FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

BrigateBL
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la BrigateBL » 15 apr 2010, 12:01

E ovako mali rezime
Milos nije imao pretjerano intervencija tako da je tek u finisu dva puta odbranio
Stupar nesto losiji nego inace, mada mu je mozda i Maric trazio da pazi vise na defanzivu
Vule je odigrao korektno odbranu, ono sto mene zanima ako ce Maric igrati bunker na grbavici kako bi se snasao na zadnjem veznom jer ima pravovremeno istrcavanje a moze iznijeti loptu
Coric je bio korektan mada kasni sa izlacima na igraca. srecom pa nije bilo Spalevica
Zara/ u defanzivi i moze ali ne prelazi centar, tako da je njegov saigrac neupotrebljiv po toj strani
Sakan / korektan u defanzivnim zadacima u napadu nazalost ne previse upotrebljiv, ali trkacki je odradio svoj posao
Olja sinoc je bio jedan od losijih, ima pravo na los dan definitvno
Stevanovic takodje trudio se trcao ali nije bio konkretan. Mada jedan od rijtkih koji zna gdje i kad utrcati..
Stanceski po meni odigrao najbolju partiju otkako je u Borcu. Vrsio pritisak prenosio loptu. U napadu je nazalost nije imao kome dati jer su i Vukelja i Kajkut bili previse neaktivni.
Kajkut . ne znam sta mu je stvarno .. Mislim da imamo drugog spica da bi on ladno trebao malo na klupu da razmisli o nekim stvarima
Vukelja/ promasio dvije sanse ali imao i sjajnu loptu za Stevanovica. Ima stofa ali definitvno mora preuzeti vise odgovornost u napadu

Izmjene
Petrovic / mozda i bude nesto od njega vidi se da je dobar tehnicar ali strasno los u duelima
Petra kratko igrao

Bilo je jasno da je Maric prepustio sredinu Slaviji i postavoio odbranu na 40 metara tu se vrsio pritisak i trazila sansa. Izuzev onog ponistenog gola slavija uopste nije bila opasna...
Slicnu taktiku treba ocekivati i protiv zelje
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 15 apr 2010, 13:03

Eh ljudi evo i mene živ zdrav i prav kako se kod nas kaže, totalno sam prazan poslije onog sinoć, konačno smo u Evropi, Banjaluka je u Evropi, Evropa je u Banjaluci, ostvarili smo veliki rezultat, ja od preostalog dijela sezone nemam više nikakva očekivanja, neću se više nervirati, neću da vrištim, uopšte totalno sam prazan, rezultat je odličan, igrom sam po ko zna koji put razočaran kao i zalaganjem nekih od igrača ali to sada uopšte nije važno, važno je da smo mi tamo gdje nam je mjesto, a to je Evropa, zato ću ostatak sezone lagano da odgledam, bez nekih previlikih ambicija, učinjeno je dovoljno...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

blablabla
Kontakt:

Post Postao/la blablabla » 15 apr 2010, 14:09

VB 1987 je napisao/la:Eh ljudi evo i mene živ zdrav i prav kako se kod nas kaže, totalno sam prazan poslije onog sinoć, konačno smo u Evropi, Banjaluka je u Evropi, Evropa je u Banjaluci, ostvarili smo veliki rezultat, ja od preostalog dijela sezone nemam više nikakva očekivanja, neću se više nervirati, neću da vrištim, uopšte totalno sam prazan, rezultat je odličan, igrom sam po ko zna koji put razočaran kao i zalaganjem nekih od igrača ali to sada uopšte nije važno, važno je da smo mi tamo gdje nam je mjesto, a to je Evropa, zato ću ostatak sezone lagano da odgledam, bez nekih previlikih ambicija, učinjeno je dovoljno...

zasluzili ste vala :D

da napokon gledamo u evropi prave BiH klubove, a ne one haman pa instant klubove iz hercegovine ili nekakve modrice...

vidjat cemo se cesto ovih dana :D :D

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 15 apr 2010, 14:24

A sad rastereceno u meč sa željezničarom na Grbavici nemamo šta izgubiti a jako puno možemo dobiti . Najbitnije je prije svega odmoriti ekipu na najbolji mogući način , jer ovo su već teški napori i pitanje je koliko su igrači pripremljeni za ovakav kalendar takmičenja na dva fronta.
Pretpostavljam da su iscrpljeni sad tu treba zaista biti maher i dići fizički ekipu.
Jedina sreća je što je i željezničar u istom rasporedu , stim što će igrati pred svojom publikom koja te nosi i kad nestane snage.

