Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Sabinho
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Sabinho » 18 apr 2015, 22:51

rodjenisa je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Ispostavilo se da sam bio bar djelimicno u pravu (ako ne i potpuno), uprava nam se ne snalazi u svemu ovome. :( ;)
Vrijeme ce sve pokazati ,ne moze me niko ubjediti da je samo do Mehage ili par igraca,imam osjecaj da ce letiti puno vece glave.Sad se trebate fokusirati na finis prvenstva,a ko ce ga docekati kao clan FKS vidjet cemo,predosjecam buru
Smrdi tu nesto opasno druze, vjeruj mi da se osjeti da je nesto trulo. Sta bi to moglo biti... :hmmmmm: :hmmmmm: :hmmmmm: Necu jos uvijek da kazem svoje misljenje oko te kontaminacije FKS-a, siguran sam da ce se to samo pokazati, kako kazes- vremenom.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

acovic2
Kontakt:

Post Postao/la acovic2 » 19 apr 2015, 00:06

jovanmaksimovic je napisao/la:evo jedna (mozda) relevanta statisticka vodilja:

uzecu u obzir sve sezone koje su direktno odlucivale o putnicima za evropu i prvaka (bez play-offa). to znaci, da su u ovo ukljucene sve sezone od 2000/01. do danas. nabrojacu statisticku vjerovatnu timova za prvaka ali i za evropske nastupe kroz broj sedmica provedenih na prvom mjestu tablice i broj sezona gdje je bio barem jedanput na celu tabele. mozda ovo nije direktno relevantno ali veoma zanimljivo. uzeti su u obzir prva cetiri tima na tabeli (olimpik ne bi trebao da se mjesa u pitanje titule).

krenimo redom:

zeljeznicar je ukupno bio vodeci na tabeli 119 puta u 11 sezona, bio je prvak u pet puta.
siroki brijeg je bio vodeci na tabeli 90 puta u 10 sezona, bio je prvak dva puta.
sarajevo je bilo vodeci tim u 66 navrata i 9 sezona, prvak je bio jedanput.
zrinjski je bio vodeci na tabeli 61 put u 5 sezona, prvak je bio tri puta.

po vjerovatnoci vodeci u sezoni/prvak, najbolje stoji zrinjski (60%), pa zeljeznicar (45%), siroki brijeg (20%) i sarajevo (11%).

po broju provedenih sedmica na celu tabele u sampionskim sezonama, najbolje stoji: zrinjski 57/61 (93%), zeljeznicar 99/119 (83%), siroki brijeg 43/90 (48%) i sarajevo 28/66 (42%).

po konstantnosti sezona gdje je klub proveo makar jednom na celu tabele najbolje stoji: zeljeznicar 6 sezona (2009/10-2014/15), siroki brijeg 5 (2001/02-2005/06), sarajevo 3 (2010/11-2012/13) i zrinjski 2 (2013/14-2014/15).

klubovi koji su obezbjedili nastup u evropi kroz sezone gdje su bili vodeci redoslijed je slijedeci: zrinjsi 4/4 (100%), zeljeznicar 9/10 (90%), siroki brijeg 8/9 (89%) i sarajevo 7/8 (88%).

hoce li se prvak i putnici u evropi odrediti prema statistickim podacima i ove godine?! :)
Dobra ti ova statistika :tokralju: , baš mi se nešto sviđa :thumbup: i nadam se da će i na kraju ove sezone biti po statistici.
"A tko sluša mene, bezbrižan ostaje i spokojno živi bez straha od zla."

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 19 apr 2015, 08:58

Ovo pitarima ponovo Evropa upitna

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 apr 2015, 10:16

lazar je napisao/la:Ovo pitarima ponovo Evropa upitna
Ma jok,samo smo na poziciji na kojoj ste vi bili tokom citave sezone
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 19 apr 2015, 10:59

Biće neizvjesno do samog kraja. U oba smjera. A bojim se da će ponovo novac presuditi. Ko bude bio najspremniji plaćati pobjede, taj će i osvojiti PL.

Što se tiče borbe za opstanak, mislim da je izvjesno da će Travnik, Drina i Radnik opstati, naravno i Sloboda. Vitez, Mladost i Zvijezda će se do samog kraja boriti za to jedno mjesto koje život znači.

Nego, polemisali ste o posjeti. Ona je rapidno opala i to su činjenice.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 apr 2015, 11:03

Nikad ne bih rekao da ce Vitez ali evo...sljedece sezone ce svakako ispasti timovi koje si nabrojao s tim da se Radnik pojacao nenormalno i mogu parirati vrlo dobro i najboljim ekipama...ako dovedu jos 1 ciljano pojacnaje oni ce ostati u top 10 naredne sezone sigurno

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 apr 2015, 11:07

- Na kraju ce ispasti da je Zeljo kupio europu (standarno)

- Sarajevo najveci - najbolji klub u drazvi (samo oni znaju po kojim pokazateljima) ali svi protiv njih, naravno sudije, malverzacije ...

- Siroki standarno dobar uz malu dozu srece

- Zrinjski borba do zadnjeg trena, ali upjeli su

- Olimpik nije imao srece, sekunda falila
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 apr 2015, 11:11

Neke stvari samo ti u glavi imas...zeljo kupio europu standardno a balite svi da namjestamo a kad se ispostavi da je sve to samo do vaseg mozga onda se kaze joj divova meda ne mogu...ma fuj :puke:

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 19 apr 2015, 11:15

Kada gledamo borbu za titulu u proljetnom dijelu najbolje su krenuli Zeljo i Zrinjski!

Tablica proljetnog dijela prve 4 ekipe!

Zeljo 15
Zrinjski 15
Sarajevo 12
Siroki 12

U ovome krugu najbolje je prosao Zeljo jer ima utakmice sa Zrinjskim i Sirokim iza sebe,dok ove tri ekipe moraju jos igrati svi medjusobno , najvise kikseva ima Sarajevo kuci protiv Borca i Celika kao i poraz protv Veleza i lose Drine u gostima sve ekipe iz sredine tablice pitanje je kako ce proci sa ovima iz vrha jer svi znaju igrati odbranu a imaju kontre jake,Siroki nekako po meni ima losu igru i bezidejnu sve se vrti oko Wagnera i kada njega nema nema niti golova,Zeljeznicar je mozda i glavni favorit iz sjene pogotovo jer ljudi niti jednom nisu spomenuli rijec "titula"!
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 19 apr 2015, 11:26

ko dobije veleza, a kako stvari stoje nece niko on bi trebao biti prvak. Tako da ce se titula rijesiti negdje drugo.Mi imamo sve u svojim rukama, ako dobijemo sve do kraja mi smo prvaci. Ako bi uvezali 4 pobijede:Olimpik, SB, Slaviju i Zrinjski msm da bi FKS trebao biti novi prvak..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 19 apr 2015, 11:35

esprit24 je napisao/la:ko dobije veleza, a kako stvari stoje nece niko on bi trebao biti prvak. Tako da ce se titula rijesiti negdje drugo.Mi imamo sve u svojim rukama, ako dobijemo sve do kraja mi smo prvaci. Ako bi uvezali 4 pobijede:Olimpik, SB, Slaviju i Zrinjski msm da bi FKS trebao biti novi prvak..

Realno,ovo isto vrijedi i za Siroki npr. ako dobiju sve do kraja prvi su,pa to mogu reci i navijaci Zrinjskog,pa i Zelje.

Ja bih volio da Sarajevo osvoji,jer su mi najdrazi klub,ali po mom misljenju raspored svih timova je podjednako tezak. Mozda za gram laksi raspored od ostalih ima Zeljo,kao i najbolju formu,ali i minus od 3 boda,kao i Sarajevo. Uglavnom,meni je licno drago sto nas ceka neizvjesna zavrsnica,gdje se nekoliko klubova bori za titulu. I siguran sam da iduce godine donose jos kvalitetniju ligu,mislim da ce Liga 12 biti pun pogodak. A kad bi nekad i doslo do Lige 10 ,to bi tek onda bila haos dobra liga u odnosu na ono na sto smo navikli.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 19 apr 2015, 11:38

esprit24 je napisao/la:ko dobije veleza, a kako stvari stoje nece niko on bi trebao biti prvak. Tako da ce se titula rijesiti negdje drugo.Mi imamo sve u svojim rukama, ako dobijemo sve do kraja mi smo prvaci. Ako bi uvezali 4 pobijede:Olimpik, SB, Slaviju i Zrinjski msm da bi FKS trebao biti novi prvak..

Sta mislis za ovo podvuceno ,mogu li to isto za sebe reci i tri ekipe koje su trenutno ispred vas na tabeli :?:
Znaci totalno pogresna konstatacija,ako zelis objektivno procjenjivati sanse za titulu ond stvari postavi malo drugacije ,npr postavi raspored pa ces vidjeti da vi imate najvise jakih protivnika do kraja,dalje probaj realno procijeniti formu ekipa pa ces vidjeti da ste i tu u velikom zaostatku,u najmanju ruku trenutno ste u slicnoj formi sa SB koji je ispred vas a sigurno ste u losijoj formi od preostala dva kandidata.Ako na ovaj nacin gledas stvari onda ces uvidjeti da je lista favorita za titulu puno realnija onako kako sad izgleda tabela.Naravno nada zadnja umire i niko ti ne moze zabraniti da se nadas,ali buraz prvo skoci pa reci hop.Valjda ste dosad naucili tu lekciju
Zadnja izmjena: rodjenisa, dana/u 19 apr 2015, 11:40, ukupno mijenjano 1 put.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 19 apr 2015, 11:39

sekretar je napisao/la:

Realno,ovo isto vrijedi i za Siroki npr. ako dobiju sve do kraja prvi su,pa to mogu reci i navijaci Zrinjskog,pa i Zelje.

Ja bih volio da Sarajevo osvoji,jer su mi najdrazi klub,ali po mom misljenju raspored svih timova je podjednako tezak. Mozda za gram laksi raspored od ostalih ima Zeljo,kao i najbolju formu,ali i minus od 3 boda,kao i Sarajevo. Uglavnom,meni je licno drago sto nas ceka neizvjesna zavrsnica,gdje se nekoliko klubova bori za titulu. I siguran sam da iduce godine donose jos kvalitetniju ligu,mislim da ce Liga 12 biti pun pogodak. A kad bi nekad i doslo do Lige 10 ,to bi tek onda bila haos dobra liga u odnosu na ono na sto smo navikli.
:? Željo je bod iza Zrinjskog i Sirokog
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 19 apr 2015, 11:48

Ja nesto kontam da ce Zrinjski uzeti duplu krunu ove godine, a ne znam sto :D

U tom slucaju nek Zeljo bude u prva 4, ja prezadovoljan
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 19 apr 2015, 11:49

Schwarz je napisao/la:
sekretar je napisao/la:

:? Željo je bod iza Zrinjskog i Sirokog
Moja greska. Pardon. Da,tako je. Bod zaostaju. I da nemaju utakmicu na Kosevu sa Sarajevom,ja bih sa sigurnoscu mogao reci,s obzirom na raspored,da Zeljo ima najvise sanse da iskoristi ovo sve i bude prvak. Cak mislim da ce Zeljo jedini u Mostaru dobiti Veleza.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 apr 2015, 12:32

Slaven Musa i Petar Segrt ... bivis.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

rondo
Kontakt:

Post Postao/la rondo » 19 apr 2015, 13:14

kada ce u sirokom shvatiti da osvojiti titulu preko Zrinjskog ne mogu sa pola mostaraca i bivsih igraca Zrinjskog u klubu? :D
Volim Zrinjski, volim Mostar, svaki kamen ovog grada..

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 apr 2015, 14:03

Zvornik: 300
Sarajevo (Koševo): 3.500
Ugljevik: 100
Mostar: 700
Banja Luka: 1000
Gradačac: 500
Tuzla: 600
Vitez: 800

:problem:

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 19 apr 2015, 14:24

Što se tiće ove posjete na utakmicama to je stvarno razočaravajuće :facepalm:

Nešto kontam, naravno uz usvajanje statuta i dolaskom pravih i školovanih ljudi u naš klub, mislim da ćemo što se tiće podrške kući u narednom periodu i godinama biti ubjedljivo najjači bez obzira na rezultate.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 apr 2015, 14:28

Hocete jedan mali kratki period jer su se ljudi pozeljeli rezultata i utakmica posto ne idete sad a i bolje igre bi doprinijele to ali nece to biti konstantno

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.