Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
- Principatus
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Bitno je stvoriti jaku konkurenciju, tako da sto manje igraca ima garanciju za pocetnih 11.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Pa stvarno u ovo malo vremena sam procitao puno clanaka sto na netu sto u novinama o kontaktu Bazdarevica i potencionalnih reprezentativaca. Kad se prisjetim Safetova vremena ne sjecam se da je ikad pisalo ista o njegovim pozivima nekom od mogucih reprezentativaca. Sjecam se da je potegao Halilovica za kapu i nisam siguran da li je zvao Gudelja. Ostatak igraca je ironicno komentirao i trazio razloge za nepozivanje. Stvarno je sada izasla na vidjelo sva bijeda i amaterizam njegovog rada. Mesa nije neki veliki trener a niti trenerski talenat ali covjek radi hvale vrijedan posao. Ne mogu zamisliti koliku bi razliku tek pravio neki iskusan trener. Za sada sam prezadovoljan sa Mesinim radom samo neka ovako nastavi.Batko je napisao/la:Naravno da nije.... Teletina se igrao gluhih telefona, niti je gledao niti kontaktirao potencijalne igrače.. A kad bi ga novinari pitali za ovog onog on bi drsko odgovarao kako ih ne moze zvati jer nemaju papire itd... Bože mili kakav debil nas je vodio toliko godina!!!
Sent from Angelina's bed
Dario Dumić, 23-godišnji Sarajlija koji nastupa u danskom Brondbyju, mogao bi uskoro obući dres nogometne reprezentacije BiH. Ovaj stoper danskog prvoligaša itekako je zanimljiv selektoru Mehmedu Baždareviću.
Naime, Baždarević je prošle sedmice telefonski kontaktirao Dumića i interesovao se za njegovu situaciju u klubu, piše danski Ekstra Bladet. “Nisam očekivao taj poziv. Kad sam vidio da je bosanski broj, mislio sam da je moja baka, ali je bio selektor Baždarević”, kaže Dumić.

“Raspitivao se za moju situaciju, rekao mi da me prati i da će me pozvati ukoliko budem dobro igrao”, dodao je mladi stoper Brondbyja. Iako je Dumić ranije spominjan u kontekstu igranja u državnom dresu reprezentacije BiH, Baždarević je taj koji je napravio prvi korak kako bi doveo talentovanog nogometaša.
“Ovo je prvi put da je uspostavljena komunikacija sa mnom i veoma sam uzbuđen”, kazao je Dumić koji je Sarajevo napustio sa devet mjeseci. U mlađim selekcijama Danske je odigrao 37 utakmica. “U mnogim segmentima sam Danac, ali ne smijete zaboraviti odakle dolazite. Ako me BiH pozove, naravno da ću reći ‘da’. Nemojte to gledati kao da sam odbio Dansku, ali “, kaže Dumić.
Mesa
Naime, Baždarević je prošle sedmice telefonski kontaktirao Dumića i interesovao se za njegovu situaciju u klubu, piše danski Ekstra Bladet. “Nisam očekivao taj poziv. Kad sam vidio da je bosanski broj, mislio sam da je moja baka, ali je bio selektor Baždarević”, kaže Dumić.
“Raspitivao se za moju situaciju, rekao mi da me prati i da će me pozvati ukoliko budem dobro igrao”, dodao je mladi stoper Brondbyja. Iako je Dumić ranije spominjan u kontekstu igranja u državnom dresu reprezentacije BiH, Baždarević je taj koji je napravio prvi korak kako bi doveo talentovanog nogometaša.
“Ovo je prvi put da je uspostavljena komunikacija sa mnom i veoma sam uzbuđen”, kazao je Dumić koji je Sarajevo napustio sa devet mjeseci. U mlađim selekcijama Danske je odigrao 37 utakmica. “U mnogim segmentima sam Danac, ali ne smijete zaboraviti odakle dolazite. Ako me BiH pozove, naravno da ću reći ‘da’. Nemojte to gledati kao da sam odbio Dansku, ali “, kaže Dumić.
Mesa
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Bravo Mesa! Nije mi jasno kako neki i dan danas pate za telecom glavom.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne znam kako bi taj Dumic imao mjesta pored trenutnih stopera. Ali eto.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
To je ono što je Meša i govorio. Želi da stvori bazu od 30-ak igrača. Ne mogu svi u prvih 11 ili 23, ali mora se razmišljati dugoročno, imati u vidu kartone, povrede ili koji već razlog izostanka igrača koji trenutno ulaze u uži izbor reprezentativaca. Sve ono što onaj mamlaz nije htio ili nije znao (vjerovatno oboje).Principatus je napisao/la:Bitno je stvoriti jaku konkurenciju, tako da sto manje igraca ima garanciju za pocetnih 11.
Dino Arslanagic 22 godine, visina 1.92
Dario Dumic 23 godine, visina 1.93
Ovo su pravi mladi stoperi koji su igrali u mladim repkama i imaju potencijal i fizicke karakteristike da budu igraci za velike klubove. Nadam se da ce preci pod nasu zastavu i da cemo sa njima rijesiti pitanje stopera za buducih 10ak godina. Arslanagic jos uvijek oscilira ali stoperske pozicije traze iskustvo i godine igranja pa se nadam da ce to samo ici na bolje. U mladim repkama i nemamo neki kvalitet za te pozicije osim ako ne uzmemo Suljica i Simica. Zato su nam ova 2 momka i vise nego dobro dosla ako sve prodje kako treba a ne sumnjam da ce proci.
E da jos dodam i ovo meni su nekako drazi ovi visoki stoperi i vecina najboljih igraca na tim pozicijama i jesu takvi. Izuzev naseg Emira naravno ali on je svakako iznimka u svemu.
Ovo su pravi mladi stoperi koji su igrali u mladim repkama i imaju potencijal i fizicke karakteristike da budu igraci za velike klubove. Nadam se da ce preci pod nasu zastavu i da cemo sa njima rijesiti pitanje stopera za buducih 10ak godina. Arslanagic jos uvijek oscilira ali stoperske pozicije traze iskustvo i godine igranja pa se nadam da ce to samo ici na bolje. U mladim repkama i nemamo neki kvalitet za te pozicije osim ako ne uzmemo Suljica i Simica. Zato su nam ova 2 momka i vise nego dobro dosla ako sve prodje kako treba a ne sumnjam da ce proci.
E da jos dodam i ovo meni su nekako drazi ovi visoki stoperi i vecina najboljih igraca na tim pozicijama i jesu takvi. Izuzev naseg Emira naravno ali on je svakako iznimka u svemu.
-
SjeverniVjetar
Dakle to je to, to je ta velika filozofija i pamet za kojom tragamo dvadeset godina !!!sajo10 je napisao/la: “Raspitivao se za moju situaciju, rekao mi da me prati i da će me pozvati ukoliko budem dobro igrao”,
“Ovo je prvi put da je uspostavljena komunikacija sa mnom i veoma sam uzbuđen”,
Nazovi igraca, reci mu da ga pratis, da ga cijenis i da ce dobiti poziv ukoliko zasluzi. Niko ne trazi se odmah gurne u prvih 11.
Mesa
-
SjeverniVjetar
Pa nema mjesta, Mesa mu je dao do znanja da ga prati, nije mu obecao poziv.Cartman je napisao/la:Ne znam kako bi taj Dumic imao mjesta pored trenutnih stopera. Ali eto.
Sjecas li se Baresija i Cannavara, koji su definitivno 2 giganta sa svojih 1.76 i sigurno puno bolji stoperi nego svi koji su trenutno aktivni? Ista stvar vazi za Puyola. Tako da visina apsolutno nista ne znaci, jedan Cannavaro je razbijao Kollera, Carewa i njima sl. u duelima......dubrovnik je napisao/la:Dino Arslanagic 22 godine, visina 1.92
Ovo su pravi mladi stoperi koji su igrali u mladim repkama i imaju potencijal i fizicke karakteristike da budu igraci za velike klubove.
Svi bi bili sretni da Arsla i Dumic postanu veliki stoperi, ali je cinjenica da vrijeme radi protiv njih, jer stoperi za velike klubove su vec dosta toga postigli u njihovim godinama. Ako dostignu nivo recimo Zukanovica, mozemo biti sretni
@dubrovnik ne mogu se sloziti sa tobom. Moje misljenje je da je i jednom i drugom trenutno stanje domet karijere.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- Goalgetter
- Kontakt:
+1Sabinho je napisao/la:@dubrovnik ne mogu se sloziti sa tobom. Moje misljenje je da je i jednom i drugom trenutno stanje domet karijere.
Dumicu mozda nesto jaca liga, ali vise ne. Daj boze da bude nesto od njih, ali tesko. Previse se uzdizu Dumic i Arslanagic.
Zenga ja sam dovoljno star da se njih dobro sjecam ali nogomet se jako promjenio od vremena ovih Talijanskih asova. Ipak i danas se s vremena na vrijeme pojavi nizak stoper vrhunske klase. Ali to su iznimke. Pogledaj stopere Bayerna, Reala, Barce, Juventusa, Atletica, PSG danas i vidjet ces da je tu vrlo malo niskih igraca. Ako ih i ima uopce. Ovdje govorimo o najboljim momcadima na svijetu trenutno. Ja sam samo to rekao. Sto se tice veze iskustva i kvalitete stopera dodao bih i ovo. Vrlo je malo mladih stopera u prvim timovima velikih klubova. Uvijek ces naci igraca kao Varana koji uspije nesto tako ali ti su slucajevi vrlo rijetki i radi se o top klasama svjetske vrijednosti. Mi trenutno u U21 imamo stopere koji igraju u Celiku, Sarajevu, Zapresicu i Osijeku. Ovaj u Osijeku je kao najbolji a mislim da nije niti zaigrao ni minute. Zato ova 2 mladica o kojim pisemo vrijede suho zlato za nasu repku i njenu nogometnu buducnost. Ovo je moje misljenje.Zenga je napisao/la:Sjecas li se Baresija i Cannavara, koji su definitivno 2 giganta sa svojih 1.76 i sigurno puno bolji stoperi nego svi koji su trenutno aktivni? Ista stvar vazi za Puyola. Tako da visina apsolutno nista ne znaci, jedan Cannavaro je razbijao Kollera, Careworn a i njima sl. u duelima......dubrovnik je napisao/la:Dino Arslanagic 22 godine, visina 1.92
Ovo su pravi mladi stoperi koji su igrali u mladim repkama i imaju potencijal i fizicke karakteristike da budu igraci za velike klubove.
Svi bi bili sretni da Arsla i Dumic postanu veliki stoperi, ali je cinjenica da vrijeme radi protiv njih, jer stoperi za velike klubove su vec dosta toga postigli u njihovim godinama. Ako dostignu nivo recimo Zukanovica, mozemo biti sretni
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 24 apr 2015, 20:26, ukupno mijenjano 2 puta.
Ma Sabinho ovo je najbolje sto mi trenutno imamo kao nasu nogometnu buducnost. Meni niti Sunjic a ni Vranjes u njihovim godinama nisu obecavali koliko ova dvojica. E sada je Sunjic postao igrac kojeg vecina nasih navijaca cijeni a ja se bas i ne slazem sa tim. Ali idem uz vodu i nikad nisam pisao protiv njega. Vranjes jos nije igrao po meni u klubu kakav je Standard. Spahi se blizi kraj a mi bolje od Arsle i Daria sada nemamo. Ako budu neki iskocili niko sretniji od mene. Ima onaj malac Horic koji je 3 potencijal i to je sve za sada. Boljih nema.Sabinho je napisao/la:@dubrovnik ne mogu se sloziti sa tobom. Moje misljenje je da je i jednom i drugom trenutno stanje domet karijere.
Haris Handzic promasio penal protiv Sunjicevog Kubana.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
- Goalgetter
- Kontakt:
Mogao bi Vahid Hambo ako vako nastavi, ici stopama Hyypiä i Litmanena, u Eredivisu nakon Finske lige. 
-
SjeverniVjetar
Kad sam vidio da je bosanski broj, mislio sam da je moj baka (Sliskovic ?), ali je bio selektor Baždarević”, kaže Dumić.
Da ne ide u Siroki ?
Da ne ide u Siroki ?
Valjda je rekao moja baka.SjeverniVjetar je napisao/la: Kad sam vidio da je bosanski broj, mislio sam da je moj baka (Sliskovic ?), ali je bio selektor Baždarević”, kaže Dumić.
Da ne ide u Siroki ?
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
AL ga je i porazio sa 3-2 bez obzira sto je taj SUNJIC u repci a vase djete sa Grba ti NE !Sabinho je napisao/la:Haris Handzic promasio penal protiv Sunjicevog Kubana.