Jadna nam majka kad/ako spadnemo i na Prevljaka i na Hodzica

sve je to talasika
naravno opet ponavljam treba probavati igrace i davati im šansu...nikad se ne zna ko ce procvjetati i iznenaditi
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Ma posao djeda mraza.Batko je napisao/la: Medjutim konacno imamo selektora koji prati igrace i koji ih nece izgubiti tek tako bez borbe....
Kad se sjetim jedne grupice ovdje koja je tvrdila da to nije posao selektora...
Cuj da najbolji stranac francuske lige svih vremena , trazi broj telefona nekog balavca iz SkandinavijePrincipatus je napisao/la:Ma posao djeda mraza.Batko je napisao/la: Medjutim konacno imamo selektora koji prati igrace i koji ih nece izgubiti tek tako bez borbe....
Kad se sjetim jedne grupice ovdje koja je tvrdila da to nije posao selektora...Nemere Safet da putuje kad mu bolan ne daju dovoljno para.
Halo pa nece on ba ici da posjecuje nekakve igrace, pa nek sami dodju. I tako to.![]()
Ko sto je onaj mali Memo dobro rekao: Nemamo mi dovoljno para da nam Adidas bude sponzor.
I Papca.Burundi je napisao/la:Sajo doveo Kolasinca, Hajrovica?![]()
![]()
![]()
![]()
Najvise zahvaljujuci tome Sead je zaigrao za nas, Safet nema nikakve zasluge..Feridagic je napisao/la:jos ako se doda i da su Kolasinci sami po sebi prave ljudine, onda se sve poklopilo
Ja mislim care da sto se Kolasinca tice na nasu srecu Safet nije uspio sve pokvariti. Slao ga je Jagodicu i savjetovao mu brzo hodanje da ne zakasni. Hajrovic nam je poklonjen a Susicu je bilo logicno da igra za Svicarsku. Sasa je zaogrnut zastavom BiH na proslavi osvojenog prvenstva kandidirrao sam sebe. Da ga nije pozvao trebalo bi ga zatvoriti. Znaci Safet je za doticne smetao i podapinjao noge tim momcima. Na kraju je na nasu srecu popustio i nije nas kostao nekog od njih. Znaci na nasu srecu nije uspio zasmetati. Tako bi to najbolje bilo reci. Siguran sam da ti ovo sve znas i sam samo ne zelis da priznas iz nekog razloga.Feridagic je napisao/la:Naravno da je doveo Kolasinca, dovoljno je sto je izjavio da bi Kolasinac vec imao nekoliko nastupa za A tim i prije nego sto je postao standardan u Salkeu (da ima sredjene papire). Realno, bilo bi nemoguce da Kolasinac zaigra za reprezentaciju Njemacke a mig da ce ici na Svjetsko Prvenstvo nije bio beznacajan, jos ako se doda i da su Kolasinci sami po sebi prave ljudine, onda se sve poklopilo. Zbog Izeta se cak sukobio sa klanom Spahic-Dzeko zbog dobro poznatih razloga plus konkurencija Ibri...Papca nema ko nije molio da se vrati u reprezentaciju i to u vremenu kada nismo imali lijevog beka niti za lijeka, Sasa nije davao znakove sve dok legenda nad legendama nije sa njim popricala. Joj sto ne mogu ovih navijaca na baterije, ma kud ces dalje kada je to molilo Boga da izgubimo utakmice da bi se rjesili selektora, Heeeej, i to sebe zove navijacem.
