BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

CheGuevara
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la CheGuevara » 12 jan 2009, 13:55

Treba ovog malog pratiti..sigurno da nije los, nebi inace igrao za njemacku U-20 :)
http://www.transfermarkt.at/de/spieler/ ... rofil.html

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 12 jan 2009, 14:03

Ma kakav Vrančić,treba Baggia pratiti :lol: :lol:

Taj Vrančić ima brat i on igra solidno !
...kraj Neretve rođeni,mi smo raja iz Mostara...

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 12 jan 2009, 14:11

RođeniMostar je napisao/la:Ma kakav Vrančić,treba Baggia pratiti :lol: :lol:

Taj Vrančić ima brat i on igra solidno !
ok..jesil se dovoljno izglupiro?? ako jesi da nastavimo dalje sa temom, ipak ova tema treba da bude prilika da se vidi koliko i gdje ima nasih talenata po evropi..;)

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 12 jan 2009, 14:12

CheGuevara je napisao/la:
RođeniMostar je napisao/la:Ma kakav Vrančić,treba Baggia pratiti :lol: :lol:

Taj Vrančić ima brata i on igra solidno !
ok..jesil se dovoljno izglupiro?? ako jesi da nastavimo dalje sa temom, ipak ova tema treba da bude prilika da se vidi koliko i gdje ima nasih talenata po evropi..;)
Ja sam ozbiljan ! Baggia bolan treba zvati :lol:
...kraj Neretve rođeni,mi smo raja iz Mostara...

Salle
Kontakt:

Post Postao/la Salle » 19 jan 2009, 17:49

Neznam ljudi šta se trudite da kažete da ima naših talenata po svijetu, znaju to i ptice na grani ali ovi iz saveza tek to počnu ozbiljno razmatrati kad momcima dosadi čekati da ih naši pozovu pa odu u neku drugu reprezentaciju. E tad se naši fol sjete, a ustvari to je samo da obmanu javnost da oni nešto traže i rade, a svak zna da oni samo guraju "svoje" i da se bogate preko leđa onih koji imalo vrijede u našoj reprezentaciji. Nikad mi ništa nećemo uspijeti sve dok se pozivaju igrači da bi se mogli bolje prodati, oni da vrijede prodali bi se i prije reprezentacije a ne tek kad ih neko vidi da igraju za državnu selekciju.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 20 jan 2009, 19:19

ma sad treba ocekivat dosta nasih talenata bilo u dijaspori bilo kod nas u Bosni,jer jbg mi smo uvijek imali talentovanih igraca a ove generacije sad npr od 88-90+ godista su imali kakve takve uslove za trening bilo u inostranstvu bilo kod nas,jer banalna stvar ce nama za koju godinu sjebat fudbal u BiH totalno i potpuno cemo se morat oslanjat na nase igrace u inostranstvu...ta banalna stvar su clanarine u klubovima,jer poslije rata one su bile 10,15 do 20 km tak da je svako mogao sabrat i pustit dijete da trenira,dok sad clanarine idu oko 50,i sam ja znam 2-3 momka da super dobro igraju bilo fudbala bilo kosarke,al da im roditelji nemaju para da odvoje 50 km za clanarine + pare za opremu,kopacke,patike,putovanja na utakmice....
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 20 jan 2009, 19:26

http://transfermarkt.de/de/spieler/4892 ... rofil.html - Izet Zahirovic(Manchester United U19)
jedino se vidi njegova cijena (50.000)
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 21 jan 2009, 08:48

ZELJO DO GROBA je napisao/la:http://transfermarkt.de/de/spieler/4892 ... rofil.html - Izet Zahirovic(Manchester United U19)
i ja sam cuo za tog momka..kazu da je pravo dobar talenat..

Kemo
Kontakt:

Post Postao/la Kemo » 21 jan 2009, 09:40

ja sam cuo da je taj momak dosao u Man.Utd kao ogroman talenat, ali se tamo i nije bas pokaza. sigurno je da ga treba pratiti i pozvati u neku od selekcija, imak je to Man.utd. nisam siguran da je jos uvijek clan slavnog kluba. momak je igrao za mladje selekcije rep. irske, ali iz neki privatnih razloga nesto za drzavljanstvo. medjutim imma zelju da zaigra za Bih. ovo nisu informacije iz medija nego poznanik njegovih roditelja je pricao o ovome

