzaba doci kao i olic...
Ma i meni se to nesto vrti po glavi, sam Franz se zalagao da Kuranyi mora ici na SP, a kad Kaiser nesto kaze, tako mora biti. :mrgreen:
Kevin ce definitivno napustiti S04, navodno svi putevi vode u Tursku i Rusiju, ali...
Kad vec spominjem Schalke, Magath izjavio da mu treba lider u ekipi, nesto kao MvB u Bayernu. Odmah su krenule spekulacije da je Schalke zagrizao za Ballacka. Konkurencija u takvom transferu moze im biti HSV.

@secer, pa gdje si covjece, nema te, ja mislio ti izgubio opkladu. :mrgreen: Otjerao si Trasa, pa i sam fatas maglu. :)
Vidim da ti raspolozenje nije na nivou (sto reko prijatelj zika :lol: ), ti kao da od jucer pratis Bayu, pa se cudis na postupke i izjave rukovodeceg kadra (sto reko sojic). :D
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 apr 2010, 23:27

Kakav Kuranyi, daleko bilo. :o :o :o
Iako bi dosao bez odstete, ne bih ga zelio vidjeti kod nas. Ipak je bolje dati novac, ali dovesti kvalitetnijeg igraca.

Sto se tice Rummenigea, ma taj ne zna ni sta je jutros jeo, zato na ove njegove price ne treba puno obracati paznju. Uli se pita i njegova je zadnja. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 apr 2010, 23:29

Bayern je sto puta rekao da nekog igrača ne želi pa ga je na kraju doveo.KHR nekad ustane na livu nonu pa priča ko pjano.Ko što omko reče Uli je alfa i omega.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 apr 2010, 00:12

mislim isto da bi najveca greska bila sada biti prezadovoljan sezonom i ne dovesti pojacanja....na mnogim pozicijama pojacanja nisu potrebna ali u odbrani jesu....lahm i badstuber su odlicni i igraju bez greske, dok sredisnji dio obrane je kriticniji...posebno demichelis, samo kad se sjetim one vracene lopte i zamalo skrivljenog gola protiv leverkusena...par vec onako pacerskih poteza je imao ove sezone(pogresna dodavanja u kljucnom trenutku, poigravanja oko sesnaesterca pa izgubi loptu), on zna odigrat mnoge solidne utakmice al cesto u zadnje vrijeme unosi nesigurnost...van buyten je nekad spor, ali u zraku neprikosnoven i koristan u napadu...uz van buytena bi trebao jedan brzi stoper i sigurniji od demichelisa....mislim da ce bayern u odbrani nesto i dovoditi....rjesenje je i da se dovede novi bek a badstuber gurne u sredinu odbrane gdje je vise puta i igrao ove sezone...al badstuber je po meni bas fenomen, tako mlad a skoro nikad ne pogrijesi a cak izvodi povremeno slobodne udarce (iz jednog zabio gol) te nekad kornere....rijetko kad jedan odbrambeni igrac zna tako dobro obavljat i ove stvari...sve u svemu on igra fantasticnu sezonu
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 15 apr 2010, 00:30

I ja bi reko da su Bayernu pojacanja neophodna, pogotovo ako ode Ribery. Golman vam treba ko oči u glavi, pa nek je i skup, na toj poziciji ne treba stedjeti nikad. Bek takodje, Srna ili Rafinja bili bi odlicni te jedan veznjak, mozda ako bi mogli vratiti Balaka, barem dvije sezone moze odigrati vrhunski, a mislim da nije sad skup.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 apr 2010, 00:36

Romariooo je napisao/la:I ja bi reko da su Bayernu pojacanja neophodna, pogotovo ako ode Ribery. Golman vam treba ko oči u glavi, pa nek je i skup, na toj poziciji ne treba stedjeti nikad. Bek takodje, Srna ili Rafinja bili bi odlicni te jedan veznjak, mozda ako bi mogli vratiti Balaka, barem dvije sezone moze odigrati vrhunski, a mislim da nije sad skup.
Veznjaka imamo dovoljno, jos kad se doda Kroos koji se vraca na ljeto, tu smo popunjeni dovoljno. Ballack, ne hvala, prodana dusa. Ne treba mu dati 10 km blizu Bavarske. :twisted: :twisted:
Sa ostalim se slazem, samo bih ja jos dodao jednog stopera, ipak mislim da ne mozemo igrati na najvecem nivou sa Michom i Buytenom.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 15 apr 2010, 00:39

Onaj Badstuber je mislim stoper prirodno, a Lahm lijevi bek, ak dodje desni bek sve se onda poslozi.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 apr 2010, 00:42

Da Badstuber je stoper. Ja bih ipak prije lijevog beka nego desnog. Navikao sam Lahma na desnoj strani.

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 15 apr 2010, 00:42

Romariooo je napisao/la:Onaj Badstuber je mislim stoper prirodno, a Lahm lijevi bek, ak dodje desni bek sve se onda poslozi.
Dobar golman, desni bek i to je to po meni dosta, naravno vrhunske igrace dovesti i to je dosta samo u slucaju ako ostane Ribery
Volim te Zeljo!!!

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 15 apr 2010, 01:28

Demichelis stvarno igra ispod prosjeka.
Mislim da bi Tymoschuk igrao stopera puno bolje od njega, iako mu to nije prirodna pozicija. Ali ne treba zaboraviti i da Demichelis nije igrao stopera do prije par sezona, bio je zadnji vezni bas kao i Tymo.
Tu opciju je Gaal mozda trebao probati ove sezone, ali siguran sam da od toga nece biti nista.
Zato su za novu sezonu prijeko potrebna pojacnja u odbrani. Ali vec me strah ove uprave Bayerna, uvijek nesto stede, posebno kad je rijec o odbrani.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.