FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

tu i tamo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la tu i tamo » 26 apr 2015, 08:32

Moram samo jos jednom skrenuti paznju na jucerasnji cirkus sa sudijom...
Nismo zakinuti za jedan gol, vec bukvalno za dva gola, prvo primamo gol iz ofsajda, te nam ne dosudjuje cist penal. Ali nije to ono zbog cega ja pisem, jer tu uvijek moze se sudija pozvati na "gresku" ili losu procjenu kakvih ima i u bundesligi...
Ono sto je nama problem i sto je ocigledno da he neko umjesao prste u konacan rezultat je vrlo lahko prepoznati nama koji pratimo ovu nasu ligu duze od 10god..
situacija gdje sudija umrtvi igru konstantnim prekidima, preuzme od igraca ulogu organizatora igre, ne dozvoljava da igru gdje bi razlika u kaviteti prevagnula u neciju korist.
Toga smo se nagledali godinama u premijer ligi, kada niko sa gostovanja nije mogao 3boda donijeti.

Sudije,kontrolore,delegata i sve koji su imali bilo sta sa ovom utakmicom obavezno prijaviti sto vecim nadleznim organima, ako treba i u Nyon na proceduru, u nedostatku interesovanja domaceg saveza.
Ponovicu, KLASICNA STIMALJKA iz udzbenika kakvih smo se nazalost nagledali u neka ruznija vremena.
Da smo izgubili nebi nas uzeli za ozbiljno jer ko gubi ima pravo da se ljuti, a sada se nadaju da cemo zbog pobjede zaboraviti smijuriju od sudije...
Neka nam Benjin gol da jos vecu zelju da ovo rijesimo.
Jucer sam bio beskrajno sretan, danas sam samo ljut.
Gadi mi se kad pomislim koliko to duboko ide.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 26 apr 2015, 08:36

Upravu si, onaj ofsajd i nije morao da se svira, mali je ofsajd bio, penal opet zavisi od sudije, ali upečatljivo je to sjeckanje igre i mahanje kartonima prema našim igračima. Pa Hasanović i Antolović na glupost dobiše žuti, nikome nije jasno zbog čega.

Ali, ko god da je upleten i ako je upleten, ako su mutne radnje, neka nam se sagnu i uživaju u Benjinom eurogolu u svin narednim špicama :opaopa:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 26 apr 2015, 09:24

Bravo Zeljo, bravo Cola! @tu i tamo..svaka cast, receno bas kako treba. Mi, navijaci Zelje nismo navikli slabe partije nasoh igraca opravdavat losim sudjenjem, ali ovo je kap koja je prelila casu. Proslo kolo i Siroki i Zrinjski daju prvi go iz penala, u Travniku Sarajevo prvo dobije hejbet slobodnjaka na 20 metara od gola pa onda dobija penal i igraca vise, na njihovim domacim utakmicama je domacinsko sudjenje normalna stvar, koliko toliko uvijek je sudija naklonjen jacoj, vecoj ekipi..samo je nama normalno da 40 minuta igramo s igracem manje na Grbavici. Vise mi je dosta i ublazavanja i guranja ovoga pod tepih, pa ja se ne sjecam kad je Zeljo dao go iz penala, halo, Puzigaca medju najboljim strijelcima..haman sve iz penala..i nemojte mi govorit da trebam gledat samo Zelju, kad Zeljo bude sam u ligi ok, a ovako ne mogu oci zatvarat pred lakrdijama, iz kola u kolo. Treba mi se smucit liga i fudbal jer djeca s Koseva nisu dozivjela nijednu titulu, fuj. Klub pod hitno obavjestenje, nece se nosta desit, nemamo pare pa cemo se opet morat borit, ali nek bar vide da nismo slijepi.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 26 apr 2015, 09:46

shzna je napisao/la:Upravu si, onaj ofsajd i nije morao da se svira, mali je ofsajd bio, penal opet zavisi od sudije, ali upečatljivo je to sjeckanje igre i mahanje kartonima prema našim igračima. Pa Hasanović i Antolović na glupost dobiše žuti, nikome nije jasno zbog čega.

