Vec sam dao u temi Hoffenheim svoju prognozu za kraj Bundeslige. Ta je prognoza postavljena 16.12.2008 godine, i evo opet cu je ovdje kopirati jer i dalje tvrdim da ce tabela izgledati ovako na kraju Bundeslige.
Evo moje prognoze za kraj Bundeslige.
1. Bayern - mislim daimaju jos prosotra prema gore i da u jesenjem dijelu nisu igrali onako kako se ocekuje od Bayerna, mozda je mali hendikep sto samo docekuju Leverkusen i Schalke a idu ostalima u goste iz gornjeg dijela tabele, ipak Bayern ce imati na kraju prednost izmedju 5 i 10 bodova na drugoplasiranu ekipu
2. HSV - istina kao sto je moj predhodnik rekao da HSV igra slabo, ali sto je najvaznije imaju bodove, oni su doveli cetiri nova igraca od kojih je samo Petric proradio, tu ima jos prosotra prema gore i oni me podsjecaju na Bayern prije tri ili cetiri godine,losa igra, a bodovi na kontu
3. Leverkusen - Bayer po meni igra toplo hladno, pobjede Bremen a ne mogu dobiti Cottbus, i tu vidim HSV u prednosti u odnosu na Bayer
4. Hoffenheim - slazem se odigrali su kao Leverkusen i Hertha u jesenjem dijelu svoj maksimum, ali uvijek napominjem da su oni imali srece sa povredama, ako im se desi dadozive pad u igri (to ce se desiti) i da se ozlijede 4 igraca iz prve postave, kao sto se desilo Bayernu i HSV-u, oni nemaju sanse
5. Werder - mislim da su se u Bremnu svega zasitili, ovoj ekipi za narednu sezonu je potrebna velika promjena ili u igrackom kadru ili u strucnom stabu, vidi se da igraju toplo hladno, ipak doci ce do 5 pozicije zatosto u odnosu na Dortmund, Wolfsburg, Herthu i Stuttgart imaju siru klupu
Bayern i HSV ce imati na kraju zasluzeno ove pozicije, jer imaju najsire klupe sa kvalitetnim igracima, uspijeli su biti tu pri vrhu i Leverkusen i Hoffenheim i ako su pruzali dobre igre, prednjace, odnosno zaostaju bodovno, a sta bi tek bilo da je Bayern pokazao svoju pravu igru i da je Jol u HSV-u uspio odmah da prilagodi Nevesa i Silvu na njemacki fudbal
Sada ce neki vidjeti da sam bio upravu za neke faktore, pogotovo sto se tice povreda. Samo je zalosno sto je Ibisevic.
"My Favorite Ring is Always the Next One"