The Ring (sve o boksu)

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Ko je po vama najbolji "teškaš" danas?

Joshua
31
22%
Wilder
9
6%
Fury
80
56%
neko drugi
23
16%

Ukupno glasova: 143

alemsa
Kontakt:

Re: The Ring (sve o boksu)

Post Postao/la alemsa » 03 maj 2015, 07:08

Floyd ga uzeo hladno

simurgh
Kontakt:

Post Postao/la simurgh » 03 maj 2015, 07:12

ASD je napisao/la:
Orton je napisao/la:Meni samo nije jasno odakle u boxu ovoliko para.
Lik je hladno za 36 minuta uzeo 200 miliona dolara
RIjetko se boksa.
Nije bas ova borba reprezentativna toliko. Ovo je daleko najplacenija borba u historiji boksa. Razloga je mnogo. Od toga da su obojica boksera svijetske atrakcije, da se borba ceka vec 5 godina i da je marketicki ludilo napravljeno..

cijele karate su isle i do 100k dolara + za gledanje na TV-u je trebalo platiti 100 dolara.

Obicno bokseri su sretni ako mogu uzeti 2-3 miliona po borbi (i ovdje mislim na sampione).

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 maj 2015, 07:14

alemsa je napisao/la:Floyd ga uzeo hladno
bjezi aleme voil **** americko :).. vazda za propalitete navijas ... da bog da sve izgubio na kocki i ti mu trazio posao da radite skupa :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 maj 2015, 07:16

work je napisao/la:Sta li ste vi gledali da mi je znati?!
Pa Manny je uzeo u vrh glave 3 runde i to jednu od njih netegnuto. Potpuno je "nadboksan".

Floyd hladno rame uz rame sa najboljima svih vremena, legenda boksa. :kralj:
za tebe me i ne cudi..ti vazda navijas samo za najbolje..da mi je vidjet jednom da navijas za nekog ko je eeto na papiru slabi .svaki sport n ovom forumu gdje ti pises tu si samo za one koji imaju sansu za titulu :)...iznenadio bi se da navijas za Paca :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 maj 2015, 07:16

Vala htio sam da pac uzme, Floyd ga uzeo hladno I cao

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 03 maj 2015, 07:17

Komentar :sick: :sick: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: .Jos sam u sokuu :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 maj 2015, 07:19

alemsa je napisao/la:Vala htio sam da pac uzme, Floyd ga uzeo hladno I cao
+1
Neki ovde ne umeju da razluche ono shto bi zheleli da vide od onoga shto se desilo. :kafa:

BTW, totalni hype napravljen od strane medija. Ako je ovo "The Fight Of The Century" - onda je bolje da se boks amaterizuje, jer ce u ovom veku biti samo talashike od borbi.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 03 maj 2015, 07:20

Ako je ovo najbolje sto box ima ponuditi, onda se lagano moze konstatirati da box umire sporom smrcu. Borba prosjek zesci.

Moram pogledat malo normalnog box-a, da isprem ovaj ruzan ukus.

Umjetnost:

Postovanje treba zaraditi.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 03 maj 2015, 07:28

SaltCityAttack je napisao/la: za tebe me i ne cudi..ti vazda navijas samo za najbolje..da mi je vidjet jednom da navijas za nekog ko je eeto na papiru slabi .svaki sport n ovom forumu gdje ti pises tu si samo za one koji imaju sansu za titulu :)...iznenadio bi se da navijas za Paca :)
Samo cijenim klasu, a Floyd je umjetnik ovog plemenitog sporta. Ljudi jednostavno moraju shvatiti da boks ima najmanje veze sa nasrtanjem na protivnika kao sivonja. Oni sto vole boks, dovoljno je da 12 rundi gledaju kretanje Folyda i da budu zadivljeni ovim velemajstorom. :kralj:
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 maj 2015, 07:28

Slazem se magica ovo je bilo sranje za fight of the century medjutim Floyd je uzeo ovu borbu lagano

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 maj 2015, 07:40

work je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la: za tebe me i ne cudi..ti vazda navijas samo za najbolje..da mi je vidjet jednom da navijas za nekog ko je eeto na papiru slabi .svaki sport n ovom forumu gdje ti pises tu si samo za one koji imaju sansu za titulu :)...iznenadio bi se da navijas za Paca :)
Samo cijenim klasu, a Floyd je umjetnik ovog plemenitog sporta. Ljudi jednostavno moraju shvatiti da boks ima najmanje veze sa nasrtanjem na protivnika kao sivonja. Oni sto vole boks, dovoljno je da 12 rundi gledaju kretanje Folyda i da budu zadivljeni ovim velemajstorom. :kralj:
znam ja care da se on krece i da je on tehnicar i samo sto to ima da pobjedi ovu borbu?..pazi ja sam se bavio boxom od rata 1992 pa do neke 1998-99 jer ono od rata nista drugo nisi ni mogao nego da u Tuzli iz svoje mahale dole odem u Mejdan i treniram i pri tome imao i nesto borbi dok se nisam prestao baviti boxom , valjda sazrio bio pa me neke druge stvari privlacile..takodjer znam da u amaterskom boxu dobijes nagradu za najboljeg tehnicara eh tu bi Floyd dobio nagradu jer je tehnicar, ali vala nije on udario covjeka danas 5-6 puta u 12 rundi ..to sto je vjesto bjezao i kretao se po meni nema sanse da je zasluzio ovdje pobjedu..vjerovatno nije zasluzio ni poraz, ali ovakvo bodovanje je lopovluk..mislim dvorana i navijaci su sami reli sta misle na odluku sudija sta imamo vise palamuditi
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 03 maj 2015, 07:43

Statistics of the fight: Pacquiao: 240 hits and 30 successful. Mayweather: 256 Hugs and 45 kilometers running.
Somebody tell Mayweather he should hug his wife and punch the guy in the ring, not the other way around
:rol:
Postovanje treba zaraditi.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 maj 2015, 08:40

E vala ne znam sto pratite ovaj sport uopste :D

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 03 maj 2015, 09:02

I on se poredi sa Alijem. :roll:
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 03 maj 2015, 09:43

Amerikanci nam opet objasnili šta je marketing, a mi majstorski popušili. Meč prosječan. Najbolji svjetski boksač je lik koji više pleše po ringu nego boksa. Gledao sam Tyson vs. Hollyfield i ovo nije ni 10% tih mečeva. Da ne govorim o mečevima Claya i Fraizera. Mantra o meču stoljeća djeluje groteskno. Nije ovo zamjerka Floydu. Nije on kriv što ga se marketinški pumpa više nego što vrijedi. Smiješno mi je i ovo hejtanje Floyda jer je đubre od osobe. Ni prvi ni zadnji u boksu. Ta i najveći svih vremena je bio teški smrad, pogotovo u odnosu prema Fraizeru koji je imao velike zasluge za to što mu je vraćena dozvola da boksa nakon eskiviranja Vijetnama.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 03 maj 2015, 10:16

Tresla se gora - rodio se mis. Hvala Bogu pa imaju na u2b snimci epskih borbi.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 03 maj 2015, 10:23

SaltCityAttack je napisao/la: znam ja care da se on krece i da je on tehnicar i samo sto to ima da pobjedi ovu borbu?..pazi ja sam se bavio boxom od rata 1992 pa do neke 1998-99 jer ono od rata nista drugo nisi ni mogao nego da u Tuzli iz svoje mahale dole odem u Mejdan i treniram i pri tome imao i nesto borbi dok se nisam prestao baviti boxom , valjda sazrio bio pa me neke druge stvari privlacile..takodjer znam da u amaterskom boxu dobijes nagradu za najboljeg tehnicara eh tu bi Floyd dobio nagradu jer je tehnicar, ali vala nije on udario covjeka danas 5-6 puta u 12 rundi ..to sto je vjesto bjezao i kretao se po meni nema sanse da je zasluzio ovdje pobjedu..vjerovatno nije zasluzio ni poraz, ali ovakvo bodovanje je lopovluk..mislim dvorana i navijaci su sami reli sta misle na odluku sudija sta imamo vise palamuditi
Opet ponavljam, ko je gledao mec, mogao je vidjeti da je Pac maksimalno dobio 3 runde, uopce nije bilo tijesno.
Cak je i po svim statistikama Floyd bio bolji. Razumijem ja da ljudi, kad gledaju navijacki, vide stvari koje zele da vide pa im onda oni silni promasaji izgledaju kao cisti udarci, ali je to daleko od istine. Floyd je cak Mannya drzao ispod prosjeka uspjesnih udaraca koji dozvoljava svojim protivnicima.

Da sumiram, Money je bio na svom nivou, nista spektakularno, covjek je direktima drzao Paca podalje i onemogucavao da ovaj zadaje serije udaraca i kad bi Pac usao unutra, docekala bi ga kontra, kratko i jasno.
Pac je sa druge strane takticki podbacio, nije nasao nacin da pride Mayweatheru i da mu zadaje udarce u kombinacijama. Mislio je da ce mu kombinacije koje prolaze protiv Cotta i Margarita, prolaziti i ovdje. E nece, Floyd je klasa. pac zivi od power punches i tesko da moze Floyda dobit na bodove kada je ovaj umjetnik u tome. Znaci, da bi imao bilo kakvih sansi mora bacati mnogo vise udaraca, nego sto je radio u ovom mecu, tj. trebao je u nekim rundama bacati 60-70 udaraca jer tesko je protiv Floyda imati visok procenat.

itd itd.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 03 maj 2015, 10:33

KayserSose je napisao/la:Amerikanci nam opet objasnili šta je marketing, a mi majstorski popušili. Meč prosječan. Najbolji svjetski boksač je lik koji više pleše po ringu nego boksa. Gledao sam Tyson vs. Hollyfield i ovo nije ni 10% tih mečeva. Da ne govorim o mečevima Claya i Fraizera. Mantra o meču stoljeća djeluje groteskno. Nije ovo zamjerka Floydu. Nije on kriv što ga se marketinški pumpa više nego što vrijedi. Smiješno mi je i ovo hejtanje Floyda jer je đubre od osobe. Ni prvi ni zadnji u boksu. Ta i najveći svih vremena je bio teški smrad, pogotovo u odnosu prema Fraizeru koji je imao velike zasluge za to što mu je vraćena dozvola da boksa nakon eskiviranja Vijetnama.
Poredis teskase sa velterasima?
Inace, Floyd vrijedi puno, tacnije cinjenica da je neporazen u veoma jakoj kategoriji vrijedi.
Lik je zadnji pu porazen prije skoro 20 godina na Olimpijskim igrama u Atlanti.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 03 maj 2015, 10:33

Yebes boksera koji dobija zvizduke u vlastitoj domovini. Samo cu to reci
15.10 - 15.06 ...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 maj 2015, 10:40

skyisthelimit je napisao/la:Yebes boksera koji dobija zvizduke u vlastitoj domovini. Samo cu to reci

dobije i rep bosne,kada gpstuje u S.Brijegu ;) Sve zavisi koliko je zutih bilo na tribinama,a poznavajuci ameriku bilo ih jako mnogo.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.