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 22 jan 2009, 00:48

ZELJO DO GROBA je napisao/la:http://transfermarkt.de/de/spieler/4892 ... rofil.html - Izet Zahirovic(Manchester United U19)
i ja sam cuo za tog momka..kazu da je pravo dobar talenat..
Cuo sam i ja za njega, odlican je! ;)

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 22 jan 2009, 01:30

Ma svi smo gotov culi za njeg,samo sto ovi iz saveza nisu culi,nista novo.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 22 jan 2009, 22:15

BIHfan je napisao/la:Ma svi smo gotov culi za njeg,samo sto ovi iz saveza nisu culi,nista novo.

ti iz saveza ni ne žele da ćuju o nekim talentima
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Edo_Majka
Kontakt:

Post Postao/la Edo_Majka » 22 jan 2009, 23:33

HOS je napisao/la:Ma Vranjes je vec nas buraz, igrao je se mladu repku i znaci nema vise pravo nastupati za drugu repku. Kako bi samo volio da se proslavi u Beogradu pa da ga onda zovemo :D .
ko kaze da nema vise pravo nastupiti za drugu repku?? i Subotic je igro za Ameriku pa eto ga sad ce zavrsiti u Srbijanskoj repki..zasto to nebi moglo i sa Vranjesom?? ...daj boze da nebude, ali moguce je definitivno!!
pa zasto nekog moliti da igra,momak je dosad nastupao za nas i ako ima imalo postovanja prema nasoj repki (ona ga je i odvela u CZ) onda nece nista ni mjenjati,ili vi mozda poznajete nekog igraca koji je nastupao za nas pa otisao za Srbiju ili Hrvatsku,ja ga nepoznajem,poznajem samo Anusica koji igra rukomet za repku Hrvatske a igrao je za nas prije,mislim da je bezveze pricati o tome,igrac koji je spreman promjeniti odluku samo zato sto igra u toj zemlji nema karaktera i takvi nam netrebaju,ali Vranjes nije takav to je i rekao u Interview-u da jedva ceka Cirin poziv
Tracy McGrady!!!

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 27 jan 2009, 15:58

evo vam talenata...
golmani: Alexandre Martinovic ( FCV Dender EH ), Jamin Fejzic ( Braunschweig ), Asmir Begovic ( Portsmouth )
Jamin Buric ( Lech Poznan ), Rene Borkovic ( Zurich )
odbrana: Dalio Memic ( Mannheim ), Ermin Bicakcic ( VFB Stuttgart ), Nedeljko Malic ( Mattersburg ),
Haris Bukva ( SK Austria Karnten ), Damir Coric ( Herta )
vezni red: Haris Medunjanin ( Real Valladolid ), Eldar Hasanovic ( Zilina ), Zlatko Janjic ( Arminia Bielefeld ),
Marcel Avdic ( Karlsruhe ), Anel Hadzic ( Ried ), Emir Bajric ( Schalke 04 ), Mario Vrancic ( Mainz ),
Miroslav Saric ( Liverpool ), Avdija Vrsajevic ( Tatran Preson ), Eldar Ikanovic ( Thun )
napad: Edin Junuzovic ( Amkar Perm ), Denni Avdic ( Elfsborg ), Marko Arnautovic ( Twente ),
Aidin Mahmutovic ( Teplice ), Said Husejinovic ( Kaiserslautern ), Emra Tahirovic ( Zurich ),
Denis Omerbegovic ( Borussia Dortmund )

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 27 jan 2009, 21:18

anlayan je napisao/la:evo vam talenata...
golmani: Alexandre Martinovic ( FCV Dender EH ), Jamin Fejzic ( Braunschweig ), Asmir Begovic ( Portsmouth )
Jamin Buric ( Lech Poznan ), Rene Borkovic ( Zurich )
odbrana: Dalio Memic ( Mannheim ), Ermin Bicakcic ( VFB Stuttgart ), Nedeljko Malic ( Mattersburg ),
Haris Bukva ( SK Austria Karnten ), Damir Coric ( Herta )
vezni red: Haris Medunjanin ( Real Valladolid ), Eldar Hasanovic ( Zilina ), Zlatko Janjic ( Arminia Bielefeld ),
Marcel Avdic ( Karlsruhe ), Anel Hadzic ( Ried ), Emir Bajric ( Schalke 04 ), Mario Vrancic ( Mainz ),
Miroslav Saric ( Liverpool ), Avdija Vrsajevic ( Tatran Preson ), Eldar Ikanovic ( Thun )
napad: Edin Junuzovic ( Amkar Perm ), Denni Avdic ( Elfsborg ), Marko Arnautovic ( Twente ),
Aidin Mahmutovic ( Teplice ), Said Husejinovic ( Kaiserslautern ), Emra Tahirovic ( Zurich ),
Denis Omerbegovic ( Borussia Dortmund )

a ko su ovi: a. martinović, d. memić, e. bičakčić

nisam za njih ćuo
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 28 jan 2009, 00:08

Svi zasluzuju sansu i raja ce se sigurno truditi da dovede te igrace do BIH reprezentacije (kao sa Pjanicem).

Cazinski-Vitez
Kontakt:

Post Postao/la Cazinski-Vitez » 28 jan 2009, 00:49

Zanimljiva mi ova tema, a posto se ja bavim sa tim talentima nasim, koji igraju sirom Evrope, ostavit cu jedan spisak, sa nasim najvecim talentima u Evropi.

01. Bajric Emir (30.01.1990) - Midfielder - FC Schalke 04
02. Bisanovic Dino ( 13.03.1990) - Midfielder - 1.FC Köln
03. Borkovic Rene (21.04.1991) - Goalkeeper - FC Zürich
04. Causevic Armin (18.11.1987) - Midfielder - AS St. Etienne
05. Fazlic Dino (22.11.1991) - Defender - SV Werder Bremen
06. Fejzic jasmin (15.05.1986) - Goalkeeper - SpVgg Greuther Fürth
07. Hajrovic Izet (04.08.1991) - Midfielder -Grasshopper Club Zürich
08. Hajrovic Sead (04.06.1993) - Defender -Grasshopper Club Zürich
09. Iljazovic Avdo (01.01.1989) - Forward - Alemannia Aachen
10. Kodro Kenan (19.08.1993) - Froward - Real Sociedad San Sebastian
11. Martinovic Alexandre ( 31.05.1985) - Goalkeeper - KAA Gent
12. Mesic Haris (19.05.1990) - Goalkeeper - VfB Stuttgart
13. Mravac Anes (17.07.1989) - Defender - Malmö FF
14. Perviz Ajdin (30.12.1992) - Forward - FC Vaduz
15. Pozder Denic (11.12.1989) - Forward - FC Metz
16. Strujic Sasa (08.12.1991) - Defender - Alemannia Aachen
17. Subotic Danijel (31.01.1989) - Forward - FC Portsmouth
18. Tahirovic Emra (31.07.1988) - Forward - FC Zürich
19. Terzic Admir (19.09.1992) - Defender - Alemannia Aachen
20. Vrancic Mario (23.05.1989) - Midfielder - FSV Mainz 05
21. Vrancic Damir (04.10.1985) - Midfielder - FSV Mainz 05
22. Vujicevic Dario (01.04.1990) - Midfielder - Twente Enschede
23. Zahirovic Izet (21.10.1991) - Forward - Manchester United

A izdvojio bih sljedeceg igraca, kao primjer, kako se treba misliti:

Još jedan Ibrahimović u nizu?

Ajdin Perviz je vjerojatno nepoznato ime većini zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu. No, to ne znači da će tako biti u bližoj budućnosti, jer Ajdinu je tek 15 godine.
Svi znamo koliko je igrača podrijetlom iz Bosne i Hercegovine zaigralo za druge reprezentacije. Popis je toliko dugačak da se ne isplati nabrajati, a hoće li Perviz biti još jedan u nizu pokazat će vrijeme…

Ajdin ima 15 godina, član je FC Vaduza i reprezentativac Lihtenštajna.

Od kada igraš za reprezentaciju Lihtenštajna, i da li imaš još kakvih kontakata vezanih za neke reprezentacije?

Igram za Lihtenštajn već godinu dana, od kad sam došao u svoj novi klub FC Vaduz, a nemam kontakta sa nikakvim drugim reprezentacijama, kaže Ajdin na početku razgovora dodajući da ga do sada nisu kontaktirali iz NS BiH.

Dali postoji neka druga reprezentacija za koju bi volio igrati, a da to nije BiH?

Ne postoji. U srcu mi je BiH.

Kao i brojni njegovi vršnjaci Ajdinu je san zaigrati za neki veći europski klub…

Želio bih zaigrati za neki jaci klub u Europi. Naravno, i za našu reprezentaciju, kaže Ajdin dodajući da se najbolje snalazi u napadu i na sredini terena.