Bas ne volim kada ljudi stvari gledaju ono skroz crno bijelo. Nekima se prethodni selektor nije svidio zbog taktike, nekima zbog rjecnik, nekima zbog odabira igraca...ali obavezno mu onda svi trpaju sve, bezmalo covjek nije apsolutno nista napravio, iako smo isli na SP, iako smo bili 13 u svijetu, iako smo izborili sesir broj 1, iako smo igrali najljepsi fudbal ikada. Pa yebemu misa, zar smo bas tolike hrdje???? Meni se takodje nikada nije svidio Vrsajevic i jos nekoliko igraca, ali na kraju je jedino mjerodavan rezultat i kada izostane noga, sto se upravo i desilo.dubrovnik je napisao/la:Ja mislim care da sto se Kolasinca tice na nasu srecu Safet nije uspio sve pokvariti. Slao ga je Jagodicu i savjetovao mu brzo hodanje da ne zakasni. Hajrovic nam je poklonjen a Susicu je bilo logicno da igra za Svicarsku. Sasa je zaogrnut zastavom BiH na proslavi osvojenog prvenstva kandidirrao sam sebe. Da ga nije pozvao trebalo bi ga zatvoriti. Znaci Safet je za doticne smetao i podapinjao noge tim momcima. Na kraju je na nasu srecu popustio i nije nas kostao nekog od njih. Znaci na nasu srecu nije uspio zasmetati. Tako bi to najbolje bilo reci. Siguran sam da ti ovo sve znas i sam samo ne zelis da priznas iz nekog razloga.Feridagic je napisao/la:Naravno da je doveo Kolasinca, dovoljno je sto je izjavio da bi Kolasinac vec imao nekoliko nastupa za A tim i prije nego sto je postao standardan u Salkeu (da ima sredjene papire). Realno, bilo bi nemoguce da Kolasinac zaigra za reprezentaciju Njemacke a mig da ce ici na Svjetsko Prvenstvo nije bio beznacajan, jos ako se doda i da su Kolasinci sami po sebi prave ljudine, onda se sve poklopilo. Zbog Izeta se cak sukobio sa klanom Spahic-Dzeko zbog dobro poznatih razloga plus konkurencija Ibri...Papca nema ko nije molio da se vrati u reprezentaciju i to u vremenu kada nismo imali lijevog beka niti za lijeka, Sasa nije davao znakove sve dok legenda nad legendama nije sa njim popricala. Joj sto ne mogu ovih navijaca na baterije, ma kud ces dalje kada je to molilo Boga da izgubimo utakmice da bi se rjesili selektora, Heeeej, i to sebe zove navijacem.
U tvojim postovima uvijek ima istine ali ja pricam o sustinskim razlikama izmedju Safeta i Mese pa boga mi i Cira. Ciro je takodjer dobio otkaza ali nismo imali tako drastican pad kao sa Safetom. Safetovo vrijeme je osim rasta obiljezio i najgori pocetak kvalifikacija do sada. Bio je dobar jedno vrijeme ako pricamo o taktici ali je isto tako kad je trebalo da kapitalizira uspjeh unistio sve. Indikativno je da sada Dzekson ne prica vise sa igracima. Jasno ti je valjda radi koga je prije pricao. PozzFeridagic je napisao/la:Bas ne volim kada ljudi stvari gledaju ono skroz crno bijelo. Nekima se prethodni selektor nije svidio zbog taktike, nekima zbog rjecnik, nekima zbog odabira igraca...ali obavezno mu onda svi trpaju sve, bezmalo covjek nije apsolutno nista napravio, iako smo isli na SP, iako smo bili 13 u svijetu, iako smo izborili sesir broj 1, iako smo igrali najljepsi fudbal ikada. Pa yebemu misa, zar smo bas tolike hrdje???? Meni se takodje nikada nije svidio Vrsajevic i jos nekoliko igraca, ali na kraju je jedino mjerodavan rezultat i kada izostane noga, sto se upravo i desilo.dubrovnik je napisao/la:Ja mislim care da sto se Kolasinca tice na nasu srecu Safet nije uspio sve pokvariti. Slao ga je Jagodicu i savjetovao mu brzo hodanje da ne zakasni. Hajrovic nam je poklonjen a Susicu je bilo logicno da igra za Svicarsku. Sasa je zaogrnut zastavom BiH na proslavi osvojenog prvenstva kandidirrao sam sebe. Da ga nije pozvao trebalo bi ga zatvoriti. Znaci Safet je za doticne smetao i podapinjao noge tim momcima. Na kraju je na nasu srecu popustio i nije nas kostao nekog od njih. Znaci na nasu srecu nije uspio zasmetati. Tako bi to najbolje bilo reci. Siguran sam da ti ovo sve znas i sam samo ne zelis da priznas iz nekog razloga.Feridagic je napisao/la:Naravno da je doveo Kolasinca, dovoljno je sto je izjavio da bi Kolasinac vec imao nekoliko nastupa za A tim i prije nego sto je postao standardan u Salkeu (da ima sredjene papire). Realno, bilo bi nemoguce da Kolasinac zaigra za reprezentaciju Njemacke a mig da ce ici na Svjetsko Prvenstvo nije bio beznacajan, jos ako se doda i da su Kolasinci sami po sebi prave ljudine, onda se sve poklopilo. Zbog Izeta se cak sukobio sa klanom Spahic-Dzeko zbog dobro poznatih razloga plus konkurencija Ibri...Papca nema ko nije molio da se vrati u reprezentaciju i to u vremenu kada nismo imali lijevog beka niti za lijeka, Sasa nije davao znakove sve dok legenda nad legendama nije sa njim popricala. Joj sto ne mogu ovih navijaca na baterije, ma kud ces dalje kada je to molilo Boga da izgubimo utakmice da bi se rjesili selektora, Heeeej, i to sebe zove navijacem.
Kolasinac: Nekoliko puta je Susic upitan od novinara o njemu i jasno je porucio da treba da sredi papire, da ce mu pomoci, te da je to prije sredio imao bi vec 5-6 utakmica u nogama. Zar to nije dovoljan znak jednom mladom igracu jos pred smao SP???? Milion izjava i intervjua je imao Pape koji su zasluzivali bejzbol palicu po ledjima, ali je vala ona izjava o Kalasincu djelovalo simpaticno...cuj krenuo bi pjeske za Sarajevo. Nemoj jarane, zakasni ces, hajde ti sredi papire pa dodji autom, hehe. Hajrovic? Susic obecao da ce ga pozvati, Dzeko i Spahic lobirali, mali prgavi naduvanko otiso u Svicu, odbrusio Dzeki iiiii...Susic presao preko svega i pozvao ga kada su ga Svicarci odbacili. Papac? Ciro je javno izjavio da ce kleknuti na koljena pred Sasom ako treba, toliko je falio lijevi bek, Sasa nije htio ni da cuje. Cinjenicu da ga je Pape vratio gdje pripada apsolutno niko ne moze pobiti. Seferovic, Tankovic? Pape je obecao preko svih medija da ce ih povesti na SP ako prihvate da igraju za BiH, za Seferovica savez lobira vec nekoliko godina, za Tankovica su i konzuli intervenisali. Pape nije kao ja, da im se matere sjeti na svakom koraku i oca im popisa, kad je sve bilo gotovo covjek je rekao da im ne zamjeruje da je i logicno bilo da igraju za te zemlje jer su im one sve dale. Mozda nije diplomatski, ali jedno od najslabijih stranu mu je svakoko sto nije nikakav diplomata.
Milion posto si u pravu, to isto sam ponavljao bezbroj puta ali ne vrijedi. 90% postova o Mesi napisano je da bi se aludrialo na bivseg selektora. Cak sam i anketu otvorio da se ljudi isprazne, ali ne vrijedi. Onda sam rjesio da promjenim kurs i ukljucim se u "diskusiju" jer daleko vise argumenata imam od ovih drugih. Ukratko jos jednom: Susic je napravio izvanredan uspjeh (da ponovo ne pobrajam) uz nekoliko olaksavajucih okolnosti koje su mu pomogle, a onda je najvise on (uz neke objektivne faktore koji su mu odmogli) us.o kvalifikacije za EP i zasluzeno je dobio otkaz. To bi trebalo da bude to. Ni manje ni vise.Murga je napisao/la:Kako vam ne dosadi vise to vracanje na proslost? Nije se pisalo toliko o Ciri i drugima kada je Pape bio selektor, prema tome, energiju, sugestije, pohvale i kritike trebaju da se fokusiraju na sadasnjeg selektora, na kraju, on je i tema ovde.
Zar moram svaki dobar potez Mese hvaliti sa tim sto cu reci za Papeta kako nije radio to? OK, cinjenice su da je pravio gresaka, cak i vecih, ali to je proslost. Ako Mesa nesto dobro uradi, trebamo da kazemo, super, to nam treba i picimo dalje. Isto tako i kritike. Stvarno ne razumijem, je li vam toliko dosadno da se morate raspravljati samo? Ne sjecam se kada sam vidio na forumu neku dobro pricu, da se ljudi nadovezuju, uvjek mora neko biti da laprda. Od kad je Mesa preuzeo reprezentaciju, ja na Papeta i ne mislim dok ne pocnem citati ovde po forumu, jer me interesuje reprezentacija sad i unaprijed, ne od prije 20 godina ili od prije 3. Vazno je da se napreduje.
U svakom slucaju, bili ovi igraci pravo vazni za nas ili ne, drago mi je da vidim da se pokazuje interesovanje, a logicno je da nece svaki od njih biti standardan ili cak i pozvan vise od jedanput-dvaput.
A gdje se piše?dubrovnik je napisao/la:Jos jednom bravo za Bazdarevica. Nadam se da je tocno ovo sto se pise za Milicevica. Ako ga dovede napravio je posao ipo. U zadnje vrijeme ga je gledao 3 puta. Bravo.
brzi21 je napisao/la:A gdje se piše?dubrovnik je napisao/la:Jos jednom bravo za Bazdarevica. Nadam se da je tocno ovo sto se pise za Milicevica. Ako ga dovede napravio je posao ipo. U zadnje vrijeme ga je gledao 3 puta. Bravo.
Danijel Miličević rođen je u Švicarskoj, a njegovi roditelji su porijeklom iz Ugljevika i on je još jedan u nizu nogometnih nada našeg fudbala, piše novinska agencija Patria.
Miličević je 1986. godište, ima ugovor sa belgijskim KAA Gentom do ljeta 2017.godine.
Igra na poziciji ofanzivnog veznog, a često igra i kao krilni igrač. Prije Genta igrao je za FC Lugano, Yverdon-Sport, AS Eupen, RSC Charleroi.
Također je igrao za švicarske U-19, U-20 i U-21 selekcije u generaciji sa Rakitićem, Kuzmanovićem, Gelsonom Fernandezom, Zieglerom. U RSC Charleroi je bio kapiten tima.
U zimskom prelaznom roku sezone 2013./2014. ga je kupio KAA Gent za milion eura. Tu sezonu je završio kao treći najbolji asistent belgijske lige sa 14 asistencija i tri postignuta gola. Ove sezone je postigao 9 golova i ubilježio 7 asistencija u ligi.U belgijskom prvenstvu sada se igra play off u kome učestvuj prvih šest ekipa. Njegov Gent se nalazi na drugom mjestu sa samo dva boda manje od Club Bruggea. U prošlom kolu, u derbiju upravo protiv Club Bruggea Miličević je postigao oba gola za svoj tim. Konstantno dobre igre su donijele interes talijanskog Palerma kako prenosi talijanski Calciomercato.
Miličević je još prošle godine izjavio da bi se odazvao pozivu selektora Baždarevića ukoliko poziv stigne.
– Ukoliko poziv dođe odazvat ću se, to sam već rekao. U klubu mi ide dobro, ali bitno je da cijela ekipa igra na visokom nivou. Imamo dobru ekipu, igramo napadački fudbal i želimo izboriti igranje u evropskim takmičenjima – kaže Miličević.
Selektor fudbalske reprezentacije Mehmed Baždarević je danas izjavio da intezivno prati Miličevićeve igre.
– Što se tiče Miličevića znam ga odlično. Njega smo gledali već tri puta u zadnja dva mjeseca. Direktor njegovog kluba Michel je moj dobar prijatelj. Vjerovatno znate da je Miličević igrao za mlade selekcije Švicarske i tu postoji mali problem, ali i to je rješivo – izjavio je Baždarević.