Arsenal - Transferi

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis

Koga biste doveli u prelaznom roku?

Anketa je završila: 14 avg 2021, 23:26.

Nekoliko jeftinijih mladih igrača sa potencijalom (White, Lakonga)
3
16%
Nekog sa rasprodaje u Cityju (Jesus, Mahrez, Sterling, B.Silva)
11
58%
Napokon Zahu iako nam ne treba!
2
11%
Locatellija
3
16%

Ukupno glasova: 19

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Re: Arsenal - Transferi

Post Postao/la Artetitis » 03 maj 2015, 17:25

BigBigBang je napisao/la:Ali po cemu je to Ospina sjajan? Daj mi te sjajne odbrane sto nas je izvadio? DDG ima sto puta losije statistike sto se tice primanja golova od Ospine a 3 puta je bolji golman ne mogiu ni da racunam koliko je on bodova donio Unitedu, da niej bilo njega ne bi oni vidjeli t od top4...
Ne sjećam se više ko je rekao - Seaman ili Shilton - da su najbolje utakmice u njegovoj karijeri bile one kad nije imao šta odbraniti. Htio je reći da je to značilo da su on i odbrana odradili lavovski dio posla da spriječe šanse suparnika.

Ospina je stao na gol protiv Stokea. Bio je jedan volej (Walters) koji je odbranio. Možda naša najbolja utakmica u smislu razbijanja suparnika iako nam je onaj majmun na početku utakmice ozlijedio Debuchyja.

Iduća je bila protiv Manchester Cityja. City nije imao nijednu stopostotnu šansu, ali su nam bombardovali šesnaesterac centaršutevima gdje je Ospina odradio momački posao.

Onda Villa. Utakmica je riješena u drugom poluvremenu, ali je kod 1:0 Villa imala šansu za izjednačenje.

Poraz od Tottenhama. Užasno smo odigrali, odbrana mekana, bekovi loše zatvarali centaršuteve. Ospina je jedini razlog zašto smo izgubili samo 2:1.

Možda i ključni momenat je pobjeda protiv Leicestera kod kuće 2:1. Loša predstava, gosti imali zicer za 2:2 preko Kramarića. Ospina se odlično postavio, nije pao pod noge Kramariću nego je ostao stojati i spriječio izjednačenje.

Protiv Evertona spriječio Lukakua da zabije gol kod 1:0 fantastičnim refleksom.

Kod QPR-a ga prodali Gibbs i Koscielny kod gola Austina.

Protiv West Hama bio nezaposlen.

Protiv Newcastlea vani spasio bodove sa bar dvije-tri odlične odbrane.

Protiv Liverpoola nije imao šta braniti osim jednog voleja koji je dobrim postavljanjem riješio. Penal Hendersona je umalo odbranio.

Protiv Burnleya i Chelsea nije primio gol.

Praktično, jedini kiks u ligi mu je bila utakmica kod Crystal Palacea gdje smo u finišu zamalo primili dva gola u sudijskoj nadoknadi. Po mojoj računici, svojim odbranama je spasio bar šest bodova (po dva protiv Leicestera, Evertona i Newcastlea.) Malo li je?

I, da, Ospina je stao na gol nakon što smo izgubili od Southamptona, sve sa Coquelinom u ekipi, a ne usred neke pobjedonosne serije. Doduše, tu nije bilo ni onog dominatora na drugom kraju terena. :tokralju:

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 03 maj 2015, 18:59

Mozes li im objasniti kako to golman sprijecava sanse suparnika a da pri tome nema posla? ti kontriras sam sebi cuj najvise su voljeli utakmice kad nemaju puno odbrana jer to znaci da su ONI :shock: i odbrane odradili lavovski dio posla? Sad se ja ovde pitam koji je to golmanski posao osim odbrana? I kakav su to oni posao lavovski odradili a da to nisu bile odbrane?

Sve te mocne momnente iz Ospinine sezone bi svaki prosjecni gomlan tipa Fabianski isto odradio mozda cak i bolje tako da nemoj da preuvelicavas obicne odbrane kakvih svaki golman ima kao da je to nesto spektakularno i klasno. Spektakularno je kad Cech u finalu LP protiv Bayerna brani penal i brdo sansi i na kraju Chelsea pobjedi na penale to je spektakularno a ne neke momente nabrajati iz sezone kakve ima i Brad Guzan, Mignolet, FAbianski itd itd...

Sve i da je Ospina duplo bolji nego sto je to realno bio opet bi bilo glupo ne dovesti boljeg golmana, klasu ako ce biti sansa da se to ucini.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 03 maj 2015, 19:47

BigBigBang je napisao/la:Mozes li im objasniti kako to golman sprijecava sanse suparnika a da pri tome nema posla? ti kontriras sam sebi cuj najvise su voljeli utakmice kad nemaju puno odbrana jer to znaci da su ONI :shock: i odbrane odradili lavovski dio posla? Sad se ja ovde pitam koji je to golmanski posao osim odbrana? I kakav su to oni posao lavovski odradili a da to nisu bile odbrane?
Gubiš mi se malo k'o abdest. :mrgreen: Prvo tražiš Ospinine odbrane kojima nas je vadio, ja ti ih odserviram u facu k'o Ivanišević u Wimbledonu 2001, a ti onda mijenjaš pravila igre. Neće da može. Ospina nam je odbranama donio najmanje šest bodova. Kiksevima nije uzeo nijedan bod. FACT.

Golmanski posao je komunikacija sa odbrambenim igračima, uigranost zadnje linije ne predstavlja samo uigranost zadnje trojke-četvorke nego i onog između stativa. Primjera radi, De Gea je imao puno više odbrana u sezoni 2011-12. nego Van der Sar godinu dana ranije, ali svako sa više od jedne aktivne moždane ćelije će reći da je Van der Sar 2010-11.godine bio bolji nego De Gea godinu dana kasnije. Nije taj višak šuteva na De Gein gol bio posljedica samo Vidićeve ozljede nego i toga što je Van der Sar kontrolisao svoj prostor kod prekida (to je ovo što ti je kolega topnik1 već govorio o kornerima protiv Cityja), komandovao odbranom i, baš onda kad dođe do grla, zaustavljao suparničke šuteve. Zato je David Seaman legenda iako je u karijeri primao golove poput onog u finalu KPK od Zaragoze ili protiv Brazila na SP 2002.godine - nisu bili uigrani samo četvorica od petorice Dixon-Bould-Keown-Adams-Winterburn ispred njega nego i on.

Kad bi to što ti spominješ u boldu bilo tačno, golman bi bio samo i jedino "shot-stopper" što kod nas ponekad zovu "linijašem".

Čecha smatram kraljem nakon one utakmice Gana-Češka, vjerovatno najherojskija partija nekog golmana na SP ikad, moglo je rutinski biti 6-7 razlike za Ganu no Čech je radio čuda. Na zadnjem SP sam, međutim, primijetio ovog momka:

i jako mi je drago što je baš on došao u Arsenal.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 03 maj 2015, 20:12

A o cemu vi raspravljate? Ok Cech je dobar golman, svi bi mi voljeli da ga vidimo u nasem dresu, ali nije ni Ospina za odbacit. A ja mislim da nije ni Wojo samo da malo dodje sebi.

Titula se skoro osvojila sa Almuniom, a sloziti cemo se da je Almunia tek nekoliko klasa ispod Ospine/Woje.
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 03 maj 2015, 20:15

To su sve sporedne stvari isto ko sot je kod napadaca pomaganje odbrani, najvazniji je shot stoping a to komandovanje odbranom i izlijetanje na lopte u sesnesterac molim te nemoj me nasmijavati pa Ospina nijednu loptu ne moze da uhvati nabacenu vec ih izbija sto je uvijek kocka i prvi put kad zavrsi fatalno druga pjesma ce se pjevati i to mi navodis jos ko njegovu prednost. Ospina je prosjecan golman i nista vise, takvih u Engleskoj ligi ima koliko hoces za osvajanje trofeja treba ti vrhunski golman Ospina to nije. Ospina je solidno branio nisam ja rekao da je on lose branio ovo sto je branio ali jednostavno to nije nista impresivno ni za pohvaliti se, nije nam donosio bodove prestanite lagati ovaj napaceni narod.

Pa kako se bolan titula skoro osvojila as Almuniom? :lol: Pa mi je nismo osvojili najvise upravo zbog tog kloca na golu cuj zamalo osvojili titulu :lol: :lol: Samo na ovoj temi mozes cuti izraz zamalo osvojili a na kraju jos ni drugi nismo bili

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 03 maj 2015, 20:18

A sta mozemo od tebe cuti? Gluposti i gomilu gluposti.

DA zamalo, jer je ta ekipa dominirala do povrede Eduarda. I osvojila bi samo da se to sa Eduardom nije desilo. Pa makar ja bio na golu.

Mada ja dzaba ovo sve objasnjavam.
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 03 maj 2015, 20:24

Jeste da se Eduardo nije povrijedio osvojili bi sigurno, Almunia bio golmanska klasa sve dok ga Eduardova povreda nije poremetila :urnebes: bijedni izgovori za standardno posrnuce voajerovih ubleha u najbitnijiem dijelu sezone kad se titula ganjala, 12 bodova su prokockali i takodjer iducih sezona su u istom periodu padali, mora da su i tada bili jos potreseni Eduardovom povredom.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 03 maj 2015, 20:33

O cemu ti pricas? Nadam se da si svjestan kakve gluposti pises.