Kako stoji tvoja sadašnja ekipa na tablici?

Na tablici smo trenutno peti ali mislim da neće ostati tako. Mislim da smo dovoljno sposobni da izborimo bolju poziciju od sadašnje na kojoj se nalazimo.

Čini se da je našim nogometašima lakše zaigrati za Švicarsku, Norvešku, Švedsku…, već za Bosnu i Hercegovinu. Vjeruješ li da bi ti mogao zaigrati za BiH?

Cilj mi je zaigrati za našu reprezentaciju. Kada to ostvarim moći ću s ponosom ustvrditi da sam postigao jedan od ciljeva zbog kojega živim. Ne zanimaju me druge reprezentacije. Ako ne budem igrao za BiH neću ni za koga. - odlučan je Ajdin.

Eh, da tako svi misle, ne bih imali problema.
Ovaj intervju je objavljen dok je imao 15 godina, sad mu je 17a godina.
Posto sam ga gledao X puta po turnirima u Cazinu, Bihacu itd. mogu reci da sigurno zasluzuje poziv u juniorsku reprezentaciju BiH.

P.S: Ne igra vise za Lihtenstajn.

Pozdrav :D
IGRAJO BOSNO NE DAJ SE, IGRAJ SVI SMO UZ TEBEEEE !!!

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 28 jan 2009, 01:20

Ma pola tih talenata je upitno. Nije isto igrat recimo za Lihtenstein ili za BiH, ipak smo mi malo visa liga ;)
010 ISN'T JUST A CODE

Edo Baajka
Kontakt:

Post Postao/la Edo Baajka » 28 jan 2009, 12:30

Ako smo vec kod te teme sa listama Talenata,
evo i moje kao preporuka za U19 Repku.

Golmani:
Zlatan Alomerovic (Borussia Dortmund U19) 17 god
Rene Borkovic (FC Zürich u21) 18 god

Odbrana:
Toni Markic (Zagreb)
Josip Kvesic (Zilina)
Ognjen Vranjes (Crvena Zvjezda) 19 god
Mersudin Talovic (Yverdon Sport) 18 god
Aldin Kljajic (Wattenscheid U19) 17 god
Ermin Bicakcic (VfB Stuttgart U19) 19 god

Vezni:
Eldar Ikanovic (FC Thun) 19 god
Izet Hajrovic (Grasshoppers U21) 17 god
Mirzet Mehidic (Luzern U21) 19 god
Eldar Hasanovic (Zilina) 19 god
Zlatko Muhovic (Aachen U19) 18 god
Dino Bisanovic (FC Köln U19) 18 god
Damir Kurtovic (RW Ahlen U19) 17 god
Emir Bajric (Schalke U19) 19 god
Goran Galesic (Hit Gorica) 19 god
Anes Haurdic (Jablonec) 18 god
Enis Salkovic (CZ Jena U19) 18 god
Denis Mrkaljevic (Union Berlin U19) 17 god
Dzenan Durak (Fc Freiburg U19) 17 god
Enis Sadikovic (Sparta Prag U19)

Napad:
Amer Osmanagic (OFK Beograd) 19 god
Dragan Mihajlovic (Bellinzona) 17 god
Sanel Kapidzic (Aarhus) 18 god
Sadam Mehovic (RW Ahlen U19) 18 god
Muris Mesanovic (Jablonec) 18 god
Haris Handzic (Lech Posen) 18 god
Moris Fikic (Hansa Rostock U19) 17 god
Adin Dzafic (Cibalia Vinkovci) 19 god

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 28 jan 2009, 12:42

ma puno se ovdje razglaba o tim talentima,i tome hocel igrat za BiH il nece,nema tu sta savez puno,nek urade svi ko Pjanic il taj mali Ajdin sto prica,a sad dal ce uradit tako vidjet cemo,znaci nema druge repke sem BiH i momak cekaj poziv,pa ako ga dobijes i sa 25 cekaj,a ne ne zovnu ga nasi sa 18-19 on nece nikako,j.em onda i njeg i ljubav prema domovini ;) ,ko Zlatan sto prica dosao bi da su me zvali,ma momak cekaj ak si dobar doces na red,tak da me nervira prica o Zlatanu i slicnim,Pjanic,Ibisevic bi jos godinama cekali siguran sam..dokle god on vaga ko ce ga prije zvat,a ne igra srcem za BiH i ne ceka poziv srcem vec interesom,momak ne trebas nam nikako ;)
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.