Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

VelaHavle
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la VelaHavle » 04 maj 2015, 14:02

Proći ćemo samo da budu na nivou.

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 04 maj 2015, 14:57

TALIJANSKI stručnjak Carlo Ancelotti u utorak se vraća u Torino, grad u kojem je proveo dvije godine. Aktualni trener Reala vodio je Juve od 1999. do 2001. godine, a u intervjuu za As otkrio je kako su mu to bile možda i najgore godine u trenerskoj karijeri. Sa Starom damom ništa nije osvojio, navijači ga nikada nisu prihvatili...

Tajni sastanak s Moggijem

Ancelotti je prvo ispričao kako je uopće došao do Juventusa.

"Luciano Moggi me zvao prije mog polaska u Tursku gdje sam imao dogovoren sastanak s upravom Fenerbahčea. Rekao mi je ' prije nego bilo što potpišeš, nazovi me'. Mislio sam da me želi pitati za preporuku za neki transfer. Nazvao sam ga i dogovorili smo tajni sastanak na kojem me pitao želim li postati trener Juventusa. 'Zar nemate Lippija? On je najbolji', odgovorio sam. Oni su mi rekli kako Lippi više nije sretan u Juventusu i da bi htjeli mene za novog trenera. Pristao sam i odmah smo potpisali ugovor", rekao je Ancelotti.

"Svinja nas ne može trenirati"

Međutim, euforija je naglo splasnula.

"Bio je to moj prvi tjedan u Torinu. Došao sam do ureda i imao sam što vidjeti. Navijači su na zidu ispred mog ureda sprejom napisali; "Svinja nas ne može trenirati". Rekao sam Moggiju da mi pomogne oko tih huligana, on im je rekao "morate sklopiti mir s Ancelottijem". Razumijem zašto me nisu voljeli. Kad sam igrao za Romu, Juve nam je bio najveći protivnik. Isto je bilo i kad sam igrao za Milan. Zatim sam postao trener Parme i naš glavni protivnik za osvajanje naslova prvaka Italije bio je - Juventus. Navijači su na mene gledali kao na neprijatelja", rekao je Ancelotti.

"Bio sam lutka na koncu"

Da će dobiti otkaz, doznao je od talijanskih novinara.

"Jednog dana Giovanni Agnelli me pozvao na sastanak. Rekao mi je da ima puno povjerenje u mene. "Nismo osvojili prvenstvo, ali imali smo dobru sezonu", rekao je. "Carlo, dobra si ti osoba. To je najvažnije u životu", poručio je. Idući dan dobio sam otkaz. Nisu imali hrabrosti reći mi to u lice. Doznao sam tu informaciju od novinara. "Gotov si, Carlo", rekli su mi. "Vraća se Lippi". Rekao sam im da su u krivu, da sam nedavno produljio ugovor... Nakon remija s Romom 2:2, dobio sam poziv da dođem na sastanak kod Giovannija Agnellija. "Dragi Ancelotti", rekao mi je, "Lippi je novi trener Juventusa", prisjetio se trener Reala.

"Nikada nisam volio Torino. Bilo je to previše za mene. Nije mi odgovarao taj glamur, nije to moj stil života. Juventus je momčad koju nikada nisam i koju nikada neću voljeti. Nikada se nisam privikao na taj klub. Bio sam lutka na koncu. Sve važne odluke donosio je Umberto Agnelli", zaključio je Ancelotti.

čka :)

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 04 maj 2015, 15:29

@Pogba

Ja mislim i onaj plač nakon skudeta da govori da bi Pirlo mogao otići, jer je i on svjestan da ne ide ovako, a bolje mu je i da se sad povuče nego da tokom sezone dođe do onog što je neminovno i presjedi sezonu na klupi.

Ali kako bi bilo dobro osvojiti LP prije svih zbog Buffona, ali i Pirlo da se oprosti sa LP , jeste da je san, ali i treba sanjati sve do slijedećeg utorka, pa ponovo nastaviti do Berlina :)

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 04 maj 2015, 15:32

ma joj vec su ispunili ocekivanja, ali eto ne moze covjek da se ne nervira i da ne sanja...ako ima tog neceg sto zovu "kosmicka pravda" onda bi ta pravda bila da Juventus osvoji LP, ali eto ne vjerujem ja puno u to...medjutim, dokle god postoji sansa covjek se nada...

samo nek izadju sa nekom varijacijom 4-3-1-2 i muski se potuku pa sta bog da..od nas su jaci za Ronalda i stopere , ostalo se sve moze rijesiti
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Pogba

Post Postao/la Pogba » 04 maj 2015, 15:47

4-3-1-2 je najavljeno, bar danas pišu pa eto. A ne znam, jeste da bih i ja volio da odigramo hrabro, a ne da izvodimo autobus, ali opet, držati Barzaglia na klupi, a u fantastičnoj je formi je jako bitna odluka, ona koja može promijeniti sve. Da budem iskren, Chiellinia bih ostavio na klupi i stavio njega sa Bonnyem.