12 bodova prokockali, vecina remiji bili. Nije imao ko gola dati. Naravno da je i ALmunija kriv, ali bi Arsenal vjerovatno osvojio titulu da se nije desila povreda Eduarda, pa i sa Almunijom.. Isti taj ALmunija je kriv sto Arsenal nije osvojio LP.
Celik!3,2,2.

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 03 maj 2015, 21:00

AllGunsBlazing je napisao/la:A o cemu vi raspravljate? Ok Cech je dobar golman, svi bi mi voljeli da ga vidimo u nasem dresu, ali nije ni Ospina za odbacit. A ja mislim da nije ni Wojo samo da malo dodje sebi.

Titula se skoro osvojila sa Almuniom, a sloziti cemo se da je Almunia tek nekoliko klasa ispod Ospine/Woje.
Otprilike je situacija takva da ja pokušavam objasniti BBB-u da je nebo plavo, a on meni kaže da nikad nije ni govorio da voda nije mokra.

Osvojili bismo tu titulu i usprkos Eduardove ozljede i Almunijinog prisustva na golu da onaj tupan Clichy nije imao uobičajeni "brain-fart" u sudijskoj nadoknadi protiv Birminghama. Svi su skočili k'o sivonje poslije te utakmice na Gallasa zbog njegove reakcije, a zapravo je Clichy, najprecijenjeniji lijevi bek u historiji engleske lige, prosuo dva boda u Birmingemu. Naslov smo izgubili za četiri. Sa ove distance, nevjerovatno izgleda da smo osvojili 83 boda sa Almunijom na golu, Toureom i Clichyjem u odbrani i Adebayorom u napadu, a sve to garnirano sa Gallasom kao kapitenom. Eduardo propustio pola sezone, Van Persie zbog ozljede isto tako uglavnom gledao sa tribina...i mi opet za četiri, odnosno dva boda, zakasnili za prvakom i viceprvakom Evrope iz te sezone.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 03 maj 2015, 21:06

Ne znam evo majke mi šta fali Ospini da se sa njim ne može osvojiti Liga. Eto ne kontam šta mu fali
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 03 maj 2015, 21:25

AllGunsBlazing je napisao/la:O cemu ti pricas? Nadam se da si svjestan kakve gluposti pises.

12 bodova prokockali, vecina remiji bili. Nije imao ko gola dati. Naravno da je i ALmunija kriv, ali bi Arsenal vjerovatno osvojio titulu da se nije desila povreda Eduarda, pa i sa Almunijom.. Isti taj ALmunija je kriv sto Arsenal nije osvojio LP.
Pa o cemu ti pricas cuj nije imao ko gola dati :lol: povrijedio se Eduardo da Silva igrac koji ej te sezone u ligi zabio cetiri gola ma da kralju upravu si njegovom ozlijedom smo sigurno izgubili mnogo golova izvini molim te...Bijedan luzerski izgovor je Eduardova ozlijeda, prokockali smo prednost u najbitnijem dijelu sezone i to nije bio prvi ni zadnji put da to uradimo jer jednostavno pod voajerom to psihicki pad je neminovan. Ne, samo te sezone vec i sezona poslije Arsenal je mogao osvojiti titulu i bio je ili prvi ili tu odma do prvog sve tamo do februara kad pocnu da kiksaju svugdje i gube od svakog i za sve te padove tebi je kriva Eduardova ozlijeda :urnebes: Pomirite sa cinjenicom igracke ublehe koje voajer forsira danas i forsirao ih je prije poput Almunije ne mogu osvojiti titulu i nikad nece moci jer jednostavno kad dodju veliki i bitni mecevi i gutavi veliki igraci ce te iznijeti a mentoli poput Almunie i slicnih njemu ce podbaciti i kiksati. Ti i dalje zivi u zabludi da se sa prosjecnim napadacima, golmanima i odbrambenim moze osvojiti liga ja te necu ubjedjivati ali to je nebulozno.

Cuj sta fali Ospini, fali mu to sto niej vrhunski golman niti ce ikad biti a Arsenalu treba vrhunski kao i svakoj ekipi koja osvaja titule sta je tu nejasno? Uostalom poznavajuci voajera glupana imaces ti topnice slijedecu sezonu da se uvjeris sta fali Ospini da bi osvojili titulu ne boj se nista vrlo izvjestan scenarij dolazi vec na jesen.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 03 maj 2015, 21:33

A kako ti znaš da on nije vrhunski golman ? hahahahhahahahahaha
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Schneiderlin
Kontakt:

Post Postao/la Schneiderlin » 03 maj 2015, 21:37

ta eduardova ozljeda je samo pokazala koji luzerski mentalitet ima voajerček :lol:

do nedavno su slavili poljsku ludu,da bi ga u pola sezone skinuo ospina s gola,ako dođe cech brijem da će sperma teći u potocima kad stane na gol :kafa:

još el matador u špicu

slika

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 03 maj 2015, 23:24

topnik1 je napisao/la:A kako ti znaš da on nije vrhunski golman ? hahahahhahahahahaha
Kako ti znas da je vrhunski tj. na cemu ti to temeljis misljenje? Ja znam da niej vrhunski dovoljno mi je da pogledam historiju njegovih nastupa u Arsenalu i prije njega da zakljucim da on nije vrhunski golman. Ustvari ja znam na cemu temeljis na osnovu jednog perioda sezone u kojoj je Arsenal igrao dobro pa Ospina nije primio puno golova eto to je tebi dokaz da je vrhunski golman :lol: 27. godina nije bogzna kakvu karijeru napravio, kad pogledas golmane kod konkurencije pa pogledaj Curtoisa, De Geu, Llorisa koliko imaju godina, kakve sezone imaju iza sebe vec u karijeri i sta su sve postigli o Cechu i da ne pricam a onda pogledaj Ospinu pa ponovo dodji da tvrdis da je vrhunski golman.

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 04 maj 2015, 00:37

BigBigBang je napisao/la:
topnik1 je napisao/la:A kako ti znaš da on nije vrhunski golman ? hahahahhahahahahaha
Kako ti znas da je vrhunski tj. na cemu ti to temeljis misljenje? Ja znam da niej vrhunski dovoljno mi je da pogledam historiju njegovih nastupa u Arsenalu i prije njega da zakljucim da on nije vrhunski golman. Ustvari ja znam na cemu temeljis na osnovu jednog perioda sezone u kojoj je Arsenal igrao dobro pa Ospina nije primio puno golova eto to je tebi dokaz da je vrhunski golman :lol:
Golmani kasnije sazrijevaju. Po tvom kriteriju bi, recimo, Woj bio veći kapacitet za vrhunskog golmana nego Ospina - Woj je već podijelio Zlatnu rukavicu sa Čechom, imao je performanse poput one utakmice kod Liverpoola kad je Suareza i Kuyta izludio, a tek mu je 25 godina.

Tačno je da se ne može golman proglasiti za svjetsku klasu nakon 13 utakmica, ali isto tako ga se ne može ni otpisati samo zato što do 27.godine nije ostvario što i Čech, Buffon ili Casillas. Andres Palop je godinama bio u sjeni Santiaga Canizaresa, karijera mu je praktično počela u 32.godini, ali je godinama poslije bio jedan od najpouzdanijih golmana Evrope. Tim Krul ima nesreću da brani u Newcastleu koji se raspada sam od sebe, a njega su pronašli u rezervama Boltona.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 04 maj 2015, 00:53

Inace i Palop i Krul su golmani za velike stvari :lol: Pa naravno da je Wojo veci kapacitet od Ospine, to sto je psihicki propao ko kauc je drugi par rukava, lik ima deset puta bolje predispozicije da bude klasan golman od Ospine.

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 04 maj 2015, 13:50

Ima Wojo vremena ali samo ako se sabere i shvati neke stvari. Prvo sta znaci biti profesionalac, a drugo da mora kontinuirano raditi na sebi. Ako se odluci po starom nek ide i oslobodi mjesto nekome ko ce ovo shvatiti ozbiljno. Pun qrac golmanskih potencijala sirom svijeta, dovoljno je skoknuti malo po Njemackoj i naci 2-3 koja obecavaju.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 04 maj 2015, 14:38

Vojoj je svjou sansu ispucao nema vise vremna da mi cekamo da neko postane klasa, mozda mozes cekati desnog beka ali na poziciji golmana sa tim se ne smije igrati, klasa mora stati na gol Arsenala ukoliko zelimo da napravimo nesto vise...

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 04 maj 2015, 15:08

5 strana o istom?! :rol: Hajde malo promijenite pricu...

Mirror pise da dovodimo Reusa uz platu od 180k sedmicno. Navodno buzet za platu ce osloboditi i prodaja Podolskog.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 04 maj 2015, 16:54

Gunner4 je napisao/la:Mirror pise da dovodimo Reusa uz platu od 180k sedmicno. Navodno buzet za platu ce osloboditi i prodaja Podolskog.
Recimo da je Mirror problematičnog kredibiliteta. :)

Mislim da bih po Reusa otišao svojim autom u Dortmund i odvezao ga do Emirata (ako ne bismo obojica izginuli dok se ja naviknem na vožnju lijevom stranom :mrgreen: ) no više bi mi značilo da o tome piše Guardian (mislim da se ostvari oko trećine transfer-glasina objavljenih kod njih).

Reus je vrhunsko krilo, a City, recimo, plače za jednim takvim. Ako još dovedu Kloppa, imaće dodatni argument da uvjere i Reusa da dođe kod njih. :problem:

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []