bh hrvat je napisao/la:vidi hegela što se raspucao na hajdukovoj temi, porediti lovrena i pandzu je sasvim drugi padež. pandža je tip flaster igrača profil stjepana tomasa. takav nogomet se više ne igra, barem na ozbiljnom nivou. danas stoperi moraju biti tehničari a ne krkani kako je nekada bilo
Porediti Lovrena sa bilo kojim mladim stoperom na Balkanu mogu samo fudbalski analfabeti. Boris Pandža je nažalost propali slučaj, igrač koji doduše može odigrati pojedine utakmice na svjetskom nivou kao npr. obje protiv Belgije, ali zato sljedećih pet napraviće sepet grešaka i na barem dvije biti isključen. Vrhunski fudbal ne poznaje takve oscilacije. Igrač bez mrve fudbalske inteligencije, grubijan koji ima konstituciju i skok igru, ali zato u čitanju igre ništa nije bolji od moje 93.godišnje nane, u tehničkom smislu je panjina žešća. Tomas je sličan igrač, dobro si to primjetio, ali Tomas je znao koje su njegove kvalitete i nije imao oscilacija, zato je i napravio svjetsku karijeru koju duplo talentiraniji igrači mogu samo sanjati. Pandža više nije klinjo, dosad je trebao da se isprofilira kao stub odbrane, a ne kao povremena nužna zamjena.
Harise opet ti i Lovren, vas dvojica ste izgleda uspostavili naku duhovnu komunikaciju. Pod prvo momak je talenat svjetske klase, ako ne vjeruješ meni, vjeruj Lyonovom skautingu koji je među najboljima na svijetu. Pod drugo pogledaj Pjanićevu prvu sezonu u Lyonu, možda te i spuca doza realnosti. Momak ne zna jezik, tek je došao, faza prilagodbe uzme danak kod isprofiliranih igrača svjetske klase, kamoli ne kod momka koji je do jučer letao po Hnl daleko od svjetala velike scene. Dosad ga je Puel koristio na tri različite pozicije (lijevi i desni bek, stoper) što je svakako otežavajući faktor u stabilizaciji njegove igre, tako da ne prdi previše. Mislim da tebe najviše kopka što je on plaćen skuplje od Pjanića. Ne treba ti biti krivo, koliko god on bio dobar, Pjanić za njega televizor u boji da se izrazim Mamićevim rječnikom...
Inače, ne da mi se tamo pisati, za malog Bunozu, eno njegovog kolegu iz Karlovca dovede Leverkusen kao zamjenu za Kroosa. Da, da, treba čekati prije poziva u A reprezentaciju, ipak je Bunoza nedokazan igrač. Imam osjećaj da će biti proljev suza na forumu kroz koju godinu, o izdajniku, bla, bla, kad ga kockasti prigrabe. Otom, potom.