NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

alemsa
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la alemsa » 16 apr 2015, 00:09

Harden had 33 games this season when he's scored 30 or more points. The Rockets were 29-4 in those games. That means they're 24-22 this season when Harden doesn't score 30 or more. Which means he has had to score 30 or more for them almost every night in order for them to make the playoffs. That is an enormous weight for one guy to have to carry.

Harden is the Rockets' leading scorer with 27.5 ppg. Houston's second-leading scorer? Trevor Ariza, at 12.9 ppg. (Editor's note: Howard is technically No. 2 with 15.8 ppg, but he's played in 40 games to Ariza's 80). That is, by far, the biggest discrepancy between the top two scorers on a team in the league.

David Aldridge

Luminary
Kontakt:

Post Postao/la Luminary » 16 apr 2015, 02:38

Orleans u playoffu ako ovako nastave, vode 13 razlike protiv spursa ;)

filip13

Post Postao/la filip13 » 16 apr 2015, 06:42

Epidaurus je napisao/la:Davis ce bit nesto posebno, lik u trecoj godini karijere ima statisticki jednu od najboljih sezona ikad. Mislim da u njemu gledamo potencijalno jednog od najvecih ikad, sad je sve na upravi Pelicansa da mu sloze normalan tim

statisticki ovakve sezone je hakeem imao mozda 7-8 minimalno,jeste ovo odlicno ali ne bas toliko,garnett,jabbar imali su statisticki i bolje sezone od ove davisove

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 16 apr 2015, 09:41

filip13 je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Davis ce bit nesto posebno, lik u trecoj godini karijere ima statisticki jednu od najboljih sezona ikad. Mislim da u njemu gledamo potencijalno jednog od najvecih ikad, sad je sve na upravi Pelicansa da mu sloze normalan tim

statisticki ovakve sezone je hakeem imao mozda 7-8 minimalno,jeste ovo odlicno ali ne bas toliko,garnett,jabbar imali su statisticki i bolje sezone od ove davisove
Pa sta je zakljucak , da je Davis fransizni igrac :!: , Jos nije dosao do nivoa Garnett-a iz Minnesote ali vrlo brzo ;)

Hakeem je top 8-15 , a Jabbar top 1-3 igrac na svim listama, treba covjek malo mvp i titula pa da se spomene sa njima, nije sve u statistici

filip13

Post Postao/la filip13 » 16 apr 2015, 17:30

Nakon što je branio Westbrooka na Twitteru zbog utakmice igrača OKC-a kada je ispucao 43 šuta, legenda Los Angeles Lakersa stala je u obranu još jednog superstara NBA lige. Kobe Bryant je na društvenoj mreži odgovorio obožavatelju koji smatra kako se LeBron James još treba dokazati osvajanjem prstena bez drugih zvijezda pored sebe

„LBJ ne treba ništa dokazivati. Ja sam imao Shaqa i Pau Gasola. Jordan je imao Pippena, a Magic Worthyja i Kareema. Svi smo imali sjajne suigrače,“ zaključio je Kobe na Twitteru.

Svakodnevne prepirke o najboljem igraču svih vremena nisu novost u NBA ligi, svaka strana ima svoje argumente, ali u konačnici, košarka je timski sport te nijedan velikan poput gore navedenih sam ne može pobijediti protivničku momčad. Uvijek su tu neki drugi igrači koji doprinose osvajanju naslova prvaka.

filip13

Post Postao/la filip13 » 16 apr 2015, 18:00

Kobe Bryant je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Pa sta je zakljucak , da je Davis fransizni igrac :!: , Jos nije dosao do nivoa Garnett-a iz Minnesote ali vrlo brzo ;)

Hakeem je top 8-15 , a Jabbar top 1-3 igrac na svim listama, treba covjek malo mvp i titula pa da se spomene sa njima, nije sve u statistici

zakljucak je da ova davisova sezona bas i nije jedna od statisticki najboljih sezona ikad

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 16 apr 2015, 18:06

filip13 je napisao/la:

Hakeem Jabbar su centri drugacije je ;)

AD je najjaci PF bez premca trenutno. U trecoj godini uvest ekipu u PO na ovakvom zapadu, ma svaka cast kingu

filip13

Post Postao/la filip13 » 16 apr 2015, 18:15

alemsa je napisao/la:
filip13 je napisao/la:

Hakeem Jabbar su centri drugacije je ;)

AD je najjaci PF bez premca trenutno. U trecoj godini uvest ekipu u PO na ovakvom zapadu, ma svaka cast kingu

tacno,centri su i drugacije je u skoku i blokadama ih porediti sa davisom,ali u asistima su bolji od davisa

slazem se,najbolji na svojoj poziciji sa samo 22 godine

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 apr 2015, 23:55

@filip13 pogledaj po naprednim statistikama koliko je igraca imalo veci PER od Davisa kroz historiju. Plus se jos u toj formuli odbrambeni ucinak skoro pa zanemari osim cistih stop brojki (blokade i ukradene). U historiji je samo 8 igraca imalo PER 30 ili vise a to su Jordan, Wilt, Admiral, Wade, TMac, LeBron, Shaq i sada Davis. Gledano po PER-u, ova njegova sezona je 11 svih vremena.

filip13

Post Postao/la filip13 » 17 apr 2015, 06:30

Epidaurus je napisao/la:@filip13 pogledaj po naprednim statistikama koliko je igraca imalo veci PER od Davisa kroz historiju. Plus se jos u toj formuli odbrambeni ucinak skoro pa zanemari osim cistih stop brojki (blokade i ukradene). U historiji je samo 8 igraca imalo PER 30 ili vise a to su Jordan, Wilt, Admiral, Wade, TMac, LeBron, Shaq i sada Davis. Gledano po PER-u, ova njegova sezona je 11 svih vremena.

sve ok,ali ja tu naprednu statistiku ne pratim,a ako mu je ova sezona po tome 11. svih vremena onda to nije jedna od najboljih,da je među 4-5 najboljih onda bi to bilo to

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 apr 2015, 11:59

Jalen ima pravo u onom postavljenom videu, kad je rijec o hack-ovanju.Pa stupidno je mijenjati pravila kosarke zbog 10 ljudi.Malu modifikaciju uraditi,mozda,ali mijenjati pravila zato sto 10 ljudi ne moze pogoditi bacanje!? :roll: :roll: Glupost!Meni je to isto kao sto sad Parker,Barea ili ko jos vec ne moze zakucati,pa hajmo sad svima zabraniti da zakucavaju...Apsolutno ista paralela!

neO1
Kontakt:

Post Postao/la neO1 » 17 apr 2015, 12:13

Kako ce molim te to dvoje bit isto ? Samo mi objasni po kojoj logici je to isto ?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 apr 2015, 12:57

neO1 je napisao/la:Kako ce molim te to dvoje bit isto ? Samo mi objasni po kojoj logici je to isto ?
Fino isto.Ja ne mogu zakucati,ti ne mozes sutirati slobodna bacanja,a oboje je dio kosarkaske igre ili nije?E zato sto neko nesto ne zna treba ga amnestirati?? Primjera mogu navesti koliko hoces.Evo u ucenju...Pojavi se neko i kaze.ma ja nikako ne mogu da naucim ovaj dio,a nastavnik kaze,evo tebe cu osloboditi jer ti "nikako ne ide" :roll: :roll: ,a vas ostalih 30 iz razreda ucite i dalje...

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 17 apr 2015, 12:58

fino jalen objasni da igru prilagodjavas svom protivniku tj tjeras ga iz njegove zone komfora i udaras ga tamo gdje najvise boli: ako mu je midrejndz slaba tacka organizovaces odbranu koja uslovljava upravo takve suteve, ako mu je okret na lijevo rame jaci tjeras ga na desno, ako mu je lijeva ruka daleko slabija od desne logicno je da ces ga usmjeravati u lijevu stranu, ako je slab sa slobodnjaka forsiraces faulove na njemu i u tome nema apsolutno nista lose. eksploatisanje mana protivnika je sastavni dio svakog sporta i to sto je strategija hakovanja negledljiva i produzi utakmicu do zla boga je apsolutno irelevantno.

uostalom, radi se o vrlo malom procentu igraca na kojima se primjenjuje ova taktika i radije bih da se isti zadaju na usavrsavanje tog segmenta svoje igre (sto fizicki tj mehanicki sto mentalno) nego da se uvode neka nova pravila.

p.s. razocaran sam videom, ni rijeci o blazersima :thumbdown:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 apr 2015, 13:02

Evil Genius II je napisao/la:
U drugom dijelu, bit će sutra :kafa:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 apr 2015, 13:03

Evil Genius II je napisao/la:fino jalen objasni da igru prilagodjavas svom protivniku tj tjeras ga iz njegove zone komfora i udaras ga tamo gdje najvise boli: ako mu je midrejndz slaba tacka organizovaces odbranu koja uslovljava upravo takve suteve, ako mu je okret na lijevo rame jaci tjeras ga na desno, ako mu je lijeva ruka daleko slabija od desne logicno je da ces ga usmjeravati u lijevu stranu, ako je slab sa slobodnjaka forsiraces faulove na njemu i u tome nema apsolutno nista lose. eksploatisanje mana protivnika je sastavni dio svakog sporta i to sto je strategija hakovanja negledljiva i produzi utakmicu do zla boga je apsolutno irelevantno.

uostalom, radi se o vrlo malom procentu igraca na kojima se primjenjuje ova taktika i radije bih da se isti zadaju na usavrsavanje tog segmenta svoje igre (sto fizicki tj mehanicki sto mentalno) nego da se uvode neka nova pravila.

Upravo je to ono o cemu i ja pricam.Mada,nisam ja ni protivnik neke male modifikacije tipa da mozes namjerno faulirati 5-6 puta,a sve drugo da bude strozija kazna u vidu lopte sa strane pored bacanja.Mislim da bi ovo bilo idealno rjesenje,da ne bude hack-ovanja do beskonacnosti.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 17 apr 2015, 13:09

neka sitna modifikovanja DA (kao to koje si naveo), ali ukidanje i slicne sankcije su van svake pameti . . . a vidim da je dosta raje zagrijano upravo za tako nesto.
rio_Ferdy88 je napisao/la:U drugom dijelu, bit će sutra :kafa:
nisam to upratio. kul :thumbup:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 apr 2015, 13:16

Nije to isto NEZALAGANJE i ne znam zasto se toliko zalazes za to kad zaista kvari utakmicu.

Bilo bi isto da protivnicki trener zaustavi igru i natjera sad Dallas da ne smiju dati nikako drugacije poene nego samo zakucavanjem Baree. Jer to Pop i Carlisle itd rade, zaustave igru i natjeraju protivnicku ekipu da ne smije postizati poene nikako drugacije nego kroz slobodna bacanja tog i tog.

Isto tako, nije u redu reci 'Neka nauce pucati slobodna, placeni su za to'. Neko jednostavno ima svoje limite i ne moze to nauciti, isto kao sto ne moze svako zakucati i ne moze svako pogadjati trice kao Curry itd. Sta bi sad da neko faulira namjerno Duncana i kaze pucaj dvije otvorene trice. Mozda ce pogoditi obje, vjerovatno nece ni jednu. I tako iz napada u napad. Hocemo li onda reci neka nauci Duncan pucati trice? Naravno da necemo, nego pusti ljude da igraju kosarku kako se sport i zove, a ne hack-a ovaj ili onaj.

I na kraju i najgora stvar, to uopste nije (toliko) ucinkovito. Shaqa su hakovali godinama i covjek toliko puta prvak. Neku noc Pop hakovao Smitha skoro citavo drugo poluvrijeme i opet Rakete imaju napad za pobjedu. Znaci nista dobro to ne donosi nego samo smara i gledatelje i igrace.
NEZALAGANJE je napisao/la:
neO1 je napisao/la:Kako ce molim te to dvoje bit isto ? Samo mi objasni po kojoj logici je to isto ?
Fino isto.Ja ne mogu zakucati,ti ne mozes sutirati slobodna bacanja,a oboje je dio kosarkaske igre ili nije?E zato sto neko nesto ne zna treba ga amnestirati?? Primjera mogu navesti koliko hoces.Evo u ucenju...Pojavi se neko i kaze.ma ja nikako ne mogu da naucim ovaj dio,a nastavnik kaze,evo tebe cu osloboditi jer ti "nikako ne ide" :roll: :roll: ,a vas ostalih 30 iz razreda ucite i dalje...
Da, ti ne mozes zakucati, ja ne mogu pogodit slobodna, ali se samo mene kaznjava za to. Niko ne tjera Bareu i Parkera da pokusavaju zakucati pred svima.

Ni ta usporedba sa ucenjem nije u redu. Ucenik koji nije naucio opet mora raditi test, ali onda kad ga svi rade. Ne da ga se izvede pred cijeli razred i njemu dajes poseban test. Isto i sa kosarkom. Ljudi sa losim slobodnim bacanjima opet sutiraju slobodna ali kad ih se faulira sa loptom, ne da cijelu utakmicu tome posvetis.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 apr 2015, 13:23

IlCapitano je napisao/la:Nije to isto NEZALAGANJE i ne znam zasto se toliko zalazes za to kad zaista kvari utakmicu.

Bilo bi isto da protivnicki trener zaustavi igru i natjera sad Dallas da ne smiju dati nikako drugacije poene nego samo zakucavanjem Baree. Jer to Pop i Carlisle itd rade, zaustave igru i natjeraju protivnicku ekipu da ne smije postizati poene nikako drugacije nego kroz slobodna bacanja tog i tog.

Isto tako, nije u redu reci 'Neka nauce pucati slobodna, placeni su za to'. Neko jednostavno ima svoje limite i ne moze to nauciti, isto kao sto ne moze svako zakucati i ne moze svako pogadjati trice kao Curry itd. Sta bi sad da neko faulira namjerno Duncana i kaze pucaj dvije otvorene trice. Mozda ce pogoditi obje, vjerovatno nece ni jednu. I tako iz napada u napad. Hocemo li onda reci neka nauci Duncan pucati trice? Naravno da necemo, nego pusti ljude da igraju kosarku kako se sport i zove, a ne hack-a ovaj ili onaj.

I na kraju i najgora stvar, to uopste nije (toliko) ucinkovito. Shaqa su hakovali godinama i covjek toliko puta prvak. Neku noc Pop hakovao Smitha skoro citavo drugo poluvrijeme i opet Rakete imaju napad za pobjedu. Znaci nista dobro to ne donosi nego samo smara i gledatelje i igrace.
Odlicno si to objasnio u ovoj recenici.Nema potrebe da jos bilo sta komentarisem.Ne mogu svi biti isti i zasto ja ne bi eksploatisao tvoje mane,a ti moje?Pa to je sastavni dio svake igre,pa i taktike.Zasto amnestirati neciju manu a ona je,usput receno,u ogromnoj manjini?? To je poenta mog poredjenja,zasto? Navedi mi jedan razlog,osim sto je ruzno,ali ruzno je dosta toga u zivotu,pa sta??
P.S.Oni moji primjeri su itekako dobri,jer u prvom slucaju,posto svi znaju da ne mogu zakucati,nece se niko pokusati ni skloniti kao sto to rade ovim "letacima" (da ne bi bili na posteru) vec ce me faulirati.U drugom slucaju,ako me oslobidi dijela ucenja,podrazumijeva se da ce mi amnestirati i to pitanje u testu.Logicno. :roll:
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 17 apr 2015, 13:28, ukupno mijenjano 2 puta.

neO1
Kontakt:

Post Postao/la neO1 » 17 apr 2015, 13:24

NEZALAGANJE je napisao/la:
Sad ti je Capitano objasnio kako to nije isto. Nemam ja nista protiv da ekipa koja hackuuje faulira protivnickog centra kad ovaj primi loptu ali ovakvo ganjanje po cijelom terenu igraca bez lopte mi je cirkus i to bi kaznjavao slobodno plus lopta sa strane.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []