Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

amir
Kontakt:

Re: FC Juventus Torino

Post Postao/la amir » 26 jan 2009, 23:02

Nerko_Juventino je napisao/la:Agent: Juventus Legend Del Piero Worth As Much As Kaka
Alessandro Del Piero's former agent Claudio Pasqualin believes that the Juventus legend, when in his prime, would command a similar fee as Brazilian ace Kaka, who is being touted as a €100 million target for Manchester City.

The Milan star has been heavily linked with a lucrative switch to the Premier League and it is strongly believed City are about to break the bank for him. Pasqualin, who was Del Piero's agent for several years, believes the Juve captain would be worth around the same amount of money if he was several years younger.

"A 27-year-old Del Piero would be equal to the best Kaka on the market," Pasqualin told Tuttosport.

"He is the best free-kick taker in the world and I think Sebastian Giovinco will learn a great deal from him.

"It will be like the times when Del Piero used to learn from [Roberto] Baggio."

Pasqualin believes he knows the reason behind Del Piero's relative failure with the national side, which has been the only blip on an otherwise outstanding career.

"I think Alex can play until he is 38. The only problem has been with the Italy team," stated the agent.

"Del Piero has never felt like a leader with the Nazionale; he has never been decisive. I think Juve are his national team."
Nekontam
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

3r0
Kontakt:

Post Postao/la 3r0 » 26 jan 2009, 23:12

Pa tekst govori o njegovoj veličini pa tako kažu i da vrijedi kao i Kaka !
Pa onda govorio kako je najbolji izvođač slobodnih na svijetu i da mladi mogu da uče od njega a posebno Giovinco,baš kao što je on učio od Roberta Baggia !
Vjeruju da može igrati do 38 godine i da nije baš imao sreće s reprezentacijom...
To je to otprilike :lol:
...za svoj klub,za svoj grad ako treba i život dat'...

Nerko_Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Nerko_Juventino » 27 jan 2009, 12:30

Poenta je da bi,po ovom agentu,27-godisnji Del Piero sada vrijedio isto ko Kaka.
BE A JUVE FAN OR PRAY THAT YOUR TEAM WINS!!!!!!!!

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 27 jan 2009, 17:33

3r0 je napisao/la:Pa tekst govori o njegovoj veličini pa tako kažu i da vrijedi kao i Kaka !
Pa onda govorio kako je najbolji izvođač slobodnih na svijetu i da mladi mogu da uče od njega a posebno Giovinco,baš kao što je on učio od Roberta Baggia !
Vjeruju da može igrati do 38 godine i da nije baš imao sreće s reprezentacijom...
To je to otprilike :lol:
Hvala ahbabu na prijevodu, buljio sam u text kao malo dijete.
Neznam hoce li biti ista od dolaska Maloude u Juve, uh dobro bi dosao u to sam siguran, dobar je Malouda, strasan igrac, jos kad bi igrao sa Trezegeom zajedno

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 27 jan 2009, 18:06

ma dobar bi bio Malouda,cak sta vise odlican,Nedved kralj je odradio svoje,stvarno se vidi da vise ne moze,a malouda,de cegli ce bit dovoljni za lijevu stranu naprijed,jos da beka nadjemo kako bog zapovijeda,dobar je onaj nas Molinaro al ja njeg nesto ne mogu,nije mi to bek za startne postave u Juveu...ukratko da nam dodje stoper kakav za klupe,al to vise i nije tolika hica :D ,Mattioni ili De Silvestri na desnog beka,Malouda umjesto nedveda i to je to ne treba nam 3-4 igraca da budemo masina opet,prodat i Poulsena i Tiaga a nac drugog c.veznog :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 27 jan 2009, 19:20

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma dobar bi bio Malouda,cak sta vise odlican,Nedved kralj je odradio svoje,stvarno se vidi da vise ne moze,a malouda,de cegli ce bit dovoljni za lijevu stranu naprijed,jos da beka nadjemo kako bog zapovijeda,dobar je onaj nas Molinaro al ja njeg nesto ne mogu,nije mi to bek za startne postave u Juveu...ukratko da nam dodje stoper kakav za klupe,al to vise i nije tolika hica :D ,Mattioni ili De Silvestri na desnog beka,Malouda umjesto nedveda i to je to ne treba nam 3-4 igraca da budemo masina opet,prodat i Poulsena i Tiaga a nac drugog c.veznog :D
pa imamo beka( na slici ) samo da se vrati da se oporavi, sigurno jos puno moze igrati i to odlicno

Nerko_Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Nerko_Juventino » 27 jan 2009, 19:23

Ma kakav Malouda,on je pao qrcu za uši, bolji je Giovinco od njega. Ako će već dovodit nekog, nek to bude klasa,ko Diego,Ribery ili onaj mali Silva iz Valencie. Al dok je ove uprave,mi cemo gledat ''pojacanja'' ko sto su Pulsen,Knezevic,Grygera i drugi retardi.

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 27 jan 2009, 19:43

Nerko_Juventino je napisao/la:Ma kakav Malouda,on je pao qrcu za uši, bolji je Giovinco od njega. Ako će već dovodit nekog, nek to bude klasa,ko Diego,Ribery ili onaj mali Silva iz Valencie. Al dok je ove uprave,mi cemo gledat ''pojacanja'' ko sto su Pulsen,Knezevic,Grygera i drugi retardi.
E JA se potpuno slazem sa ovim komentarom.

ali kako sam ja dosada skontao, uprava Juventusa ima ambicije izvrsiti smijenu generacija. Evo vidite ovaj mali Giovinco, zatim onaj mladi iz Schalkea sto su zainteresovani za njega, ne znam kako se zove... Ja mislim da ce oni umjesto Nedveda traziti nekoga mladjeg, da sada vec polako angaziraju skaute. Mozda tamo u Brazilskoj ili Argentinskoj ligi... tamo ima igraca ko govana.

Sto se tice Malude, ja sam protiv njegovog dolaska. Ma ni Diego nam ne treba. Njegov nocni zivot i provodi mogu lose utjecati na klub. Ja bih umjesto Nedveda volio vidjedi npr. Van Persija
MENI MOJE, A VAMA VASE

Nerko_Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Nerko_Juventino » 27 jan 2009, 20:01

U pravu si samo Ranieri je pizda i ne smije ubacit mlađeg igraca. Samo da se njega kurtališemo :D

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 27 jan 2009, 20:19

ma buraz, ni ja ga ne simpatisem,ali Ranijeri je uradio i dobrog. Bogami vadio je... Mada ce i on letiti vec iduce sezone, do tada neka ga jos ovu sezonu. Sada mu slijedi pavi ispit, ova polusezona.

Nema nista bez Lipija, jel tako 8-)
MENI MOJE, A VAMA VASE

Nerko_Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Nerko_Juventino » 27 jan 2009, 20:35

F.G.R. HARMANI je napisao/la:ma buraz, ni ja ga ne simpatisem,ali Ranijeri je uradio i dobrog. Bogami vadio je... Mada ce i on letiti vec iduce sezone, do tada neka ga jos ovu sezonu. Sada mu slijedi pavi ispit, ova polusezona.

Nema nista bez Lipija, jel tako 8-)
Ma Lippi je rođen da vodi Juve dok ne umre. Heheehhe. Ma ne uzdam se ja u Ranierija vec u Del Piera,ako on bude raspolozen ove sezone mozemo daleko. Sto neko rece na forumu, Juve nikad nije igro losije a bio bolje plasiran. To sve govori da je Ranieri ziheras,kukavica, dosta mu bod protiv Lazia kojeg svi veliki, pa i Cagliari nakantase.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 27 jan 2009, 22:04

