U redu je i to da ti iskoristavas moje mane. Ja sam velik i dominantan kao Shaq i cim primim loptu ti me fauliraj i ne daj mi da dam kos. To je ok. Problem je kad se na taj nacin iskoristava slabost samo jedne grupe igraca. Kao sto sam rekao, ako cemo namjerno iskoristavati slabosti igraca na taj nacin onda da uvedemo pravilo da kad se faulira Duncana i Garnetta namjerno oni umjesto slobodnih sutiraju trice jer je to njihova slabost. Fauliras Nowitzkog namjerno i on onda mora igrati odbranu jedan na jedan sa Jamesom ili Hardenom jer je to njegova slabost. Znaci eksploatise se samo jedna grupa.NEZALAGANJE je napisao/la:Odlicno si to objasnio u ovoj recenici.Nema potrebe da jos bilo sta komentarisem.Ne mogu svi biti isti i zasto ja ne bi eksploatisao tvoje mane,a ti moje?Pa to je sastavni dio svake igre,pa i taktike.Zasto amnestirati neciju manu a ona je,usput receno,u ogromnoj manjini?? To je poenta mog poredjenja,zasto? Navedi mi jedan razlog,osim sto je ruzno,ali ruzno je dosta toga u zivotu,pa sta??IlCapitano je napisao/la:Nije to isto NEZALAGANJE i ne znam zasto se toliko zalazes za to kad zaista kvari utakmicu.
Bilo bi isto da protivnicki trener zaustavi igru i natjera sad Dallas da ne smiju dati nikako drugacije poene nego samo zakucavanjem Baree. Jer to Pop i Carlisle itd rade, zaustave igru i natjeraju protivnicku ekipu da ne smije postizati poene nikako drugacije nego kroz slobodna bacanja tog i tog.
Isto tako, nije u redu reci 'Neka nauce pucati slobodna, placeni su za to'. Neko jednostavno ima svoje limite i ne moze to nauciti, isto kao sto ne moze svako zakucati i ne moze svako pogadjati trice kao Curry itd. Sta bi sad da neko faulira namjerno Duncana i kaze pucaj dvije otvorene trice. Mozda ce pogoditi obje, vjerovatno nece ni jednu. I tako iz napada u napad. Hocemo li onda reci neka nauci Duncan pucati trice? Naravno da necemo, nego pusti ljude da igraju kosarku kako se sport i zove, a ne hack-a ovaj ili onaj.
I na kraju i najgora stvar, to uopste nije (toliko) ucinkovito. Shaqa su hakovali godinama i covjek toliko puta prvak. Neku noc Pop hakovao Smitha skoro citavo drugo poluvrijeme i opet Rakete imaju napad za pobjedu. Znaci nista dobro to ne donosi nego samo smara i gledatelje i igrace.
I niko ne govori da se treba tih 10 igraca u potpunosti osloboditi slobodnih bacanja, nego da se ne pravi cirkus od utakmice. Oni i dalje sutiraju slobodna ali kad ih se faulira u normalnom toku utakmice kao i svakog drugog igraca.
I opet ti jedno, ja drugo.NEZALAGANJE je napisao/la:P.S.Oni moji primjeri su itekako dobri,jer u prvom slucaju,posto svi znaju da ne mogu zakucati,nece se niko pokusati ni skloniti kao sto to rade ovim "letacima" (da ne bi bili na posteru) vec ce me faulirati.U drugom slucaju,ako me oslobidi dijela ucenja,podrazumijeva se da ce mi amnestirati i to pitanje u testu.Logicno.
Da rezimiramo... Ja ne govorim da treba igrače koji slabo šutiraju slobodna (studenta koji nije naučio) u potpunosti osloboditi slobodnih bacanja (rađenja testa ili jednog dijela testa). Ja govorim da te igrače treba slati na liniju slobodnih kad prime loptu, kad krenu na šut ili zakucavanje ili polaganje kao i sve druge igrače (student radi test zajedno sa cijelim svojim razredom), a ne da se sve drugo zaustavlja kako bi igrač pred svima pucao slobodna (izvedeš studenta pred čitav razred i ismijavaš ga što nije naučio).