Skoro svi ponavljamo pricu kako treba ici od utakmice do utakmice,a opet zadnjih dana pune stranice price o,u ovom momentu,nebitnim stvarima.
Sta je po meni sad nebitno?
1.Najnebitnija stvar na svijetu treba da nam bude FKS. Ito,u bilo kojem kontekstu,ukljucujuci i derbi,koji je miljama daleko. Gdje ce ko biti na tabeli,u kakvoj situaciji...,16.05.2015.g niko ne zna. I ne trebamo se u ovom momentu opterecivati time.
2.Nebitna tema treba da nam bude sudjenje. Nismo imali korektno sudjenje zadnja cetiri kola,to je evidentno.Klub je oko toga izdao saopstenje,koncizno,korektno,umjereno.Dato je jasno do znanja svima kako stoje stvari. Vise od toga se ne moze napraviti. I,po meni,treba prestati s tom pricom o sudjenju.Posebno se tom temom ne smije zamarati struka i igraci. Strucni stab treba sto bolje odraditi preostale utakmice,treba vise raditi na psiholoskom planu sa igracima,posebno zbog cinjenice da okosnicu tima cine mladi igraci,a u kontekstu moguceg dramaticnog finisa prvenstva. Kad je ovo u pitanju,mislim da je bitno sto cesce i sto duze igrace izolirati u karantin. I pred domace i gostujuce utakmice.
Ako smo svjesni,a jesmo, koliko je vazno ici od utakmice do utakmice,hajmo se onda i ovdje tako ponasati. Hajmo,ali zaistahajmo,prestati sa pricama o tituli,koeficijentima,ligi Evrope,ligi prvaka...
Jedino ispravno,po mom misljenju,jeste to da svu pricu,energiju,...usmjerimo na utakmicu s Borcem u subotu u 17.00 sati. Tim prije sto nam i ta vazna utakmica dolazi u specificnom trenutku. U tom smislu,predlazem da otvorimo konstuktivnu diskusiju o tome da se dodje u sto vecem broju i da se navijanjem pomogne timu da ostvari pobjedu.
Dakle,evo ja mislim da je ovo utakmica u kojoj trbamo biti na Grbavici i gromoglasnim navijanjem pomoci Zelji. To je smisao postojanja navijaca. Pa i u ovoj teskoj situaciji. Trebamo li se uopce pitati,da li bi navijaci Zelje koji nisu sa nama na ovom svijetu,voljeli da Zeljo pobjedi u subotu. Po meni ovdje nema dileme.