Ali, ko god da je upleten i ako je upleten, ako su mutne radnje, neka nam se sagnu i uživaju u Benjinom eurogolu u svin narednim špicama :opaopa:
Sve to stoji, ali zasto nasi suti po pitanju toga.
Dobro je @rodom sa mejtasa rekao da je ovo sa sudijama i kartonima je pocelo u utakmici protiv Olimpica. Da se ovo pitarima desilo, na sva bi se zvona brujilo kako ih netko potkrada a kada smo mi upitanju, onda cemo pod tepih. **** to razmisljanje. A iskren da budem, da je kojim slucajem ostao remi, ovdje mi se takoder o tome pisalo punom parom. Dobro je, pobijedili smo, vratilo nam se iz predhodnih utakmica, ali ne treba niposto zaboraviti ove sudijske lakrdije.

Budemo li pustali da nam rade sta hoce, desit ce se da u derbi udemo sa par bitnh suspendovani igraca.

U onoj sezoni kad smo ispali u kupu od pitara, bilo je takoder veoma sumljiv odluka, pa smo opet ostavili to po strani.

Danas ovi bitni parovi po X. :mrgreen:

Ne znam sto, ali me ovo sve podsjeca da se blizi repriza Zuban dana. :)

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 26 apr 2015, 09:51

Kako stojimo s kartonima ovih dana?
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 26 apr 2015, 10:17

Trenutno korisnika/ca: godrina, Nedo i 24 gostiju.

a evo nam i nede kralja :kafa:

MosaLjoze1921
Kontakt:

Post Postao/la MosaLjoze1921 » 26 apr 2015, 10:31

Evo samo jedan mali osvrt na jučerašnju utakmicu gdje je naš domaćin poduzeo sve radnje da se utakmica odigra u neregularnim okolnostima kada redari zaduženi za gostujuće navijače nisu dozvolili ulazak istih na gostujuću tribinu uz obrazloženje da je ključ nestao, pa brzom intervencijom policije je sve prošlo bez incidenata jer i oni sami mislim na policiju su bili iznenađeni ponašanjem organizatora prema našim navijačima.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 26 apr 2015, 10:44

ma ni po jada da se samo domaćin potrudio, obezbijedili bi mi pobjedu ranije.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 26 apr 2015, 10:46

Portiv Borca treba mnogo ozbiljnije, ne smijemo ponovo prosti bodove na domacem terenu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 26 apr 2015, 10:49

ma nismo mi neozbiljni bili ni u jednoj. nego nam ne odgovara kad mi protiv solidne ekipe moramo napadati. a ne odgovara nam jer nemamo punoljetnog komandanta sredine...

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 26 apr 2015, 11:44

Onaj teren je katastrofa za sredinu proljeca. Drago mi je sto ce doci do smanjenja lige upravo zbog onakvih terena. TURKOVIC NEDO JEDAN JE OD NAS !!
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 26 apr 2015, 11:58

Turković Nedo potez kola ! :D
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 apr 2015, 12:27

Kako samo Nedo voli Zelju... a i Zeljo njega. Znam da nije neka klasa, i da su Kokot i Bajic bolji, ali bih tako volio sto duze da ostane u klubu, makar zbog dobre atmosfere u svlacionici, uvijek treba jedan takav. A i ubost ce koji gol, nije sad da nece. :mrgreen:
Sport je lijek za tijelo i duh.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 26 apr 2015, 12:28

[youtube][/youtube]
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 26 apr 2015, 12:31

storm_raider je napisao/la:Kako samo Nedo voli Zelju... a i Zeljo njega. Znam da nije neka klasa, i da su Kokot i Bajic bolji, ali bih tako volio sto duze da ostane u klubu, makar zbog dobre atmosfere u svlacionici, uvijek treba jedan takav. A i ubost ce koji gol, nije sad da nece. :mrgreen:
to što si opisao zove se maskota :mrgreen:

ali slažem se - neka ga s rajom :mrgreen:

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 26 apr 2015, 12:34

ellaxaz je napisao/la:[youtube][/youtube]
Ne prikazase penal.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 26 apr 2015, 12:35

MrRiccoli je napisao/la:Tolike ustede si napravio i na skupštini kazes kako se snalazimo vraćamo dugove i slično nek malo navijači se strpe da to prodje i onda ako ne uspijes obezbjediti licencu, hvala lijepo doviđenja i prijatno dajte sposobnog ne ko će napraviti nezz aman nešto ao nekog ko će nam obezbjediti licencu. A i ako su šta našli ja sumnjam da su neke velike cifre. A plaća li se redovno ono za stari porez onih 10 hiljada?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Da ti nesto kaze tvoj Pile...
Dobicemo licencu 100 % i nema razloga da je ne dobijemo.Glasine koje cujes o licenci nisu tek tako pokusava se na sve nacine destabilizovati klub.Neko spomenu nedavno nam je i porezna bila u klubu.Pronasli su niz nepravilnosti ali za period kada je Dzelo raspolagao novcem, neke je racune placao i kesom na ruke tako da sigurno mozemo ocekivati da nam dug prema poreznoj poraste iznos ne znam ali znam da je ovo tacno.Vjerovatno ce se sve rijesti sa ovim reprogramom koji vec imamo i placamo.Da bude jos gora stvar taj Dzelo tuzi klub pa majka mu stara moze li klub njega tuziti za nesavjesno poslovanje jer po ovome sto je pronasla poreska bilo je svega.Danas je sistem uredjen u klubu da niko ne moze zavrtati ni na koji nacin cak je bilo i negodovanja kod pojedinih uposlenih.
Popratnom reakcijom iz kluba je izletio Violina i on je taj koji smrada o licenci mada moze samo smradati.Cisto radi istine covjek je koristio vec duzi niz godina prostor koji pripada Zelji a izdavao ga pod kiriju i uzimao novac sebi.I njega bi trebalo tuziti ima sud za sve. Nadam se da ce neko poduzeti konkretne korake protiv ljudi koji su ostetili klub na bilo koji nacin.
E sada o utakmici nije me iznenadilo to da smo imali smijuriju od sudjenja sami smo se naguzili a kada to uradis svi potrce mi smo trebali dobiti slobodu.Imali smo losu utakmicu na losem terenu sa prelosim sudjenjem osteceni smo direktno.Ocigledno nekome ne odgovara trenutna situacija i razvoj dogadjaja Boze kome li :tralala: Cisto me zacudilo da to bude Zvijeda klub koji nije nikada mesetario sa sudijama i koji su zbog toga imali moje postovanje.
Sudija je imao zadatak i ne moze biti ociglednije da je primio novac za tako nesto.Pored svega toga mi smo imali srece da pogodimo u 93 minuti jer da je bilo ranije navukao bi nekako na nerjeseno.
Ova je uprava nesto slicno kao i ekipa koju imamo srcana i bije veliku bitku na svom terenu zasluzuju u najmanju ruku podrsku za ono sto rade.A vidjeli smo koliko znaci recimo ova zadnja utakmica nasim igracima to su nasi igraci ali i navijaci naseg kluba vole ga kao i mi.Svi Zeljovci zajedno na jednom mjestu i svi ko jedan to je nacin da se nesto napravi pozitivno.
Nazalost moram konstatovati da ovo vjerovatno nece biti zadnja kradja protiv nas jer smo pomrsili racune a nije niko to ocekivao oni koji imaju para da ovo rade i dalje ce gurati svoje.Mi moramo biti jos odlucni jos jaci i opet kazem svi ko jedan jer tako se Zeljo voli i tako je Zeljo progurao sve gadne krize.
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 26 apr 2015, 13:10, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 26 apr 2015, 12:40

[youtube][/youtube]

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 26 apr 2015, 12:47

Iz ovog drugog ugla gol Cole jos ljepsi, i prekrsaj za penal se jasno vidi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

master44
Kontakt:

Post Postao/la master44 » 26 apr 2015, 12:51

Samo da J*** majku sudiji, ne dobije li suspenziju od par utakmica za ovo, poserem se na savez kompletan. Ako ovo nije penal, ja ne znam sta je onda :evil: :evil: :evil:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bonton, Google [Bot], kosuljaplava i 15 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []