Ovo je najveća glupost, bez obzira kolika je netrepeljivost među njima ovo se ne smije radit, bar po meni. Ima i većih rivalstava al se ovo ne radi, po meni će utakmice izgubit žar, al et..AFC Ajax je napisao/la:Prica o finalu kupa se nastavlja...
Prvo je bilo odluceno da finalu na De Kuipu prisustvuje po 15.000 navijaca, da bi iz sigurnosnih razloga taj broj smanjen na 10.000 a zatim na samo 7.000.
Vodjene su rasprave i dogovaranja izmedju dva kluba, saveza i policije, da bi na kraju bilo odluceno da ce se finale Kupa igrati u dvije utakmice. Prva ce biti odrzana u Amsterdamu 25. aprila a uzvratna u Rotterdamu 6. maja.
Na obje utakmice bit ce zabranjen dolazak gostujucih navijaca, pa tako nece biti ogranicenja u broju gledalaca sto ce sigurno povecati zaradu dva kluba kao i saveza.
AFC Ajax
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: AFC Ajax
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
Ma znam da je, ali tako je odluceno prosle godine.
Kazna ce trajati pet godina, valjda se do tad smire huligani...
Kazna ce trajati pet godina, valjda se do tad smire huligani...
To je stvarno, heh, nekako glupo al et... Valjda kontaju da će ih smirit al teško...
Ma tesko da ih mogu smirit, al mogu izbjec nerede u ovom periodu dok traje kazna.
Valjda ce skontat neko bolje rjesenje, jer ovo je ko sto kazes bas glupo.
Valjda ce skontat neko bolje rjesenje, jer ovo je ko sto kazes bas glupo.
Ma hajd, sad je bitnije da osvojite ligu, bar meni nekako
Twente treba da kiksa protiv Feynoorda i to je to
Nadam se da vi nećete kiksat, mislim da ne možete, sve derete pred sobom i hendikep na vama mi je postao sigurica 

U nedjelju se odlucuje prvenstvo, ako Twente kiksa mi smo prvaci
Ako kojim slucajem Twente pobijedi onda ce zadnje kolo bit bas napeto, i tu onda nista nije sigurno...

Ako kojim slucajem Twente pobijedi onda ce zadnje kolo bit bas napeto, i tu onda nista nije sigurno...
Da, znam, pratim ti Ajax ja odkako si se ti pojavio na ovaj forum malo više, pa sam malo i nestrpljiv da vidim kako će ovaj vikend proć 

Bas mi je drago zbog toga, i meni je Arsenal najdrazi poslije Ajaxa bas zato sto slice Ajaxu.
Nadam se da cemo zajedno igrat finale lige prvaka naredne godine... hehe malo preoptimisticno
Nadam se da cemo zajedno igrat finale lige prvaka naredne godine... hehe malo preoptimisticno

Mah, nikad se ne zna, ako ostanu ovi kadrovi i ako se pojačaju, sve je mogućeAFC Ajax je napisao/la:Bas mi je drago zbog toga, i meni je Arsenal najdrazi poslije Ajaxa bas zato sto slice Ajaxu.

Mi se sigurno necemo pojacavat ako ne bude prodaje, imamo malo vecu rupu u budzetu...
Al hajd nadam se da cete bar vi do tog trofeja
Al hajd nadam se da cete bar vi do tog trofeja

Pa eto, od vas bi mogli kupit kojeg igrača i ove godine, ako Bog da, znaš na kojeg mislim
Kad vam je rupa u buđetu, nama hvala Bogu nije.
Nadam se tom trofeju, jer nam jedino on fali

Nadam se tom trofeju, jer nam jedino on fali

Pantelic vam 100% ode ali ja mislim da njemu istice ugovor dakle dobijate 0,mozda bi mogao otici Suarez nakon sjajne sezone i sigurno ce se za njega morati iskesirati bar 15-20 miliona,zatim i Sulejmani najavljuje odlazak,mozda za nekih 5 mil.Ma bice burno u Amsteramu ovoga prelaznog roka ja mislim.Ponovo ce otici ovi jaci a njihovo mesto popuniti neki "anonimusi"iz Eredivisie ili neki slabiji iz ostalih liga.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Samo meni nije jasno, al to će mi pojasnit Ajax, kako toda vam je rupa u buđetu kad uvjek prodate dobro igrače i uvjek lijepa se suma od toga skupi ?!
Taj nije na prodaju trenutno
Nismo u tolikoj dubiozi
@Devil, meni su dragi i Pantelic i Sulejmani ali istina nije bas takva... Pantelic vise nema mjesta u Ajaxu, vec odavno ne pruza dobre partije.
A Sulejmani za dvije godine u Ajaxu nije odigrao posteno utakmicu. Ljudi ga cekali cekali a on se zadovoljio prosjekom i to je to. Vjerovatno ce nastavit karijeru u AZ-u, cuo sam nesto da bi mogao tamo. Jednostavno nije pruzio ono sto su od njega ocekivali a skupo su ga platili, 16 mil. eura.
Spominjao je se i odlazak Rommedahla al on ce najvjerovatnije ostat...

Nismo u tolikoj dubiozi

@Devil, meni su dragi i Pantelic i Sulejmani ali istina nije bas takva... Pantelic vise nema mjesta u Ajaxu, vec odavno ne pruza dobre partije.
A Sulejmani za dvije godine u Ajaxu nije odigrao posteno utakmicu. Ljudi ga cekali cekali a on se zadovoljio prosjekom i to je to. Vjerovatno ce nastavit karijeru u AZ-u, cuo sam nesto da bi mogao tamo. Jednostavno nije pruzio ono sto su od njega ocekivali a skupo su ga platili, 16 mil. eura.
Spominjao je se i odlazak Rommedahla al on ce najvjerovatnije ostat...
Imamo 76 igraca sa profesionalnim ugovorom eto kako. A mnogi su previse placeni a ne igraju uopste...GunnerS je napisao/la:Samo meni nije jasno, al to će mi pojasnit Ajax, kako toda vam je rupa u buđetu kad uvjek prodate dobro igrače i uvjek lijepa se suma od toga skupi ?!
Bice rezova ove godine u igrackom kadru, prvenstveno se odnosi na ove sto skoro da i ne igraju.
Kako ne pruza Marko dobre partije zadnje 3 tekme 6 pogodaka i 4 asistencije ja mislim.Istina nije poceo kako se ocekivalo malo golova u prvoj polusezoni neke nije uopste ni igrao ali je u drugom delu se preporodio sa dosta pogodaka i asistencija i uz Suareza sigurno najzasluzniji za ovu borbu za titulu.Sto se tice Miralema on je stvarno podbacio,mada ne mogu reci podbacio jer on meni nije igrao nikada narocito.U Partizanu nije bio nista posebno kao npr.jedan Delibasic,Jovetic sada Diarra i onda odjednom ode u Holandiju i u Herenvenu poludi ali izgleda da je to bio samo trenutak inspiracije.Meni je bilo cudno da Ajax iskesira toliku lovu za takvog igraca mislim mogli su za te pare naci nekoga iz liga 5.Je li taj momak skupio 5 utakmica kada se sve minute saberu ove sezone,mislim da nije.Nego kakvo je stanje sa ovim vasim filijalama po africi pre svega mislim na Ajax Cape Town dolaze li igraci otamo da igraju bar u juniorskom pogonu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Heh, puno, puno... Pogotov što neki, kao što kažeš su preplaćeni, nadam se da ćete to smanjit jer, nema dobra u tome, to vidite i sami...
@Devil, ljudi se dosta zale na Pantelica, istina da je odigrao dobro zadnjih par utakmica al to je prvenstveno bilo protiv klubova poput Venla, a protiv jacih ekipa podbaci... to nije dovoljno za Ajaxa, nazalost. Njega ce vjerovatno zamijenit Dembele iz AZ-a ili vec neko drugi.
Sto se tice Miralema tu si upravu u potpunosti. Njegov nivo je ekipa kao Herenveen, za Ajax ipak treba dosta znoja a on nije bas radisan.
Sto se tice filijala, slabo u zadnje vrijeme jedino iz Belgije i drugih holandskih klubova. Ne znam za juniorski pogon...
@Gunners, bice kresanja u to sam siguran... vec su najavili
Sto se tice Miralema tu si upravu u potpunosti. Njegov nivo je ekipa kao Herenveen, za Ajax ipak treba dosta znoja a on nije bas radisan.
Sto se tice filijala, slabo u zadnje vrijeme jedino iz Belgije i drugih holandskih klubova. Ne znam za juniorski pogon...
@Gunners, bice kresanja u to sam siguran... vec su najavili

Evo malo prije na nacionalnoj televiziji daju izjave treneri Feyenoorda i Twentea. Trener Feyenoorda kaze kako ce ici na pobjedu i da sigurno nece popustat u ovoj utakmici. Njima je ova utakmica vazna jer zele osigurat 4.mjesto i tako igrat jedno pretkolo manje u europa ligi.
Trener Twentea Steve McClaren kaze da malo osjeca pritisak ali da im je ovo prilika za historijski uspjeh.
Bice zanimljiva utakmica sigurno, danas navijam za Feyenoord
Trener Twentea Steve McClaren kaze da malo osjeca pritisak ali da im je ovo prilika za historijski uspjeh.
Bice zanimljiva utakmica sigurno, danas navijam za Feyenoord

- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ako Feyenoord bude igrao kao protiv PSV-a, onda mogu izvući barem bod. Ajax danas ne bi trebao imati većih problema, očekujem hendikep i puno golova u mreži Heraclesa.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.