Jučerašnja utakmica u Istočnom Sarajevu posebno je važna za dvojicu mladih fudbalera Veleža. Svoje prve minute u dresu „Rođenih“ ubilježili su Nermin Hadžić (20) i Sinan Jakupović (20). Hadžić je čak bio blizu pogotka, a zašto do njega nije došlo najveći je krivac golman Slavije Lučić.
- Uh, još da sam zabio pogodak, kakav bi to tek bio debi, sa osmijehom na licu kaže Nermin Hadžić i nastavlja:
- U seniorskoj konkurenciji nastupio sam već za Al-Ahli iz Jemena, ali mi je ovo jučer bio debi u našoj Premier ligi. Poseban je to osjećaj, jer čitav omladinski staž trenirate i sanjate nastup u BH Premier ligi. Hvala Bogu to se i dogodilo. Dobro je da je ekipa ostvarila i dobar rezultat, posebno pred gradski derbi koji sa nestrpljenjem očekujemo, kaže Hadžić.
Sinan Jakupović imao je nešto manju minutažu jučer, ali to su i njemu prve minute u seniorskoj konkurenciji.
- Ispunio mi se najveći san, a to je da debitujem za svoj klub. Od trenutka kada sam poslan na zagrijavanje samo sam iščekivao priliku. Hvala Bogu dobio sam je i presretan sam zbog toga, kaže Jakupović.
Mladog igrača Veleža, koji ima još tri godine ugovora sa „Rođenim“, ozlijede su usporile u fudbalskom razvoju. U prošloj godini bio je na operaciji, te nakon toga na višemjesečnoj rehabilitaciji.
- Te povrede „vukao“ sam i kada sam bio junior, a i nakon što sam potpisao profesionalni ugovor. Hvala Bogu sada je sve ok i već duži period normalno treniram, kaže Jakupović.
Nermin Hadžić u redove Veleža došao je zimus i potpisao 2,5 godišnji ugovor sa Veležom.
- Zaista mi je drago zbog nastupa. Imam veliku želju da igram i nadam se da ćemo posebno mi mlađi igrači dobiti još više minuta u narednom periodu.
Sigurno da u taboru Veleža ozbiljno računaju sa pružanjem prilike mladim igračima u ostatku sezone, jer su već četvorica mladih fudbalera debitovala na seniorskoj sceni.