Pogledaj da Pirlo u svakoj utakmici stvori barem jednu stopostotnu sansu (nekad i vise), dakle on svoj posao na terenu odradi, e do napadaca je hoce li to kapitalizirati i materijalizovati... A vecinom promasuju...
Jucer asistencija iz slobodnjaka, pa onda asistencija koja se ne broji iz kornera kad je Evra promasio sa par metara, i onda predasistencija
Naravno da vise grijesi nego prethodnih sezona, godine su ucinile svoje... pa opet bez obzira na to... odlican je u igri... i koristan...
Protiv ekipa koje napadamo itekako nam Maestro treba jer pasom ili sutom moze razbiti bunker i odbranu... i zato kazem protiv Reala nisam pametan treba li igrati... jer je Real ipak jaci i to podosta od ostalih ital ekipa, a i uostalom i od nas ima bolje igrace...
Allegri ce na kraju odluciti.. i ne sumnjam da ce donijeti dobru odluku... jer ih je ove sezone donio i vise nego dosta... i ako on smatra da mu Pirlo treba... onda stvarno treba
Ja sam malo vise ''slab'' na Pirla jer mi se svidja njegov stil igre, umjetnicki...pa ovako pisem mozda malo subjektivno... al nema sumnje da bi volio da Maestra jednog dana naslijedi njegova idealna kopija Veratti... i ne sumnjam da ce se to desiti jer momcina je Juventino od glave do pete... pa ko zna mozda o Verattiu budem pisao kao sada o Maestru...