Ali eto, nešto se mora uraditi, rizikovati nešto pa da vidimo. Spominje se čak da Chiella bace na beka, a Evru van radi neke defanzivnije četvorke, ali sumnjam, Evra je naš ponajbolji igrač zadnjih mjeseci.
Obje formacije imaju svoje za i protiv, ali definitivno u ovom stadiju takmičenja ne bih dirao formaciju koja nas je većinom dovela tu gdje jesmo, 4 nazad, a znamo svi šta smo pisali protiv 3-5-2 i Evrope, ne ide to i treba uvijek da je na umu.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 04 maj 2015, 15:49, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 04 maj 2015, 15:49

Ma ne primiti gol i puna šaka brade, u revanšu će Pogba da bombarduje... :D
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 04 maj 2015, 18:13

Možda hrastovina zvana Ljorente počne utakmicu.

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 04 maj 2015, 18:27

Gledao sam Real jako cesto tokom sezone. Bez Modrica izgleda dosta slabije, tako je i bilo nakon zadnje ozljede. Muci ih kreacija, Isco i Kroos se nikako ne razumiju na terenu i puno grijese.
Juve ima veliku priliku, samo treba igrati svoju igru i ne se zamarati protivnikom jer ovakav Real nije nepobjediv.

Pogba

Juventus FC

Post Postao/la Pogba » 04 maj 2015, 19:21

Max potvrdio, diffesa a 4.

Neka me iznenadi Barzom, iako su sanse jako male. Sigurno je da ce kao i do sada rotirati u toku meca ovisno od rezultata.

#MaxOUT

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 04 maj 2015, 19:53

Ukoliko se desi cudo pa Juve osvoji LP, to bi bila idealna prilika i za Gigija da kao pobjednik okaci kopacke i rukavice o klin.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 04 maj 2015, 22:28

ne_znam_ko_sam je napisao/la:Ukoliko se desi cudo pa Juve osvoji LP, to bi bila idealna prilika i za Gigija da kao pobjednik okaci kopacke i rukavice o klin.
:stop:

ima jos babuka za pokazat :opaopa:
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

Pogba

Post Postao/la Pogba » 04 maj 2015, 22:43

Gdje su te prognoze, očekivanja...? :mrgreen:

Nisam nigdje naletio na neku hrabru izjavu tipa da prolazimo 100%, možda zato što i nećemo. :mrgreen:

Izgleda da počinje onaj standardni sastav koji je igrao većinu sezone, izuzmemo li izostanak Pogbe. Ja bih išao na rizik, iako to rizik nije, a to je da krene Barza od prve minute, ali eto, Chiello ipak ima prednost tu.

Real najvjerovatnije ide sa 4-4-2 sa CR-om i velškim kopitarom naprijed, sa Ramosom u vezi, a Chicharito im je jedino ofanzivno rješenje s klupe u nedostatku Benzeme u ovom meču.

Šta reći, može se polemisati šta je prava taktika, je li pametnije ići da se ne izgubi i po mogućnosti ne primi gol, neka 0-0 igrajući kao protiv Monaca ili je bolje pokazati zube?! Mada, kako ići na nulu protiv ekipe koja je dala preko 100 golova ove sezone, i Max to reče, ovdje se mora zabijati?!
Danas dobru stvar reče Ancelloti, a to je, ako se bojiš-ispadaš, a ako si hrabar-prolaziš. Baš kao da nas je prozvao jer to je ozbiljan problem ove ekipe bio ranijih godina, uz nekvalitet, je li, za neki veći nivo.

Suština je baš ta da pored interpretacije utakmice, taktičkog pristupa, moramo imati spremnu glavu za ovaj dvomeč. Mislim da ih i Max priprema na to da ne treba da misle da se samo sutra igra i da će se sve završiti, iako ta bojazan mora postojati i realna je, ali ako smo tu gdje jesmo - sigurno to nije jer ne možemo da se suprotstavimo Realu. Možemo i te kako. Ali za to nam treba najbolji Juve, a bojim se da smo taj Juve vidjeli nekada ranije ove sezone i da taj kapacitet nismo spremni pokazati u ovom dvomeču, toga se bojim. Forma nije ona koju ja želim, možda griješim gledajući uzorak zadnjih tekmi, ali to nije to. Ne želim ni pomisliti da budemo na nivou kao protiv Monaca, u krilu Gigia, isprašili bi nas ovi za pola sata.