Stančeski neće igrati ( suspenzija) nadati se da se vukobratzović oporavio, premda je šteta jer stančeski je taman proadio i daje stabilnost ekipi u veznom redu, kako će to vukobratović iznijeti nakon povrede ostaje da se vidi.

Jandrić će isto biti problem, on sa njegovih 38 godina teško trpi ovaj tempo, i nisam siguran da bi uopšte trebao početi utakmicu u sarajevu.
Veliko je pitanje da li treba igrati sa puzigacom ili zarom na lijevom bocnom, ako igra puizigaca to je puno pfanzivnije, ali istovremeno puno supljije po toj strani, tako da bi ja ipak poceo sa zarom a puzigacu eventualno uvodio ako dobijemo go.
Umjesto Jandrića pitanje je koga postaviti ??? veliko pitanje.

Imamo veliku šansu da ih prbijemo po bokovima jer tu su reqlno najtanji, ali tu možemo imati problem ako pomoćnik bude imao ugipsanu ruku.

Mora se vršiti pritisak na jnjiohovu zadnju liniju, i tu kajkut i stavanovic moraju da odigraju znaajnu rolu pitanje je samo ako ne igra jandric ko ce im dati taj pas na koji bi utrcali.
TREĆI PUT ČASTIMO !

zorz
Kontakt:

Post Postao/la zorz » 15 apr 2010, 14:32

Jeli istina ovo sto pise da vas dolazi 5 autobusa na tekmu ?

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 15 apr 2010, 14:36

nasborik je napisao/la:Ma to je glubost sto pisu na sportsport.ba da nigdje nije bila podrska od 5 autobusa na gostovanjima, bilo ih je i vise, znam da mi je drug sto je u navijackoj grupi Lesinari rekao da je u Prijedor islo 5 ili 6 autobusa
u prijedor je islo 3 busa al prepuna skoro pa po 100 ljudi u busevima ;)
TREĆI PUT ČASTIMO

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 15 apr 2010, 14:41

mah samo da bude dobra tekma da se neupropasti nekim crvenim penalima...jbg nase sudije su slabe jos kad 15 000 ljudi pocne vrsit pritisak strah me da ne pocne blejat bezveze...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

zorz
Kontakt:

Post Postao/la zorz » 15 apr 2010, 14:41

borac_sampion je napisao/la:
nasborik je napisao/la:Ma to je glubost sto pisu na sportsport.ba da nigdje nije bila podrska od 5 autobusa na gostovanjima, bilo ih je i vise, znam da mi je drug sto je u navijackoj grupi Lesinari rekao da je u Prijedor islo 5 ili 6 autobusa
u prijedor je islo 3 busa al prepuna skoro pa po 100 ljudi u busevima ;)
A vala iskreno sto se mene tice ,ja bih volio da vas dodje milja i svi na istok ? pa neka pobjedi bolji u svemu?

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 15 apr 2010, 14:57

Prije svega samo da kazem,da ove provokatore u potpunosti ignorisete,da im ne odgovarate,naravno cast izuzetcima,onima sto su cestitali!

E sad da i ja opletem! :mrgreen: Borac je u Evropi!!!Mislim da je to jedino bitno i jedino na sta trebamo gledati!Ja vam evo ne mogu opisati kako se osjecam,i koliko sam srecan!Poslije svega sto smo prozivljavali sa nasim klubom,ispadanja,kradje,igranja po nekim selima,konacno smo tamo gdje trebamo biti,gdje klub sa tradicijom i imenom u bivsoj Jugi treba biti!U vrhu BiH fudbala!

Neki su ogorceni igrom,neki su zadovoljni,a ja sam eto izmedju ali....Mozda neki ne shvataju koliko je tesko igrati protiv iste ekipe 2 puta u 4 dana!Pogotovo kad ta ekipa u prvoj utakmici igra sa jednim,a u drugoj sa potpuno drugacijim timom!Pogotovo kad je ta ekipa Slavija,koja je uvijek bila veliki rival Borca,i uvijek neugodna za Borac!Pogotovo kad se brani nerjesen rezultat iz prve utakmice!Ljudi moji mi smo ih pobijedili 2 puta u 4 dana i to zasluzeno!!!I ko god kaze da nije zasluzeno moze da mi se napusi neceg!Nasi momci su ginuli na terenu,obe utakmice,borili se do kraja,iako ih je umor stigao,iako nose tesko breme razocaranja navijaca u slucaju neuspjeha,uspjeli su i trijumfovali!Momci svaka vam cast,i hvala vam!

Utakmica je bila jako tvrda i teska,veliki je pritisak bio na igracima i to se vidjelo.Sto se tice gola Slavije,moje misljenje je da je to do sudije,i da je to stvar njegove procjene!Neke sudije mozda ne bi svirale prekrsaj,dok neke sa malo ostrijim kriterijumima bi,kao sto jeste ovaj.Ono sto je bitno je da je kontakta bilo,igraci Slavije se skoro nisu ni bunili,prema tome nema se sta vise raspravljati!

Bolji smo bili,istina igrali smo zatvorenije,ali opet smo imali nekoliko stopostotnih sansi,i sreca je bila na strani Slavije jer su mogli kuci otici sa dva para golova!I nek cute i nek budu srecni sto su prosli sa 1:0.Za mene je igrac utakmice definitivno Stanceski,i drago mi je da je usao u formu,al mi je krivo sto ga nece biti protiv Zeljeznicara.Vukelja i Stevanovic su imali los dan,al neka su,imaju na to pravo,nadam se da ce nadoknaditi to na Grbavici na kojoj moramo igrati ofanzivnije nego sada!Napadacki pa nek izgubimo 5:0 ako treba!

Ljudi moji na tabeli smo prvi zajedno sa Zeljeznicarom,trka za titulu je tek pocela,u finalu smo kupa BiH sa Zeljeznicarom i Evropa je zagarantovana...Meni dosta.
Treci put castimo

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 15 apr 2010, 15:04

Čestitke i od mene za ovaj veliki uspjeh i plasman u Evropu.Čestitke idu igračima zbog borbenosti,navijačima za sjajnu podršku,i upravi koja je preduzela sve da se ništa ne prepusti slučaju,mada ja nisam pobornik nekih stvari,ali u nepoštenoj ligi i nepoštenoj državi ponekad se i glupo boriti protiv vjetrenjača.

Mislim da se nećemo ni u Evropi obrukati ako sačuvamo tim i kupimo dva dobra vezna igrača.

Toliko o tome,a sad želim da se osvrnem na ovaj dio o upravi.Svi mi koji smo godinama unazad na svakoj utakmici znamo da Borac godinama nije bio ovako "zaštićen" od sudija kao na ove dvije zadnje utakmice sa Slavijom.Onaj desođeni penal nad Spalevićem u subotu je nešto što se čak i u Premijer Ligi Bih rijetko viđa,a sinoć prvo poništen gol Jovanovića,pa jedno tri puštena naša napada iako su naši igrači bili 2-3 metra u ofsajdu,pa u korektnom prvom poluvremenu četiri žuta za kompletnu odbranu Slavije i još sijaset sitnih navlačenja.E sad poenta,ova "zaštita" se poklopila sa "ojačavenjem" Upravnog odbora našim bivšim Predsjednikom Branom Jankovićem koji je bio poznat i u prvom mandatu da "zna" sa sudijama,i nije nikakva tajna da ne bismo nikada ispali ni prvi ni drugi put da on nije otjeran iz kluba.Mislim da samo naivni ili neupućeni u dešavanja oko našeg kluba mogu pomisliti da se tu radi o slučajnosti,a ja ne pretendujem da kažem ni da je to dobro ni da je loše,neka svako procjeni za sebe. Uglavnom moje mišljenje je da će odsad biti nemoguće da nam neko otkine bod u Banjaluci jer sad "i mi Nijaza za trku imamo",ali s druge strane nećemo imati ni najmanje moralno pravo da kukamo kad nas već u subotu ista stvar sačeka na Grbavici,gdje su po meni samo dva moguća scenarija:
A-Željezničar će biti bolji i glatko nas pobjediti
B-Ako ne bude bolji,sudije će ga pogurati i opet će pobjediti.

Čak mislim da ne bi loš rezultat za nas bio ni 1-3 ili 0-1 da ostanemo bolji u medjusobnom skoru,i tada bismo imali najveće šanse za titulu.pogotovo od kad imamo svog "Nijaza".

Zato se nemojte nervirati ni u subotu,ni do kraja prvenstva, a pogotovo nemojte praviti analize mogućih dešavanja na terenu u igračkom smislu jer da nam igra Barsina jedanaestorica na Grbavici ćemo izgubiti,ovako ili onako!
Cilj je ostvaren,u Evropi smo i samo opušteno.....

Namjerno u prvoj rečenici gdje sam čestitao igračima i navijačima nisam čestitao treneru,jer mislim da nije bilo smisla igrati bunker u situaciji gdje imaš odličan rezultat iz prve utakmice,igraš protiv 13. na tabeli u z sjajnu podršku svojih navijača i sudijski vjetar u ledja. U takvoj situaciji,morao je to riješiti prije,a ne držati nas na iglama do 80 minute.

Pozdrav svim Borčevcima.

EastStand
Kontakt:

Post Postao/la EastStand » 15 apr 2010, 15:09

&, " у ".
"" ПУТ ""

bekrija1990

Post Postao/la bekrija1990 » 15 apr 2010, 15:14

borcev_navijac je napisao/la:A sad rastereceno u meč sa željezničarom na Grbavici nemamo šta izgubiti a jako puno možemo dobiti .
Kako ba nemate sta izgubiti, kada ste od prvog kola u vrhu i oznaceni kao glavni kandidat za titulu :? , a Zelju niko ozbiljno nije shvatao niti na polusezoni :?: Situacija je obratna i nema potrebe da pilis naopako, kada je sve jasno :arrow: sa porazom vi puno, puno gubite...
ŽELJO ZA ŽIVOT CIJELI

EastStand
Kontakt:

Post Postao/la EastStand » 15 apr 2010, 15:16

bekrija1990 je napisao/la:
borcev_navijac je napisao/la:A sad rastereceno u meč sa željezničarom na Grbavici nemamo šta izgubiti a jako puno možemo dobiti .
Kako ba nemate sta izgubiti, kada ste od prvog kola u vrhu i oznaceni kao glavni kandidat za titulu :? , a Zelju niko ozbiljno nije shvatao niti na polusezoni :?: Situacija je obratna i nema potrebe da pilis naopako, kada je sve jasno :arrow: sa porazom vi puno, puno gubite...
" не " ", $ ". Европа је ту. ? ' не &... ;)
"" ПУТ ""

bekrija1990

Post Postao/la bekrija1990 » 15 apr 2010, 15:17

EastStand je napisao/la:
" не " ", $ ". Европа је ту. ? ' не &... ;)
Ne da vam ne treba titula, nego je pored Zelje koji melje sve i ne mozete osvojiti. Lijepi strah :evil:
ŽELJO ZA ŽIVOT CIJELI

gavra
Kontakt:

Post Postao/la gavra » 15 apr 2010, 15:18

E imam jednu dobru slicicu al ne znam kako da je ubacim, na racunaru mi je, hoce li mi neko pomoci ako nije puno komplikovano.

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 15 apr 2010, 15:21

gavra je napisao/la:E imam jednu dobru slicicu al ne znam kako da je ubacim, na racunaru mi je, hoce li mi neko pomoci ako nije puno komplikovano.

http://tinypic.com/ - trebalo bi da je na eng pa mozes skontati
dole kopiras zadnji link , ovdje ides na img postavis i to je to :)

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 15 apr 2010, 15:21

Jos jednom ponavljam,molim,da ignorisete pridoslice drugih klubova,i da im ne odgovarate.Kao sto sam na jednoj temi napisao,to je borba sa vjetrenjacama.
Treci put castimo

blablabla
Kontakt:

Post Postao/la blablabla » 15 apr 2010, 15:21

ne shvatas da pojedinim titula BiH nije vazna ;)

gavra
Kontakt:

Post Postao/la gavra » 15 apr 2010, 15:23

http://tinypic.com/ - trebalo bi da je na eng pa mozes skontati
dole kopiras zadnji link , ovdje ides na img postavis i to je to :)
Hvala

gavra
Kontakt:

Post Postao/la gavra » 15 apr 2010, 15:25

slika
Zadnja izmjena: gavra, dana/u 15 apr 2010, 15:27, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.