amir je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:ma dobar bi bio Malouda,cak sta vise odlican,Nedved kralj je odradio svoje,stvarno se vidi da vise ne moze,a malouda,de cegli ce bit dovoljni za lijevu stranu naprijed,jos da beka nadjemo kako bog zapovijeda,dobar je onaj nas Molinaro al ja njeg nesto ne mogu,nije mi to bek za startne postave u Juveu...ukratko da nam dodje stoper kakav za klupe,al to vise i nije tolika hica :D ,Mattioni ili De Silvestri na desnog beka,Malouda umjesto nedveda i to je to ne treba nam 3-4 igraca da budemo masina opet,prodat i Poulsena i Tiaga a nac drugog c.veznog :D
pa imamo beka( na slici ) samo da se vrati da se oporavi, sigurno jos puno moze igrati i to odlicno
ispuhao je on svoje davno..jedan mi je od najdrazih igraca uopste,al daleko mu Juve sad bio,Hasan sto je igrao na visokom nivou igrao je...a sad da se osvrnem na ostale komentare malo,Lacio nam nikad nije lezao,toliko o tome koliko neki prate Juve,tako da je meni odlican bod protiv Lacija i 3 protiv Fiorentine,ni ona nam nikako ne lezi...dalje kritikuju neki dovodjenje Grygere,a da nebi mozda da vam zebina igra beka ko do sad,Grigera je odlicno zatvorio beka i bolji nam ne treba,a hoce momci Ribery-a Diega hahaha ljudi shvatite to vise nije stari Juve u koji svako hoce da dodje,a nema se vise ni para za takve igrace,tako da se pomirite da ce jos nekih 4-5 godina Malouda i slicni bit odlicno pojacanje,ljudi Seria B kosta,novi stadion kosta,a nema Juve iza sebe gazdu koji daje lovu,vec znamo kako Juve funkcionise,kao stabilna firma koja zaradjuje i gubi,a u Seriji B se ne moze toliko zaradit ;) ...druga bi bila prica da je Moggi i dalje u upravi jer Gigli,Blanc nisu bas najsposobniji...a navalili ste vala na Giovinca,ja bi volio da je on sad igracina,al sad i naredne sezone je dobar samo za klupe,imace se kad dokazivat..Poulsen Hasan Andrade...samo pokazuju koliko su sposobni Gigli,Blanc i ostali sto dovode pojacanja,ljudi im prodaju za solidne pare povrijedjene igrace,sto je Juve nekad radio,drugim timovima trpao povrijedjene,a Knezevic je doveden zat sto tad nije bilo boljeg na raspolaganju,al eto i on im se povrijedio..ukratko sad nema puno para za velika pojacanja i ljudi su to izjavili,a ova uprava nije u stanju da ko Moggi,Giraudo,Bettega izmajmunisu neko pojacanje na nacin koji su samo oni znali...Sjetite se Vieire,te hoce u real,barcelonu,inter,juve te ga arsenal neda,trijada ode u london,Vieira u Torinu kroz 7 dana ;)

mexy_leeds
Kontakt:

Post Postao/la mexy_leeds » 29 jan 2009, 17:19

Ovo je jedan od rijetkih klubova koje izuzetno postujem!!! aBd da osvoje titulu ove sezone ;)
Every day, we're all gonna say, we love you Leeds! Leeds! Leeds!
Everywhere, we're gonna be there, we love you Leeds! Leeds! Leeds!
MARCHING ON TOGETHER!!!

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 29 jan 2009, 17:32

Jeste li vidjeli sinocnju utakmicu protiv slabog Udinesea, neigra Del Piero i odma neigra ni Juventus, sinoc je se jos jednom pokazalo koliko znaci Del Piero Juventusu.
a sto se tice Maloude, mislim da bi dobro igrao u Juventusu, klasa je to od igraca, a Giovinco je jos neiskusan i nije on za pocetne postave, vidi se da zna ali ne snalazi se dobro, bit ce odlican ali za 2 godine

LeBronJamesKing

Post Postao/la LeBronJamesKing » 29 jan 2009, 19:58

juventus je institucija što inter ili milan ili bilo koji klub na svijetu,osim fksarajeva, nikada nece biti a s obzirom da sinoc nije igrao kralj fudbala nije se moglo ni ocekivati da pobjede eh to treba da bude poruka ranijeriju da kralja nikad nevadi iz igre, kao sto je uradio protiv fiorentine, ili mozda kapelu kod koga su igrali Ibrahimovic koji je za citavu zadnju sezonu u juvetu postigao 12 golova u jedno cetrdeset nastupa i trezege koji eto sada i ne igra.
U ime Gospodara...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 29 jan 2009, 20:20

LeBronJamesKing je napisao/la:juventus je institucija što inter ili milan ili bilo koji klub na svijetu,osim fksarajeva, nikada nece biti a s obzirom da sinoc nije igrao kralj fudbala nije se moglo ni ocekivati da pobjede eh to treba da bude poruka ranijeriju da kralja nikad nevadi iz igre, kao sto je uradio protiv fiorentine, ili mozda kapelu kod koga su igrali Ibrahimovic koji je za citavu zadnju sezonu u juvetu postigao 12 golova u jedno cetrdeset nastupa i trezege koji eto sada i ne igra.
nemoj navijacu juventusa nikad protiv Trezegueta ;) ,doce on opet na svoje,a tad Del Piero fkt nije bio ni u pribliznoj formi njima dvojici,a da ne pricamo o ovoj formi sto kralj sad igra :D

Nerko_Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Nerko_Juventino » 29 jan 2009, 21:57

Lacio nam nikad nije lezao,toliko o tome koliko neki prate Juve,tako da je meni odlican bod protiv Lacija i 3 protiv Fiorentine,ni ona nam nikako ne lezi...dalje kritikuju neki dovodjenje Grygere,a da nebi mozda da vam zebina igra beka ko do sad,Grigera je odlicno zatvorio beka i bolji nam ne treba,a hoce momci Ribery-a Diega hahaha ljudi shvatite to vise nije stari Juve u koji svako hoce da dodje,a nema se vise ni para za takve igrace,tako da se pomirite da ce jos nekih 4-5 godina Malouda i slicni bit odlicno pojacanje
Evo ovako posto se ovaj dio odnosio na mene, da ti kazem neke stvari,ja Juve pratim od kad znam za sebe,pratim ih sigurno duze nego ti. I sad za Lazio da ti kazem, istina je da nam ta ekipa nije ležala dugo vremena,al to je bilo vrijeme dok su u Laziu igrali Nedved,Veron,Nesta i ostali asovi. Ti ako se bojis ovog Lazia, koji ima samo napad kako treba,mozes pod ruku s Ranierijem i on je zadovoljan drugim mjestom. Al OVO JE JUVE ,haaalloooooooo, sve osim pobjede i Scudetta je neuspjeh,haman si zaboravio historiju i mentalitet Juventusa. I ovo sto si reko da nece vise svako da dođe u Juventus je cista glupost, cuj nece u Juve, pa svakom igracu je san igrat za klub ko sto je Juventus. Sad sto je uprava nesposobna to je drugo. I sto ti je smijesno sto se uz Juventus vezuju imena ko Ribery,Silva,Diego? Pogledaj malo stranice o Juveu pa vidi koga bi navijaci,al ovi iz Torina voljeli vidjet ko Nedvedovu zamjenu. Ti mislis da Pavela moze svako zamijenit???? A ovo da klub nema para isto nije tacno, samo je Uprava nesposobna pa im Vaart ode u Real za manje para nego sto smo mi nudili. A oni za isti iznos dovedose Poulsena, pa sezonu prije Almirona,Tiaga i Andradea i sjebase dobrih 50-ak miliona eura, a za sve te igrace se ispostavilo da su promasaji. Tako da to pada u vodu da nema klub para. Naravno da nece bit transfera ko sto je bilo dovođenje Buffona recimo, jer je drugo vrijeme bilo. Sad te pare mogu ponudit 5-6 klubova u svijetu, i to vecinom klubovi ovih bogatasa.
Ne znam za tebe al ja sam naviko da gledam Juve na vrhu i samoj zavrsnici Lige prvaka, tako da je sve ispod neuspjeh.

mexy_leeds
Kontakt:

Post Postao/la mexy_leeds » 29 jan 2009, 22:18

Nerko_Juventino je napisao/la:
Lacio nam nikad nije lezao,toliko o tome koliko neki prate Juve,tako da je meni odlican bod protiv Lacija i 3 protiv Fiorentine,ni ona nam nikako ne lezi...dalje kritikuju neki dovodjenje Grygere,a da nebi mozda da vam zebina igra beka ko do sad,Grigera je odlicno zatvorio beka i bolji nam ne treba,a hoce momci Ribery-a Diega hahaha ljudi shvatite to vise nije stari Juve u koji svako hoce da dodje,a nema se vise ni para za takve igrace,tako da se pomirite da ce jos nekih 4-5 godina Malouda i slicni bit odlicno pojacanje
Evo ovako posto se ovaj dio odnosio na mene, da ti kazem neke stvari,ja Juve pratim od kad znam za sebe,pratim ih sigurno duze nego ti. I sad za Lazio da ti kazem, istina je da nam ta ekipa nije ležala dugo vremena,al to je bilo vrijeme dok su u Laziu igrali Nedved,Veron,Nesta i ostali asovi. Ti ako se bojis ovog Lazia, koji ima samo napad kako treba,mozes pod ruku s Ranierijem i on je zadovoljan drugim mjestom. Al OVO JE JUVE ,haaalloooooooo, sve osim pobjede i Scudetta je neuspjeh,haman si zaboravio historiju i mentalitet Juventusa. I ovo sto si reko da nece vise svako da dođe u Juventus je cista glupost, cuj nece u Juve, pa svakom igracu je san igrat za klub ko sto je Juventus. Sad sto je uprava nesposobna to je drugo. I sto ti je smijesno sto se uz Juventus vezuju imena ko Ribery,Silva,Diego? Pogledaj malo stranice o Juveu pa vidi koga bi navijaci,al ovi iz Torina voljeli vidjet ko Nedvedovu zamjenu. Ti mislis da Pavela moze svako zamijenit???? A ovo da klub nema para isto nije tacno, samo je Uprava nesposobna pa im Vaart ode u Real za manje para nego sto smo mi nudili. A oni za isti iznos dovedose Poulsena, pa sezonu prije Almirona,Tiaga i Andradea i sjebase dobrih 50-ak miliona eura, a za sve te igrace se ispostavilo da su promasaji. Tako da to pada u vodu da nema klub para. Naravno da nece bit transfera ko sto je bilo dovođenje Buffona recimo, jer je drugo vrijeme bilo. Sad te pare mogu ponudit 5-6 klubova u svijetu, i to vecinom klubovi ovih bogatasa.
Ne znam za tebe al ja sam naviko da gledam Juve na vrhu i samoj zavrsnici Lige prvaka, tako da je sve ispod neuspjeh.
Hehe al se ismija, nek si mu rekao...Nerko isto razmisljas kao i moj brat, ma ocigledno ste vi sa Juvebalkana k'o familija :D :D
Slazem se da je Juve gigant i sve je tacno sto si naveo....zato budu li htjeli titule ubuduce morat ce dobro razmisliti zasto da u timu drze igrace tipa Molinara, Grygere, pa i Mellberga, Poulsena i da ne nabrajam vise...sve su to prosjeci od igraca, nedostojni nositi Juventusov grb na dresu ;)
MARCHING ON TOGETHER!!!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 29 jan 2009, 22:56

kao prvo Pavela niko ne moze zamijenit ;),al odradio je vise svoje...pa sta ti je bolan i ja bi volio da mi uzmemo i skudeto i ligu prvaka,al realno skudeto tesko,sjebali smo se sinoc nije malo,a moglo se vrlo lako izac na prvo mjesto..u ligi prvaka su cak i vece sanse za uspjeh,i cak mislim da bi tu i mogli iznenadit pravo..samo mene je realnost uvijek drzala,za vrijeme "starog" Juvea nenormalno me nerviralo sto nismo uzeli LP,nerviralo me cak sto ni u Seriji A nismo bili ubjedljivo zat sto me niko ne moze ubijedit da je tad bio jaci tim u Evropi,dok ovaj sad je daleko od toga..i cuj koga bi navijaci voljeli vidjet ko zamjenu,jedno su nase zelje a drugo su mogucosti,realno vise nismo tim u koji svako,a ma bas svako hoce doc i to je realnost,neke stvari su se promijenile,al doce i to sve na svoje vremenom..a igraci sto si ih nabrojao su jednostavno dovodjeni na kvantitet zat sto nam je poslije Serie B trebalo mnogo igraca,na gotov svim pozicijama po 1,pa je potroseno puno para jer ljudi su znali da Juve MORA kupit igraca pa zacijene vise neg sto vrijedi..ajd slazemo se makar da je uprava nesposobna i slazemo su u ambicijama,tj kakav bi Juve trebao bit,al se ne slazemo oko sadasnjeg stanja,ponio te puno fanatizam,entuziazam pa bjezis od realne situacije...i ja bi volio da dodje Ribery,Gerrard,Terry itd itd al hajmo malo u realnost

mexy_leeds
Kontakt:

Post Postao/la mexy_leeds » 29 jan 2009, 23:27

ultrasstyle_tz je napisao/la:kao prvo Pavela niko ne moze zamijenit ;),al odradio je vise svoje...pa sta ti je bolan i ja bi volio da mi uzmemo i skudeto i ligu prvaka,al realno skudeto tesko,sjebali smo se sinoc nije malo,a moglo se vrlo lako izac na prvo mjesto..u ligi prvaka su cak i vece sanse za uspjeh,i cak mislim da bi tu i mogli iznenadit pravo..samo mene je realnost uvijek drzala,za vrijeme "starog" Juvea nenormalno me nerviralo sto nismo uzeli LP,nerviralo me cak sto ni u Seriji A nismo bili ubjedljivo zat sto me niko ne moze ubijedit da je tad bio jaci tim u Evropi,dok ovaj sad je daleko od toga..i cuj koga bi navijaci voljeli vidjet ko zamjenu,jedno su nase zelje a drugo su mogucosti,realno vise nismo tim u koji svako,a ma bas svako hoce doc i to je realnost,neke stvari su se promijenile,al doce i to sve na svoje vremenom..a igraci sto si ih nabrojao su jednostavno dovodjeni na kvantitet zat sto nam je poslije Serie B trebalo mnogo igraca,na gotov svim pozicijama po 1,pa je potroseno puno para jer ljudi su znali da Juve MORA kupit igraca pa zacijene vise neg sto vrijedi..ajd slazemo se makar da je uprava nesposobna i slazemo su u ambicijama,tj kakav bi Juve trebao bit,al se ne slazemo oko sadasnjeg stanja,ponio te puno fanatizam,entuziazam pa bjezis od realne situacije...i ja bi volio da dodje Ribery,Gerrard,Terry itd itd al hajmo malo u realnost
Neznam na koju realnost mislis...Ako nije realno da Juve moze dovesti npr.Diega onda neznam sta jeste...
Jbg al sta ce Juventusu npr.Poulsen( dosadasnja karijera Schalke, Sevilla), ili Mellberg(Aston Villa)....ma to su igraci za srednje klubove...
MARCHING ON TOGETHER!!!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.