Izostanak Pogbe je po meni nerješiv, jednak izostanku CR-a za njih, samo tada bi se izjednačio nedostatak i jednom i drugom timu, na stranu to što nemaju Modrića, vidjelo se da oni to mogu u težim utakmicama nadoknaditi, mi smo se mučili, nama je on isuviše važan u toj ofanzivnoj igri.

Ovako, zaista, ali zaista ne znam čime ih možemo iznenaditi, izaći će visoko na nas, na Pirla, tu su poznati neki naši mehanizmi u igri, presing na njega i stopere jer mi igramo fudbal od golmana i tu ne smijemo napraviti nijednu grešku, a pravimo to često da sada ne bi, tehnički moramo odigrati izuzetno, čuvati loptu duže, kao protiv Atletica kući, po meni je to recept za našu domaću utakmicu. Ne znam, Teveza znaju, iako je njega kada je u elementu nemoguće zaustaviti, mislim da će i oni odigrati jaku mušku tekmu i tako njega s Pepeom probati limitirati dok je Morata inkognito, znaju ga, a pitanje je koliko je u glavi čist da odigra hladno ovu utakmicu.
Suvišno je da govorim da nam treba impresivna partija bekova, Pirla i ostalih, to je pod moranjem.

Imamo šanse samo sa pravom igrom kakvu znamo pružiti, kao u Dortmundu, jako, pametno i ubojito i cinično kada treba, a puni samopouzdanja, sa minimalnim brojem grešaka, jako svih 90 minuta, ako snaga dopusti.

Teško će biti, sjećam se onih duela iz grupe s njima, dali su nam neke lagane golove, greškom Caceresa i onom kontrom, zatim ulaskom Balea unutra gdje je Asa pogriješio, ali smo u globalu odigrali odlične utakmice, u Madridu s igračem manje, onim dajvom Ronalda, bili više nego ravnopravni, tako da, ima nade, samo treba biti spreman dati sve od sebe, a šteta bi bila da se ne pofajtaju sada kako znaju kada smo sve planove ove sezone ispunili.

Individualni kvalitet je njihov, ovdje dolazi ona moja zamjerka da nam toliko fali bar jedan ofanzivni veznjak koji zna sve s loptom, neki De Bruyne ili Moura, ali tim imamo i to je naša najveća snaga.

Nadam se da ćemo bar sutra nakon tekme imati kakve-takve šanse u uzvratu, tome se samo nadam, ako ništa, a onda da nas vidim u najjačem sastavu i da onda odemo u Madrid znajući kakav nam rezultat treba, to bi bio ultimativni test ove generacije. Vjerujem da je ostalo još magije tu.

FJ :cool:

#MaxOUT

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 04 maj 2015, 23:06

[youtube][/youtube]
MoRe li ovo ovako sutra? :P

E kako skinu penal cigi, svaka mu dala. :kafa:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 04 maj 2015, 23:25

Ne smiju krenuti u jurnjavu sa Realom, jer ako se to desi slijedi nam kraj već nakon prve utakmice, treba lagano ući u utakmicu možda pokušati stisnuti prvi 15tak minuta i pokušati stvoriti neku šansu za gol, ili bar neki slobodnjak za Pirla :D .

Bitno da se u intervalima prebacuje igra na stranu Reala, jer nema šanse da se branimo kao protiv Monaka 90 minuta, ali ako bi zabili taj god u samom početku utakmice onda izdržati do poluvremena i u drugom ganjati kontru, ali i povremeno prenositi igru na polovinu Reala. Lahko je sve ovo napisati, ali treba sprovesti u djelo protiv ekipe kao što je Real. Ali gledajući ih protiv Seville malo sam više optimista nego prije, jer ova njihova sredina je lošija od Juventusove, jeste da će i od Pirla mnogo zavisiti, ali protiv Seville njihova sredina se u pojedinim trenucima gubila i nisu stizali zatvarati nazad.

Moje mišljenje da je naša jedina mogućnost da odigramo nazad predobru utakmicu i da bude utakmice na manje golova za neke veće šanse u revanšu, ako bude igrali za gol više i utakmica završi i pozitivno sa 2:1 pobjedom ili 2:2 nećemo proći dalje, ako bi to bilo 0:0 ili u najboljem slučaju pobjeda od 1:0 onda bi nam šanse bile dobre :D

Mislim da bi Pereyra mogao napraviti nešto u ovoj utakmici, jer on voli kad ima prostora za kontre i polukontre, samo još da upiti pravi završni pas :D

Ali isto tako može biti i obrnuto, ako primimo rani gol, onda će biti veoma teško i izvući neki pozitivan rezultat.

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 04 maj 2015, 23:29

Ma Realovi ofanzivci su poprilično neodgovorni u defanzivi, tako da ne vjerujem da će biti sve vrijeme skoncentrisani na Pirla...

Ako će igrati samo sa Ronaldom i Baleom to znači da će ići na kontre, mislim da se naš vezni red može suprostaviti veznom redu Reala i to će presuditi sutrašnju utakmicu...

Odbrana Pepe - Varane je klimava, čak klimavija od naše...

Sumnjam da će naši bekovi prelaziti centar, isto kao protiv Borussije, Licht i Evra će biti i više nego defanzivni, očekujem da se Marchisio i Tevez više izvlače po loptu...
Kun fejekun!

JuveArena
Kontakt:

Post Postao/la JuveArena » 05 maj 2015, 00:16

Mene hvata nervoza pred tekmu jer sam od 96 pogledao puno duela izmedju vjeciti rivala. Zbog toga, svaki put kada se sastanu Juve -Real ocekujem revans za poraz iz 98 i nesretni gol Mijatovica. U tome duelu razlika u individualnom kvalitetu je bila skoro ista, dok sada Real doista izgleda superiornije, naravno samo na papiru, sto ni u kom slucaju nije garancija za pobjedu. Da bi pobjedili igraci moraju biti perfektni,bez glupih gresaka ili nesretnih padova Chielinija ili neprecizinh pasova Bonuccia, sto u konacnici moze presuditi. Ocekujem pametnu i mirnu utakmicu sa puno trke, bez srljanja prema naprijed jer dobro znamo potecijale realovih napadaca gdje se svaka nesmotrenost skupo placa. Nasi napadaci ce sigurno iskoristiti neku kontru ili polukontru, prije svega Tevez jer njegova brzina, snalazljivost su prednost u odnosu na sporu i tromu odbranu Reala, a sve to uz uslova da nas vezni red bude na najvisem nivou.
Kako god da se zavrsi, ja sam prezadovoljan, jer gledam Juve koji opet dominira, za pocetak u Italiji, aBd, u budnucnosti i u Europi.
FJ! :thumbup:

Btw. Promijenio potpis 33 scudetti,, pozdrav za sve ovdje BigBen :D :salut:
JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE
Paulo Montero

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 05 maj 2015, 00:22

Nazad je stavrno potrebna perfektna partij, niposto se ne smije ostaviti nimalo prostora za kontre kao recimo par kontri sto je Monaco imao jer su to sigurni golovi za Real.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

JuveArena
Kontakt:

Post Postao/la JuveArena » 05 maj 2015, 00:28

Bojim se nekog kiksa, jer to se konstanto ponavlja u odlucujucim utakmicama. Imam osjecaj da Chiellini ima tremu pa se noge klecaju kao na stiklama :D.
JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE
Paulo Montero

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 maj 2015, 00:30

situacija moze biti problematicna ako Bejl i Ronaldo budu u napadu ( a hoce), jer nasa 2 stopera su prespora za njih, a ne mogu racunati na pomoc zadnjeg veznog (ukoliko to bude Pirlo)

kljucno je da se odigra utakmica bez pogresaka u zadnjoj liniji i da Pirlo ne prodaje lopte...Markizio, Vidal i Pereira moraju ostvariti visak i premoc nad Krosom i vjerovatno Ramosom...i vrlo je bitno da jedan od Vidala ili Markizija UVIJEK bude na 5 metara od Pirla u defanzivi, ne smije Pirlo ostati ni sekunde bez zastite....

a nasu sansu najvise vidim na lijevoj strani Realove odbrane gdje ce kad Real napada Isko vjerovatno uci vise u sredinu da optereti Pirla, Marselo ce ici visoko po toj strani i po osvojenoj lopti tu se stvara prilika da Pereira i Tevez udju u taj prostor po nasoj desnoj strani i ostvare visak igraca..tu uz pravu transformaciju Vidal, Pereira, Tevez, Morata pa i Listajener uz pravovremen pas Pirla mogu napraviti probleme jer pomoc Realovih igraca u odbrani je diskutabilna
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 05 maj 2015, 00:32

Ma ja mislim da ćemo mi napadati samo sa 5 igrača, petorica će uvijek ostajati nazad, sad zavisi sa kojeg dijela terena će se napadati. :D
Kun fejekun!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []