FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Pokusavam skupiti snage i nesta napisati. Ocigledno dijelimo zajednicki osjecaj.Tuga,revolt,nemoc,...ponos!
Nista vise ne moze vratiti ugaseni zivot. Ali se nadam da svi mozemo izvuci pouke. Uprava kluba,uz nasu pomoc i pomoc nadleznih drzavnih organa,mora stvari staviti na svoje mjesto.
Zeljo!
Stvari se odvijaju pozitivno. Momci pokazuju da imaju kvalitet,da imaju motiv...Nije floskula,vazan je jako taj osjecaj pripadnosti klubu.Jucer je igralo 14 igraca. Njih 14 su na Grbavici proveli oko 90 godina. To je fascinantno.
To nije bitna cinjenica samo u desetak najboljih klubova na svijetu. Ali u milionima ostalih jeste. Kod nas posebno jeste.
Ambicije!
Mi znamo pobjedjivati,osvajati trofeje.To nije upitno. Ali,uvijek trebamouciti od velikih.
Citam jucer izjavu Murinja nakon pobjede nad MUtd. Kaze:sad imamo realne sanse za osvajanje titule. To je izjava u situaciji kad imaju 10 bodova vise od drugoplasiranog,6 kola prije kraja prvenstva. To je odgovornost,to je profesionalnost,to je mudrost.Zbog toga je,izmedju ostalog,tako uspjesan.
Tesko je emocije kontrolisati. Ali,moramo pokusati maksimalno spustiti loptu. Na kraju krajeva,trebamo samo biti realni. Jos uvijek smo miljama daleko od ostvarenja primarng cilja,a to je plasman u Evropu.
Hajmo realno:igra se jos 8 utakmica,mi smo treci,sa bodom vise od cetvrtog. Taj cetvrti je pretendent na prvo mjesto.Pretendant sa pokricem i realnim sansama. Preostala dva,koji su trenutno drugi i prvi,takodje su ozbiljne ekipe,sa bitno boljim budzetom od naseg,sa sirom klupom,sa skupljim igracima...
Ovo sve navodim zbog cinjenice da moramo gledati u to trece mjesto. Jedino ono nam garantuje ostvarenje cilja.
Dakle ponavljam,daleko smo od cilja,ocekuje nas teska borba na terenu. Nase momke mazi sreca. Vraca im se za postenu borbu,posten odnos,lojalnost...Ali,nogomet je okrutan. Moramo znati da ce biti problema u utakmicama koje ne otvorimo dobro. U kojima ce se morati lomiti protivik 90 minuta. Radnika nismo uspjeli slomiti.
Vac naredna utakmica bi mogla biti slicna toj. Ali,i iz takvih utakmica se uci,napreduje. I ocekujem da ce se bolje reagovati nego protiv Radnika i dobiti Sloboda. Bice jako tesko. Oni su sve utakmice u gostima solidno odigrali. Sa Celikom 2:2, bili bolji,Siroki i Zrinjski ih dobili po 1:0. Gledao sam onu pripremnu u Medjugorju,2:2.Ekipe su vrlo izjednacene,oni znatno iskusniji,mi mladji,poletniji,efikasniji...
Da se vratim ambicijama. Hajmo pokusati potpuno iz tema,prica,diskusija...izbaciti pricu o tituli. Potpuno se vratiti prici o tecem mjestu. Ljudi,to je nas cilj,to je nasa titula. Uz jedini takmicarski cilj,a to je trece mjesto,nas drugi cilj je afirmacija mladih igraca. Na ovo mozemo biti ponosni. Vidite dokle je to doslo:imamo ozbiljan problem,u klubu su stvarno vrlo zabrinuti i u velikim dilemama. Cetvorica igraca su nam pozvani u juniorsku reprezentaciju BiH,za vazne kvalifikacijske utakmice za evropsko prvenstvo. Da li se ikad ikom u istoriji desilo,da ce mu prvi tim biti drasticno oslabljen zbog toga sto mu cetvorica igraca idu igrati za juniorsku reprezenaciju? Kladio bih se da nije.
Ovih dana sam cuo pricu da ce se prvom timu brzo prikljuciti Dino Hasanovic i Hiros. To je sjajno...Usput,kome je na ruku,danas na plastici,kadeti u 12,juniori u 14 sati.
Ova tragedija nas je potresla.Ali,kao sto sam vec napisao,ugaseni zivot niko i nista ne moze vratiti. Mozemo cuvati uspomene,iskazivati postovanje i zahvalnost,pomagati porodici...Cuvanje uspomena je i nasa podrska Zelji.
Vjerujem da je jedino ispravno doci u srijedu u 16.30 na Grbavicu i pomoci nasem klubu da dodje do pobjede.
Nista vise ne moze vratiti ugaseni zivot. Ali se nadam da svi mozemo izvuci pouke. Uprava kluba,uz nasu pomoc i pomoc nadleznih drzavnih organa,mora stvari staviti na svoje mjesto.
Zeljo!
Stvari se odvijaju pozitivno. Momci pokazuju da imaju kvalitet,da imaju motiv...Nije floskula,vazan je jako taj osjecaj pripadnosti klubu.Jucer je igralo 14 igraca. Njih 14 su na Grbavici proveli oko 90 godina. To je fascinantno.
To nije bitna cinjenica samo u desetak najboljih klubova na svijetu. Ali u milionima ostalih jeste. Kod nas posebno jeste.
Ambicije!
Mi znamo pobjedjivati,osvajati trofeje.To nije upitno. Ali,uvijek trebamouciti od velikih.
Citam jucer izjavu Murinja nakon pobjede nad MUtd. Kaze:sad imamo realne sanse za osvajanje titule. To je izjava u situaciji kad imaju 10 bodova vise od drugoplasiranog,6 kola prije kraja prvenstva. To je odgovornost,to je profesionalnost,to je mudrost.Zbog toga je,izmedju ostalog,tako uspjesan.
Tesko je emocije kontrolisati. Ali,moramo pokusati maksimalno spustiti loptu. Na kraju krajeva,trebamo samo biti realni. Jos uvijek smo miljama daleko od ostvarenja primarng cilja,a to je plasman u Evropu.
Hajmo realno:igra se jos 8 utakmica,mi smo treci,sa bodom vise od cetvrtog. Taj cetvrti je pretendent na prvo mjesto.Pretendant sa pokricem i realnim sansama. Preostala dva,koji su trenutno drugi i prvi,takodje su ozbiljne ekipe,sa bitno boljim budzetom od naseg,sa sirom klupom,sa skupljim igracima...
Ovo sve navodim zbog cinjenice da moramo gledati u to trece mjesto. Jedino ono nam garantuje ostvarenje cilja.
Dakle ponavljam,daleko smo od cilja,ocekuje nas teska borba na terenu. Nase momke mazi sreca. Vraca im se za postenu borbu,posten odnos,lojalnost...Ali,nogomet je okrutan. Moramo znati da ce biti problema u utakmicama koje ne otvorimo dobro. U kojima ce se morati lomiti protivik 90 minuta. Radnika nismo uspjeli slomiti.
Vac naredna utakmica bi mogla biti slicna toj. Ali,i iz takvih utakmica se uci,napreduje. I ocekujem da ce se bolje reagovati nego protiv Radnika i dobiti Sloboda. Bice jako tesko. Oni su sve utakmice u gostima solidno odigrali. Sa Celikom 2:2, bili bolji,Siroki i Zrinjski ih dobili po 1:0. Gledao sam onu pripremnu u Medjugorju,2:2.Ekipe su vrlo izjednacene,oni znatno iskusniji,mi mladji,poletniji,efikasniji...
Da se vratim ambicijama. Hajmo pokusati potpuno iz tema,prica,diskusija...izbaciti pricu o tituli. Potpuno se vratiti prici o tecem mjestu. Ljudi,to je nas cilj,to je nasa titula. Uz jedini takmicarski cilj,a to je trece mjesto,nas drugi cilj je afirmacija mladih igraca. Na ovo mozemo biti ponosni. Vidite dokle je to doslo:imamo ozbiljan problem,u klubu su stvarno vrlo zabrinuti i u velikim dilemama. Cetvorica igraca su nam pozvani u juniorsku reprezentaciju BiH,za vazne kvalifikacijske utakmice za evropsko prvenstvo. Da li se ikad ikom u istoriji desilo,da ce mu prvi tim biti drasticno oslabljen zbog toga sto mu cetvorica igraca idu igrati za juniorsku reprezenaciju? Kladio bih se da nije.
Ovih dana sam cuo pricu da ce se prvom timu brzo prikljuciti Dino Hasanovic i Hiros. To je sjajno...Usput,kome je na ruku,danas na plastici,kadeti u 12,juniori u 14 sati.
Ova tragedija nas je potresla.Ali,kao sto sam vec napisao,ugaseni zivot niko i nista ne moze vratiti. Mozemo cuvati uspomene,iskazivati postovanje i zahvalnost,pomagati porodici...Cuvanje uspomena je i nasa podrska Zelji.
Vjerujem da je jedino ispravno doci u srijedu u 16.30 na Grbavicu i pomoci nasem klubu da dodje do pobjede.
- corleone87
- Kontakt:
Kud bas u srijedu utakmica.. 
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
samo jednu po jednu.
na papiru su realno i sloboda i olimpic tu negdje sa nama, a zrinjski, široki i sarajevo jači od nas. ali ovih sedam utakmica niko nije odigrao lopte kao mi. naizgled po tabeli ista, ali po igri potpuno drukčija situacija u odnosu na prošlu sezonu, gdje smo usprkos jako neuvjerljivoj igri sve do vrapčića bili u igri za titulu.
na papiru su realno i sloboda i olimpic tu negdje sa nama, a zrinjski, široki i sarajevo jači od nas. ali ovih sedam utakmica niko nije odigrao lopte kao mi. naizgled po tabeli ista, ali po igri potpuno drukčija situacija u odnosu na prošlu sezonu, gdje smo usprkos jako neuvjerljivoj igri sve do vrapčića bili u igri za titulu.
- super
- Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
- Kontakt:
u cetvrtakcorleone87 je napisao/la:Kud bas u srijedu utakmica..
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
- corleone87
- Kontakt:
E ako je cetvrtak onda supersuper je napisao/la:u cetvrtakcorleone87 je napisao/la:Kud bas u srijedu utakmica..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Na teletekstu BHT (331) stoji da je u srijedu utakmica.
Cetvrtak sto posto zbog utakmica na Otociamko27 je napisao/la:Na teletekstu BHT (331) stoji da je u srijedu utakmica.
je li opet u 16:30arelinho je napisao/la:Cetvrtak sto posto zbog utakmica na Otociamko27 je napisao/la:Na teletekstu BHT (331) stoji da je u srijedu utakmica.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Kad juniori igraju one kvalifikacije za EP?Mogla bi nam to biti otezavajuca okolnost jer su pozvani Amir,Memija i Beganovic te Hiros
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
reče čovjek na prethodnoj stranici...ovo se stvarno čini kao kuriozitet neke vrste.Vidite dokle je to doslo:imamo ozbiljan problem,u klubu su stvarno vrlo zabrinuti i u velikim dilemama. Cetvorica igraca su nam pozvani u juniorsku reprezentaciju BiH,za vazne kvalifikacijske utakmice za evropsko prvenstvo. Da li se ikad ikom u istoriji desilo,da ce mu prvi tim biti drasticno oslabljen zbog toga sto mu cetvorica igraca idu igrati za juniorsku reprezenaciju? Kladio bih se da nije.
Koliko ponosni toliko i oslabljeni.
Zeljeznicar 1921
One can have no smaller or greater mastery than mastery of oneself.
- Leonardo da Vinci
One can have no smaller or greater mastery than mastery of oneself.
- Leonardo da Vinci
Jarane ja sam pitao kad su te kvalifikacije, pod tim sam mislio u kom periodu ce biti odrzane?A u ovom tekstu sto si postavio, to ne pise.A procitao sam ga sinocChWilla je napisao/la:reče čovjek na prethodnoj stranici...ovo se stvarno čini kao kuriozitet neke vrste.Vidite dokle je to doslo:imamo ozbiljan problem,u klubu su stvarno vrlo zabrinuti i u velikim dilemama. Cetvorica igraca su nam pozvani u juniorsku reprezentaciju BiH,za vazne kvalifikacijske utakmice za evropsko prvenstvo. Da li se ikad ikom u istoriji desilo,da ce mu prvi tim biti drasticno oslabljen zbog toga sto mu cetvorica igraca idu igrati za juniorsku reprezenaciju? Kladio bih se da nije.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
pa nisam ni rekao da piše
ali pretpostavljam da je svejedno koji je dan ako su u toku sedmice, ako se odazovu nema ih.
ali pretpostavljam da je svejedno koji je dan ako su u toku sedmice, ako se odazovu nema ih.
@Schwarz evo ti raspored :Elitna skupina 5:
14. svibanj:
Crna Gora - Poljska (stadion Pecara, Široki Brijeg)
Ukrajina - BiH (stadion HŠK Zrinjski, Mostar
16. svibanj:
Crna Gora - BiH (stadion Pecara, Široki Brijeg)
Poljska - Ukrajina (stadion Vrapčići, Mostar)
19. svibanj:
Ukrajina - Crna Gora (stadion HŠK Zrinjski, Mostar)
BiH - Poljska (stadion Vrapčići, Mostar)
Sve utakmice igraju se u 17.00 sati
14. svibanj:
16. svibanj:
19. svibanj:
a ja tripujem to sad...
Tačno kad se igra derbi

Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
pa nece nam biti onda pola ekipe za derbi 
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
hvalaDR.HOUSE je napisao/la:@Schwarz evo ti raspored :Elitna skupina 5:
14. svibanj:
16. svibanj:
19. svibanj:
9. maja igramo s Velezom, 13.protiv Mladosti, a 16. protiv Sarajeva
Zadnja izmjena: Schwarz, dana/u 19 apr 2015, 12:13, ukupno mijenjano 1 put.
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
treba reci toj cetvtorici da ne igraju te tri utakmice, isto tako i savezu treba napomenuti da su nam ti igraci potrebniji u borbi za evropu nego da dzaba ginu u reprezentaciji... 
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
- zeljeznicar1
- Kontakt:
Ako je ovo ovako ništa onda ne valja, morat će se uraditi nešto po ovom pitanju.DR.HOUSE je napisao/la:@Schwarz evo ti raspored :Elitna skupina 5:
14. svibanj:
16. svibanj:
19. svibanj:
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.