Ista je stvar sa Austrijom bila, ovdje ga opet popljuvali.Claus je napisao/la:Da, oko Kipra su dežurni mitomani stvorili svojevrsni kult, zajedno s famoznom Grčkom, sve češće ga koriste kao neki valjani dokaz da ospore Pjanića, ali zato kada se s pravom spomene Iran ili bilo koji drugi naš meč na SP-u, odmah nastaje tajac ili se pokušava na kojekakve načine osporiti Mundijal. Hej, MundijalEvil Genius II je napisao/la:prelahko i prebrzo se zaboravilo to svjetsko prvenstvo, a previse se spominje taj famozni kipar kada je u pitanju miralem pjanic.Najveća smotra na kojoj smo ikad igrali i na kojoj samo najbolji mogu doći do izražaja.
Ali eto, nije da me čudi. Svega smo se naslušali od ovih nazovi "stručnjaka", koje naš običan mozak očito nije u stanju da razumije. A biće toga još, samo što su vremenom jedne te iste provale postale izlizane i otrcane da više nikom nije čak ni smiješno.
Posto snimam dosta utakmica, vako nekad uz kafu pogledam opet po neko poluvrijeme. I neki da sam, prvih 30 minuta protiv Austrije. Bas sam posmatrao Pjanica, njegova kontrola lopte, odlicno. Na pocetku tekme imao jedno fino dodavanje sa Hadzicem i onda povukao loptu naprijed, uposlio Hajrovica a ovaj iako ima Zuku sa stare puca po golu.
Veoma slicna situacija kao kad je Besic asistirao Hajrovicu za gol. Jednom mu je Alaba uzeo loptu. Ali Alaba je klasa od igraca tako da to meni nije strasno. Meni se cini da je jos jednom pred golom izbubio loptu. Ostatak vise nego solidno.
Hajrovica dizali u nebesa, dao gol i imao jedno jako okretanje. Sve ostalo tanko, ali si decko bori, jgb nije dugo igrao.